"MnS" w Polsce

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.

Gdzie oglądasz nowsze, niż na RedGO odcinki "MnS"?

Czas głosowania minął 2026-07-10, 22:30

na YouTube
2
14%
w serwisie streamingowym "B&B"
4
29%
gdzie indziej
3
21%
nigdzie, czekam na kontynuację w polskim serwisie lub telewizji
5
36%

Liczba głosów: 14
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Re: "MnS" w Polsce

Post autor: Adex-fan Brooke »

Ja bym nie chciał 2 odcinki codziennie, lepiej się ogląda po jednym. A jak wy uważacie? Ciekawe skąd ta przerwa? i dlaczego potem po 2, za szybko podgonią odcinki z USA jak dla mnie.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Ta decyzja to jest jakieś nieporozumienie, to jakaś nieprofesjonalna amatorszczyzna. ::kwasny:: Kompletnie nie widzę sensu w takim działaniu. Jakie były powody takiego kroku? Z jakim wyprzedzeniem są spolszczane odcinki, może wymusiła to jakaś dłuższa nieobecność np. Michała Borejki? Ale ten tok myślenia nie pasuje do informacji, że od marca mają być dwa odcinki dziennie. Raczej będzie to czasowe rozwiązanie, tym bardziej, że mamy niewiele ponad 2,5 roku dystansu do odcinków z USA.
Fajnie się kiedyś oglądało dwa odcinki, ale dziś optuję za jednym odcinkiem w dni powszednie. Zauważyliście, że od listopada odcinki nie są emitowane w dni świąteczne przypadające w dni robocze?

I kto pisze te informacje dla widzów? ::plask wczolo: "Zezon"? Odcinki będą od 1 marca (to jest sobota), a na grafice jest wzmianka o emisji od poniedziałku do piątku. Chyba, że wyjątkowo będzie 1 marca, a potem w dni powszednie, ale bardziej prawdopodobny jest scenariusz, że "nowy sezon" rozpocznie się w poniedziałek, 3 marca.

Jednym słowem - RED GO nie zachęca swoich subskrybentów do oglądania serialu, skoro robi takie akcje.
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Premierowe dwa odcinki dziennie miały sens jedynie w emisji telewizyjnej zanim weszła możliwość oglądania serialu na oficjalnej stronie TVP, gdzie jak spóźniło się chociaż 5 minut na odcinek to praktycznie było po serialu. W emisji VOD wystarczy jeden dziennie (zwłaszcza że teraz emisja internetowa jest premierową, a emisja telewizyjna powtórkową lub dla widzów nie posiadających RedGo).
Decyzja RedGo o hiatusie do 1 marca jest niezrozumiała, zwłaszcza że mają już kupione odcinki do serialowego lipca 2024 roku. Jedynie faktyczna niedyspozycja lektora może to tłumaczyć.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Nie wiem z kim się skontaktować, ale jak wszyscy mamy podobne zdanie moglibyśmy do nich pisać w tej sprawie, iż wystarczy jeden odcinek dziennie.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
nołbady

Post autor: nołbady »

Dwa odcinki dziennie przez parę tygodni? Czemu nie. Spokojnie możemy zmniejszyć dystans do USA do 2 lat albo nawet 1,5 roku. To jest VOD, nie telewizja, można oglądać, kiedy się chce. Nikt nie każe oglądać dwóch odcinków dziennie, nie uciekną. Netflix potrafi wrzucać całe od razu całe sezony seriali. Największym minusem jest ta 3-tygodniowa przerwa.
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

No właśnie ja myślę, że te dwa odcinki nie będą zbyt długo. Poza tym zgadzam się z opinią, że co nam zależy w streamingu, ile odcinków mamy do przodu. Ogląda się kiedy chce. I nie trzeba być na bieżąco bo nie ma serialu online czy nagrywarki i jak się przegapi to się nie wróci do odcinków. Jak dla mnie szukanie dziury w całym. Mogą udostępnić nawet za jednym razem 100 odcinków i będę sobie oglądał jak chce.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Cynthia

Post autor: Cynthia »

Jak dla mnie 2 dziennie mogą być i tak nie oglądam na bieżąco, tylko raz na jakiś czas mam mini-maraton z MNS. Ale myślę, że po prostu uzupełnią to czego nie nadadzą w lutym i potem już będzie normalnie.
Ta przerwa jest irytująca, właśnie się zrobiło ciekawie a trzeba czekać.
Aktualnie oglądam "Chicago Fire", "Chicago P.D.", "Chicago Med" i "Orange Is the New Black"
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Zgadzam się też z Wami, co do oglądania seriali, kiedy się chce. Sam nieraz oglądałem jakiś tytuł we własnym tempie, bez pośpiechu. Ale "MnS" traktuję inaczej. Z wielu względów - także organizacyjnych - wolę być z serialem na bieżąco i nie mieć zaległości. Zdarzały się kilku, kilkunastodniowe, ale starałem się to nadrobić. Zobaczymy, jak to wyjdzie - w przyszłym miesiącu będę mieć więcej czasu.
nołbady

Mnie to pasuje, bo będę mógł sobie robić weekendowe maratony. Zresztą, wiadomo, że wiecznie dwóch odcinków wrzucać nie będą.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Dziwię się, że zapominacie o jednym ważnym elemencie pod kątem tego forum - w miarę synchronicznym oglądaniu i komentowaniu wspólnie tzw. bieżących odcinków a nie, że jedni komentują miesiąc do przodu a inni wcale bo są w tyle lub komentują z opóźnieniem.
nołbady

Tymczasem na RED GO pojawiły się dwa kolejne odcinki. Czyżby zrezygnowali z przerwy?
cmk

Post autor: cmk »

Przerwa chyba odwołana po kolejne odcinki się zameldowały 🤣
Awatar użytkownika
Marcus

Post autor: Marcus »

Ciekawe czy z dwoma odcinkami dziennie to jeszcze aktualne, czy też już nie. :zeby: Niby wrzucili 2, ale to może 1 dodatkowo za brakujący wczorajszy. Zobaczymy jutro (albo i nie). :wink:
Moje ulubione seriale: Moda na sukces, M jak miłość, Barwy szczęścia, Na dobre i na złe
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Ten nadawca nie jest poważny.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Jak do tej pory emisja serialu w Red była na względnie stabilnym poziomie, ale najwyraźniej to się zaczyna zmieniać skoro jest chaos godzinowy w emisjach telewizyjnych, znikneło udostepnianie odcinków w świąteczne dni które nie wypadają ani w sobotę ani w niedzielę i do tego cała ta sytuacja z "przerwą". Trzeba zachować czujność.
ODPOWIEDZ