Skazany na śmierć (Prison Break)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
FanStefci

Post autor: FanStefci »

Oleg pisze:Obejrzałem już 1 odcinek :D
Niezły :zeby: Zacząłem zatem ściągać cały sezon. Kiedyś na jednym z for przeczytałem, że ten serial jest lepszy niż "Lost" ::ke:: ale teraz już wiem, że to bardzo przesadzona opinia ::jezyk:: "GNW" i "Zagubieni" są lepsi (to jest mój osąd po 1 odc :P ), ale serial trzyma poziom ::ok:: .
Wiesz co, ja po pierwszym odcinku miałem identyczną opinię jak ty. ::loll:: Pomyślałem - fajnie się ogląda ale do Losta się nie umywa.

Ale teraz już jestem po całej pierwszej serii i uważam, że PB stoi na równi z Lostem, a nawet, w niektorych aspektach (np. tempo akcji, ilość tajemnic i niespodziewanych zwrotów) znacznie go przewyższa. :mrgreen:

Powiem tak.. Losta jeszcze nigdy nie oglądałem na stojąco, a przy ostatnich dwóch odcinkach PB nie mogłem spokojnie wysiedzieć. :zeby:

W takim razie życzę szybkiego zasysania i już się nie mogę doczekać dalszych opinii! :twisted:
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Post autor: Oleg »

No to mnie znów zachęciłeś ::ok::
Zasysa jak zasysa ::kwasny:: Na razie 4,5 %, a nie mam zwyczaju ściągania np. przez całą noc :ziewam:
Tylko proszę nie nastawiaj się na komentarze szybko, bo mnie oglądanie wszytkiego idzie bardzo wolno ::krzyw:: i zawsze mam ogrom zaległości ::jezyk::
Awatar użytkownika
FanStefci

Oleg pisze:No to mnie znów zachęciłeś ::ok::
Zasysa jak zasysa ::kwasny:: Na razie 4,5 %, a nie mam zwyczaju ściągania np. przez całą noc :ziewam:
Tylko proszę nie nastawiaj się na komentarze szybko, bo mnie oglądanie wszytkiego idzie bardzo wolno ::krzyw:: i zawsze mam ogrom zaległości ::jezyk::
Spoksik, nigdzie się póki co nie wybieram. :wink:
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

FanieStefci i ja się zabieram za ten serial.... :) :)
Tak go polecasz, że aż jestem ciekawy... 8)
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
FanStefci

B@r pisze:FanieStefci i ja się zabieram za ten serial.... :) :)
Tak go polecasz, że aż jestem ciekawy... 8)
:mrgreen: Świetnie! Im więcej nas tym lepiej! ::jezyk::
Awatar użytkownika
B@r

FanieStefci, jestem Ci bardzo wdzięczny za reklamę "Prison Break"!
Jestem już właśnie świeżo po pierwszym odcinku! Ten serial bardzo wciąga! Podoba mi się o niebo bardzej od Losta! Naprawdę, świetna fabuła. Lubię bardzo filmy jak akcja dzieje się w więzieniu(np. "Życie za życie" czy "Zielona mila"). Zaraz biorę się za drugi odcinek. Ale mam pytanie. Od kiedy będzie 2 seria "Prison..."?
Dawno nie widziałem tak świetnego serialu. Lost w moich oczach się nie umywa do "Prison...". Cały czas gapiłem się w ekran, z wypiekami patrząc na dalszy rozwój akcji. Najbardziej zadziwiła mnie końcówka z tymi tatuażami :shock: 8) No tak, ten Michael(świetna gra aktora) specjalnie zrobił napad na bank żeby go zesłali do więzienia, aby był blisko swojego brata którego czeka kara śmierci, a on jest niewinny. Czuję, że Michael jakoś ucieknie ze swoim bratem. W końcu jest inżynierem i zna cały plan więzienia ::chytry:: Ten motyw z jego znajomością więzienia przypomina mi trochę "Plan lotu" z Judy Foster. Super serial, gorąco wszystkim polecam!
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
FanStefci

B@r pisze:FanieStefci, jestem Ci bardzo wdzięczny za reklamę "Prison Break"!
Jestem już właśnie świeżo po pierwszym odcinku! Ten serial bardzo wciąga! Podoba mi się o niebo bardzej od Losta! Naprawdę, świetna fabuła. Lubię bardzo filmy jak akcja dzieje się w więzieniu(np. "Życie za życie" czy "Zielona mila"). Zaraz biorę się za drugi odcinek. Ale mam pytanie. Od kiedy będzie 2 seria "Prison..."?
Dawno nie widziałem tak świetnego serialu. Lost w moich oczach się nie umywa do "Prison...". Cały czas gapiłem się w ekran, z wypiekami patrząc na dalszy rozwój akcji. Najbardziej zadziwiła mnie końcówka z tymi tatuażami :shock: 8) No tak, ten Michael(świetna gra aktora) specjalnie zrobił napad na bank żeby go zesłali do więzienia, aby był blisko swojego brata którego czeka kara śmierci, a on jest niewinny. Czuję, że Michael jakoś ucieknie ze swoim bratem. W końcu jest inżynierem i zna cały plan więzienia ::chytry:: Ten motyw z jego znajomością więzienia przypomina mi trochę "Plan lotu" z Judy Foster. Super serial, gorąco wszystkim polecam!
Cieszę się, że ci się spodobał! :mrgreen: Byłem tego pewien, bo właściwie każdy kto zaczyna oglądać reaguje podobnie. A pierwszy odcinek to dopiero przedsmak prawdziwej akcji. Druga seria zaczyna się już za niecałe 3 tygodnie, w poniedziałek 21 sierpnia. Już się nie mogę doczekać.
W takim razie B@r, życzę przyjemnego i pełnego emocji odbioru i jak tylko będziesz chciał podyskutować, pisz. :D
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

