Eurowizja
Re: Eurowizja
Jaki to ma sens jak w TVP są nowe władze, które też nie potrafią dobrze wybrać reprezentanta?
Już nikogo nie obchodzi na kogo głosowała Edyta Górniak, która i tak będzie miała pauzę w samej TVP przez dłuższy czas.
Już nikogo nie obchodzi na kogo głosowała Edyta Górniak, która i tak będzie miała pauzę w samej TVP przez dłuższy czas.
W niedzielnym finałowym odcinku Szansy na Sukces Junior 2024r. wygrał Dominik Arim z utworem „All Together". Warto zaznaczyć, że to pierwszy raz w historii reprezentant polski pojedzie do Madrytu chłopiec. Co do piosenki jest mdła, nijaka, nie wyróżnia się na tle reszty. Przypomina mi Szpaka "Jesteś Bohaterem" i ogólnie z lat 80-tych. Myślę, że znajdziemy się w drugiej dziesiątkę, czyli najgorsze miejsce od 2016 r, ale czekam ostatecznie na wersję studyjną. A wy co myślicie o tej propozycji?
https://eurowizja.org/eurowizja-junior- ... ka-wyniki/
https://eurowizja.org/eurowizja-junior- ... ka-wyniki/
Nie mam zdania. Eurowizja, czy to tradycyjna, czy dziecięca, jest chłamem, z dużym naciskiem na tę pierwszą rzecz jasna. Zatem mnie nic nie zdziwi. Zerknę na nią, bo zerknę, ale bez żadnych przeżyć.
Nie Ridge, gdy wyrzuca Cię na Brooke.
Jestem Kris. Syn, brat i ojciec mojej matki z czwartego małżeństwa mojego przybranego dziadka.
Jestem Kris. Syn, brat i ojciec mojej matki z czwartego małżeństwa mojego przybranego dziadka.
-
- Administrator
- x 78
Dziecięca Eurowizja mnie aż tak nie interesuje - równie mogłoby jej nie być. I nawet jestem zdania, że prędzej czy później z tej warto by zrezygnować. Obejrzę ją sobie z ciekawości, ale bez ekscytacji.
Dorosła Eurowizja od kilku lat znacznie podniosła poprzeczkę. Pojawia się coraz więcej trudnych technicznie piosenek, występuje też sporo gwiazd na lokalnych rynkach muzycznych. W konkursie - jak zawsze - będą piosenki i lepsze jak i gorsze pod różnymi względami. Majową edycję ogląda zawsze, choćby się paliło, waliło.
v Nie odpuszczam jej. Nieważne, jaki jest jej poziom, ale uzasadniona krytyka też się konkursowi należy.
Dorosła Eurowizja od kilku lat znacznie podniosła poprzeczkę. Pojawia się coraz więcej trudnych technicznie piosenek, występuje też sporo gwiazd na lokalnych rynkach muzycznych. W konkursie - jak zawsze - będą piosenki i lepsze jak i gorsze pod różnymi względami. Majową edycję ogląda zawsze, choćby się paliło, waliło.

Polski reprezentant na scenie w Madrycie wystąpi jako 8: https://junioreurovision.tv/story/junio ... r-revealed
Dominik jest super, dobrze śpiewa, widać, że się dobrze czuje na scenie, angielski też jest dobry. Mnie się bardzo podoba i myślę, że ma szansę.
Przyznam, że wzbudził moja sympatię również wyglądem, bo jest podobny do mojego syna (kiedy był dzieckiem), te same kolory włosów i oczu, podobny kształt twarzy. Więc być może nie jestem całkiem obiektywna.
Przyznam, że wzbudził moja sympatię również wyglądem, bo jest podobny do mojego syna (kiedy był dzieckiem), te same kolory włosów i oczu, podobny kształt twarzy. Więc być może nie jestem całkiem obiektywna.
Aktualnie oglądam "Chicago One".
Oficjalnie Polska weźmie udział w Eurowizji 2025, a reprezentanta wyłonią preselekcje na żywo, którego odbędzie się 14 lutego (piątek). Preselekcje publiczne z 100 % televote.
https://eurowizja.org/eurowizja-2025-polska/
https://eurowizja.org/eurowizja-2025-polska/
Gruzja wygrywa Eurowizję Junior. Polska zajmuje 12 miejsce. To najgorszy Polski wynik od 2016 roku.Ja dzisiaj ogólnie obstawiałem 13 lokatę. Dużo się nie pomyliłem.
Dziecięca Eurowizja powinna być na innych zasadach. Przede wszystkim zdecydowanie od 14/15 lat. Wtedy człowiek już ma inne myślenie i sama psychika jest na innym etapie. W przypadku dzieci jest ogromna przepaść między 11 a 14- latkiem.
