Amber vs Brooke

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Robi

Post autor: Robi »

Primok pisze:
Robi pisze:Ja gdybym miał taka synową jak Amber też bym się wtrącał ,a dlaczego ? Zacznijmy od początku.
po1 Amber była przyjaciółką Sheili i razem zaplanowały potajemne spotkania z córką Waricków
po2 Razem z Sheilą zaplonowały porwanie dziecka.
po3 Kiedy Brooke jej zaufała ta ją okradła
po4 Uwiodła Ricka i zaszła znim wciąże.
po5 Zdradziła go z Raymondem
po6 Nie Powiedziała że być może ojcem dziecka będzie ktoś inny.
po7 Doprowadziła do wypadku samochodowego w którym Ricka stracił nerke , co mogło doprowadzić do jego śmierci.
po8 I najważniejsze nie powiedziała nikomu że dziecko Ricka zmarło.
po9 Ukradła dziecko Bacy
po10 Jest odpowiedzialna za śmierć dziecka bo zamiast pojechać do szpitala i tam urodzić wyjechała na pustynie.

To jest 10 grzechów głownych Amber - a może oczymś zapomniałem ?Napewno

Więc dlatego się nie dziwie że Brooke nie może patrzeć na Amber tyle złego co ona zrobiła rodzinie Forresterów to teraz nie powinna liczyć na zrozumienie i łaske.
Punkty 4, 5, 9 i 10 są nieprawdziwe ::plask wczolo: .
To zdecydowanie Rick uwiódł Amber. Na początku podrywał ją z CJ'em. Następnie mimo niechęci Amber dalej o nią zabiegał. Aż w końcu chciał się z nią koniecznie kochać.
Amber przespała się z Raymondem, kiedy chwilowo się rozeszła z Rickiem.
Nie ukradła dziecka Becky, bo ona oddała je do adopcji, dopiero później ukrywała przed nią, że to jej dziecko.
Nie można jednoznacznie stwierdzić, czy dziecko by przeżyło w szpitalu. Brooke i Taylor też rodziły w ekstremalnych warunkach i ich dzieci jakoś przeżyły ::chytry:: . No i Brooke przecież jedną ciążę poroniła chyba w szpitalu :?: Dlatego odpowiedzi, czy dziecko by przeżyło w szpitalu na razie w serialu nie dostaliśmy.

Śmieszą mnie także zarzuty, że Brooke jest wielką panią, a Amber pochodzi ze wsi. Brooke w jej wieku też była na początku zwykłą kelnerką i także nie pochodziła z wielkiego miasta. Poczekajmy na jaką kobietę wyrośnie Amber :wink: .
Amber zerwała znajomość z Sheilą podobnie jak Brooke - kiedy się dowiedziały prawdy o Sheili. Przecież Brooke też na początku była przyjaciółką Sheili.
Brooke tak jak Amber była zdolna w przeszłości do wszystkiego, żeby zatrzymać przy sobie Ridge'a. Tak jak Amber często nie mówiła mu prawdy ::chytry:: .
Tak zgodze się z tym ,że Rick latał za Amber ,a ona za każdym razem mu odmawiała , ale kiedyś Amber spotkała Clarke w restauracji i on jej wszystko rozjaśnił co by było gdyby była w związku z Rickiem. Kiedy podłapała to co Clarke do niej powiedziała, Amber za swój główyny punkt postawiła sobie zdobycie młodego Forrestera.
Amber nie była z Rickiem kiedy spała z Raymodem to fakt , ale Amber wtedy mówiła ,że chcę wrócić do niego i zrobi wszystko żeby znim być.
Zamist ,,ukradła dziecko Bacy ,, zamień sobie to na,,ukradła dziecko,, i w takiej sytuacji to też nie zmienia poczynań Amber.
Tak samo jest z tym szpitalem . Amber widziała ,że miała wypadek samochodowy , widziała ,że oddała nerke , straciła kilka razy przytomność ,to po takich wydarzeniach kobieta o zdrwych zmysłach siedziała by w szpitalu miesiąc przed porodem .Inaczej w przypadku Brooke , u niej nic nie wskazywało że może poronić .

Z tego co mi wiadomo to nikt na forum nie zarzucał Amber ,że pochodzi z pustyni ! Było jedynie porówanie że Brooke pochodziła z biednej rodziny , ale z rodziny zasadami , z rodziny która ceni sobie zasady moralne i nimi podąża w życiu . Brooke nigdy nie wchodziła do czyjeś rodziny pod zarzutem że jest wciąży z którymś z Forresterów. Brooke była kelnerką która zbierała pieniądze na studia , ona zakochała się w Ridgu który tą miłość odwzajemniał . Odwrotnie jest co do Amber , ona nie ma żadnych zasad , pokochała Ricka bez wzajemności i w dodatku okłamywała go . Jedyną jej szansą aby pozostać w rodzinie Forresterów było oszustwo z dzieckiem.