B@r pisze:Ten motyw z jego znajomością więzienia przypomina mi trochę "Plan lotu" z Judy Foster.
Chyba Jodie Foster ;)
Nie może być lepszy niż Lost, ale coś czuję, że ściągnę, żeby sprawdzić, bo nie chce mi się czekać aż koleżanka wróci z tymi odcinkami :roll:
Awatar użytkownika
FanStefci

wiwi pisze:
B@r pisze:Ten motyw z jego znajomością więzienia przypomina mi trochę "Plan lotu" z Judy Foster.
Chyba Jodie Foster ;)
Nie może być lepszy niż Lost, ale coś czuję, że ściągnę, żeby sprawdzić, bo nie chce mi się czekać aż koleżanka wróci z tymi odcinkami :roll:
LOST oferuje zupełnie inne emocje, bo i tematyka jest zupełnie inna.
Jeszcze niedawno też uważałem, że LOSTowi nic innego nie dorasta do pięt, ale teraz postawiłbym te 2 seriale na równi.
Na korzyść Losta przemawia świetna obsada, wielowątkowość i to, że udaje mu się być interesującym i intrygującym już 2 sezony.
Z kolei wielkim atutem PB jest bardzo wartka akcja i mnogość niespodziewanych twistów. Gra aktorska też jest niczego sobie.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Ale nie ma tu kogoś znanego z innego serialu?
Mi chyba by się nie podobał ten serial.
Ma ktoś video z czołówką?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Właśnie czołówkę ma ktoś?
Nobody does it better
Awatar użytkownika
B@r

Czołówkę znajdziecie tu: http://www.youtube.com/watch?v=TYRypytP ... on%20Break

Adexie, nie możesz oceniać bez oglądania!! Dziwisz się potem niektórym, że mówią, że Moda by im się nie spodobała, w ogóle jej nie znając....

Główną rolę w serialu gra Wentworth Miller 8) Niektórzy znają go już z seriali: "Asy z klasy"(Adam Rothschild-Ryan), "Ostry dyżur"(Mike Palmieri), "Buffy: Postrach wampirów"(Gage Petronzi), lub z filmów takich jak, np. "Romeo i Julia", "Piętno", "Underworld", itp. Wentworth, za rolę w "Prison..." został nominowany do Złotego Globu oraz nagrody Saturna!

Zdjęcie Michaela Scofield'a:

Obrazek

i kilka klatek które zrobiłem z serialu:

ObrazekObrazekObrazekObrazek

FanieStefci, jestem już po dwóch odcinkach i lecę dalej. :zeby:
Mam do Ciebie dwa pytania :) O co chodzi z Fibanaccim i [shadow=red]czy Michaelowi naprawdę odcięli palca?[/shadow]
Niezły motyw z tą śrubą... :shock: I ten cały T-bag.... Postać okropna, ale grana bardzo dobrze!! Jednak boję się o Michaela :(

P.S. Teraz to już mogę powiedzieć w 100%, że dla mnie "Prison Break" jest lepsze od Losta. 8) Po drugim odcinku PB, aż mi szczęka opadła... :shock: 8)
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

B@r ja mówie tylko po przeczytaniu tego co napisaliście że chyba by mi się nie podobał, czołówka też mnie nie zachęca ::chytry::
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
FanStefci

B@r pisze:
FanieStefci, jestem już po dwóch odcinkach i lecę dalej. :zeby:
Mam do Ciebie dwa pytania :) O co chodzi z Fibanaccim i [shadow=red]czy Michaelowi naprawdę odcięli palca?[/shadow]
Niezły motyw z tą śrubą... :shock: I ten cały T-bag.... Postać okropna, ale grana bardzo dobrze!! Jednak boję się o Michaela :(
Fibonacci to jest świadek koronny w procesie przeciwko mafii, której członkiem był Abruzzi. Po zeznaniach Fibonacciego Abruzzi został skazany na dożywocie. Teraz F. ma zeznawać w dalszej części procesu i może pogrążyć Phillego (tego bossa co odwiedza Abruzziego w więzieniu). Dlatego tak bardzo im zależy, aby Michael wydał miejsce pobytu tego gościa, żeby go mogli zlikwidować przed procesem. ::bojesie::

Co do palca - dowiesz się już w pierwszej scenie 3-ego odcinka. :zeby:
B@r pisze: P.S. Teraz to już mogę powiedzieć w 100%, że dla mnie "Prison Break" jest lepsze od Losta. 8) Po drugim odcinku PB, aż mi szczęka opadła... :shock: 8)
A nie mówiłem! ::jezyk::

Adex, obejrzyj pierwszy odcinek, jak Ci się nie spodoba to sobie kolejne odpuścisz. Ja długo namawiałem rodziców, żeby oglądali i cały czas marudzili, że co to ma być, jacyś więźniowie, że to na pewno brutalne i wulgarne itp i że nie chcą. Ale w końcu się zgodzili obejrzeć pierwszy odcinek, żebym dał im spokój... I oczywiście się wciągnęli. Mają już obejrzane 5. ::loll:: ::plask wczolo:
Awatar użytkownika
B@r

FanieStefci, dzięki za wyjaśnienia. Mam kolejne pytania, ale to za chwilę... ::jezyk::
Na razie chciałem zapytać, czy może za granicą PB wyszło na DVD?
ODPOWIEDZ