Brzydula Betty (Ugly Betty)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Brzydula Betty (Ugly Betty)

Post autor: Marek Forrester »

Nowy serial stacji ABC "Ugly Betty" emitowany jest w każdy czwartek. Serial opowiada losy młodej i inteligentnej lecz brzydkiej dziewczyny. Główna bohaterka Betty Suarez (w tej roli America Ferrera) to dziewczyna z normalnego, nie wyróżniającego się niczym domu. Dziewczyna marzy o karierze i pracy w modzie. Serial jest na kolumbijskiej licencji serialu "Yo Soy Betty La Fea" czyli znanej polskim widzom z tytułu "Brzydula". Serial produkuje Touchstone Television a głównym producentem jest Salma Hayek. 28 września serial "Ugly Betty" ujrzał światło dziennie, jak zostanie przyjęty?

Bohaterowie:
Betty
Obrazek

Daniel
Obrazek

Bradford
Obrazek

Ignacio
Obrazek

Hilda
Obrazek

Christina
Obrazek

Amanda
Obrazek

Justin
Obrazek

Wilhelmina
Obrazek

Marc
Obrazek
Ostatnio zmieniony 2010-06-23, 23:17 przez Marek Forrester, łącznie zmieniany 1 raz.
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Tęczowy

Post autor: Tęczowy »

Czy Bradford to Caleb z "The O.C." ? Kurczę, uwielbiałem "Brzydulę", jednak tej produkcji nie obejrzę, bo nie mam tego kanału :( Aktorzy z wyglądu wydają się ciekawsi od tych z Brzyduli :P
Goku

Post autor: Goku »

Nie mam zamiaru tego ściągać...Nawet widać jak sztucznie tą Betty pobrzydzono...
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Ja ściągam napewno zamieszcze jakieś video kiedy uda mi się ściągnąć 1 odcinek. Uwielbiam Brzydulę i mam nadzieje ,że amerykańska wersja będzie lepsza od oryginału.
Nobody does it better
Goku

Ja też uwielbiam "Brzydulę" ale po co oglądać to samo 2 razy??Do tego z gorszą obsadą...
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Właśnie dlatego ściągam 1 odcinek żeby to ocenić a ja dawno nie widziałem "Brzyduli" a pozatym być może przygoty tej Betty będą inne zauważ ,że jest mniej postaci i są inne w tej wersji np. Betty ma siostrę Hildę.
Nobody does it better
compek

Post autor: compek »

Ten serial jest ŚWIETNY!
Od razu mi sie spodobał, pewnie dlatego, że bardzo lubię Brzydulę.

Tym, którym w domu się nudzi i tym, którzy nie mają neostrady polecam to ściągnąć!
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Ja już mam 1 odcinek ale jeszcze nie oglądałem bo nie mam głosu chyba potrzebuje jakiś kodeków bo do YR też nie mam głosu ::kwasny::

[ Dodano: 2006-10-03, 20:50 ]
Udało mi się i właśnie jestem po seasnie 1 odcinka serialu "Ugly Betty". To coś zupełnie innego niż wersja kolumbijska... Opisze w skrócie 1 odcinek

Betty dostaje prace w redakcji magazynu "Moda", przyjmuje ją Bradford który chce aby była asystentką jego syna Daniela który jest wielkim kochankiem a domyśla się ,że Betty nie będzie jego kolejną asystentką-kochanką, dlatego ją zatrudnia. Betty się o tym dowiaduje... Załamana postanawia nie pokazywać Danielowi swojego projektu kosmetyków Fabia. Kiedy projekty Daniela okazują się totalną klapą, ten znajduje projekt Betty, wzrusza go i postanawia prosić Betty o wybaczenie, ta przyjmuje przeprosiny a Fabia przyjmuje jej projekt.

Świetna scena kiedy odbywała się sesja fotograficzna do projektu Daniela którą przygotowywał dla Fabii. Chcieli ośmieszyć Betty i kazali przebrać się jej w obcisłą skórę a następnie pozować w bardzo erotycznych pozycjach, cała ekipa płakała ze śmiechu, jedynie Betty i Daniel nie byli rozbawieni... Wtedy Betty rzuciła pracę w "Moda".

