Taniec z gwiazdami
Re: Taniec z gwiazdami
Bez przesady, że to jakieś nołnejmy. Po prostu to osoby drugiej ligi w polskim showbiznesie. Poza tym "Taniec z gwiazdami" zawsze taki był w Polsce i na świecie, że gwiazdy wielkiego formatu pojawiają się rzadko. Kiedyś zapraszane były osoby z pierwszych stron gazet, a dzisiaj najbardziej klikalni i viralowi. Polsat też wykorzystuje metodę zapraszania swoich wewnetrznych "gwiazd" by wypromować inny program w ramówce.
Dla mnie ta edycja ma równie silny skład co poprzednia.
Przecież Maciek Zakościelny i Filip Bobek byli nakładali od lat. Maciek to jedno z najbardziej gorących nazwisk jeśli chodzi o całą historię programu.
Rafał Zawierucha jest obecnie rozchwytywanym aktorem filmowym, a Michał Meyer serialowym. Do tego Majka Jeżowska która ma na nowo swoje 5 minut. Pozostali w składzie również znani swoich dokonań, a nie rodzinnych koneksji. W końcu drugą edycję z rzędu gwiazdy są bardziej znane od tancerzy.
Przecież Maciek Zakościelny i Filip Bobek byli nakładali od lat. Maciek to jedno z najbardziej gorących nazwisk jeśli chodzi o całą historię programu.
Rafał Zawierucha jest obecnie rozchwytywanym aktorem filmowym, a Michał Meyer serialowym. Do tego Majka Jeżowska która ma na nowo swoje 5 minut. Pozostali w składzie również znani swoich dokonań, a nie rodzinnych koneksji. W końcu drugą edycję z rzędu gwiazdy są bardziej znane od tancerzy.

Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
No właśnie obsada jest fajna. Bywały gorsze. Tak naprawdę dla każdego znajdzie się coś miłego. Uczestnicy dobrani są pod różne targety. Starszy - Majka Jeżowska i Olga Bończyk (np. doktor Edyta z "Na dobre i na złe", która od lat gra w "Barwach szczęścia" i była np. w "Jak oni śpiewają?") oraz może Piotr Świerczewski (przez lata grał w piłkarskiej reprezentacji Polski). Dla średniego Filip Bobek, Rafał Zawierucha (grał np. Polańskiego u Tarantino z Pittem czy DiCaprio). Dla młodszego Natalia Nykiel, influencerka Julia Żugaj (tej akurat nie znam, ale ma ogromne grono fanów). Trudno też nie słyszeć o Annie-Marii Siekluckiej, która grała główną rolę w trzech filmach z cyklu "365 dni". A Michał Meyer i Vanessa Aleksander to fajni aktorzy serialowi. Ten pierwszy prowadził też "Mask singer". Jak potwierdzi się Maciej Zakościelny, to będzie to najmocniejsze nazwisko. Jest jeszcze Filip Lato, on też dla mnie mało znany, choć był w "Twoja twarz brzmi znajomo".
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
-
- Administrator
- x 78
Jak dla mnie, to ten program ma dość mocną obsadę, zważywszy, że to już n-ta edycja. Praktycznie wszystkie nazwiska znam albo kojarzę. Jedyną obcą osobą dla mnie jest ta influencerka - może dlatego, że nie śledzę mediów społecznościowych, jak młodzi. Myślę, że są ciekawsze rzeczy w Internecie. Jakoś nie siedzę w popkulturze, ale te nazwiska nie są dla mnie takie anonimowe.
Też mi się wydaje, zeznanie nazwiska. Świerczewski przecież grał w reprezentacji tyle lat. Bończyk, Lato, Nykiel, Bobek, Żugaj, Zawierucha, Majka Jeżowska to znam. A Zakościelny potwierdzony? Ważne, że nie ma takich gwiazd typu siostra Joanny Krupy, czy były mąż Skrzyneckiej, jak kiedyś, co żerowali tylko na nazwisku i praktycznie bez dorobku
Jak wrażenia odnośnie nowej edycji? Bardzo wysokie noty wszyscy mieli w tym sporo 9 i 10 (nawet od Pavlović). Zastanawiam nie czy serio zasłużenie czy jury miało "nakazane" żeby w 1 odcinku łagodniej oceniać (?) jak myślicie? Nie było nikogo, kto by wyraźnie odstawał jeśli chodzi o punktację.
