Administrator
Administrator

Post autor: Dawidek »

U mnie to jest taka hybryda telewizji na żywo i streamingu. Na pewno będę oglądać "Modę na sukces", nawet po przeniesieniu do RED Go, nie mogę zapomnieć o "1 z 10" i "Milionerach". Parę dni temu na Playerze zacząłem oglądać "Naukę jazdy" - całkiem zabawny program - pewnie trochę czasu minie, zanim dokończę najnowszy sezon. Nadal będę szukać interesujących filmów i seriali dokumentalnych. Ostatnio częściej oglądam koncerty - bardzo fajny jest cykl "Stingray Quello" na Playerze. Talent show i programów typu reality show już nie oglądam. Została jeszcze serwisy informacyjne - "Express" na TTV oraz TVN24 BiS, rzadziej Wydarzenia 24. W internecie śledzę "Aktualności" TVP Katowice, jednak spora część newsów w tym programie to czysta prorządowa propaganda. Warto wiedzieć, co w trawie piszczy.
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Post autor: DeaconFan »

Ja mało oglądam w telewizji już. Nawet seriale wolę sobie oglądać później na Polsat Go czy na VOD TVP. Nie lubię być przykutym do telewizora, do konkretnej godziny i lecieć z miasta np. na 18, bo "Pierwsza miłość".
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Administrator
Administrator

To, co chcę obejrzeć w telewizji, to nagrywam. Więc tez nie przywiązuję się do konkretnych godzin emisji. Nie wyobrażam sobie mieć dzisiaj telewizji bez nagrywania, bo około 80% tego co oglądam w telewizji leci z odtworzenia. Dla mnie funkcja PVR jest tak samo ważna jak pilot od TV.

Post autor: Artur »

Ja już sobie nie wyobrażam obejrzeć film lub serial z reklamami.
Administrator
Administrator

Kiedyś przewijałem reklamy. Dziś tego nie robię. W czasie przerw robię coś innego, na przykład czytam książkę lub gazetę.

Jeszcze tej jesieni będzie kilka ważnych eventów jak m.in. Mistrzostwa Świata w piłce siatkowej i nożnej, skoki narciarskie. Gale jubileuszu 25-lecia TVN-u oraz 30-lecia Polsatu.

Wiem, że na festiwalu w Sopocie będzie koncert jublieuszowy TVN-u, ale też ma być specjalna gala dla elit i gwiazd stacji. Chyba, że Zaslav z Warner Bros. Discovery przykręci im kurek😂
Administrator
Administrator

Post autor: Topol »

Reklamy omijam szerokim łukiem, choć przyznam, że gdyby były na poziomie z lat 2000-2008 to chętnie bym obejrzał. ;)

Post autor: Goku »

Z polskiej "telewizji" mam dostęp tylko do Playera, więc tylko tam oglądam cokolwiek. Raczej nie planuję oglądać nic nowego, tylko standardowo kolejne sezony Top Model, Kuchennych rewolucji i Totalnych remontów Szelągowskiej. Nie wiem, czy w tej ramówce wraca cokolwiek innego, co jeszcze oglądam :lol:.

Post autor: Cynthia »

Ja oglądam Krzysztofa Mirucia. Lubię łądne wnętrza, a ten program jest dodatkowo na wesoło, więc mam dwa w jednym.
Aktualnie oglądam "Chicago Fire", "Chicago P.D.", "Chicago Med" i "Orange Is the New Black"
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Post autor: B@r »

Denerwuje mnie działanie TVN…
Info z Wirtualnych Mediów: „ W dni powszednie o 18:00 nadawane będą nowe odcinki serialu paradokumentalnego „Ukryta prawda”. Powtórkowe odcinki tego programu widzowie będą mogli oglądać dodatkowo cztery razy dziennie - o 6.00, 12.00, 14.00 i 15.00”.

No chyba żart! ::plask wczolo: Na „Modę na sukces” czy cokolwiek ciekawego miejsca nie ma, bo cały dzień trzeba odgrzewane powtórki jednej produkcji puszczać. Masakra. Rozumiem, że „Ukryta prawda” daje im oglądalność, jest ich i tania w produkcji + przyciąga reklamodawców, ale może warto byłoby wyjść z tej nudnej strefy komfortu po najmniejszej linii oporu i serwować widzom większą różnorodność?!
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".

Mnie jakoś pasmo daytime w polskiej telewizji nie interesuje. Wracam po 17 z pracy i jedynie co obejrzę w tym czasie to "M*A*S*H" na Disney+, a potem o 19:00 "Fakty".
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Post autor: B@r »

Artur pisze:Mnie jakoś pasmo daytime w polskiej telewizji nie interesuje.
Co nie znaczy, że nikogo nie interesuje i powinno się tym pasmem „pomiatać”.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Administrator
Administrator

Paradokumenty to - niestety - standard w polskiej telewizji. Zdarza mi się czasem na nie zerknąć i zawiesić na dłużej oko, ale tego jest za dużo, a jeden tytuł 5 razy dziennie to już mocna przesada. Takie zachowanie decydentów telewizyjnych sprawia, że będzie kolejny odpływ widzów do Internetu i serwisów streamingowych. W ciągu dnia ramówka powinna być ciekawsza, bo to nie jest tak, że niewiele osób w tym czasie ogląda telewizję. Wbrew pozorom, widzów jest sporo.
Administrator
Administrator

Post autor: Topol »

Artur pisze:Wracam po 17 z pracy i jedynie co obejrzę w tym czasie to "M*A*S*H" na Disney+, a potem o 19:00 "Fakty".
Ja natomiast jeszcze później, bowiem o 19. Więc jedynie o godz. 19.30 "Wiadomości" a potem nadrabiam premierowy "Klan" na TVP VOD. Co do ramówki TVN-u, nie dziwi mnie. Co zazwyczaj miała przez ostatnie laty do zaproponowania w tym paśmie? Same paradokumenty, a na to miejsce na inne seriale jak znalazł.
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Post autor: DeaconFan »

Artur pisze:Mnie jakoś pasmo daytime w polskiej telewizji nie interesuje. Wracam po 17 z pracy i jedynie co obejrzę w tym czasie to "M*A*S*H" na Disney+, a potem o 19:00 "Fakty".
Przed 18 rzeczywiście nie ma niczego interesującego... Ja nawet nie włączam wtedy telewizora, bo nie interesuje mnie oglądanie paradokumentów od rana do późnego popołudnia.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
ODPOWIEDZ