Odcinek oceniam na 3/5 ale napewno ściągne kolejne bo już polubiłem Betty!
Nobody does it better
Goku

Czy wam też się wydaje że Betty jest bardziej Ugly niż w oryginalnej wersji??
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Hehe, jest Ugly... Serial jest mniej śmieszny ale za to bardzo ciekawy, nudne jest też to ,że w każdym odcinku Betty wylatuje z pracy a potem wraca... Jednak nie potrafię się powstrzymać i będę chyba ściągał przynajmniej kolejny 3 odcinek. A teraz daje wam streszczenie odcinka1:
http://rapidshare.de/files/35963975/UB_ ... 1.avi.html
Nobody does it better
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Ugle Betty E01S01
Był naprawdę świetny
Mnie rozmieszło mnóstwo scen
::loll:: np jak Betty weszła w szklane drzwi,albo jak skoczył na nią pies ,fajny jest motyw z tym serialem w telewizorze ::loll:: jak pani domu dała w twarz służącej za to,że przeglądała jej ciuchy
Ale są też sceny smutne ,gdzie Beti jest dyskryminowa z powodu swojej urody :( zawsze mnie to bardzo denerwowało w brzyduli ,ale tym większa była radość,jak na końcu Betty się ożeniła z szefem ,mam nadzieję ,że tu będzie podobne optymistyczne zakończenie
Mam narazie jak dotąd wszystkie do tej pory odcinki ,więc postaram się znaleźć czas aby jej obejżeć i oczywiście będe ściągał na bieżąco kolejne
Polecam :wink:
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Widzisz mówiłem Ci ,że spodoba się ten serial. Amerykańska wersja jest równie dobra jak i oryginalna. Mnie się ten serial zaczyna też bardziej podobać. Kolejne odcinki równie dobre i śmieszne a najbardziej podoba mi się kiedy Betty przychodzi do pracy jej stroje są cudowne hehe. Mamy już 8 odcinków ale nigdzie nie mogę znaleść informacji ile ma być odcinków pierwszej serii.
Nobody does it better
Tkk_Bolly

Tak serial jest bardzo zabawny .Trochę podgoniłem i obejżałem juz 5 odcinków.
Najbardziej podobała mi się fryzura Betty po tym jak Hilda zaprowadziła ją do fryzjera ::loll:: ::loll:: Ale Withelma jej dosoliła :evil: Pamiętam był identyczny wątek z takim uczesaniem w Brzyduli wtedy jak jej dosoliła March(Marcz)to aż się łezka mi w oku kręciła tak mi było szkoda Betty
Najbardziej polubiłem zdecydowanie Hildę i Amandę(W Brzyduli to była chyba Pati ,pusta blondwłosa asystenka)
Awatar użytkownika
Marek Forrester

6 odcinek wiele wyjaśnia, dowiadujemy się o przeszłości Bradforda i o "zabiciu" Fey... Która tak naprawde żyje i jest w zmowie z Wilhelmą. Jestem ciekaw co się stanie kiedy Bradford spotka się ze swoją dawną miłością. Ale w tej "Brzyduli" główny męski bohater nie jest w związku lecz w kilkunastu związkach, zauważ ,że tam akcja toczyła się wokół wątku ,że główny bohater ma narzeczoną z którą planuje ślub a tutaj Daniel ma codziennie inną kobietę. Mnie bardzo podoba się UB i myśle ,że kolejne odcinki będą wciągające i jeszcze śmieszniejsze. Narazie najbardziej podobał mi się odcinek z Halloween kiedy Betty jako jedyna się przebrała i pół miasta przechodziła w stroju motyla ::plask wczolo: ::cojest::
Nobody does it better
Tkk_Bolly

Alexander pisze: Ale w tej "Brzyduli" główny męski bohater nie jest w związku lecz w kilkunastu związkach, zauważ ,że tam akcja toczyła się wokół wątku ,że główny bohater ma narzeczoną z którą planuje ślub a tutaj Daniel ma codziennie inną kobietę.
Tak ,nawet czasami ma więcej niż 1 dziennie .Zabawne było jak Betty musiała odszukać kobietę u której zostawił zegarek.Pewnie wkrótce Daniel przejdzie metamorfozę ,bo to on chyba jest przeznaczony Betty.Dopiero dziś obejżałem 6. odcinek ,bo ostatnio miałem dużo nauki.Podobała mi się córka Withelmy ,szkoda ,że wyjeżdża do Paryża ,dziwie się ,że w Withelmie wogóle nie odzywają się matczyne instynkty.Szkod tekże ,że Bradford na cemntarzu nie dogonił Fey mogło by się wiele wyjaśnić.Wogóle ciekawe co planuje Fey...
Aktorka ,która gra Amandę jest genielna muszę sprawdzić w jakich serialach jeszcze drała
ODPOWIEDZ