"MnS" w Polsce

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
Awatar użytkownika
Poland

Re: "MnS" w Polsce

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Poland »

W razie czego CTV9 oficjalnie ruszy od jutra ale od piątku testuje emitując przekazy Red Carpet i Red Top TV równolegle lub z przesunięciem czasowym.
W ramówce na poniedziałek która to już jest dostrpna w EPG widziałem „Modę na Sukces" o podobnych godzinach co w Red Carpet TV.
Poland - aktywnie najlepszy!
Dawidek
Administrator
x 78

Post autor: Dawidek »

PetroPython pisze:Czy ten kanał ruszy jutro w DVB-T 2 ?

Odpowiadam tutaj, bo Twoje pytanie bardziej do tego tematu pasuje. Kanał CTV9 już testuje na MUX 8, który jest w starszej technologii DVB-T/MPEG-4. Dostępny jest w całym kraju, ale w innej technologii, niż inne multipleksy naziemne, więc jeśli ktoś nie zainwestował w odpowiednią antenę, to nie odbierze kanału. Jeśli ktoś z Was odbiera DVB-T2 i ma antenę do odbioru VHF, to odbierze stacje (kompatybilność wsteczna). Jeśli odbierasz naziemnie np. WP, Metro, Nową TV, to złapiesz nowy kanał: https://www.emitel.pl/strefa-klienta/od ... rac-mux-8/ .
Awatar użytkownika
Poland

A propo Nowej TV myślę że historia zatoczyła koło gdyż CTV9 tak ta stacja to też stacja z MUX8.
Obrazek
Z tego względu odświeżyłem jedną z fanowskich grafik :)
Dawidek
Administrator
x 78

Do telewizji naziemnej - tak, ale do telewizji jako takiej - to nie jest powrót. , bo już dwie stacje - Red Carpet TV i Red TOP TV emitują "MnS" od - jeśli pamięć mnie nie myli - od końcówki września 2022 roku.
Awatar użytkownika
Poland

Od tego czasu „Moda na Sukces" była być moze w Red GO. W telewizji była od 20 marca 2023 roku: https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/g ... we-odcinki
Dawidek
Administrator
x 78

Dzięki za poprawienie mojego błędu.
Dawidek
Administrator
x 78

W okresie Świąt nie ma wielkiej rewolucji w emisji "MnS". CCTV9 emituje serial zgodnie z harmonogramem we wszystkie świąteczne dni, a Red Carpet rezygnuje z premierowych emisji ok. 20.00 w Wielkanocny Poniedziałek. Info o ramówkach ze strony programtv.naziemna.info.
cmk
x 11

Post autor: cmk »

Z ramówki CTV9 wynika, że wieczorne odcinki emitowane są teraz w tym samym trybie co na Red Carpet, t.j drugi odcinek jest premierą, a pierwszy to powtórka z dnia poprzedniego. Przez pierwsze 2 tygodnie po starcie kanału pokazywano po 2 premierowe odcinki.
Awatar użytkownika
Poland

To nie koniec zmian w kwestii MnS na tyn kanale.
Teraz premiery od 1 maja będą tam codziennie 19:30 (podobnie jak kiedyś w Nowej TV) a powtórki o 12:30, 13:00 i 18:55.
Dawidek
Administrator
x 78

W majówkę Red Carpet emituje powtórki po godzinie 13.00. Wieczorne i weekendowe emisje są bez zmian. W poniedziałek, 6 maja powtórki będą około 12.30, od wtorku wszystko wraca do stanu sprzed majówki. Informacja jest za programem TV Onetu.
cmk
x 11

Od września, naziemny ViDoc TV będzie pokazywał "Modę" o 19:10, po jednym odcinku, bez wcześniejszej emisji powtórki z dnia poprzedniego. W ciągu dnia emisja o 12:55.

Co ciekawe, w czwartek 5.09, stacja pokaże łącznie 6 odcinków (8325-8328 w godzinach 12:55-14:25 oraz 8330 - 8332 w godzinach 19:10-20:45).
Tego dnia serial świętować będzie 30-lecie emisji w Polsce i najwyraźniej nadawca ViDoc TV chce to jakoś uhonorować :-)

Jeżeli chodzi o Red Carpet TV, to algorytm emisji pozostaje bez zmian (20:15 + premiera ok. 20:45) i powtórki następnego dnia o 12:00.

źródło:https://programtv.naziemna.info/program ... 2024-09-01
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 68

Post autor: Adex-fan Brooke »

Szkoda tylko, że te kanały nie są popularne i ludzie nawet pykając po programach pewnie nie trafią na Modę, ale i tak dobrze, że serial dalej (ponownie) jest w telewizji. No właśnie to już 30 lat jak wkroczył w nasze życie! Bo chyba nikt przed 1994 go nie znał? ::chytry:: Chociaż szybko zobaczyłem, szybko jednak dostrzegłem, że są dalsze odcinki w niemieckiej tv... Pierwsze odcinki w Polsce tylko zerkałem z ciekawości, sytuacja była trudniejsza gdy chwilowo leciały tylko rano, ale na szczęście potem szybko to zmienili na dogodną popołudniową godzinę. Wciągnęły mnie 2 wątki - wredna Stephanie pomiatająca biedną, zakochaną w Ridge'u Brooke oraz fałszywa Angela, potem jeszcze przebojowa Sally Spectra i jej intrygi. Na forum tez powinniśmy jakoś uczcić tę rocznicę. Jakieś pomysły? Na pewno trzeba inne logo wtedy...
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
cmk
x 11

