"MnS" w Polsce

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.

Gdzie oglądasz nowsze, niż na RedGO odcinki "MnS"?

Czas głosowania minie 2026-07-10, 22:30, do tej pory wszystkie głosy będą ukryte.
Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
nołbady

Post autor: nołbady »

A wiadomo już, kto będzie czytał? Mam złe przeczucia. Red Carpet ma okropnych lektorów. Dobrze chociaż, że Gładowski dalej będzie pisał tłumaczenie. Jest bardziej ogarnięty niż Surawska czy Jedynak.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Na razie to nie wiem, czy cokolwiek wiadomo poza tym, że ma być od połowy września...

Player nadal nie przyspiesza z odcinkami, jest prawie wrzesień, a brak konkretnej daty rozpoczęcia. Na wariackich papierach trochę to wszystko w Red Go, ale grunt, że będą wrzucać te odcinki.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

DeaconFan pisze:Zaprosić można, ale obawiam się, że łatwiej byłoby im się udzielać po prostu na fb. Fora internetowe niestety odchodzą w zapomnienie...
To była tylko taka luźna myśl. Zobaczymy, co z tej mojej propozycji wyjdzie. Wspomniane osoby nie muszą się aktywnie udzielać, ba, nie muszą się ujawniać, kim są, wystarczy, że ja i Ty DeaconFanie będziemy wiedzieć, kim są poszczególne osoby. Ale to wszystko będzie decyzja konkretnych osób. Faktycznie, źródeł wiedzy o "MnS" jest dużo, my pewnie będziemy na końcu isty wyboru. :wink:

DeaconFan pisze:Zastanawiam się, czy na forum nie przydałby się temat (aktualizowany) w dziale niespoilerowym, w którym przedstawialibyśmy ogólnie obecnie występujących bohaterów i aktualne wątki. Oczywiście skrótowo, nie chodzi o to, by pisać elaborat. W dziale spoilerowym w sumie można byłoby też stworzyć taki przewodnik...
Pomysł założenia takiego, przyklejonego tematu mi się podoba. Jak miałby wyglądać taki wątek? Macie jakieś pomysły?I czy ktoś z Was (poza mną i DeaconFanem) byłby chętny do opieki nad takim tematem? Jego odpowiednik w dziale spoilerowym też byłby dobry.
Topol
Administrator

Post autor: Topol »

nołbady pisze:A wiadomo już, kto będzie czytał?
Zapytałem bezpośrednio RED GO VOD, na pewno nie będzie nim Stanisław Olejniczak. Poniżej informacja od strony:
Niestety, nie ma takiej możliwości, aby lektorem został Pan Stanisław Olejniczak. Wspomniana przez ciebie osoba, odcina się grubą kreską od serialu.
nołbady

Wiadomka, że nie Olejniczak, pewnie też nie Bukrewicz. Założę się, że nawet się z nimi nie kontaktowali xD Dadzą jakiegoś swojego marnego czytacza. Oby tylko nie Piotra Bulcewicza...
Ostatnio zmieniony 2022-09-01, 22:09 przez nołbady, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Mnie ciekawi jeszcze jak będzie z emisją w tv bo jak będzie mały odstęp od tego co na vod to wystarczy sobie nagrywać jak dawniej zamiast kupować jakieś pakiety dla jednego serialu. :P
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Topol pisze:
nołbady pisze:A wiadomo już, kto będzie czytał?
Zapytałem bezpośrednio RED GO VOD, na pewno nie będzie nim Stanisław Olejniczak. Poniżej informacja od strony:
Niestety, nie ma takiej możliwości, aby lektorem został Pan Stanisław Olejniczak. Wspomniana przez ciebie osoba, odcina się grubą kreską od serialu.
Skąd ta gruba kreska i niechęć? Może chodzi o zarobki? Lektorzy TVP, TVN czy Polsatu zarabiają więcej od tych, którzy czytają coś do mniejszych stacji czy do internetu.
Adex-fan Brooke pisze:Mnie ciekawi jeszcze jak będzie z emisją w tv bo jak będzie mały odstęp od tego co na vod to wystarczy sobie nagrywać jak dawniej zamiast kupować jakieś pakiety dla jednego serialu. :P
Słuszna uwaga. Tym bardziej jak się te odcinki już oglądało w oryginale, to można chwilę poczekać bez większej straty i niepewności co dalej.
Ostatnio zmieniony 2022-09-02, 07:29 przez B@r, łącznie zmieniany 2 razy.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
DeaconFan

Z tego, co kojarzę, Olejniczak narzekał na kiepską jakość tłumaczenia odcinków dla Playera. Widocznie boi się, że będzie podobnie. Trudno mu się dziwić, że ma obawy. Nie chce być kojarzony z produktem gorszej jakości.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
B@r

Przecież teraz jest tłumaczenie ok, a na RED GO ma w końcu być ten sam tłumacz, co ostatnio na Playerze… :wink:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
DeaconFan

Olejniczak być może tego nie wie. My to wiemy. Gładkowski jest jednym z kilku tłumaczy.
nołbady

Ciekawe, czy zaproponowali współpracę również Surawskiej. Gładkowski chyba nie będzie klepał wszystkich odcinków.
cmk

Post autor: cmk »

Tak, Magdalena Surawska jest w ekipie tłumaczy i to jej tłumaczenie pojawi się w pierwszych 3 odcinkach na RedGO (info własne).
Awatar użytkownika
Cynthia

Post autor: Cynthia »

Czy wiadomo już kiedy serial pojawi się w RedGO i ile będzie odcinków tygodniowo?
Aktualnie oglądam "Chicago Fire", "Chicago P.D.", "Chicago Med" i "Orange Is the New Black"
Awatar użytkownika
B@r

Cynthia pisze:Czy wiadomo już kiedy serial pojawi się w RedGO i ile będzie odcinków tygodniowo?
Niestety ciągle robią z tego tajemnicę, jakby sami do końca nie wiedzieli. Nieprofesjonalnie to wygląda.
cmk

Post autor: cmk »

Na Facebooku wspomniano w którychś z komentarzy, że będzie 5 odcinków tygodniowo.

Konkretna data startu jeszcze nie padła chyba z dwóch powodów
- wersja lektorską dopiero jest w trakcie przygotowania; na pewno był kontakt z panem Bukrewiczem ale nie wiem ostatecznie czy współpraca dojdzie do skutku

- Player.pl nie komunikował swoich planów odnośnie emisji pozostałych kilkunastu odcinków
Na Twitterze uzyskałem odpowiedź na PW, że częstotliwość emisji się nie zmieni. A z tego wynika, że ostatni odcinek wypadnie na początku października.

Swoją drogą to przeciąganie przez Player jest według mnie jawnym przykładem trochę chamskiego wyciągania pieniędzy. Ktoś może zrezygnować z pakietu gdy Moda się skończy, a tak zawsze o miesiąc dłużej nas przetrzymają...
Ostatnio zmieniony 2022-09-04, 20:15 przez cmk, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