Jeśli jeszcze nie znacie serialu Prison Break to gorąco polecam!!!!! Jest po prostu rewelacyjny, wciąga niesamowicie, wartka i ciekawa akcja, dużo tajemnic i konspiracji oraz wiarygodnie wyglądający obraz życia więziennego od kuchni.

Słyszałem o nim od dłuższego czasu, ale jakoś nie miałem czasu ani specjalnie motywacji żeby się z nim zapoznać. Ale teraz, w te leniwe wakacyjne dni postanowiłem sprawdzić cóż to za produkcja. Ściągnąłem jeden odcinek i po obejrzeniu opanowała mnie taka ciekawość, że ściągnąłem całą serię (22 odcinki). Teraz oglądam ciurkiem. :mrgreen:
Amerykanie jednak wiedzą jak zrobić dobre seriale w każdym gatunku. :)

Mam nadzieję, że kogoś skusiłem i będzie można o PB już wkrótce tutaj podyskutować.

Jakby co, poniżej podaję linki do torrentów.

odc 1: http://www.mininova.org/tor/220094
cała 1 seria: http://www.mininova.org/tor/311991
Administrator
Awatar użytkownika
Administrator

Post autor: Oleg »

Słyszałem, że ten serial jest świetny :mrgreen: Mam nadzieję, że od jesieni któraś polska telewizja się na niego skusi. Czekam na to ::jezyk::
compek
compek

Post autor: compek »

Może ktoś z deczka opowiedzieć o co w nim chodzi?

Post autor: FanStefci »

Oleg pisze:Słyszałem, że ten serial jest świetny :mrgreen: Mam nadzieję, że od jesieni któraś polska telewizja się na niego skusi. Czekam na to ::jezyk::
Po co czekać do jesieni jak jest w necie? :mrgreen: Polskie napisy też są jakby co.
Compek pisze:Może ktoś z deczka opowiedzieć o co w nim chodzi?
Lincoln Burrows zostaje osadzony w więzieniu w celi śmierci za morderstwo viceprezydenta Stanów Zjednoczonych. Mężczyzna jest niewinny - dowody przeciwko niemu zostały sfabrykowane. Za 30 dni ma się odbyć egzekucja. Czeka na wyrok w więzieniu Fox Rivers.

Michael Scolfield jest młodym architektem, pracuje w renomowanej firmie, zarabia dobre pieniądze, a jednak... pewnego dnia idzie do banku zupełnie niezamaskowany, wyjmuje pistolet i terroryzuje kasjerkę domagając się otwarcia sejfu. Świadomie czeka na przyjazd policji i aresztowanie. Po procesie zostaje skazany na osadzenie w więzieniu. Prosi o umieszczenie go w jednostce Fox Rivers...

Lincoln i Michael są braćmi, a Michael zrobi wszystko aby pomóc bratu uciec z więzienia i tym samym uratować mu życie. Scolfield jest w posiadaniu czegoś, co ma pomóc dokonać czegoś co pozornie wydaje się niemożliwe. Wydostać siebie i brata z pilnie strzeżonej twierdzy więziennej. Na miejscu okazuje się jednak, że misternie opracowany plan jest w rzeczywistości trudniejszy w realizacji niż Michaelowi się mogło wydawać...

Chyba tyle starczy... Już i tak sporo ujawniłem. ::chytry::

Ściągajcie ladies and gents! :mrgreen:

[ Dodano: 2006-07-27, 15:38 ]
Jeszcze kilka fotek:

Obrazek
Obrazek

Wentworth Miller - Michael Scolfield

Obrazek
Obrazek

Robin Tunney - Veronica

Obrazek
Obrazek

Dominic Purcell - Lincoln Burrows

Obrazek
Obrazek

Sarah Wayne Callies - dr Sara

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Więcej zdjęc i informacji: Prison Break

Post autor: Marek Forrester »

Może TVN się skusi na to albo Polsat :)
Też słyszałem wiele dobrego o tym serialu.
Nobody does it better

Post autor: wiwi »

Ja też słyszałam, że to bardzo fajny serial. Czekam na koleżankę, żeby skończyła oglądać i mi pożyczyła te odcinki :)
Administrator
Awatar użytkownika
Administrator

FanStefci pisze:Po co czekać do jesieni jak jest w necie? :mrgreen: Polskie napisy też są jakby co.
Bo ja perełki lubię oglądać w Tv, a nie na kompie ::jezyk::
A może Niemcy emitują lub zamerzają :roll: Ktoś coś wie :P :?:

