Jeśli abstrakcja w Twoim wydaniu polega na dopasowaniu teorii na siłę do wybranych ram czasowych i jakimś przeświadczeniu, że w tym jednym przypadku wizja kogokolwiek (nawet jeśli to w ogóle prawda) ma jakiekolwiek znaczenie dla całości to żyj sobie w tej abstrakcji, ale jej nie narzucaj. Rozumiem, że wizja Seniora to ma być jakaś wyrocznia a wizja Juniora już dnem, tylko w Twojej subiektywnej opinii jako wyroczni. Poza tym Brooke była wg mnie świetną, ciekawą postacią o dobrym sercu w latach, które podałeś, do tego szczerą w uczuciach, Taylor natomiast nie była w moich oczach od samego początku nikim świetnym, powinna zakończyć karierę jako lekarka Caroline... Ostatnim życzeniem Caroline było aby Brooke była z Ridge'm a nie jakaś łamiąca już wtedy wiele razy etyczność hipokrytka. To Ty zamykasz się w jakichś schematach myślowych i jeszcze bezczelnie lawirujesz i zgrywasz świętego, cóż też mi to kogoś przypomina.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Adex-fan Brooke pisze: dzisiaj, 10:21 Jeśli abstrakcja w Twoim wydaniu polega na dopasowaniu teorii na siłę do wybranych ram czasowych i jakimś przeświadczeniu, że w tym jednym przypadku wizja kogokolwiek (nawet jeśli to w ogóle prawda) ma jakiekolwiek znaczenie dla całości to żyj sobie w tej abstrakcji, ale jej nie narzucaj. Rozumiem, że wizja Seniora to ma być jakaś wyrocznia a wizja Juniora już dnem, tylko w Twojej subiektywnej opinii jako wyroczni. Poza tym Brooke była wg mnie świetną, ciekawą postacią o dobrym sercu w latach, które podałeś, do tego szczerą w uczuciach, Taylor natomiast nie była w moich oczach od samego początku nikim świetnym, powinna zakończyć karierę jako lekarka Caroline... Ostatnim życzeniem Caroline było aby Brooke była z Ridge'm a nie jakaś łamiąca już wtedy wiele razy etyczność hipokrytka. To Ty zamykasz się w jakichś schematach myślowych i jeszcze bezczelnie lawirujesz i zgrywasz świętego, cóż też mi to kogoś przypomina.
Wow Adex kolejna lekcja podstaw. Zdanie zawsze jest subiektywne 😂 I nie wiem gdzie ja niby zgrywam świętego . Nigdy tak o sobie nie uważałem ale pewnie ty wiesz lepiej tak tak Adex masz rację. Forum adex Brooke czy forum moda na sukces ? W twojej subiektywnej opinii zapewne opcja numer 1 . Życzę dużo zdrowia :)
No i zabrnąłeś w kąt gdzie skończyły Ci się argumenty a odpowiedzi na wcześniejsze pytania oczywiście nie udzieliłeś. Również życzę zdrowia w takim razie. Ogólnie bardzo mnie śmieszy gdy ktoś w rozmowie narzuci jakiś wycinek z serialu odnośnie jakiejś postaci a druga postać sprowadzi do jednego wątku. :lol: Wow ::cojest:: ::plask wczolo: ::rad::
Wracając do tematu wolę przyjaźń Brooke i Taylor niż ich spory, ponadto zauważam że w ich relacji zawsze to Brooke umiała się wykazać większym szacunkiem do niej jako pyschiatry i dawaniem kolejnych szans. Taylor zawsze bardziej wychodziło podśmiewanie się bo zawsze przebijała zazdrość o to, że Ridge woli Brooke.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Adex-fan Brooke pisze: dzisiaj, 13:02 No i zabrnąłeś w kąt gdzie skończyły Ci się argumenty a odpowiedzi na wcześniejsze pytania oczywiście nie udzieliłeś. Również życzę zdrowia w takim razie. Ogólnie bardzo mnie śmieszy gdy ktoś w rozmowie narzuci jakiś wycinek z serialu odnośnie jakiejś postaci a druga postać sprowadzi do jednego wątku. :lol: Wow ::cojest:: ::plask wczolo: ::rad::
Wracając do tematu wolę przyjaźń Brooke i Taylor niż ich spory, ponadto zauważam że w ich relacji zawsze to Brooke umiała się wykazać większym szacunkiem do niej jako pyschiatry i dawaniem kolejnych szans. Taylor zawsze bardziej wychodziło podśmiewanie się bo zawsze przebijała zazdrość o to, że Ridge woli Brooke.
