B@r może masz lepsze kontakty więc działaj i pytaj
A najlepiej, jakby TVN zainteresował się naszym serialem i przynajmniej na Playera/HBO przywrócił, byłoby super... a nie to podrzędne krętackie RedGo co robi nas w konia. Przecież na Player serial był w pierwszej dziesiątce popularnych pozycji i chyba jako najpopularniejsza zagraniczna! Dlaczego to dla nich nic nie znaczy?!? Może powinniśmy jakieś dobrze uzasadnione petycje pisać? Ale właśnie bardziej do Polsatu/TVN czy Tvp bo czarno widzę ten RedGo.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
I co tam? Miesiąc minął. Wiadomo już coś? Pisanie petycji do innych nadawców nic nie da, jeśli Red nadal ma lickę.
A może są jakieś telefony do nich? Pisanie chyba zaczęli ignorować, najgorsze, że dawali fałszywe nadzieje i nikt za to nie odpowiada.
@B@r może zrobisz jakieś śledztwo i głośną aferę na okładkę Faktu
?
@B@r może zrobisz jakieś śledztwo i głośną aferę na okładkę Faktu
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Wiadomo już coś? Bo długi zastój tutaj, nikt nic nie pIsze. Rozumiem, że macie wywalone na Modę w Polsce? O nic nie walczycie, nic nie działacie ani nie pytacie?
Może i piszemy, ale nie ma odpowiedzi z drugiej strony 
Administrator
Informacja dla tych, którzy oglądają "MnS" w Show TV i Vidoc TV.
Mimo okresu świątecznego, zasadniczo nie zmieniają się dni i godziny emisji serialu. Jedynie warto uważać w przypadku Show TV, bo w pierwszy dzień świąt serialowy maraton zacznie się o 13.30, a w drugi - o 13.45. W Vidoc TV dni i godziny emisji nie ulegają zmianom.
Źródło: program TV Onet.pl.
Mimo okresu świątecznego, zasadniczo nie zmieniają się dni i godziny emisji serialu. Jedynie warto uważać w przypadku Show TV, bo w pierwszy dzień świąt serialowy maraton zacznie się o 13.30, a w drugi - o 13.45. W Vidoc TV dni i godziny emisji nie ulegają zmianom.
Źródło: program TV Onet.pl.
Ostatnie miesiące to był raczej stan zawieszenia. Red Carpet przez długi czas zapewniało, że dystrybucja serialu będzie kontynuowana i że zakup kolejnych odcinków jest „kwestią momentu”. Do tego jednak nie doszło, a kontakt z ich strony stopniowo się urwał. W zeszłym tygodniu dostałem potwierdzenie mailowe, że obecnie nic się w tym temacie nie dzieje.
Równolegle były wysłane zapytania do innymi nadawcówi (WP, CDA, novelas+), a także ponowny kontakt z Playerem i Anteną. Problem jest dość prozaiczny... mniejsi nadawcy szukają kontentu, który można łatwo i często powtarzać, a soap opera nie mieści się w tej strategii (choć jak widać Red Carpet akurat potrafi wykorzystać dobrze system powtórek...)
Jeśli ktoś z Was ma namiary na konkretne osoby decyzyjne, adresy e-mail albo inne sensowne kontakty, to bardzo zachęcam do podzielenia się nimi na PW.
Jest też... uczciwie mówiąc ...słaby sygnał ze strony widzów. Brakuje wyraźnego punktu zaczepienia, który pokazywałby, że realnie komuś zależy na dalszej emisji. Nawet jeśli jakiś materiał na TikToku robi duże zasięgi, pytania o nowe odcinki pojawiają się raczej sporadycznie.
OK -częściowo wynika to z tego, że przez wiele miesięcy funkcjonował komunikat „serial zaraz wróci”. Gdyby wcześniej jasno powiedziano, że sprawa jest zamknięta, być może reakcja widzów byłaby dziś inna.
Na ten moment: pozostaję w kontakcie z dystrybutorką, ale same maile do nadawców niewiele dają. Żeby temat ruszył, potrzebny jest widoczny ruch oddolny. Coś, co można pokazać dalej.
Jednym z pomysłów mógłby być artykuł w Wirtualnemedia (pisali już kiedyś o „Modzie”), ale poza samą informacją „nie ma nowych odcinków” musiałby istnieć jakiś sygnał aktywności fanów: petycja, prosta strona internetowa, akcja zbierania nazwisk- cokolwiek, co generuje realny ruch i liczby. Tutaj też mam namiary do jednego z redaktorów serwisy.
Czy ktoś miałby ochotę się w to włączyć i pomóc to pociągnąć? Sam mam mieszane uczucia co do internetowych petycji, ale być może warto spróbować. Nawet bardzo prosta, estetyczna strona, gdzie ludzie wpisują imię i zaznaczają, że chcą dalszej emisji, mogłaby być punktem wyjścia.
Nic nie obiecuję i nie chcę robić z tego wielkiej deklaracji. Ale jeśli nie chcemy, żeby „Moda” po prostu zniknęła z polskiego rynku, to bez jakiegoś wspólnego działania raczej się to samo nie wydarzy.
