Taniec z gwiazdami

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
B@r
x 43

Re: Taniec z gwiazdami

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: B@r »

BeLieF pisze: 2024-09-18, 22:12 Odcinek sam w sobie mógł być wyemitowany w poważnej atmosferze i skupieniu się na tańcu a nie na śmichach chichach. To dałoby się na szybko zrobić. Zachowany byłby balans pomiędzy szacunkiem dla powodzian a chwilą odprężenia się dla ludzi których powódź bezpośrednio nie dotkneła.
Trudno przy rozrywce nie o śmiechy chichy Jeśli nie chcieli odwołać show, wystarczyłby komunikat, że np. dochód z SMS-ów pójdzie na fundację Polsat (albo chociaż jakaś część), która przekaże je ofiarom powodzi. Byłby to piękny gest i super wykorzystanie i uzasadnienie emisji programu, do pomocy innym.

W sumie zdenerwowało mnie, że nikt nie odpadł i głosy przechodzą na kolejny tydzień i się sumują. I to sztuczne „odebranie” telefonu przez Kasprzyk jak Ibisz ma ogłaszać, kto przechodzi dalej, a kto odpada, że produkcja mówi, że wszyscy zostają. Bardziej drewniane i sztuczniej się nie dało.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Mariush
x 60

Post autor: Mariush »

Petro… spokojnie, niepotrzebnie tak ulegasz emocjom. Po pierwsze B@r nie miał na myśli, że niby jesteś agresywny itp. tylko wydźwięk postów taki może być. A dopóki piszemy, może to być różnie postrzegane. I dlaczego przywołujesz Adexa? To jakbyś chciał zrobić flejm… przede wszystkim Adex i B@r też często się nie zgadzają jeśli chodzi o Brooke i Taylor, ale niepotrzebnie tutaj budujesz atmosferę wzajemnej niezgody. Możemy się w niektórych kwestiach nie zgadzać, ale prowadzić normalną dyskusję. Bo jest zasadnicza różnica między chociażby „jesteś głupi”, a „piszesz głupio”. Czasem skróty myślowe prowadzą do durnych kłótni i zanim się odpali petardę warto chyba się upewnić, co rozmówca miał na myśli. Ja się sam kiedyś na tym mocno przejechałem i takie wchodzenie w emocje zostawmy tym Brooke i Taylor - niech one się żrą, a nie my.
Nie Ridge, gdy wyrzuca Cię na Brooke.

Jestem Kris. Syn, brat i ojciec mojej matki z czwartego małżeństwa mojego przybranego dziadka.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 68

Post autor: Adex-fan Brooke »

Też nie wiem po co przywołano mnie w tym temacie :)
Mariush pisze: 2024-09-19, 21:12 Możemy się w niektórych kwestiach nie zgadzać, ale prowadzić normalną dyskusję. Bo jest zasadnicza różnica między chociażby „jesteś głupi”, a „piszesz głupio”.
Dokładnie :)
Mariush pisze: 2024-09-19, 21:12 Petro… spokojnie
Jaka Petra? ::cojest:: (przez chwilę się zastanawiałem) ::rad::
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
mailo
x 26

Post autor: mailo »

B@r pisze: 2024-09-18, 16:30

Mówiła po odcinku w jakimś wywiadzie na YT, że była umowa z jury, że w pierwszym odcinku są pobłażliwi i przymykają oko, co się równa, że im to kazał Polsat, by zaczęło się miło i by to wkurzało co się przekłada na więcej komentarzy w necie, newsów, czyli program notuje większe zasięgi na tym puzzlu, który nie pasuje od początku. Jury na start show było najsłabsze. Kasprzyk emocjonuje się kolesiami i ma mniej do powiedzenia niż Tyszkiewicz. Ale poziom wysoki taneczny, gwiazdy fajne. Super, że Jeżowska wszystkim utarła nosa i była trzecia. Mega się wiła i odjęła tańcem ze dwie dekady. Kondycja której nie ma wiele młodszych ludzi. Bo na pierwszym miejscu Vanessa, potem dwie pary tyle samo pkt i Majka.

Bawi mnie, że ktoś jeszcze ma złudzenia, że jak Pavlović taka słodka to to przypadek. No ludzie, reżyseria! Tańczą jak im zagrają.
Właśnie dlatego o tym napisałem , bo to aż biło po oczach. Nawet tego wywiadu z Pavlović nie widziałem, ale było oczywiste, że coś nie tak. Niedługo nowy odcinek to pewnie już będą normalnie oceniać. Z tym wpływem z SMS dla powodzian to dobry pomysł.
Awatar użytkownika
PetroPython
x 18

Post autor: PetroPython »

A ok czyli to Mariush przez przypadek stworzył Petrę, a Bar zadowolony że stworzono mu opcję do nabijania się ze mnie poszedł w to dalej ::rad:: To w końcu takie dojrzałe :)
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 68

Post autor: Adex-fan Brooke »

To nie B@r tylko ja, poza tym nie chodzi o Ciebie, tylko serio przez moment myślałem jaka Petra tu pisze, wyluzuj ;)
Ogląda ktoś zagraniczne wersje? W USA teraz Tori Spelling bierze udział.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
B@r
x 43

Adex-fan Brooke pisze: 2024-09-21, 15:30 To nie B@r tylko ja, poza tym nie chodzi o Ciebie, tylko serio przez moment myślałem jaka Petra tu pisze, wyluzuj ;)
Ogląda ktoś zagraniczne wersje? W USA teraz Tori Spelling bierze udział.
Niestety ta osoba zaczęła mieć chorą obsesje na punkcie mojej osoby i już nawet posty Twoje mnie przypisuje, ale dziękuję, że podkreśliłeś, że to ty, a nie ja. Wątpię, że dojdzie.

