"MnS" w Polsce

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.

Gdzie oglądasz nowsze, niż na RedGO odcinki "MnS"?

Czas głosowania minął 2026-07-10, 22:30

na YouTube
2
14%
w serwisie streamingowym "B&B"
4
29%
gdzie indziej
3
21%
nigdzie, czekam na kontynuację w polskim serwisie lub telewizji
5
36%

Liczba głosów: 14
cmk

Re: "MnS" w Polsce

Post autor: cmk »

Wyszukałem taki post na fan-page'u RED GO VOD z 3 listopada 2022:

👉 Kończąca właśnie 35 lat „Moda na sukces”, amerykańska Saga rodu Foresterów na stałe zagości z najnowszymi sezonami na Platformie VOD www.redgo.film a następnie na antenach Red Carpet i RED TOP TV .
👉 Telewizja #RedCarpet pozyskała właśnie wyłączne prawa do kolejnego sezonu (odcinki 8308-8557 ) i pokaże je Polskiej widowni na przełomie roku.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Wygląda na to, że w następnym tygodniu dojdzie do niewielkich zmian w emisji poszczególnych odcinków. Dotychczas było tak, że niedzielna premiera (trzeci odcinek z rzędu) był faktyczną premierą, który był powtarzany w poniedziałek około 20.00. W najbliższym tygodniu zmieni się pora drugiej emisji odcinka - będzie to poniedziałek około 20.30, oznacza to, że piątkowa premiera będzie miała emisję w poniedziałek około 20.00. Skutkiem tejże miany jest to, że w tygodniu będzie nie sześć - jak dotychczas - lecz pięć odcinków w tygodniu.

Powyższą informację oparłem na programie TV Onet.pl.
cmk

A od 22.08 emisja serialu od odcinka 8183 na kanale RED TOP TV. Codziennie, także w weekendy ok. godz 13.00. Info z programtv.naziemna.info
Awatar użytkownika
Marcus

Post autor: Marcus »

Aplikacja RED GO jest w końcu dostępna na telewizorach z systemem Google TV lub z dołączonym urządzeniem Chromecast 4. :)
Moje ulubione seriale: Moda na sukces, M jak miłość, Barwy szczęścia, Na dobre i na złe
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Są jakieś wyniki oglądalności jak w ogóle sobie radzi serial na stacji i na aplikacji?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Dawidek
Administrator

Szczegółowych wyników nie ma, ale Press ujawnił ciekawe dane.

W pierwszym półroczu tego roku udział Red Carpet w rynku TV wyniósł 0,05% a Red Top 0,001 (wzrosty w porównaniu z analogicznym okresem roku ubiegłego). a RED Go podwoił liczbę subskrybentów rok do roku. Czyżby "MnS" w płynęła na tak dobre wyniki w streamingu?: https://press.pl/tresc/77881,red-carpet ... d-50-proc_ .

Kolejny bajzel w numeracji odcinków. Niedzielna powtórka 8307 odcinka nie będzie miała poniedziałkowej emisji. W poniedziałek będą dwa premierowe odcinki, od wtorku do piątku - jeden. Informacja za programem TV Onetu.
Dawidek
Administrator

Kolejne niespodzianki dotyczące emisji "MnS" w Red Carper i Red Top. Poniższe informacje opieram na programach Onet.pl i naziemna.info.

W Red Carper od poniedziałku nastąpi zmiana godzin emisji południowego maratonu trzech odcinków. Emisja będzie około godzinę wcześniej, zamiast około 11.00, będzie około godziny 10.00 (z wyjątkiem poniedziałku, kiedy będzie po 11.00). Emisja wieczorna - bez zmian. Zmiany są także w harmonogramie emisji odcinków. Niedzielny trzeci odcinek będzie mieć dwie powtórki: w poniedziałek około 11.30 i około 20.00 (to jest również powtórka z piątku). W takim układzie, premiery z około 20.30 będą powtarzane dnia następnego dwukrotnie, około 11.30 i 20.00 oraz w kolejnych dniach w ramach przedpołudniowych maratonów i w weekendy.

Red Top TV emituje serial codziennie, także w weekendy, około godziny 13.00, po dwa odcinki. Każdy odcinek jest prezentowany dwukrotnie, najpierw około 13.30, potem powtarzany jest dnia następnego około 13.00.

