Eurowizja

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
mario1989

Re: Eurowizja

Post autor: mario1989 »

Żadnych zmian nazwy na pewno nie będzie, zresztą Kanadyjski CBC został w zeszłym tygodniu aktywnym członkiem EBU na równi z TVP i Polskim Radiem https://www.ebu.ch/news/2026/06/cbc-rad ... ting-union więc to była tylko kwestia czasu że zostanie ogłoszony ich debiut, zwłaszcza że Hiszpańskie RTVE raczej nie wróci (a jak wiadomo, dużą składkę płacili).
Awatar użytkownika
Marcus

Post autor: Marcus »

PetroPython pisze: dzisiaj, 12:40 Według mnie to niech już zmienią może nazwę tego konkursu na Worldvision np. albo coś podobnego
To byłoby całkiem dobre rozwiązanie, gdyby to był konkurs globalny. Oglądałem w zeszłym roku Interwizję i podobała mi się ta różnorodność występów z różnych części świata.
Ostatnio zmieniony 2026-07-02, 14:31 przez Marcus, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje ulubione seriale: Moda na sukces, M jak miłość, Barwy szczęścia, Na dobre i na złe
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

PetroPython pisze: dzisiaj, 12:40 Co myślicie o tym, że w 2027 r. w konkursie zadebiutuje Kanada tylko dlatego bo dołączyła do Europejskiej Unii Nadawców? Według mnie to niech już zmienią może nazwę tego konkursu na Worldvision np. albo coś podobnego
Pewnie to kwestia załatania dziury finansowej EBU, bo Kanada jest w stanie zapłacić składkę która będzie rownowartością składek Hiszpanii i Holandii. Aczkolwiek obawiam się że przez to wygra w 2027 roku Izrael niestety, bo nie wiadomo jak zagłosują Kanadyjczycy. :bojesie:
mario1989

Post autor: mario1989 »

Skoro w tym roku nie wygrali (bo prawdopodobnie EBU celowo obcinało głosy widzów) to przyszłym tym bardziej nie wygrają.
ODPOWIEDZ