Teraz co do Sheli , Brooke jak poznała ją to nic nie wskazywało na to ,że jest wariatką , odwotnie jest co do Amber , ona widziała po co jedzie do Los Angeles , pojechała tam aby porwać dziecko Meggi i Jamesa i dobrze o tym widziała . Później Amber z nią zerwała , ale tylko dla tego ,że Sheila nie była już jej potrzebna i aby zaprzyjaźnić się z Stephanią musiała udać ,że jej nie nawidzi .
Awatar użytkownika
ana

Post autor: ana »

Robi pisze:[. Odwrotnie jest co do Amber , ona nie ma żadnych zasad , pokochała Ricka bez wzajemności i w dodatku okłamywała go ..
Po pierwsze to Rick pierwszy się w niej zakochał,a nie odwrotnie,to on chciał się z nią kochać a nie odwrotnie,gdyby nie pojawienie się Kimberly myśle że dalej by kochał Amber i za nią szalał jak na początku,Amber później pokochała Ricka i to szczerze.
Awatar użytkownika
Robi

ana pisze:
Robi pisze:[. Odwrotnie jest co do Amber , ona nie ma żadnych zasad , pokochała Ricka bez wzajemności i w dodatku okłamywała go ..
Po pierwsze to Rick pierwszy się w niej zakochał,a nie odwrotnie,to on chciał się z nią kochać a nie odwrotnie,gdyby nie pojawienie się Kimberly myśle że dalej by kochał Amber i za nią szalał jak na początku,Amber później pokochała Ricka i to szczerze.
Po pierwsze jest to zdanie wyrwane z kontekstu, spórz na sam początek mojej wypowiedzi .
Co do tego ,że Rick zmienił swoje uczucia do Amber przez Kimberly . Tak to prawda kiedy ją poznał otworzyły mu się klapki ,które nosił na oczach , ale nie można powiedziec , że to główna wina Kim , jeżeli nie Kim to by był inna dziewczyna .
Awatar użytkownika
ana

Robi pisze:
ana pisze:
Po pierwsze jest to zdanie wyrwane z kontekstu, spórz na sam początek mojej wypowiedzi .
Co do tego ,że Rick zmienił swoje uczucia do Amber przez Kimberly . Tak to prawda kiedy ją poznał otworzyły mu się klapki ,które nosił na oczach , ale nie można powiedziec , że to główna wina Kim , jeżeli nie Kim to by był inna dziewczyna .
Przeczytałam cała wypowiedź i jest ona sprzeczna,dlatego zacytowałam ten urywek,nie powiedziałam też że to główna wina Kim-tylko że to moje zdanie,więc czytaj uważnie,może i by była inna dziewczyna,nie przeczę,a może i nie.
Awatar użytkownika
Robi

Z czy sprzeczna ? Gdybyś zacytował pierwsze zdania to Ok , ale ty wybrałaś najbardziej Tobie odpowiadające .
Gdyby nie Kimberly to zapewniam Cię na 100% była by inna dziewczyna. Moim zdaniem obojętnie jak dziewczyna .
Awatar użytkownika
ana

Robi pisze:Z czy sprzeczna ? Gdybyś zacytował pierwsze zdania to Ok , ale ty wybrałaś najbardziej Tobie odpowiadające .
Gdyby nie Kimberly to zapewniam Cię na 100% była by inna dziewczyna. Moim zdaniem obojętnie jak dziewczyna .
No własnie pierwsze było ok,a to które zacytowałm było sprzeczne, bo kiedy Amber pokochała Ricka on równiez ją kochał,nastepnie pojawiła się Kim i wszystko się zmieniło.
Awatar użytkownika
Robi

Na samym poczatku to Rick był zauroczony Amber , ale jej nie kochał. Każdy w naszym wieku ma bliską osobe , ale to nie znaczy że ją kocha i że zostanie z nią na wieki .
A co do Amber , to ona na samym poczatku była z Rickiem tylko dla pieniędzy i sama do tego się przyznawała.
Awatar użytkownika
ana

Jasne,w Modzie zawsze wszyscy kochaja na wieki a potem jednak wszystko się zmienia ::krzyw:: Owszem, na początku Amber była z Rickiem dla pieniędzy,ale później sie zmieniła i szczerze go pokochała.
Awatar użytkownika
Robi

Dlatego mówie ,że to jest nie możliwe (O ja )
Pokochała , ale zaczeła bardzo paskudnie i to ją zniszczyło , a teraz musi za to zapłacić .
jahek

Post autor: jahek »

Robi pisze:Dlatego mówie ,że to jest nie możliwe (O ja )
Pokochała , ale zaczeła bardzo paskudnie i to ją zniszczyło , a teraz musi za to zapłacić .
Tak, Amber płaci za wszystko strasznie. Teraz jeszcze choroba kuzynki. Pewnie gdyby choroba Becky wyszła kilka miesięcy wcześniej, Amber byłaby nadal z Rickiem i małym Ericiem.
Martaax

Post autor: Martaax »

Zdecydowanie za Amber.
Nigdy nie lubiłam Brook, od kiedy zazcęłam to oglądać (a to było daaawno).
Ambrossia

Post autor: Ambrossia »

Jestem za Amber, Brooke nie ma z nią szans, co widzielismy juz kilka razy.
Co Ambrossia to Ambrossia :)))
Ambrosia Moore

Post autor: Ambrosia Moore »

Zdecydowanie Amber ta Brooke to kradnie mężczyzn tylko, macie przykład Macy
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Ambrosia Moore pisze:Zdecydowanie Amber ta Brooke to kradnie mężczyzn tylko, macie przykład Macy
Nic nie kradnie, to uproszczenie odbiegające od rzeczywistości tak mówić, oni sami ją chcą, przecież teraz wycofała się i szanuje decyzję Thorne'a (złą decyzję).
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Robi

Właśnie do tanga trzeba dwojga , mówienie ,że Brooke ma wielku mężczyzn jest poprostu argumentem , który jest spowodowany małą znajmością życia i nie wiedzą na temat życie ludzi w USA .
ODPOWIEDZ