A same piosenki? Przepraszam, kto takim dzieciom, które jeszcze mają mleko pod nosem, daje do śpiewania utwory o przemijaniu, ratowaniu świata czy jeszcze innej tematyce przepełnionej patosem? Przecież oni nie rozumieją co śpiewają tak na dobrą sprawę. Tematyka powinna być bardziej przyziemna, lżejsza. A ten zabieg z postarzeniem to już kompletna głupota. Przecież ten chłopak jeszcze pewnie myśli, że siusiak służy tylko do sikania.
Nigdy nie byłem fanem tego konkursu, ale z roku na rok odczuwam coraz większą żenadę.
A same piosenki? Przepraszam, kto takim dzieciom, które jeszcze mają mleko pod nosem, daje do śpiewania utwory o przemijaniu, ratowaniu świata czy jeszcze innej tematyce przepełnionej patosem? Przecież oni nie rozumieją co śpiewają tak na dobrą sprawę. Tematyka powinna być bardziej przyziemna, lżejsza. A ten zabieg z postarzeniem to już kompletna głupota. Przecież ten chłopak jeszcze pewnie myśli, że siusiak służy tylko do sikania.
Nigdy nie byłem fanem tego konkursu, ale z roku na rok odczuwam coraz większą żenadę.
Nie Ridge, gdy wyrzuca Cię na Brooke.
-
- Administrator
- x 78
@Mariush , zbliżasz się już do minimalnego wieku na dorosłej Eurowizji, tam artysta musi mieć minimum 16 lat. Ja jestem zdania, że dziecięca odmianę należy definitywnie zlikwidować. Tak duża impreza jest dużym wyzwaniem, także psychicznym dla tak młodych ludzi. To jest za duża scena dla nich. Oglądałem wczorajszy koncert, ale bez ekscytacji, bo nie jestem fanem dziecięcej edycji. Podobało mi się, ale tutaj trudno jest mi ocenić poziom wykonań. Wygrana Gruzji jest mi obojętna.
Statystyki i ciekawe wyliczenia dotyczące wczorajszego głosowania: https://eurowizja.org/eurowizja-junior- ... czegolowe/ .
Statystyki i ciekawe wyliczenia dotyczące wczorajszego głosowania: https://eurowizja.org/eurowizja-junior- ... czegolowe/ .
Oczywiście prawdą jest co mówicie. Mimo wszystko dzieci niestety dobrze "się sprzedają " a szczególnie właśnie ich płacz i łzy. Nikt nie przejmuje się jaki tam mają stan psychiczny dopóki kasa się zgadza. The Voice Kids, Masterchef junior itp. mają na celu jedno - żeby przyciągnąć widownię. Te konkursy i tak są na wyższym poziomie niż tragiczne amerykańskie show typu Toddlers and Tiaras (Mała piękność) czy Dance Moms (Taniec -marzenie mojej mamy) gdzie dzieci od lat są wręcz miażdżone psychicznie na oczach widzów i wszystko za zgodą rodziców i jest super.
-
- Administrator
- x 78
Pamiętacie aferę związaną z eliminacjami do Eurowizji 2023, podczas których pojawiły się kontrowersje, co do uczciwości. To wtedy pojawiały się wątpliwości, co do wygranej Blanki. OAGE Polska, czyli organizacja zrzeszająca fanów Eurowizji wygrała w sądzie. TVP musiała udostępnić dokładne wyniki głosowania SMS-owego. Ujawniono je w tym tygodniu: https://eurowizja.org/wyniki-glosowania ... izji-2023/ . Jann zdobył wtedy ponad 41% wszystkich głosów, Blanka była druga - ponad 13%. W linkowanym artykule są nie tylko wartości procentowe, ale także liczby otrzymanych SMS-ów.
Jann mógł wygrać Eurowizję. Szkoda, że wysyła się miernoty, a takie perły nie mają szans.
Aktualnie oglądam "Chicago One".
Bez przesady. Wszystko wówczas było robione pod to by Eurowizję wygrała Loreen, a publiczność była za Kaarijem. Jann najwyżej by trafił do TOP10.
Poza tym gdyby Jannowi zależało na Eurowizji, to by ponownie wziął udział w preselekcjach. W tym roku decyduje tylko publiczność kogo wyśle do Szwajcarii.
Poza tym gdyby Jannowi zależało na Eurowizji, to by ponownie wziął udział w preselekcjach. W tym roku decyduje tylko publiczność kogo wyśle do Szwajcarii.
Ale z Loreen też było ustawione? Nie bardzo rozumiem.