Koniec z "MnS"?

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
Awatar użytkownika
Kingsajz

Post autor: Kingsajz »

Nie wiem, nie mailem eMuli.
http://www.bb-magazinie.webpark.pl/
B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!! B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!! B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!!
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

Kingsajz pisze:Pamiętaj im większe cyferki ma dany plik tym lepiej się bedzie sciągać!
No niezupełnie... Najlepiej jak jest dużo "seeds" a mało "leechers".
Awatar użytkownika
Kingsajz

no własnie o to mi chodzi! Nie wiem jak zdałaś mature, ah zapomniałem, ze nie bylo czytania ze zrozumieniem! :mrgreen:
B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!! B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!! B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!!
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

To chyba Ciebie się tyczy, bo jest źle gdy "cyferki są duże" w polu leechers ::cojest::
Awatar użytkownika
Kingsajz

Ja jak ma duże cyferki to sciąga się bardzo szybko. Nie wiem jak u ciebie jest!!
Awatar użytkownika
Brooke

Post autor: Brooke »

Ale teraz namieszaliście już sama nie wiem jak ma być ::loll:: :wink:
[you] Jesteś fanem B&B zajrzyj tutaj =>
http://modanasukces.boo.pl/Forum/
Awatar użytkownika
chickenpickin

Post autor: chickenpickin »

ok, to generalnie rzecz biorac wyglada tak, ze wiwi ma racje:) duza liczba leecherow nie swiadczy za bardzo o niczym innym poza faktem, ze sa to ludzie ktorzy sciagaja od seederow:) im ich wiecej, tym wolniej sie sciaga, bo wiecej osob jest podpietych do 1 seedera. niektore klienty i trackery torrentow umozliwiaja wzajemne sciaganie leecher-leecher, ale zawsze jest to wolniejsze niz od seeda. poza tym, gdy nie ma seedow to raczej nic si enie sciagnie, bo tylko seed ma 100% torrentu, a torrent sciaga bity danych nie po kolei, czyli jak mamy 99% filmu sciagnietego z torrentu to zadnym narzedziem nie 'naprawimy' go tak, aby dzialal, bo brakuje mu bitow z losowo wybranych miejsc. ale wracajac do predkosci sciagania, gdy liczba seedow jest wieksza od leecherow, to zazwyczaj nazywa sie to 'superseeding' i wtedy dopiero mozna sciagnac torrent z predkoscia w pelni zalezna od naszego lacza, a nie dyktowana trackerem. a dzieje sie tak poniewaz tracker rozdziela caly mozliwy transfer od seederow i ew. leecherow majacych sporo procent torrentu na pozostalych leecherow w zaleznosci od ilosci danych sciagnietych i wyslanych, a zatem jeszcze raz - duzo leecherow powoduje zazwyczaj spowolnienie transferu, co mozna zauwazyc przy nowych torrentach, gdy jest tylko 1 seeder seedujacy torrent. wtedy zaczyna on wysylac bit po bicie (stad nazwa: bitorrent, czyli strumien bitow) wszystkie pliki torrentu, a kolejni leecherzy sciagaja je i ew. wysylaja dalej. jednakze latwo sobie wyobrazic sytuacje gdy do jednego seedera podpietych jest np 100 leecherow, wtedy zamiast wysylac powiedzmy 50kb/s do jednej osoby trzeba to podzielic rowno na wszystkich. duzo cyferek moze nas radowac jedynie, gdy znajduja sie w polu 'download kb/s' :> i to w sumie tyle:)
keep on rockin'
Awatar użytkownika
Kingsajz

Tak czy owak, mnie się zawsze szybko ściąga jak są wysokie cyferki.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

chickenpickin pisze:ok, to generalnie rzecz biorac wyglada tak, ze wiwi ma racje:) duza liczba leecherow nie swiadczy za bardzo o niczym innym poza faktem, ze sa to ludzie ktorzy sciagaja od seederow:) im ich wiecej, tym wolniej sie sciaga, bo wiecej osob jest podpietych do 1 seedera. niektore klienty i trackery torrentow umozliwiaja wzajemne sciaganie leecher-leecher, ale zawsze jest to wolniejsze niz od seeda. poza tym, gdy nie ma seedow to raczej nic si enie sciagnie, bo tylko seed ma 100% torrentu, a torrent sciaga bity danych nie po kolei, czyli jak mamy 99% filmu sciagnietego z torrentu to zadnym narzedziem nie 'naprawimy' go tak, aby dzialal, bo brakuje mu bitow z losowo wybranych miejsc. ale wracajac do predkosci sciagania, gdy liczba seedow jest wieksza od leecherow, to zazwyczaj nazywa sie to 'superseeding' i wtedy dopiero mozna sciagnac torrent z predkoscia w pelni zalezna od naszego lacza, a nie dyktowana trackerem. a dzieje sie tak poniewaz tracker rozdziela caly mozliwy transfer od seederow i ew. leecherow majacych sporo procent torrentu na pozostalych leecherow w zaleznosci od ilosci danych sciagnietych i wyslanych, a zatem jeszcze raz - duzo leecherow powoduje zazwyczaj spowolnienie transferu, co mozna zauwazyc przy nowych torrentach, gdy jest tylko 1 seeder seedujacy torrent. wtedy zaczyna on wysylac bit po bicie (stad nazwa: bitorrent, czyli strumien bitow) wszystkie pliki torrentu, a kolejni leecherzy sciagaja je i ew. wysylaja dalej. jednakze latwo sobie wyobrazic sytuacje gdy do jednego seedera podpietych jest np 100 leecherow, wtedy zamiast wysylac powiedzmy 50kb/s do jednej osoby trzeba to podzielic rowno na wszystkich. duzo cyferek moze nas radowac jedynie, gdy znajduja sie w polu 'download kb/s' :> i to w sumie tyle:)
Bardzo fajnie to opisałeś :)
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Tak zamieszaliscie że przez chwile zapomniałem w jakim jestem temacie ::loll:: Myślałem już że to temat "Pomoc techniczna".
Co do MNS to czasem miałem chwile zwątpienia ale na początku. Czasami b rozwlekali wątki i było mało scen akcji. Nidgy jednak nie przerwałem oglądania, bo przeczuwałem że to będzie hit:)
Awatar użytkownika
santylia

