"MnS" w Polsce
-
Dawidek
- Administrator
Re: "MnS" w Polsce
W majówkę (1 - 4 maja) ani Red Carpet ani Vidoc TV nie będą emitować "MnS". Na obu kanałach będą dominować filmy.
Źródło: program TV Onet.pl
Źródło: program TV Onet.pl
Red Go twierdzi, że kolejna przerwa w emisji wynika z różnicy pomiędzy odcinkami w PL a USA i związanymi z nimi ograniczeniami licencyjnymi.
- Adex-fan Brooke
No spoko, tylko po co ostatnio chcieli dawać po 2 odcinki jak wypadły jakieś?
Dziwne to wszystko, ale już wolę przerwę niż jak potem rzucą za dużo. Mogliby przynajmniej poinformować kiedy więc będzie kolejny odcinek. Ogólnie jak widzą, że na tej platformie jest zainteresowanie chyba tylko tym serialem mogliby jeszcze tam wrzucić inne mydlane opery z USA.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
-
Dawidek
- Administrator
Średnio mi się chce wierzyć w ich narrację dotyczącą przymusowej przerwy by wywiązać się z licencji. Faktem chyba jest to, że im mniejszy dystans do premierowych odcinków, tym kolejne epizody są droższe. Zważywszy na trudną sytuację finansową Red Carpet, koszty zakupu licencji mają duże znaczenie. Też chciałbym pełną i transparentną informację na temat daty wznowienia emisji serialu.
Oni już mają zakupione epizody do 9307, więc ta narracja jest bardzo dziwna i nielogiczna. Zwłaszcza że premierowa emisja telewizyjna w Red Carpet TV nie została wstrzymana a różnica pomiędzy Red Go a Red Carpet to +/- 40 odcinków na chwilę obecną. Może chodzi o zrównanie emisji aby w RedGO odcinki nie były aż tak premierowe i żeby jednak premiery były w TV? Bez konkretnej informacji możemy tylko spekulować. To że nie wiemy kiedy emisja w VOD zostanie wznowiona to kolejna żenada i niepoważne traktowanie płacącego za treść widza. No ale zawsze zostaje YT i oficjalny kanał, MNS( i nie tylko, bo soapki z USA ogółem) w oryginale to świetne korki z komunikatywnego angielskiego z racji powtarzalnego słownictwa.
Ja uważam, że powinni już sobie darować kupno nowych odcinków, bo to, co oni wyprawiają, jest niedorzeczne. Fajnie byłoby, gdyby TVP ponownie zakupiło serial i dali chociaż na platformę VOD.
Może pomimo zakupu odcinków (zapewne w atrakcyjnej cenie) muszą trzymać się jakiegoś tam regulaminu od sprzedawcy, żeby np. utrzymywać stały dystans w porównaniu ze Stanami. Inną kwestią jest to, że powinni robić to w jakiś logiczny i przewidywalny sposób, np. dodając 3-4 odcinki tygodniowo i trzymać się tego przez cały czas.BeLieF pisze: 2025-05-09, 23:13 Oni już mają zakupione epizody do 9307, więc ta narracja jest bardzo dziwna i nielogiczna. Zwłaszcza że premierowa emisja telewizyjna w Red Carpet TV nie została wstrzymana a różnica pomiędzy Red Go a Red Carpet to +/- 40 odcinków na chwilę obecną. Może chodzi o zrównanie emisji aby w RedGO odcinki nie były aż tak premierowe i żeby jednak premiery były w TV? Bez konkretnej informacji możemy tylko spekulować. To że nie wiemy kiedy emisja w VOD zostanie wznowiona to kolejna żenada i niepoważne traktowanie płacącego za treść widza. No ale zawsze zostaje YT i oficjalny kanał, MNS( i nie tylko, bo soapki z USA ogółem) w oryginale to świetne korki z komunikatywnego angielskiego z racji powtarzalnego słownictwa.
Moje ulubione seriale: Moda na sukces, M jak miłość, Barwy szczęścia, Na dobre i na złe
A jeszcze niedawno planowali udostępniać po dwa odcinki. Zabawne 
Na YT jest cos takiego, że jest cały sezon nadawany na okrągło "live". Zrobili to dla kilku sezonów. Ale tego, który teraz mamy chyba tam nie ma. Nie znalazłam. Zastanawiam się czy nie olać Red i oglądać na YT choćby nie po kolei, ale ja tak nie lubię, więc to ostateczność.
Aktualnie oglądam "Chicago Fire", "Chicago P.D.", "Chicago Med" i "Orange Is the New Black"
-
Dawidek
- Administrator
Jest kilka różnych scenariuszy. Właściciel Red GO ma problemy finansowe, więc nie jest wykluczone, że może sprzedać licencję na serial innemu serwisowi np. TVP, jak sugeruje @Topol (za wiedzą i zgodą dystrybutora). Nie zmieniam zdania, że Player popełnił strategiczny błąd rezygnując z serialu, który był w pierwszej dziesiątce najpopularniejszych tytułów. Co prawda CBS jest konkurencją dla WBD, ale to nie jest rynek amerykański, tylko polski.
W maju kończy mi się roczna subskrypcja w RED Go, kupiłem ją tylko ze względu na "MnS". Planuję kupować na krótsze okresy, mimo że sumarycznie może wyjść drożej. Przez ostatnie "wybryki", straciłem do nich zaufanie i nie chcę wiązać się z nimi długoterminowo.
W maju kończy mi się roczna subskrypcja w RED Go, kupiłem ją tylko ze względu na "MnS". Planuję kupować na krótsze okresy, mimo że sumarycznie może wyjść drożej. Przez ostatnie "wybryki", straciłem do nich zaufanie i nie chcę wiązać się z nimi długoterminowo.
Właśnie sezon 35, który mamy teraz na Red Go, nadają "live" (na tą chwilę, sceny z Monte Carlo). Ponadto dla osób wspierających kanał (7,99 zł / miesiąc) dostępne są odcinki z sezonu 36.Cynthia pisze: 2025-05-10, 18:49 Na YT jest cos takiego, że jest cały sezon nadawany na okrągło "live". Zrobili to dla kilku sezonów. Ale tego, który teraz mamy chyba tam nie ma. Nie znalazłam. Zastanawiam się czy nie olać Red i oglądać na YT choćby nie po kolei, ale ja tak nie lubię, więc to ostateczność.
Moje ulubione seriale: Moda na sukces, M jak miłość, Barwy szczęścia, Na dobre i na złe
Przynoszę dobre wieści

Te dwa odcinki mogliby sobie już darować skoro pewnie nie wyrobili się z tłumaczeniem odcinków, bo potem co? Kolejna przerwa?
-
Dawidek
- Administrator
Daty oczywiście nie podano, to ma być dobra wiadomość? Takie mało konkretne wpisy niewiele wnoszą. A zamiast dwóch odcinków powinien być cały czas jeden odcinek w dni robocze bez zbędnych przerw w emisji.
"W ciągu kilku dni" to dobra wiadomość i fajnie, że nadrobią zaległości, w końcu subskrypcja swoje kosztuje. Nie narzekam, chociaż też byłem wkurzony.