Oleg pisze:
FanStefci pisze:Po co czekać do jesieni jak jest w necie? :mrgreen: Polskie napisy też są jakby co.
Bo ja perełki lubię oglądać w Tv, a nie na kompie ::jezyk::
A może Niemcy emitują lub zamerzają :roll: Ktoś coś wie :P :?:
Oleg, скажу вот так, jeśli chodzi o PB nie będziesz w stanie oglądać tego z częstotliwością taką jak w telewizji, tj. jeden odcinek na tydzień. :nie: ::jezyk:: Zeżre Cię ciekawość. :twisted: Ja zacząłem oglądać przedwczoraj, a teraz właśnie się zabieram za 12 odcinek. :)
Administrator
Awatar użytkownika
Administrator

Chciałem poszukać trochę , czy nie ma czasem w tej niemieckiej TV tego i oczywiście przy moim szczęściu natkąłem się na najgorze - spoiler, [shadow=red]że oni uciekną z więzenia ::chytry:: [/shadow] m- na wikipedii ::chytry:: Tzn. tam było napisane, że II seri ukazywać będzie losy po ucieczce z więznia, więc wszystko jasne ::ysz::

W każdym razie Niemcy mają serial już wykupiony (RTL), ale jeszcze go nie pokazywali. Znalazłem listę krajów ( po czesku ::loll:: ):
Austrálie Seven Network 1. února, 2006 středa 20:30
Dánsko TV3 (Viasat) 19. března 2006 neděle 19:00
Filipíny Crime/Suspense 21. února, 2006 úterý 22:00
Francie M6 říjen 2006 ----
Indonésie Antv 7. dubna 2006 neděle 00:00
Irsko RTE červen 2006 ----
Izrael YesStars Březen, 2006 středa 21:30
Kanada Global 29. srpna, 2005 pondělí 20:00
Malajsie 8TV 10. dubna 2006 pondělí 21:30
Nizozemí RTL 5 16. března, 2006 čtvrtek 21:30
Norsko TV3 5. ledna, 2006 čtvrtek 21:30
Střední východ TV Land (Showtime Network) 14. prosince, 2005 středa 21:00
Španělsko La Sexta ---- ----
Turecko CNBC-e březen, 2006 čtvrtek 21:00
US Fox 29. srpna, 2005 pondělí 20:00
Velká Británie Five 23. ledna, 2006 pondělí 22:00

Fanie Stefci, a я ещё не знаю :roll: буду ли смотреть "PB" или нет :?:

Szczerze mówiąc, ja od początku [fade]byłem przekonany, że oni uciekną[/fade], bo inaczej całość nie miałaby sensu. A jednak w niczym to nie obniżyło poziomu mojej ekscytacji podczas oglądania. :twisted: Jest tam tyle nieprzewidywalnych zwrotów akcji, że i tak siedzi się jak na szpilkach oglądając. :wink:

Ja właśnie się zabieram za obejrzenie ostatnich 2 odcinków 1 serii, a już 21 sierpnia w USA zaczyna się emisja 2 serii. :)

Олег, оставляю на тебе конечное решение, но убеждаю что стоит смотреть. :mrgreen:

Post autor: Logan »

Hej chłopaki, dzięki za te rosyjskie wstawki. Dzięki nim mogę sobie trochę odświerzyć czytanie po rosyjsku, a dawno już tego nie robiłam. Złapałam się właśnie na tym ,że mylą mi się niektóre literki.
A tak wogóle to przepraszam za odstąpienie od tematu. :D
Administrator
Awatar użytkownika
Administrator

Fanie Stefci, ściągam 1 odcinek z linka, którego podałeś. Póki co mam 3/4 :mrgreen:
Popatrzę ::jezyk::

Post autor: Marek Forrester »

Ja poczekam, czuje ,że TVN albo TVP1 skusi się na emisję tego serialu!
Nobody does it better

Oleg pisze:Fanie Stefci, ściągam 1 odcinek z linka, którego podałeś. Póki co mam 3/4 :mrgreen:
Popatrzę ::jezyk::
Ok, to czekam na reakcje. ::jezyk::
="Alexander"]Ja poczekam, czuje ,że TVN albo TVP1 skusi się na emisję tego serialu!
Też myślę, że pokażą, ale raczej nie w najbliższym czasie. ::kwasny:: Najnowszych amerykańskich produkcji w TVP czy TVN jak na lekarstwo. Aż dziw, że TVP pokazuje Losta, ::ke::
Administrator
Awatar użytkownika
Administrator

Obejrzałem już 1 odcinek :D
Niezły :zeby: Zacząłem zatem ściągać cały sezon. Kiedyś na jednym z for przeczytałem, że ten serial jest lepszy niż "Lost" ::ke:: ale teraz już wiem, że to bardzo przesadzona opinia ::jezyk:: "GNW" i "Zagubieni" są lepsi (to jest mój osąd po 1 odc :P ), ale serial trzyma poziom ::ok:: .
ODPOWIEDZ