Brzydula Betty (Ugly Betty)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Tomala

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Tomala »

A ja jestem po 4x15 :)
Szok, że to Betty spowodowała pożar. W życiu bym o tym nie pomyślał.
Śmieszna akcja była z rodziną Bobby'ego. Fajnie, że wszystko się ułożyło i Hilda jest szczęśliwa. Tylko szkoda, że poroniła, ale to już wcześniej, a nie w najnowszym odcinku.
Rozwaliło mnie to, że Wilhelmina miała kiedyś na imię Wanda ::loll:: Strasznie śmieszna była ta scena z nią i Betty w restauracji ::loll::
Również strasznie się śmiałem jak Betty puściła to wideo z Justinem jak "śpiewał" "Bad Romance" Lady GaGi ::loll:: W sumie szkoda, że ona nie wystąpiła w tym odcinku, tylko o niej mówili dużo.
Cieszę się, że Claire ma takie dobre stosunki z Tylerem. Teraz tylko Daniel musi przywyknąć do nowej sytuacji.
Też bardzo żałuję, że serial się już kończy. Myślę, że Betty jednak będzie z Danielem. Nie znajdą już teraz nikogo dla Daniela, bo to bez sensu szukać mu kobiety, z którą ostatecznie by się związał w 5 ostatnich odcinkach serialu. I nie wydaje mi się, że Matt jeszcze wróci, a Betty też musi z kimś być, więc pewnie będzie to Daniel.
B@r
x 40

Post autor: B@r »

Ale przecież fakt, że Willy miała kiedyś na imię Wanda był chyba już odkryty w 1 sezonie. I jej ówczesny wygląd też. :P ::chytry::
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Tomala

Już nie pamiętam. Dawno to oglądałem.
MARCOWY KOT

Post autor: MARCOWY KOT »

Odkryła to Amanda która szukała starych zdjęć swojej matki w archiwalnych numerach MODE. Zauważyła, że na wielu z nich obok Fey stoi pewna czarnoskóra kobieta, później wyczytała, że była to jej ówczesna asystentka Wanda. Metodą dedukcji odkryła, że to Wilhelmina. To tak gwoli przypomnienia, bardzo fajny wątek zresztą :D
Tomala

Ostatnie 2 odcinki były rewelacyjne! :D
Betty nie ma już aparatu :) Bardzo ładnie wygląda, ale najbardziej oszałamiająco wyglądała w tym swoim śnie, czy co to było. Fajnie się oglądało jak wszystko było w nim inaczej ::loll::
Scena, w której Betty rozerwała tę bluzkę Wilhelminie skojarzyła mi się z tą jak zdjęła spódnicę Kimmie ::loll::
Nie mam już teraz zielonego pojęcia z kim będzie Betty. Wydaje mi się, że z Danielem chyba jednak nie. Kiedy pojawił się Gio pomyślałem, że z nim, ale okazuje się, że jest zaręczony i szczęśliwy, więc odpada. Przeraził mnie powrót Henry'ego ::ysz:: On jest najgorszym z facetów Betty :evil: Mam nadzieję, że jednak wróci Matt.
Wilhelmina znów knuje intrygę. Dziwne, że Tyler jej tak łatwo wierzy. Rozumiem, że Claire go okłamała w sprawie ojca, ale nie chce mi się wierzyć, że nie opowiadała mu o wszystkich intrygach Wilhelminy.
Bardzo się ucieszyłem, że Christina powróciła chociaż na jeden odcinek. Była świetną postacią.
Cieszy mnie też fakt, że wątek Justina nie pozostał nierozwiązany. To, że jest gejem mnie nie dziwi, bo już od 1. odcinka się tego spodziewałem, ale obawiałem się, że skoro kończą serial to mogą pominąć ten wątek i skupić się na ważniejszych, ale na szczęście udało im się wszystko pogodzić.
Ciekawi mnie też jak będzie z Marciem. Czy wróci ten jego grubas czy będzie jednak z Treyem.

Te odcinki są teraz takie boskie, że naprawdę nie mogę zrozumieć, jak taki świetny serial może mieć słabą oglądalność i kończy się po zaledwie 4 sezonach :( Nie wiem jak to zniosę. Już tylko 2 odcinki do końca :(
Beja

Post autor: Beja »

Ja właśnie obejrzałam najnowszy odcinek, London Calling, i od teraz moim najgorszym koszmarem będzie para Betty i Henry ::jezyk::

Nie odczuwam żalu, że serial się kończy - prawdę mówiąc już mi się przejadł i akcje są dla mnie często żałosne 8) Chociaż ten Londyński odcinek był dość fajny, bo lubię Gio i on by mi najbardziej pasował do Betty. Daniel jest żałosny, Henry obleśny, a Matt wkurzający. :P
Tomala