- PetroPython
- x 18
A w jakim celu Pavlović miałaby mieć nakazane stawiać wysokie noty w pierwszym odcinku ?
Może żeby zmotywować? Sam nie wiem, ale nie przypominam sobie takiego odcinka żeby prawie same 8/9/10 się sypały. Może to tylko takie wrażenie moje, dlatego pytam czy też takie odnieśliście. A może i rzeczywiście jest taki niesamowity poziom od początku. Do tego każdy uczestnik mówił, że nie tańczył tylko podpierał ściany a tu po miesiącu takie wyniki. Najbardziej podobał mi się taniec tej Vanessy.
Mówiła po odcinku w jakimś wywiadzie na YT, że była umowa z jury, że w pierwszym odcinku są pobłażliwi i przymykają oko, co się równa, że im to kazał Polsat, by zaczęło się miło i by to wkurzało co się przekłada na więcej komentarzy w necie, newsów, czyli program notuje większe zasięgi na tym puzzlu, który nie pasuje od początku. Jury na start show było najsłabsze. Kasprzyk emocjonuje się kolesiami i ma mniej do powiedzenia niż Tyszkiewicz. Ale poziom wysoki taneczny, gwiazdy fajne. Super, że Jeżowska wszystkim utarła nosa i była trzecia. Mega się wiła i odjęła tańcem ze dwie dekady. Kondycja której nie ma wiele młodszych ludzi. Bo na pierwszym miejscu Vanessa, potem dwie pary tyle samo pkt i Majka.PetroPython pisze: 2024-09-16, 10:39 A w jakim celu Pavlović miałaby mieć nakazane stawiać wysokie noty w pierwszym odcinku ?
Bawi mnie, że ktoś jeszcze ma złudzenia, że jak Pavlović taka słodka to to przypadek. No ludzie, reżyseria! Tańczą jak im zagrają.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
- PetroPython
- x 18
A czy ja gdzieś napisałem że to przypadek?
Ja nie mam złudzeń co do reżyserii, wiadomo że cała ta telewizja to na samych ustawkach stoi, ja tylko zadaję pytanie, chyba tyle mi jeszcze wolno.
Śmieszni to są tacy ludzie co myślą że to wszystko to naturalne reakcje zachowania, no ale niech zwiększają klikalność, emocjonują się szajsem
itd. Nie śledzę tego chłamu jak większości polskiej tv.

Napisałeś, w jakim celu, samo przez się to rozumie, że nie węszysz spisku i ustawki. Jak ktoś Ci coś tłumaczy, robisz się lekko prześmiewczy albo agresywny, obserwuje to od dawna w Twoim stosunku do fanów Brooke. Słabe to. Teraz ataki na mnie wejdą?;)PetroPython pisze: 2024-09-18, 19:11 A czy ja gdzieś napisałem że to przypadek?Ja nie mam złudzeń co do reżyserii, wiadomo że cała ta telewizja to na samych ustawkach stoi, ja tylko zadaję pytanie, chyba tyle mi jeszcze wolno.
![]()
Śmieszni to są tacy ludzie co myślą że to wszystko to naturalne reakcje zachowania, no ale niech zwiększają klikalność, emocjonują się szajsem
itd. Nie śledzę tego chłamu jak większości polskiej tv.
Ktoś jeszcze oglądał 1 odcinek? Według mnie w dobie klęski żywiołowej powinien być odwołany. Jednak taka mocna rozrywka jest mało na miejscu.
Chłamem nazywanie „Tzg” też głupie. Przypominam, że jesteś na forum serialu, który nie jest wysokich lotów i w sumie najmniej poważany.

Nie zrozumcie mnie źle, powódź to tragedia, ale dlaczego niby anulować programy w TV? Telewizja to taka sama korporacja co każda inna, musi mieć ciągłość, tam pracują ludzie, jaki miałby być powód zaprzestania emisji? Co by to zmieniło? Biegu rzeki i ulew nie cofnie. Równie dobrze można by anulować wszystkie spektakle, dni zdjęciowe w serialach, teleturnieje, filmy w kinach. B@r, przecież Ty sam byłeś (jesteś nadal?) pracownikiem jakiegoś plotkarskiego portalu, który zarabia na głupotach i zauważyłeś kiedykolwiek, aby jakakolwiek żałoba narodowa/klęska/wojna itd. Zabrała Ci dzień w pracy? Nawet pandemia przykładowego pudelka na minutę nie sparaliżowała.