Nie będe kontynuować dyskusji z osobą niezrównoważoną. Możesz się dalej tutaj wynaturzać bo w sumie dobrze ci to idzie ale ja zdania ( tak moje subiektywne i tak lepszą a nie świętą , idealną ) nie zmienie, że Taylor do 2005 roku była stokroć lepszą osobą niż Brooke ;) iA co do wątku szczególnie wspaniała była Brooke jak przyszła na pogrzeb Taylor I kłamała , że były przyjaciółkami . Ale ojciec Taylor szybko ją wyjaśnił . Boże chroń nas od takich ludzi :mrgreen:
Zarzuciłeś mi obrażanie a sam obrażasz, zabawne... Na dodatek nadal tylko do pewnego momentu bronisz Taylor bo tak bardzo nie możesz przeżyć jej późniejszych przewinień :) Chyba Ci aż współczuję... Wielkie kłamstwo taka wypowiedź Brooke? :D To jest nic w porównaniu z prawdziwymi kłamstwami Taylor z lat '90... Nie każę Ci przestać lubić postać Taylor, nie gorączkuj się, mógłbyś jednak zrzucić te klapki z oczu na jej liczne podłe i głupie zachowania z lat '90... Najbardziej irytujące w Taylor jest to, że szybko zapominała o tym do kogo ciągnęło Ridge'a, konsekwencje tego poniosła dotkliwie wiele razy kiedy czas pokazał, że to właśnie Brooke miała rację.
Adex-fan Brooke pisze: dzisiaj, 13:18 Zarzuciłeś mi obrażanie a sam obrażasz, zabawne... Na dodatek nadal tylko do pewnego momentu bronisz Taylor bo tak bardzo nie możesz przeżyć jej późniejszych przewinień :) Chyba Ci aż współczuję... Wielkie kłamstwo taka wypowiedź Brooke? :D To jest nic w porównaniu z prawdziwymi kłamstwami Taylor z lat '90... Nie każę Ci przestać lubić postać Taylor, nie gorączkuj się, mógłbyś jednak zrzucić te klapki z oczu na jej liczne podłe i głupie zachowania z lat '90... Najbardziej irytujące w Taylor jest to, że szybko zapominała o tym do kogo ciągnęło Ridge'a, konsekwencje tego poniosła dotkliwie wiele razy kiedy czas pokazał, że to właśnie Brooke miała rację.
Taylor postępowała źle rownież w latach 90 . Kolejna lekcja dla Ciebie każdy czlowiek ma wady i czasem postępuje źle.Ale nie będę ci tu wykładał postaw bo i tak nie zrozumiesz . Nigdzie nie napisałem, że Taylor w latach 90 była święta idealna czy bez wad a ty ciągle błędnie tak myślisz ale to twoja sprawa. Pozdrawiam serdecznie 8)
Bartus610 pisze: dzisiaj, 13:24
Adex-fan Brooke pisze: dzisiaj, 13:18 Zarzuciłeś mi obrażanie a sam obrażasz, zabawne... Na dodatek nadal tylko do pewnego momentu bronisz Taylor bo tak bardzo nie możesz przeżyć jej późniejszych przewinień :) Chyba Ci aż współczuję... Wielkie kłamstwo taka wypowiedź Brooke? :D To jest nic w porównaniu z prawdziwymi kłamstwami Taylor z lat '90... Nie każę Ci przestać lubić postać Taylor, nie gorączkuj się, mógłbyś jednak zrzucić te klapki z oczu na jej liczne podłe i głupie zachowania z lat '90... Najbardziej irytujące w Taylor jest to, że szybko zapominała o tym do kogo ciągnęło Ridge'a, konsekwencje tego poniosła dotkliwie wiele razy kiedy czas pokazał, że to właśnie Brooke miała rację.
Taylor postępowała źle rownież w latach 90 .
