Bieżące odcinki "Mody na sukces"
- PetroPython
Re: Bieżące odcinki (RED GO/Red Carpet/Vidoc TV)
Dobrze Dawidku, nie powinien powielać niesprawdzonych informacji tylko to nie jest wina aktorek grających Taylor, że ich bohaterka leczy kogoś z rodziny... Czy to jest wina Taylor? Niby tak ale też i nie za jednym razem bo to i tak fikcja i złe prowadzenie Taylor, więc o co tu bić pianę? Chodzi o to żeby pluć jadem i pluć. Więc to już po prostu męczące te ciągłe ataki, hejt na każdy drobiazg, to jest już obsesja i kwalifikuje się do leczenia chyba bo do czego innego? Tutaj po prostu nie warto się wypowiadać, bo ja nie chcę się kłócić z nikim, kto jest lepszy ta czy ta pani, ileż można
- Adex-fan Brooke
W ogóle o jakim Los Angeles mowa? Taylor leczyła Thomasa na odległość gdy postaci nie było w serialu, więc weź coś na uspokojenie PetroPythonie skoro tak źle znosisz gdy wygranie ktoś fakty.
Poza tym Ty i BeLieF ostro mylicie hejt z krytyką postaci/scenariusza, forum to żadne kościoły postaci tylko od lat fora dyskusyjne gdzie ludzie mają różne zdania, jad to bardziej Wasze posty w stylu ataku bo zabrakło Wam argumentów?
Jeśli jakieś osoby odeszły to raczej za łamanie regulaminu lub po prostu zasób pisanych bzdur im się skończył, mogły przecież włączyć ignorowanie mnie jeśli chciały monologi uprawiać na forum.
Pomijając to, jak oceniacie tegoroczne święta? Wg mnie ładnym akcentem było zawieszenie broni pomiędzy Brooke i Quinn.
Poza tym Ty i BeLieF ostro mylicie hejt z krytyką postaci/scenariusza, forum to żadne kościoły postaci tylko od lat fora dyskusyjne gdzie ludzie mają różne zdania, jad to bardziej Wasze posty w stylu ataku bo zabrakło Wam argumentów?
Jeśli jakieś osoby odeszły to raczej za łamanie regulaminu lub po prostu zasób pisanych bzdur im się skończył, mogły przecież włączyć ignorowanie mnie jeśli chciały monologi uprawiać na forum.
Pomijając to, jak oceniacie tegoroczne święta? Wg mnie ładnym akcentem było zawieszenie broni pomiędzy Brooke i Quinn.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
- PetroPython
A dlaczego ignorowanie Ciebie sprowadzasz do prowadzenia monologu na forum ? Wybacz ale to brzmi narcystycznie, tak jakbyś Ty był jedyną osobą z którą można prowadzić konwersacje tutaj 
-
Dawidek
- Administrator
@PetroPython o to, o co piszesz należy obwiniać scenarzystów, nie aktorów. Aktorzy odtwarzają postacie, które wymyślili scenarzyści. My w dyskusjach odnosimy się do serialowej fabuły, a krytyka postaci i jej zachowania jest kamyczkiem do ogródka scenarzystów. A scenarzyści prowadzą wątki tak, by były kontrowersje i można było o czym dyskutować. A "MnS" jest tak prowadzona, że postacie można oceniać na wiele sposobów.
Panowie, wyluzujcie trochę.
Panowie, wyluzujcie trochę.
- Adex-fan Brooke
Przecież to było napisane z ironiąPetroPython pisze: 2024-08-14, 22:20 A dlaczego ignorowanie Ciebie sprowadzasz do prowadzenia monologu na forum ? Wybacz ale to brzmi narcystycznie, tak jakbyś Ty był jedyną osobą z którą można prowadzić konwersacje tutaj![]()
Ja jestem bardzo wyluzowany Dawidku
Podobała mi się pierwsza rozmowa Brooke z Taylor, Brooke bardzo przyjacielsko i rzeczowo ją przeprowadziła, brzmiała szczerze a Taylor niezbyt szczerze, tak jakby chciała powiedzieć więcej, ale się powstrzymała.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
- PetroPython
No i racja, to dotyczy scenarzystów. Więc skomlenie o profesjonalnie nieetycznej Taylor jest krótko mówiąc.. Słabe. I tyle. Jestem wyluzowany ale ciekawe co ten Adex jeszcze wymyśli na tą Taylor.. Z biegiem czasu dochodzi coraz to więcej rzeczy które zaczynają zakrawać o absurdalne zarzuty. Ale jak chce to niech tak ocenia, każdy ma prawo widzieć po swojemuDawidek pisze: 2024-08-14, 22:34 @PetroPython o to, o co piszesz należy obwiniać scenarzystów, nie aktorów. Aktorzy odtwarzają postacie, które wymyślili scenarzyści. My w dyskusjach odnosimy się do serialowej fabuły, a krytyka postaci i jej zachowania jest kamyczkiem do ogródka scenarzystów. A scenarzyści prowadzą wątki tak, by były kontrowersje i można było o czym dyskutować. A "MnS" jest tak prowadzona, że postacie można oceniać na wiele sposobów.