Nie zmienia się jedno, że w zależności od dnia emisja zaczyna się chwilę wcześniej lub chwile później. Widzowie muszą - niestety - tego pilnować.
cmk

Moda powolutku dostaje coraz więcej czasu antenowego na kanałach Red Carpet TV i Red TOP TV.
Na tym drugim, od przyszłego tygodnia będą 3 odcinki dziennie zamiast dwóch (start około 12:30 ale zmiennie każdego dnia)

Na Red Carpet TV widzę od 30 października aż 4 odcinki powtórkowe rano! Algorytm emisji chyba już się wreszcie ustabilizował i każdego dnia odcinki zaczynają się około 10:00. Będą 4 epizody poprzedzające te 2 wieczorne. Jakiś czas temu było trochę dziwnie i emisje poranne oraz wieczorne miały względem siebie większą obsuwę.
W sobotę rano są obecnie 3 odcinki - powtórki ze wtorku, środy i czwartku. W niedzielę jest powtórka czwartku, piątku no i jest jeden odcinek premierowy. A więc w weekend nie ma powtórki poniedziałkowej, ale za to układ odcinków pokrywa się z kolejnością, która obowiązuje o poranku w ciągu tygodnia (nie ma przeskoku). Wydaje się skomplikowane, ale chyba wreszcie rozumiem już zamysł :D :: bow :: 8)

(ramówki biorę z https://programtv.naziemna.info/program ... 2023-10-28 )

Podsumowując, jak ktoś się nudzi to może każdego dnia oglądać wielokrotnie MNS przez 4.5 godziny dziennie ::loll::
10:00 - 12:00 --> Red Carpet ::rad::
12:00 - 13:30 --> Red Top (100 odcinków wstecz względem RCTV) ::chytry::
20:00 - 21:00 --> Red Carpet :: bow ::

No i widzę na antenie RCTV pojawiły się spoty sponsorskie przed MNS ("sponsorem programu jest ..."). To chyba dobry znak :serce: :serce:
Dawidek
Administrator

Ja się gubię już w emisji "MnS" na Red Carpet. Mam dostęp do tego kanału, ale jak na razie, tam jeszcze raz obejrzałem ślub Thomasa i Zoe. Red Top wygląda ciut lepiej. Warto czytać ogłoszenie na stronie głównej, bo jest tam w miarę jako tako opisana rozpiska emisji serialu. Prawda jest taka, że system emisji - jak dla mnie - jest z lekka chaotyczny. I jeszcze brak stałych godzin emisji. Raz jest 5 minut wcześniej, potem chwilę później, potem znowu wcześniej. Mało stabilnie.
Wydaje mi się, że nie zrezygnuję z kupowania subskrypcji na RED Go. Przynajmniej wiem, że telewizyjne zamieszanie mnie ominie. Na razie mam wykupiony półroczny dostęp do około 20 listopada. Myślę o rocznym abonamencie, ale obawiam się, że w połowie roku skończy się transza i nie będzie nowych epizodów. A wykupuje usługę tylko dla "MnS".
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Dawidek pisze: 2023-10-06, 22:58 Ja się gubię już w emisji "MnS" na Red Carpet.
Jak Ty się gubisz to pewnie tym bardziej inni widzowie, o ile są tacy co nagle wrócili do śledzenia serialu w tv.
Ja bym chciał aby równocześnie z RedGo dawali w Tvn lub odpolitycznionej Tvp1.
Tymczasem za miesiąc kończy mi się roczna subskrybcja i nie widzę na stronie RedGo gdzie mam opcję dokupienia? i jaka cena? Czy mam czekać aż do wygaśnięcia i dopiero jakieś opcje się pojawią? Bez sensu trochę.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

@Adex-fan Brooke Powrót serialu do większej stacji telewizyjnej to już obecnie mrzonka, a co dopiero emisja w dwóch/trzech różnych(Red Carpet w dodatku zapewne ma wyłączność i to kompletnie nierealistycze żeby się dzielił prawami), lepiej docenić że serial znalazł stację która o niego zadbała i ewidentnie jest zadowolona z niego.
Topol
Administrator

Post autor: Topol »

Mam pytanie odnośnie RED GO. Rozważam kupno abonamentu, by oglądać "Modę", ale to wszystko wygląda tak chaotycznie, więc wolę Was dopytać. Według panelu dostępności, serial jest dostępny w pakietach VIP oraz PREMIERY. Różnice są względem ceny. Który najbardziej się nadaje? Przyznam, że potrzebowałbym tej platformy jedynie do oglądania "Mody".
Dawidek
Administrator