Oo do czegoś dochodzimy, możesz się rozwinąć i potem nadal sobie uważać, ze uważasz ją za lepszą od Brooke tylko w tym okresie czasowym, zakończyć na romansie Brooke z Deaconem a potem zamknąć oczy o zwalać winę na scenarzystów, Bella itd. ale nie to tak nie działa... Serial jest jeden, postać jest nadal ta sama :) Lata '90 to Taylor zakończyła podłą intryga w Wencji, w roku 2001 już natomiast była w intrydze, że ojciec Brooke jest umierający, cóż za moralna osoba... przy tym nadal skrywająca jak zdradzała męża...
Przepraszam najmocniej ale ja nigdzie z tobą nie dochodzę 😂 Czego nie rozumiesz w sformulowaniu , że nie będę kontynuował dyskusji? Również dobrze mogę mowic do ściany i na jedno wyjdzie
Wszystko mi jedno czy kontynuujesz, widzę, że już nie masz nic do dodania w tym temacie bo nie masz już nic na wybielenie Taylor gdybyś kontynuował, mógłbyś jednak przeprosić za swoje próby obrażania.
Tak tak tak 😂
Nie spamuj dziecinnie skoro nie masz nic do dodania w temacie. :roll:
Człowieku wątek nazywa się Brooke vs Taylor ja napisałem , że wole Taylor a ty dostałeś białej gorączki 😂
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika
Re: Brooke vs Taylor

Post autor: B@r »

Jak dzieci. Że wam się chce. Żadna ze stron nie przekona drugiej. Ja od dawna takie dyskusje omijam szerokim łukiem. Polecam. Jak czytam wypociny pt: „Która lepsza, która gorsza” i ataki personalne jednych fanów na drugich, to czuje się jakbym znowu był w pierwszych latach tego forum. To jest serial, a nie wzór matematyczny i nie ma obiektywnie jednej prawdy. Wiele wydarzeń można interpretować dwojako. Wszystko to subiektywne oceny. Dla kogoś Brooke lepsza, dla kogoś Taylor, a dla jeszcze kogoś innego żadna z nich. I to jest ok.

Żadna z nich i tak nie umywa się do Stephanie Forrester. 8)
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
B@r pisze: dzisiaj, 14:19 Jak dzieci. Że wam się chce. Żadna ze stron nie przekona drugiej. Ja od dawna takie dyskusje omijam szerokim łukiem. Polecam. Jak czytam wypociny pt: „Która lepsza, która gorsza” i ataki personalne jednych fanów na drugich, to czuje się jakbym znowu był w pierwszych latach tego forum. To jest serial, a nie wzór matematyczny i nie ma obiektywnie jednej prawdy. Wiele wydarzeń można interpretować dwojako. Wszystko to subiektywne oceny. Dla kogoś Brooke lepsza, dla kogoś Taylor, a dla jeszcze kogoś innego żadna z nich. I to jest ok.

Żadna z nich i tak nie umywa się do Stephanie Forrester. 8)
Masz rację. Dlatego już odpuszczam ale fakt niepotrzebnie dałem się sprowokować i wciągnąć w dyskusje. Mnie też się przypominają się lata 2009 2010 jak Adex był taki jak dzis na swój sposób nawet ma to swój urok, że pewne rzeczy się nie zmieniają. :)
B@r pisze: dzisiaj, 14:19 Wszystko to subiektywne oceny. Dla kogoś Brooke lepsza, dla kogoś Taylor, a dla jeszcze kogoś innego żadna z nich. I to jest ok.
B@r owszem tak, ale ja się odniosłem do konkretnych jego wypowiedzi, rozbawiony do jego naciągania teorii pod wybrany wycinek serialu a wypowiadanie się na tej podstawie o szerszym kontekście jest niezgodne z faktami serialowymi. Do tego próbował obrażać a w efekcie spamować. A już tekst, że mi wadzi kogo lubi to absurd, odniosłem się do konkretów a nie jak on, ale jak widać źle zniósł zderzenie z krytyczną oceną jego postów i sam dostał białej gorączki projektując to na mnie. :lol: Zabawne, jak ktoś nie ma argumentów, przeprosin do mnie czy nie umie odpisać na pytania i wycofuje się jako ten "dojrzalszy"? :lol: No ja tego tak nie widzę. 8)
ODPOWIEDZ