Panowie, wyluzujcie trochę.![]()
- Adex-fan Brooke
Zaraz zaraz... krytykujemy scenariusz, ale cały serial to scenariusz więc mam rozumieć, że jak coś nie pomyśli to wina scenarzystów a jak po myśli to chwalimy postacie? To nie powinno tak jednowymiarowo być
Oczywiście, że każdy ma prawo odbierać serial po swojemu i dzielić się swoim zdaniem jak to widzi, ale na forach raczej trzeba być przyzwyczajonym do konfrontacji w rozmowie na argumenty i jak zawsze mówię argumenty poparte faktami.
Święta trochę sielankowe, ale dobrze że Sheila się pojawiła w innym kontekście niż wymachiwanie bronią:) Taylor powiedziała coś, co zwróciło moją uwagę i co nawet zauważałem od lat- jeśli Sheilę się izoluje i odrzuca, to tylko podsyca jej demony i lepiej mieć ją na oku niż odrzucać (coś w tym stylu). Na przestrzeni całego serialu zauważyłem, że Sheila midla kilka momentów zmiany na lepsze, ale to ciągłe odrzucenie (szczególnie przez Stephanie) nie dawało jej szans na pokazanie tego. Forresterowie i Loganowie wybaczają tylko sobie nawzajem , ale takie osoby jak Sheila, Sally, Amber, Quinn wiecznie odrzucają i mieszają z błotem. A jak ktoś wcześniej napisał - nikt tam nie jest święty. Sheila strzeliła do Taylor, a Taylor do Billa. Bill kazał wyrzucić Ridgea z helikoptera i wysadził w powietrze Liama. Steffy przyczyniła się do śmierci Aly i do Sheilii też przecież strzeliła. Itd...
- Adex-fan Brooke
Mimo wszystko Sheila to trochę inny rodzaj osobowości i przewinień... Taylor ma słuszne podejście, ale bardzo ryzykuje. Powinny być natychmiastowo granice, że ok zostałaś zaproszona, ale na wiele więcej spotkań nie licz.
Myślę, że tak będzie. Moim zdaniem to jednorazowe pojednanie, chociaż kto wie. Poczekajmy na rezultaty tych obserwacji Taylor.Adex-fan Brooke pisze: 2024-08-15, 00:07 Powinny być natychmiastowo granice, że ok zostałaś zaproszona, ale na wiele więcej spotkań nie licz.
Masz rację, że typ osobowości Sheilii jest psychopatyczny od początku. Ale tak biorąc pod uwagę same fakty to Bill powinien obawiać się Taylor i zabronić jej zbliżania do wnuków, bo prawie go zabiła ( z tego co pamiętam był też w śpiączce). Wiadomo, że potem to wyprostowali i wybaczyli ale teoretycznie mogła by znowu wpaść w jakiś amok.
- Adex-fan Brooke
Również masz rację, chodzi mi bardziej o to, że Sheila to taka seryjna przestępczyni (co nie umniejsza przestępstw Billa, Taylor, Deacona, Quinn..).
- PetroPython
Warto przypomnieć jak to było naprawdę po kolei. Zgodnie z faktami, ba, no oczywiście że nie inaczej. Czy Brooke zdobyła karierę przez łóżko?
Zacznijmy od tego że nikt jej nie ujmuje zdobytego wykształcenia chemicznego i wynalezienia Formuły Belief. Jednak żeby sprostować pewne kłamstwo Brooke. Została ona zatrudniona przez Erica kiedy już byli razem. Miała możliwości oczywiście intelektualne ale gdyby nie związek z Ericiem być może nigdzie by ich nie ujawniła bo po prostu nie miałaby gdzie. Więc łóżko trochę jej pomogło, tu chyba nawet najbardziej zagorzali fani potwierdzą, we wspięciu się na drabinę kariery
Oczywiście podobnie można napisać o Taylor że jej związek z Blakiem jej pomógł wówczas rozwinąć karierę psychiatry.