Post autor: santylia »

chickenpickin pisze:ok, to generalnie rzecz biorac wyglada tak, ze wiwi ma racje:) duza liczba leecherow nie swiadczy za bardzo o niczym innym poza faktem, ze sa to ludzie ktorzy sciagaja od seederow:) im ich wiecej, tym wolniej sie sciaga, bo wiecej osob jest podpietych do 1 seedera. niektore klienty i trackery torrentow umozliwiaja wzajemne sciaganie leecher-leecher, ale zawsze jest to wolniejsze niz od seeda. poza tym, gdy nie ma seedow to raczej nic si enie sciagnie, bo tylko seed ma 100% torrentu, a torrent sciaga bity danych nie po kolei, czyli jak mamy 99% filmu sciagnietego z torrentu to zadnym narzedziem nie 'naprawimy' go tak, aby dzialal, bo brakuje mu bitow z losowo wybranych miejsc. ale wracajac do predkosci sciagania, gdy liczba seedow jest wieksza od leecherow, to zazwyczaj nazywa sie to 'superseeding' i wtedy dopiero mozna sciagnac torrent z predkoscia w pelni zalezna od naszego lacza, a nie dyktowana trackerem. a dzieje sie tak poniewaz tracker rozdziela caly mozliwy transfer od seederow i ew. leecherow majacych sporo procent torrentu na pozostalych leecherow w zaleznosci od ilosci danych sciagnietych i wyslanych, a zatem jeszcze raz - duzo leecherow powoduje zazwyczaj spowolnienie transferu, co mozna zauwazyc przy nowych torrentach, gdy jest tylko 1 seeder seedujacy torrent. wtedy zaczyna on wysylac bit po bicie (stad nazwa: bitorrent, czyli strumien bitow) wszystkie pliki torrentu, a kolejni leecherzy sciagaja je i ew. wysylaja dalej. jednakze latwo sobie wyobrazic sytuacje gdy do jednego seedera podpietych jest np 100 leecherow, wtedy zamiast wysylac powiedzmy 50kb/s do jednej osoby trzeba to podzielic rowno na wszystkich. duzo cyferek moze nas radowac jedynie, gdy znajduja sie w polu 'download kb/s' :> i to w sumie tyle:)
:: bow :: :: bow :: :: bow :: dzieki :: bow :: :: bow :: ale sie napisales ::jezyk:: ::jezyk::
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

A ja wracam do właściwego tematu, ja zwątpiłem w Modę... kiedy postarzyli Ricka i Bridget o kilka lat w jeden dzień, ale postanowiłem śledzić dalej i teraz kryzysów nie mam.
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Sądze że chyba teraz nikt nie może zwątpić w MNS :roll: Wątki są super, bohaterowie ciekawi i ciągle się coś dzieje np. Śmierć Taylor, powrót Macy... Więc na 100% teraz w MNS nie zwątpie :!:
Awatar użytkownika
Lizzy

Post autor: Lizzy »

Ja trochę zwątpiłam po 'rzekomej" śmierci Macy...Moja ulubiona bohaterka odeszła to po co oglądac? Ale zmieniłam zdanie i tylko kiedy mam czas patrzę na MnS
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Post autor: Oleg »

A ja ogólnie rzecz biorąc już jakiś czas temu zwątpiłem w "MNS" i nie oglądam już. Zdarzy mi się zerknąć może na jakieś 15 minut tak raz na trzy tygodnie, zwłaszcza teraz jak serial jest o 17.30. Jak "Moda.." była o 16 to, jako że zazwyczaj jadam o tej porze obiad, częściej oglądałem, ale jak widziałem jakiś sensowny temat w "Rozmowach w toku" to na TVN przełączałem i przysłuchiwałem się komentarzom niektórych zapraszanych tam psychologów, bo to mnie bardziej interesowało. Zresztą, czasy jak oglądałem każdy odcinek już dawno minęły. Czasy odcinków z przełomu lat 80 i 90 to było to [wiem stary już jestem, że to pamiętam ::krzyw:: ] - nie było cholernych spoilerów, neta itd.. i z o wiele większą przyjemnością się oglądało. Kiedyś nawet zdarzało mi nagrywać całe odcinki do kolekcji, potem chociaż ciekawsze sceny. Teraz już się tym nie interesuję - tylko wiem mniej więcej na jakim jesteśmy etapie dzięki komentarzom w "Dzisiejszym odcinku" - ale jak są dłuższe to już nawet nie czytam wszystkiego, tylko przeglądam. Nie wiem czy kiedyś wrócę do oglądania, nawet niesystemtycznego. Pewnie czas pokaże. Forum prowadzę, bo toczą się tu też dyskusje na wiele innych ciekawych tematów - np. przestałem odwiedzać z braku czasu strony o mediach, a tu najważniejsze wieści mam jak na tacy podane, poza tym sentyment do ludzi tutaj i serialu pozostał.
ODPOWIEDZ