Skazany na śmierć (Prison Break)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: DeaconFan »

Całe szczęście właśnie, że teraz, po piątym sezonie (DALEJ POTENCJALNE SPOILERY), serial się kończy w zasadzie happy endem i właściwie nie potrzeba ciągu dalszego, choć furtka jest i były plotki, że w szóstym sezonie Michael miałby pracować dla wywiadu i wyciągać z więzień jakieś ważne osoby.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Dawidek
Administrator
x 85

Post autor: Dawidek »

Adex-fan Brooke pisze: Dawidek koniecznie zobacz cały! Jest bardzo wciągający.
Może w przyszłości się na to zdecyduję. Na razie nie planuję angażować się w kolejny serial. :wink:
Awatar użytkownika
B@r
x 62

Re: Skazany na śmierć (Prison Break)

Post autor: B@r »

Są tu fani tego serialu? Wrócił na Netflix. Wymyśliłem, by go oglądać od początku, znając wszystkie odcinki i powiem wam, że po latach ta produkcja od 2 sezonu denerwuje bardziej niż wcześniej. Ciekawe co by wymyślili jakby jednak uśmiercili Sarę jak planowali a nie Weronice Donovan.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Mariush
x 62

Post autor: Mariush »

Pamiętam, że za czasów mojego gimnazjum był emitowany jakoś na zmianę z LOST i były takie dwa obozy - jedni lubili to, inni to, ja byłem i nadal jestem (pomimo cholernie dziurawej fabuły) lostmaniakiem. Skażany nigdy mnie nie wciągnął… Nie chodzi o sam klimat więzienny, bo np. nasza rodzima Skazana to dla mnie (pomimo również mnóstwa absurdów) świetny serial. W Skazanym, z tego co słyszałem, drugi sezon zniechęcił mnóstwo fanów, nie jestem w stanie odnieść się do fabuły po reanimacji projektu, ale na pewno nie przebił głupotą końcówki Dextera :)
Nie Ridge, gdy wyrzuca Cię na Brooke.

Jestem Kris. Syn, brat i ojciec mojej matki z czwartego małżeństwa mojego przybranego dziadka.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 76

Post autor: Adex-fan Brooke »

Ja bardzo lubię ten serial, 2 sezon i 4 uważam za najciekawsze. Bardzo mnie też cieszy dodatkowy sezon po latach, który domknął wątki.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Drugi sezon nikogo nie zniechęcił, raczej jest najlepszy dla wielu. Jak już to trzeci zniechęcił.

Serial dostał fajne zakończenie, jestem usatysfakcjonowany. Pewnie już nic nie będzie, choć były takie spekulacje. Wentworth chyba już zamknął ten rozdział.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
B@r
x 62

Dla mnie najgorszy był ten sezon w Panamie - trzeci. Co Sara była długo uznana za zmarłą, bo aktorka była w ciąży. Jedyny plus tamtego sezonu to Gretchen, szkoda, że potem zniknęła. Bardzo też żałowałem, że po drugim sezonie zrezygnowano z Caroline Reynolds i że syn Lincolna zniknął. Ten ostatni sezon lepiej podomykał wątki niż czwarty, aczkolwiek końcowe wyjaśnienie ze świrniętym mężem Sary już naciągane, tak jak z opery mydlanej. Ale chyba za to się ten serial lubiło, że było wiadomo, że i tak główne postacie się jakoś wybronią cudem. Weronica też za wcześnie zabita.

A co do kontynuacji to mnie nie zdziwi, jak kiedyś będzie, skoro ponoć były już scenariusze. Swego czasu Wentworth wykluczał też 5 sezon i co? Dostaliśmy go. Pewnie chodzi o kasę.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 76

Gretchen była w 4 sezonie i była świetnym czarnym charakterem. Ten serial słynął z szokujących zwrotów akcji. Nagle coś w tym złego? Przecież już sam pomysł wytatuowania mapy na ciele i ucieczki z więzienia z bratem to bajka.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Jeśli będzie VI sezon, to pewnie o współpracy Michaela z CIA (dobrze pamiętam?) i będzie wyciąganie więźniów dla nich. Wtedy mógłby wrócić Mahone.
Awatar użytkownika
B@r
x 62

Powstaje reboot „Prison Break” co jest jakimś żartem, bo serial się nie zestarzał i nie potrzebuje nowej wersji tego co znamy…

https://www.wirtualnemedia.pl/m/artykul ... aka-obsada
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Brak pomysłu na nowe seriale. Zapewne skończy się na jednym sezonie jak w przypadku wielu rebootów serialowych.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 76

Bez sensu są rebooty, jestem im przeciwny. A już całkiem przeciwny jeśli nie minęło kilka dekad.
Awatar użytkownika
B@r
x 62

Póki co fabuła nowego PB zapowiada się mocno zmieniona, patrząc po ogłoszonych aktorach, których już oficjalnie potwierdzono i chyba, którzy będą głównymi (?) postaciami.

Amerykański serwis TVLine potwierdził, że Drake Rodger („The Winchesters”, „Landman”) wcieli się w rolę Tommy’ego, więźnia jednego z najniebezpieczniejszych więzień w Ameryce, który odbył już 10 lat kary. Australijska aktorka Emily Browning („American Gods”, „The Affair”) wcieli się w Cassidy, byłą żołnierkę, która zostaje strażniczką więzienną i podejmuje pracę we wspomnianym wyżej więzieniu koedukacyjnym. Z kolei Lukas Gage („You”, „Dead Boy Detectives”) zagra Jacksona, polityka z zamożnej rodziny, który właśnie prowadzi swoją pierwszą kampanię wyborczą do Kongresu.

Czytaj więcej na: https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/p ... ulu-disney
ODPOWIEDZ