Zacznijmy od tego że nikt jej nie ujmuje zdobytego wykształcenia chemicznego i wynalezienia Formuły Belief. Jednak żeby sprostować pewne kłamstwo Brooke. Została ona zatrudniona przez Erica kiedy już byli razem. Miała możliwości oczywiście intelektualne ale gdyby nie związek z Ericiem być może nigdzie by ich nie ujawniła bo po prostu nie miałaby gdzie. Więc łóżko trochę jej pomogło, tu chyba nawet najbardziej zagorzali fani potwierdzą, we wspięciu się na drabinę kariery
-
Dawidek
- Administrator
Jeśli krytykujemy jakąś postać, czy wątek, albo i chwalimy, to jednocześnie wrzucamy jakiś kamyczek do ogródka scenarzystów. Od dłuższego czasu są narzekania, że Brooke nie ma własnego ciekawego wątku. Kto za to odpowiada? A jednocześnie chwalimy za to, że Logan, ale także i Taylor, Stephanie, Sally, Amber i wiele innych postaci - to postacie wielowymiarowe, których nie da się ot tak zaszufladkować. I to jest plus "MnS". Więc autorzy serialu wykazali się czymś pozytywnym. To jest bardzo dobre, że postacie i wątki można oceniać na wiele sposobów, jedni będą zwolennikami kogoś, inni mniej. Możemy serialowe sytuacje interpretować na tysiące sposobów.
Po raz kolejny widać, jak różnie oceniacie postać Taylor. I to jest sukces, bo nie ma nic gorszego dla serialu, jak to, że wszyscy są zgodni, co do jakiegoś wątku czy postaci. Teraz nawet demoniczna Sheila została pokazana z innej strony (jeszcze nie widziałem świątecznego odcinka, a RED GO teraz nie działa). Ale Taylor pokazała relację matki i syna z innej - nieco ciekawszej - strony. Takie podejście w przypadku Carter jest obarczone dużym ryzykiem, ponieważ już wielokrotnie mieliśmy do czynienia z tym, że ona potrafi świetnie grać. Ale z drugiej strony - nawet psychopatka ma jakieś ludzkie uczucia. Za to co Sheila zrobiła Forresterom, nie powinna dostać taryfy ulgowej, ale jakieś lekkie uchylenie drzwi może nie być złym rozwiązaniem. Nie wiemy, jak matka Finna zinterpretuje ten gest.
Po raz kolejny widać, jak różnie oceniacie postać Taylor. I to jest sukces, bo nie ma nic gorszego dla serialu, jak to, że wszyscy są zgodni, co do jakiegoś wątku czy postaci. Teraz nawet demoniczna Sheila została pokazana z innej strony (jeszcze nie widziałem świątecznego odcinka, a RED GO teraz nie działa). Ale Taylor pokazała relację matki i syna z innej - nieco ciekawszej - strony. Takie podejście w przypadku Carter jest obarczone dużym ryzykiem, ponieważ już wielokrotnie mieliśmy do czynienia z tym, że ona potrafi świetnie grać. Ale z drugiej strony - nawet psychopatka ma jakieś ludzkie uczucia. Za to co Sheila zrobiła Forresterom, nie powinna dostać taryfy ulgowej, ale jakieś lekkie uchylenie drzwi może nie być złym rozwiązaniem. Nie wiemy, jak matka Finna zinterpretuje ten gest.
- Adex-fan Brooke
Twój post traktuje jak żart PetroPython bo tak samo można by napisać o Stephanie, że miała karierę przez łóżko Erica (na dodatek nic poza reprezentowaniem firmy nie umiała osiągnąć). Dawidku ja tu nie widzę sukcesu bo każdą postać można oceniać różnie/ lubić lub nie. Sukces chyba na zasadzie rozbudowanego życiorysu postaci na który składa się wiele uczynków. No właśnie dlaczego RedGo nie działa dziś? Było wreszcie fajne słowne starcie Brooke i Sheili...
- PetroPython
Jaką Stephanie miała karierę przez łóżko z Ericiem? To Eric miał karierę dzięki jej kasie