Nie Ridge, gdy wyrzuca Cię na Brooke.
Jestem Kris. Syn, brat i ojciec mojej matki z czwartego małżeństwa mojego przybranego dziadka.
Jestem Kris. Syn, brat i ojciec mojej matki z czwartego małżeństwa mojego przybranego dziadka.
Odcinek sam w sobie mógł być wyemitowany w poważnej atmosferze i skupieniu się na tańcu a nie na śmichach chichach. To dałoby się na szybko zrobić. Zachowany byłby balans pomiędzy szacunkiem dla powodzian a chwilą odprężenia się dla ludzi których powódź bezpośrednio nie dotkneła.
No ale jak sobie wyobrażasz zmiany za 5 dwunasta czegoś, co było przygotowywane tygodniami? Nagle wszyscy mieliby zatańczyć walca w rytm poważnej muzyki? Program został wyemitowany w pierwotnej koncepcji, ponieważ niemożliwe było, aby wszelkie dogrywki/wstawki filmowe, oprawę zrobić na nowo. Tragedie zdarzają się codziennie, tylko nie wszystkie są nagłaśniane. Codziennie umierają setki bezdomnych, noworodków, są pożary, kradzieże, ale takie sytuacje są codziennością, a powódź zdarza się raz na ruski rok. Nie uznajcie mnie za znieczulicę, po prostu jak widzę te wyrzygi celebrytów nt. powodzi, to zastanawiam się dlaczego w takim razie budzą się z wielkim współczuciem? Nie przypadkiem bo to jest „modne” niczym czytanie Olgi Tokarczuk, po tym jak dostała Nobla? A na co dzień żyją sobie normalnie, bo kogo interesuje, że gdzieś w pojedynczym pożarze spłonęła rodzina.
Naprawdę drażni mnie takie wykorzystywanie nagłośnionych dramatów do rozgłosu. A mieszkam w rejonie, gdzie powódź też mnie zalała, ale zamiast siedzieć na instagramie jak niektóre samozwańcze obrończynie życia typu Opozda wylewające swoje „żale”, tylko jadę pomóc OSP dźwigać worki z piaskiem. Najwięcej mają do powiedzenia zawsze ci, którzy mają na to czas, bo nic im nie doskwiera. I szczerze, po powrocie do domu chętnie obejrzę taki taniec z gwiazdami niż dołujące relacje z tego jak Bystrzyca wylewa.
Naprawdę drażni mnie takie wykorzystywanie nagłośnionych dramatów do rozgłosu. A mieszkam w rejonie, gdzie powódź też mnie zalała, ale zamiast siedzieć na instagramie jak niektóre samozwańcze obrończynie życia typu Opozda wylewające swoje „żale”, tylko jadę pomóc OSP dźwigać worki z piaskiem. Najwięcej mają do powiedzenia zawsze ci, którzy mają na to czas, bo nic im nie doskwiera. I szczerze, po powrocie do domu chętnie obejrzę taki taniec z gwiazdami niż dołujące relacje z tego jak Bystrzyca wylewa.
Nie Ridge, gdy wyrzuca Cię na Brooke.
- PetroPython
- x 18
A przepraszam a co jest głupiego w tym że nazywam TzG chłamem? Nie mogę mieć własnego zdania bo Tobie ono się nie podoba? I dlaczego przyrównujesz do naszej Mody? To że nie ma żadnego szacunku to co z tego, co mnie obchodzi opinia ludzi o tym serialu? Nie bardzo rozumiem. Ja nie atakuję fanów Brooke, bo tu liczba mnoga raczej nie występuje od dawien dawna, kiedyś byli owszem. Ja prześmiewczy i agresywny? A kto pierwszy wyśmiewa i irozniuje, że jak można nie kapować że TzG to reżyserka?
To że się znasz z Adexem nie znaczy że mam przymykać oko i siedzieć potulnie jak myszka pod miotłą kiedy atakowana jest postać Taylor
Może najlepiej nie będę więcej pisał lub zwrócę się do Dawidka z prośbą o usunięcie tego profilu. Wiadomo, zawsze jestem ten najgorszy