Ja nie oglądam edycji zagranicznych, a z kim Tori tańczy i jak jej idzie? Jutro będę na żywo na widowni na naszej polskiej.

Ps @mailo fajny komentarz i trzeźwy. Kumasz o co chodzi w tym show.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Mariush
x 60

Szczerze jestem troszkę zaskoczony, że jako pierwsza odpadła Olga Bończyk… no ale ja jestem już nieco starej daty, teraz „żrą” żugajki i inne tego typu influencerki. Olga nie jest instagramerką, która robi na każdym kroku relację z tego, co je, kiedy robi kupę i jakie majtki założyła, przez co ma się dziś ostry fandom. To aktorka teatralna, a tacy ludzie nie są atrakcyjni dla szerokiej widowni, niestety. Ogólnie Taniec z gwiazdami pokazuje, jak bardzo szołbiz się zmienia pod względem kompletnego braku obiektywizmu na rzecz przerażającego poparcia subskrybentów. Dam sobie głowę uciąć, że Żugaj wygra, jeśli w kolejnej edycji byłaby Wersow, byłoby tak samo, albo Książulo, MrKryha, ktokolwiek, kto ma multum fanów. Taniec schodzi na dalszy plan, niestety.

Jestem Kris. Syn, brat i ojciec mojej matki z czwartego małżeństwa mojego przybranego dziadka.
Awatar użytkownika
mailo
x 26

Te oba tańce Bończyk były takie mało rozrywkowe moim zdaniem. 2 razy ubrali ja całkiem na czarno, wczoraj ten walc wycięty jakby że starego czarno-białego filmu i ta aranżacja piosenki mi się nie podobała. Co do influencerów to nie ma reguły, bo nie wygrała Maffashion ani littlemoonster96.
B@r
x 43

Mnie jest też szkoda Olgi Bończyk, bo nie była wcale najgorsza. I nie chodzi mi tylko o oceny jury, bo niektóre były niesprawiedliwe. Były osoby, które tańczyły gorzej, a są faworyzowane jak np. Piotr Świerczewski. Co ciekawe, jak dawno temu Bończyk była w „Jak oni śpiewają”, to zaszła wyżej. No ale minęło od jej występów tam sporo czasu, świat się zmienił i mimo że to dobre nazwisko, to widać, że nie ma szans z innymi. Podejrzewam, że dziś by furory nawet Magda Cielecka tam nie zrobiła. Anita Sokołowska zrobiła, bo grała główną rolę w hitowych „Przyjaciółkach” Polsatu. Ten program w Polsacie to też inny target niż jak był w TVN.
Awatar użytkownika
mailo
x 26

Czy ktoś rozumie po co w poprzednim odcinku zrobili tą dziwną dogrywkę? Nie mogły po prostu zostać 2 ostatnie pary? Według mnie niepotrzebne.
Awatar użytkownika
Mariush
x 60

Moim zdaniem w ogóle pomysł na dogrywkę bez sensu. Wyćwiczony układ pod losową piosenkę. Powinno być prędzej jak swego czasu w You Can Dance - solówki przygotowane „na zaś” przez gwiazdę. Ocena kto zostaje też bez sensu - wygrywa para, która ma więcej głosów od jury, a w przypadku remisu decyduje przewodniczący. No przecież tutaj nie ma możliwości remisu, ponieważ 2:2 to przecież i tak w przypadku Iwony jasna decyzja. Mogliby również decydować pozostali uczestnicy, a w przypadku remisu jury. To już jakieś urozmaicenie.

MateuszH95

Post autor: MateuszH95 »

Mi też nie podobała mi się dogrywka. Lepiej by zagrali tak jak w poprzedniej edycji ogłosili od razu kto odpadł. Chyba pierwszy raz w Tańcu z gwiazdami wczoraj po raz drugi nikt nie odpadł. Dla mnie szczyt głupoty! Za pewne w niedzielę pożegnamy się z dwoma parami. Mają być pojedynki z wylosowanymi tancerzami.
Awatar użytkownika
mailo
x 26

No właśnie ale jak to będzie? Gwiazdy tańczą z losowymi tancerzami a odpadają z tymi swoimi?
Awatar użytkownika
Mariush
x 60

Pewnie będzie tak, że odpadnie tylko gwiazda ze swoim oryginalnym partnerem, a później reszta wróci do normalnego układu. Ewentualnie odpadnie cała para, no i w tym przypadku jedna nowa zostanie już do końca. To drugie byłoby bardziej motywujące dla tancerza, żeby wypaść jak najlepiej. Wyobraźcie sobie, że wymieniony tancerz otrzyma najwięcej punktów, a odpadnie wraz ze swoją połówką, która położyła taniec z kimś innym.

ODPOWIEDZ