Platforma Disney+

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
B@r
x 62

Platforma Disney+

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: B@r »

Od dzisiaj, czyli 14 czerwca dostępna jest u nas platforma VOD Disney+. Uważam, że to obecnie obok Netflixa najlepsza platforma dzięki swojej bogatej bibliotece pełnej klasyków. Generalnie na start jest 800 filmów i ponad 1800 seriali. Poza oryginalnymi nowymi produkcjami czy klasykami Dianeya, są produkcje spod szyldu Mervela, Pixar, Star Wars, National Geographic. Mnie też i chyba najbardziej jarają seriale FOX i ABC jak: Chirurdzy, Gotowe na wszystko, Zagubieni, Bracia i siostry, Skandal, Z archiwum X, Prison Break, Prywatna praktyka, Buffy. Ale tego jest duuużo, dużo więcej. Ktoś już ma, albo zamierza się skusić?
Tu opis oferty wraz z cennikiem - https://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/p ... my-seriale

Ciekawie zapowiada się nowy serial o Pameli Anderson pt: „Pam i Tommy”. Trafia na moją listę do obejrzenia soon.
Ostatnio zmieniony 2022-06-14, 13:25 przez B@r, łącznie zmieniany 1 raz.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Cynthia
x 42

Post autor: Cynthia »

Może kiedyś wykupię, bo wygląda to dobrze. Chwilowo korzystam z Prime i Player, a wykupiony Neflix i HBO czekają na swoją kolej.
Sprawdzałam niedawno i nie ma tam MNS. Nie wiem co ja myślałam, przecież nikt tego nie ogląda ;)
Aktualnie oglądam "Chicago One".
Dawidek
Administrator
x 85

Post autor: Dawidek »

Po Disney+ prędzej bym się spodziewał "GH" niż "MnS". :wink:

Ze wszystkich najpopularniejszych serwisów streamingowych, w moim rankingu D+ jest na razie na ostatnim miejscu. Nie planuję go wykupywać, przynajmniej na razie.
Awatar użytkownika
B@r
x 62

Dawidek pisze:Ze wszystkich najpopularniejszych serwisów streamingowych, w moim rankingu D+ jest na razie na ostatnim miejscu.
Dlaczego na najniższym? Czego Ci tam brakuje?
Cynthia pisze:Sprawdzałam niedawno i nie ma tam MNS. Nie wiem co ja myślałam, przecież nikt tego nie ogląda
"Moda..." to CBS, a produkcje CBS mają trafić na inną - nową - platformę.

Odkryłem też, że na Disney+ są bajki mojego dzieciństwa, jak "Gumisie", "Brygada RR", "Kacze opowieści", "Super Baloo", "Kubuś Puchatek"... :D
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Cynthia
x 42

Dla bajek warto, szczególnie jak się ma dzieci. :)
Myślę, że kiedyś się skuszę, bo słyszę same dobre opinie. Aktualnie oszczędzam na paliwo :lol:
Awatar użytkownika
Mariush
x 62

Post autor: Mariush »

Bajki (a raczej kreskówki) są czasem bardziej dla dorosłych niż dzieci xD
W Brygadzie RR pamiętam scenę „on jest mój, ty szmato!” A chociażby w Johnny Bravo wyznanie „Jestem suką”.
Nie Ridge, gdy wyrzuca Cię na Brooke.

Jestem Kris. Syn, brat i ojciec mojej matki z czwartego małżeństwa mojego przybranego dziadka.
cmk
x 12

Post autor: cmk »

B@r pisze:
Odkryłem też, że na Disney+ są bajki mojego dzieciństwa, jak "Gumisie", "Brygada RR", "Kacze opowieści", "Super Baloo", "Kubuś Puchatek"... :D

Czy te kreskówki są z tym samym dubbingiem, który słyszeliśmy w telewizji wieki temu? :serce:
Awatar użytkownika
B@r
x 62

:D
cmk pisze:
B@r pisze:

Czy te kreskówki są z tym samym dubbingiem, który słyszeliśmy w telewizji wieki temu? :serce:
Tak! Ten sam!!! :serce:

Oglądam je czasem teraz do poduszki i o dziwo ciekawią i relaksują.
Dawidek
Administrator
x 85

Post autor: Dawidek »