Adex-fan Brooke pisze: 2023-10-28, 00:22 Tymczasem za miesiąc kończy mi się roczna subskrybcja i nie widzę na stronie RedGo gdzie mam opcję dokupienia? i jaka cena? Czy mam czekać aż do wygaśnięcia i dopiero jakieś opcje się pojawią? Bez sensu trochę.
Mi się tez za mniej więcej miesiąc kończy półroczna subskrypcja. I też nie mogę doszukać się informacji na temat pakietów i cen. Obawiam się, że trzeba będzie poczekać na wygaśnięcie obecnej i dopiero wtedy pojawią się możliwości. mógłbym kliknąć w subskrypcje miesięczną, ale obawiam się, że serwis mnie zablokuje, jak to miałem już w przeszłości i musiałem zakładać nowe konto. Absurd.
Teraz mnie zastanawia, do kiedy RED Go ma wykupione odcinki. Bo chciałbym kupić subskrypcję roczną, ale obawiam się, że w którymś momencie skończy się serial, a ja zostanę z rocznym pakietem nie do ruszenia. A mam go tylko dla "MnS". Innych programów i seriali tam nie oglądam, choć kiedyś może zerknę z ciekawości na inne treści. Wiecie może, jak wygląda sytuacja z "MnS", do kiedy sa wykupione odcinki i czy są już zakontraktowane kolejne transze?
Topol pisze:Według panelu dostępności, serial jest dostępny w pakietach VIP oraz PREMIERY. Różnice są względem ceny. Który najbardziej się nadaje? Przyznam, że potrzebowałbym tej platformy jedynie do oglądania "Mody".
Ja mam pakiet PREMIERY, jest on tańszy, ale wystarczy do oglądania "MnS". Jeśli interesuje Cie tylko nasz serial, to nie warto brać droższej oferty. Skoro masz orientacje w cenach, to napisz nam może, ile kosztują obecnie pakiety. Informacja przyda się też @Adex-fan Brooke .

Jak będę wiedział coś więcej, to napiszę.
Topol
Administrator

Post autor: Topol »

Dawidek pisze: 2023-10-30, 22:23 Ja mam pakiet PREMIERY, jest on tańszy, ale wystarczy do oglądania "MnS". Jeśli interesuje Cie tylko nasz serial, to nie warto brać droższej oferty. Skoro masz orientacje w cenach, to napisz nam może, ile kosztują obecnie pakiety. Informacja przyda się też @Adex-fan Brooke
Według cennika, pakiet PREMIERY kosztuje 19.99 zł za miesiąc, 6-miesięczny dostęp 114 zł i roczny 189.90 zł. Natomiast pakiet VIP za miesiąc wynosi 34.99 zł.
cmk

BeLieF pisze: 2023-10-28, 12:25 @Adex-fan Brooke Powrót serialu do większej stacji telewizyjnej to już obecnie mrzonka, a co dopiero emisja w dwóch/trzech różnych(Red Carpet w dodatku zapewne ma wyłączność i to kompletnie nierealistycze żeby się dzielił prawami), lepiej docenić że serial znalazł stację która o niego zadbała i ewidentnie jest zadowolona z niego.
Pełna zgoda! Nie ma się co łudzić, że w innej stacji serial zadomowiłby się lepiej niż w Red Carpet TV. Owszem, chciałbym żeby Moda była widoczna na większym kanale - takim, którzy starsi widzowie mają ustawiony na telewizorach na początku listy, a nie gdzieś na numerku tysiąc pięćset sto dziewięćset. Bo wiadomo, ani z Nową TV ani Anteną HD tak nie było.

Ale mamy za to emisję od 7 miesięcy w paśmie największej oglądalności na bezpłatnym kanale. W dodatku mnóstwo powtórek, a za kilka miesięcy prawdopodobnie powrót do naziemnej TV cyfrowej na MUX8, bo Red Carpet Media zapewne otrzyma miejsce.

Co do kolejnego sezonu... są pozytywne wieści ale jeszcze nic nie jest oficjalnie potwierdzone. Jestem w kontakcie z pracownikiem Red Carpet i powiedziano mi, że zakupiono 35. sezon :serce:
Kilka dni temu pojawiło się info, że nadawca zdobył 3 mln PLN kredytu na zakup nowych treści, więc chyba można spać spokojnie https://www.press.pl/tresc/78727,red-ca ... isu-red-go

Ale zanim sam przedłużę roczną subskrypcję postaram się jeszcze potwierdzić wszystko.
ODPOWIEDZ