@cmk ma rację co do wygaszenia zainteresowania fanów, bo nawet sam fanpage Mody przestał publikować treści od września, a zapewnienia że "serial zaraz wróci" ze strony RED mogły być i na pewno były pułapką by spróbować wygasić zainteresowanie i to się niestety wydarzyło, bo ludzie zamiast walczyć o serial na facebooku ogłaszali że rezygnują ze subskrypcji i że chcą zwrotu pieniędzy co było strzałem w serce(dla Reda mógł być to sygnał że fani sami nie chcą serialu), to mogło skutecznie zgasić wszelkie przejawy walki. Gdy serial schodził z TVP i Playera, to wiedzieliśmy co robić bo wiadomo było że emisja się kończy.
Założenie petycji jest dobrym pomysłem i całkowicie jestem za(od czegoś trzeba zacząć), tylko musimy się zebrać wszyscy w kupę i nieaktywne fanpage muszą zostać odświeżone by petycje dotarły do odbiorców, czyli do fanów i osób które oglądały serial od lat.
Szum na tikktoku, odświeżenie FB, profile na X(bo tam widownia Mody mogłaby się znaleźć) też mogłyby coś zdziałać by nawet osoby niezainteresowane Modą dowiedziały się o sytuacji i w ten sposób zbudować należałoby zasięgi.
Założenie petycji jest dobrym pomysłem i całkowicie jestem za(od czegoś trzeba zacząć), tylko musimy się zebrać wszyscy w kupę i nieaktywne fanpage muszą zostać odświeżone by petycje dotarły do odbiorców, czyli do fanów i osób które oglądały serial od lat.
Szum na tikktoku, odświeżenie FB, profile na X(bo tam widownia Mody mogłaby się znaleźć) też mogłyby coś zdziałać by nawet osoby niezainteresowane Modą dowiedziały się o sytuacji i w ten sposób zbudować należałoby zasięgi.
Jestem gotowy podpisać petycję. 
Administrator
Jutro zobaczę, czy jest jakaś reakcja na mój wczorajszy wpis, na temat zakończenia przygody z "MnS" przez grupę Red Carpet - nie licząc kontynuowania powtórek.
Jeśli takowa petycja powstanie - ja ze swej strony rozpowszechnię ją na FB forum, w ogóle profil może być bardziej aktywny, by był ruch i okres świąteczny może być tego początkiem (życzenia świąteczne, potem noworoczne, a później pomyśli się, co dalej). Fanpage "MnS" też musi się obudzić z hibernacji. To jest niezbędne minimum. Ja nie odważę się iść w TikToka, X czy Instagrama - tu chętnie widziałbym osoby bardziej obeznane w tych serwisach i umiejące odpowiadac na krytykę, bo taka na pewno się pojawi.
Według mnie, można spróbować uderzyć do TVP, czy by nie zaryzykowała z przywróceniem "MnS" do siebie. Wększe szanse widzę, jeśli emisja byłaby tylko w TVP VoD, w modelu bezpłatnym (bez np. strefy ABO). Dobrze byłoby, gdyby nadawca zrobił kampanię promującą serial na wszystkich antenach.
Jeśli takowa petycja powstanie - ja ze swej strony rozpowszechnię ją na FB forum, w ogóle profil może być bardziej aktywny, by był ruch i okres świąteczny może być tego początkiem (życzenia świąteczne, potem noworoczne, a później pomyśli się, co dalej). Fanpage "MnS" też musi się obudzić z hibernacji. To jest niezbędne minimum. Ja nie odważę się iść w TikToka, X czy Instagrama - tu chętnie widziałbym osoby bardziej obeznane w tych serwisach i umiejące odpowiadac na krytykę, bo taka na pewno się pojawi.
Według mnie, można spróbować uderzyć do TVP, czy by nie zaryzykowała z przywróceniem "MnS" do siebie. Wększe szanse widzę, jeśli emisja byłaby tylko w TVP VoD, w modelu bezpłatnym (bez np. strefy ABO). Dobrze byłoby, gdyby nadawca zrobił kampanię promującą serial na wszystkich antenach.
Ostatnio zmieniony 2025-12-30, 21:39 przez Dawidek, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Literówki.
Tak jak mówiłem - powinniśmy zadziałać mailami/petycjami/artykułami. Pisałem, że może ktoś pracujący w mediach mógłby pomóc? Player/Tvn/TVPVoD to by chyba byli najlepsi adresaci. Ma ktoś czas przygotować sensowną petycję? Warto uwzględnić, iż gdy serial był na Playerze był w pierwszej 10 oglądanych pozycji.
To szokujące, że Mody nie ma już w Polsce tak długo. Tak to niestety jest, kiedy takie niszowe stacje przejmują serial. Pozostaje liczyć na to, że jakaś kolejna niszowa stacja zainteresuje się naszą soapką. Ech.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
Cześć; Macie jakieś info, czy "Moda..." się gdzieś pojawi? Ja wiem tylko, że Player nie ma w planach odnowienia serialu na swojej platformie. SkyShowtime -zobaczymy, co da się zrobić. Szkoda, że umiera to tak po cichu... 
Ostatnio zmieniony 2026-01-14, 21:20 przez Dawidek, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Małe/duże litery, odstępy między wyrazami.
cmk - tak, pytałem. Player, HBO Max i Skyshowtime.