Adex-fan Brooke pisze: 2024-08-18, 14:28 Szkoda tylko, że te kanały nie są popularne i ludzie nawet pykając po programach pewnie nie trafią na Modę, ale i tak dobrze, że serial dalej (ponownie) jest w telewizji.
Racja, ale trzeba trzymać kciuki, że nowy naziemny kanał ViDoc powoli będzie zdobywać więcej widzów. Nadaje on jednak na MUX8, który jest trudniejszy w odbiorze.

Red Carpet TV obecny w kablówkach i na satelicie, u wielu osób pewnie ukryty jest daleko na liście kanałów. Ale w lipcu i sierpniu stacja dostępna jest w „okienku promocyjnym” na dekoderach Vectry (duża sieć kablowa), na pozycji 118 czyli obok najważniejszych kanałów. Red Carpet pokazuje teraz odcinki z Sheilą, więc liczę że kilka nowych widzów zauważyło serial. Nie łudzę się, że będą to duże ilości, ale na pewno jest jeszcze ogromna grupa dawnych widzów, która na serial nie natrafiła

Adex-fan Brooke pisze: 2024-08-18, 14:28 Na forum tez powinniśmy jakoś uczcić tę rocznicę. Jakieś pomysły? Na pewno trzeba inne logo wtedy...
Jakieś okolocznościowe logo na pewno by się przydało. Może jakiś wątek, w którym opiszemy naszą historię z MnS?

Albo zróbmy coś viralowego. Widziałbym jakąś mocną scenę MnS z polskim dialogiem, na wesoło ale na lepszym poziomie niż dawna „Moda na suknie”. Teraz można wykorzystać AI tylko trzeba kogoś z poczuciem humoru :D
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 68

Post autor: Adex-fan Brooke »

Fajnie jakby coś viralowego z bohaterami B&B wypromowało serial, że nadal leci. Chyba musiałoby być coś na zasadzie, iż już kolejne pokolenie ogląda. Scenariusz widziałbym taki, że babcia opowiada wnukowi o początkach miłości Brooke i Ridge'a (w tle oni z lat '80), dorosły wnuczek opowiada już swojej córce i na ekranie widzimy już innego Ridge'a, ten sam motyw dwie babki spierają się o Brooke i Taylor, po latach ich córki tez o to, ale na ekranie widzimy już inną Taylor, do tego mix najlepszych akcji i faceci sobie opowiadają o tych strzelaninach, upadach (z wieży Eiffla np.), bójkach, dochodzi do nich reszta rodziny i znajomych, przypominają o innych szokujących zwrotach akcji ( Ridge synem Massimo, Sheila teściową Steffy, Maya transseksualna, zmartwychwstanie Taylor, Stephanie i Brooke na kolejce górskiej), znajomi piszą na komunikatorze/ na forum do innych, ze ten serial nadal leci tu i tu... Taka krótka chwytliwa reklama :) Mareczek pewnie by to zmontował, ale kto zagra? :D
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Dawidek
Administrator
x 78

Dzięki za informacje na temat nowych godzin emisji od września na Vidoc TV. Obecnie - patrząc po programie telewizyjnym - jest jedna emisja wieczorem o 20.15 na naziemnym kanale. Widzę, że stacja chce naprawić błąd, bo "MnS" jest emitowana jednocześnie na dwóch kanałach - Widoc TV i Red Carpet TV.

Pomysł jubileuszu "MnS" w Polsce. Okolicznościowe logo to takie "must have". Mogłoby ono być widoczne przez około miesiąc. Pewnie będzie kilka chętnych osób, które mogłoby takie logo stworzyć. Propozycje można śmiało umieścić w tym temacie. Myślę, że warto podkreślic jubileusz serialu okolicznościowym tłem i zdjęciem profilowym na FB forum.

Myślę też, że warto wykorzystać potencjał naszego forum. Wiele osób już mówiło, że to kopalnia wiedzy na temat serialu. @Adex-fan Brooke , wspomniałeś o wątku poświęconym naszej serialowej historii. Co myślisz o tym temacie?: https://www.forummns.pl/viewtopic.php?t=312 . W dziale niespoilerowym znajdzie się jeszcze niejeden ciekawy wątek.

Okolicznościowy film promujący serial. Ciekawy pomysł, ale myślę, że może dobrym pomysłem byłaby rezygnacja z odtwórców i stworzenie czegoś viralowego, ale bez aktorów amatorów, ale i tak potrzebny byłby ciekawy scenariusz i ktoś, kto ma dobrą dykcję, by wygłosił wszystkie kwestie. I taki lektor mógłby "na chwilę" zastąpić wszystkich dotychczasowych lektorów. To byłoby trochę łatwiejsze. Jakieś inne ciekawe pomysły?
ODPOWIEDZ