cmk

Post autor: cmk »

Pamiętam, że TVP1 też emitowała te odcinki w maju, tyle że w 2009 roku. Byłem wtedy na jakimś wczesnomajowym wyjeździe i nie mogłem obejrzeć zmartwychwstania Taylor w telewizji. Bolesne wspomnienia sprzed ery VOD. Być może vod.tvp.pl już istniało... Nie pamiętam :mrgreen:
Mnie to ciekawi czy po tych wszystkich jej odejsciach twórcy zdecydują sie kiedyś " ostatecznie " ją uśmiercić 😂
Administrator
Administrator
Re: Taylor Hayes Forrester

Post autor: Dawidek »

To trudne pytanie. Scenarzyści ostatecznie nie uśmiercili jej, bo jest ona zbyt ważna dla serialu i nie można jej uznać za nudną postać. Jest kontrowersyjna, co widać na forum. Ale to tez dobrze, postacie jednowymiarowe często sa nudne. A "MnS" ma tę zaletę, że niekiedy świetnie udaje się stworzyć portrety psychologiczne bohaterów. Z Taylor było tak samo, ale ją umieszczono niekiedy nie do końca przemyślanych sprzecznościach. Z jednej strony była żona Ridge'a uważana jest za świetną psychiatrę, a z drugiej łamie zasady etyki zawodowej lecząc pacjentów ze swojej rodziny. Znajdujecie inne sprzeczności w wizerunku postaci? To samo można powiedzieć też o innych bohaterach.
90 procent jej zachowań po powrocie w 2005 to zaprzeczenie jej wcześniejszej postaci.
Re: Taylor Hayes Forrester

Post autor: BeLieF »

Scenarzyści po 2005 roku po prostu zmienili założenia co do tej postaci i stworzyli na nowo jej charakter i osobowość, co zresztą w soap operach jest normalne że postacie z biegiem lat się zmieniają czy to na lepsze czy to na gorsze.
A który związek Taylor najbardziej lubiliście ?
BeLieF pisze: 2026-06-08, 21:42 Scenarzyści po 2005 roku po prostu zmienili założenia co do tej postaci i stworzyli na nowo jej charakter i osobowość, co zresztą w soap operach jest normalne że postacie z biegiem lat się zmieniają czy to na lepsze czy to na gorsze.
Bez przesady, dostała tylko więcej poważnych problemów, została zdemaskowana i chwilowo nawet Stephanie zobaczyła jaka ona jest w rzeczywistości. W życiu też ludzie ewoluują, przegięli scenarzyści tylko w momencie gdy strzelała do Billa. To wszystko już było omawiane w temacie Taylor wielka zmiana na gorsze.
Co do pytania o związki też już było bo pamiętam jak pisałem, że najbardziej lubiłem ją u boku Whipa, Hectora i Pierce'a (z nim powinno być coś więcej).
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
ODPOWIEDZ