To już koniec "Ugly Betty" :(

Finał serialu był absolutnie zaskakujący. Cały serial zastanawiałem się z kim będzie Betty i ostatecznie umówiła się na kolację z Danielem, a czy będą razem czy nie to każdy sobie musi dopowiedzieć sam.
Bardzo zdziwiło mnie, że Betty przyjęła pracę w Londynie. Cała akcja serialu toczyła się w Nowym Jorku, a skończyła się w Londynie.
Daniel odszedł z "Mode". To chyba dobra decyzja.
Wilhelmina została wybielona :) Jest naczelną w "Mode" i wszyscy są szczęśliwi. Jakkolwiek nie było wcześniej, to jako redaktorka zawsze była lepsza od Daniela.
Amanda tańcząca w recepcji jak zawsze rozbrajająca :serce: ::loll::
No i fajnie, że Marc jest z Troyem :)

Będzie mi bardzo brakowało tego serialu. To jeden z moich ulubionych ever! Zakończenie nie satysfakcjonuje mnie w 100%, ale jak na takie szybkie tempo, to scenarzyści spisali się najlepiej jak się dało :)

THE END
Beja

Post autor: Beja »

Ja o zakończeniu pomyślałam tak - zrobili otwarte i myślą, że są fajni? ::jezyk:: Może liczą na to, że widzowie wyżebrają kolejny sezon? Ja osobiście bardziej lubię zamknięte zakończenia. Chociaż tutaj nie widziałam dla Betty fajnego partnera - Daniel ostatnio zrobił się beznadziejny, Henriego nie znosiłam, a Gio miał dziewczynę.

Najlepszym momentem w ostatnim odcinku był Hulston w zamrażalce - nie mogłam ze śmiechu, kiedy Betty znalazła tam psa i zaczęła się drzeć ::cojest::
Ogólnie to Amanda i Marc byli moimi ulubionymi bohaterami tego serialu.
B@r
x 40

Post autor: B@r »

Właśnie nadrobiłem hurtem trzy ostatnie odcinki.

Dla mnie wielka szkoda, że to już koniec... :( Łudzę się, że przez otwarte zakończenie scenarzyści naprawdę zostawili sobie furtkę do kontynuacji serialu w przyszłości. O ile 3 sezon był mniej ciekawy od wcześniejszych, to 4 był bardzo dobry, stąd dziwi mnie fakt, że spadła oglądalność. Zresztą sami aktorzy byli zdziwieni wiadomością o zakończeniu produkcji, która pojawiła się niemal z dnia na dzień.

W ostatnich odcinkach dużo się działo, fajnie, że scenarzyści chcieli rozwiązać jakoś wszystkie ważniejsze wątki.

Podobał mi się bardzo ślub Hildy i Bobby'ego, rodzina Betty jest rzeczywiście bardzo zgrana. :D Aż miło się na nich patrzyło, gdy Justin mimo wielu obaw zdecydował się na swój publiczny coming out. On od początku serialu wyglądał na geja.
W ogóle wszyscy się nieźle zmienili. Chociaż w sumie w Marcu często odzywało się to dobre oblicze, to w ostatnich odcinkach uświadomił sobie swoje błędy i myślę, że ten stan potrwa już na dobre. Nawet udało mu się coś ruszyć w Willy! :mrgreen: Cieszę się też, że odnalazł się ojciec Amandy. Zupełnie zapomniałem o tym wątku. Ciekawe czy Tyler pogodził się z Danielem? Bo w sumie po tym postrzale nic nie zostało już w ich wątku wyjaśnione- a powinno. Gdy Betty żegnała się ze wszystkimi aż mi się zrobiło szkoda bo zdałem sobie sprawę, że ona też jakby żegna się z widzami, bo to koniec serialu...
Ostatnio zmieniony 2010-05-18, 22:28 przez B@r, łącznie zmieniany 1 raz.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
mailo
x 26

Re: Brzydula Betty (Ugly Betty)

Post autor: mailo »

Dzisiaj skończyłem oglądać serial na Disney+ Cieszę się, że nadrobiłem. Serial super i pojawiło się wiele aktorów z innych produkcji. Nawet gościnnie Flo z MNS jako modelka. Fajnie, że pojawiały się też gwiazdy jak Adele. Ciągle się zastanawiam czy aktorka grająca Molly to Arizona z Chirurgów? Może tylko podobna. Fajna pod koniec bójka Wilhelminy i Claire w basenie jak Crystle i Alexis w Dynastii XD
Podobało mi się dużo kontrowersyjnych, często komediowych wątków, ale też poważniejsze tematy. Każda postać niepowtarzalna. Także polecam jak ktoś jeszcze nie oglądał.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 66

Post autor: Adex-fan Brooke »

Pisze się Krystle ;) Serialu Ugly Betty nie oglądałem bo wydawało mi się, że to kopia kiepskiej telenoweli, ale z tego co pisałeś to chyba wersja amerykańska całkiem fajna z ciekawymi gościnnymi aktorami. Niestety obecnie nie mam czasu na kolejny serial długi.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
mailo
x 26

Post autor: mailo »

4 sezony to nie aż taki długi. Zobacz na Chirurgów haha
Awatar użytkownika
Cynthia
x 39

Post autor: Cynthia »

Zdecydowanie polecam, dużo lepszy niż się wcześniej wydaje.
Aktualnie oglądam "Chicago One".
ODPOWIEDZ