B@r pisze:
Dawidek pisze:Ze wszystkich najpopularniejszych serwisów streamingowych, w moim rankingu D+ jest na razie na ostatnim miejscu.
Może dlatego, że serwis pozycjonuje się jako miejsce głównie z animacjami, chociaż jak pisano np. na Wirtualnych Mediach, w D+ jest około tysiąca seriali (pewnie sporo animowanych). Jakoś nie ciągnie mnie do treści Marvel i podobnego typu produkcji, chociaż (rzadko ale jednak) jakieś fantasy mnie zainteresuje. Z Netflixa i HBO Max mam kilka tytułów na oku - ale to kwestia przyszłości, z Disney+ na tę chwilę - ani jeden nie wpadł mi w oko.
Bert2021

Post autor: Bert2021 »

Jak dla mnie zakup Disney+ to był strzał w dziesiątki. I bynajmniej nie chodzi o bajki.

Oglądam aktualnie początkowe sezony Gotowych na wszystko. Magia :: bow ::
Artur
x 21

Post autor: Artur »

Dawidek pisze:Po Disney+ prędzej bym się spodziewał "GH" niż "MnS". :wink:
Mnie nawet przez chwilę do głowy nie przyszło, żeby "General Hospital" miał być dostępny na D+. Jeśli nie było wcześniej na innych europejskich rynkach, to czemu Polska by miała by wyróżniona przez tę platformę. :)
Większą niewiadomą jest SkyShowtime, która ma wejść w czwartym kwartale do Europy. Prawa do dystrybucji seriali CBS i NBC dalej są rozstrzelone na wszystkie dostępne streamingi: Prime Video, Viaplay czy Netflix.

Co do samego Disney+, to uważam że platforma wyróżnia się na tle innych. Jest dużo seriali z ABC i FOX-a, które nie były dostępne w streamingu od tych archiwalnych jak "Gotowe na Wszystko", "Zagubieni", poprzez aktualne "Chirurdzy", "9-1-1/9-1-1: Texas", "Rezydenci".
Szczególnie polecam serial fabularny od HULU "Pam i Tommy". Serial o pierwszej i najsłynniejszej sekstaśmie z Pamelą Anderson i Tomem Lee. Wreszcie w Polsce legalnie są dostępne wszystkie odcinki animacji jak "The Simpsons", "Family Guy" czy "American Dad". No i jest klasyka klasyków "M*A*S*H".
Awatar użytkownika
B@r
x 62

Dawidek pisze:
B@r pisze:
Może dlatego, że serwis pozycjonuje się jako miejsce głównie z animacjami, chociaż jak pisano np. na Wirtualnych Mediach, w D+ jest około tysiąca seriali (pewnie sporo animowanych). Jakoś nie ciągnie mnie do treści Marvel i podobnego typu produkcji, chociaż (rzadko ale jednak) jakieś fantasy mnie zainteresuje. Z Netflixa i HBO Max mam kilka tytułów na oku - ale to kwestia przyszłości, z Disney+ na tę chwilę - ani jeden nie wpadł mi w oko.
Bardzo pobieżne potraktowanie D+. Poza produkcjami Marvela czy produkcjami animowanymi, jest bardzo dużo innych filmów/seriali. Chociażby z wyżej wspomnianego FOX-a czy ABC. Uważanie, że D+ to serwis głównie z animacjami jest bardzo błędne i krzywdzące. Polecam bliższe zapoznanie się z biblioteką.

Wspomniany przez Ciebie Netflix zaczyna tracić kontent, bo produkcje spoza Netflixa trafiają do konkurencji do której należą. Powoli więc sobie zjada ogon, bo teraz jego wartością są głównie produkcje oryginalne. Nowości i klasyków spoza Netflixa jest coraz mniej.

Ciekawy artykuł - Szef Disneya w Europie Centralnej: wyniki Disney+ w Polsce powyżej oczekiwań: https://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/d ... ef-disneya
Ostatnio zmieniony 2022-06-28, 14:40 przez B@r, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
BeLieF
x 84

Post autor: BeLieF »

Planuję wykupić Disney+ za jakiś czas, właśnie ze względu na seriale które są tam dostępne(na pewno na mojej liście Pam i Tommy podobnie jak u większości z Was) i pewnie coś tam z klasyków dzieciństwa też sobie odświeżę. :)
Awatar użytkownika
Cynthia
x 42

Kupiłam, bo w Netii jest promocja, a ja znalazłam tam 6 sezon "Tacy jesteśmy", którego nie ma na Prime. Czekam teraz na dane do logowania.
ODPOWIEDZ