Oficer/Oficerowie

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Monia

Oficer/Oficerowie

Post autor: Monia »

Co myślicie o serialu "Oficer" lub emitowanym już 2 sezonie pod nazwą " Oficerowie"? Ja bardzo lubię ten serial i cieszę się na tą 2 serię. Będę oglądała z zapartym tchem. Fajna muzyka, no i znakomici aktorzy. Dla zainteresowanych - nowe odcinki lecą na TVP2 w niedziele o godzinie 20.

Dla przypomnienia:
1 Seria - " Oficer" Tytułowym bohaterem jest Tomasz Kruszyński „Kruszon” (Borys Szyc), młody oficer policji, który ze swym partnerem Rysiem (Andrzej Chyra) pracuje nad rozbiciem siatki przestępczych powiązań. Obok nich pojawia się Aldona (Magdalena Różczka), kobieta piękna i niezależna. Razem tworzą trójkąt pełen napięć i emocji.

Kruszon to symbol policjantów nowej generacji. Z pozoru luzak z warszawskiej Pragi, w rzeczywistości jest inteligentnym i przebiegłym policjantem. Doskonale odnajduje się w środowisku przestępczym, co ułatwia mu wnikanie w mafijne struktury i rozpracowywanie ich od środka. Silny i nieugięty charakter oraz wierność ściśle wyznaczonym zasadom nie pozwalają mu się poddać nawet w trudnych sytuacjach.

2 Seria - Kontynuacja serialu "Oficer" została wyemitowana pod nowym tytułem -"Oficerowie".
Główny bohater, ścigany przez mafię Kruszon (w tej roli Borys Szyc), będzie musiał zmienić tożsamość. Do jego wydziału zostanie przyjęta nowa osoba, pani psycholog, która obok niego będzie drugim tytułowym oficerem.

Zapraszam do komentowania serialu. ::rad::
Ostatnio zmieniony 2014-12-13, 22:47 przez Monia, łącznie zmieniany 2 razy.
Wszystko ma kiedyś swój koniec, ale nie "Moda na sukces"! :zeby:
Goku

Post autor: Goku »

Ja nie lubię tego serialu. Wolę Kryminalnych i Falę Zbrodni...
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Słyszałem same dobre opinie na temat tego serialu ale jakoś po kilku odcinkach (dokładnie 2) znalazłem coś lepszego do oglądania i tak przygoda z moim serialem trwała 2 odcinki 1 sezonu...
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Logan

Post autor: Logan »

Hej, czy ktos wogle tu oląda ten serial? Według mnie odcinki z pierwszej serii były lepsze.
Awatar użytkownika
Monia

Post autor: Monia »

Moim skromnym zdaniem ( :mrgreen: ) odcinki z pierwszej części faktycznie były lepsze. Było więcej akcji. No, ale te obecne też nie są złe i podobają mi się. Mam nadzieję, że akcja sie rozwinie i będzie ciekawie. Poczekamy, zobaczymy...
Szkoda tylko, że serial leci w tym samym czasie co Taniec z Gwiazdami. Mogliby go dać troszkę pózniej. A tak pierw oglądam Oficerów a pózniej przełączam na TzG. ::rad::
Wszystko ma kiedyś swój koniec, ale nie "Moda na sukces"! :zeby:
Primok

Post autor: Primok »

Widziałem na razie fragmenty kilku odcinków i zdecydowanie Oficer był lepszy. Niestety nie mogę oglądać na bieżąco, bo pora emisji zdecydowanie mi nie pasuje - czekam na powtórkę :wink: .

[ Dodano: 2006-12-14, 19:00 ]
No i emisja powtórek też mi nie pasuje - od stycznia na TVP2 w piątki o 22.30, czyli m.in. wtedy kiedy jest Point Pleasant :roll: . Hmm..
Awatar użytkownika
Alez

Post autor: Alez »

Niestety druga czesc nie jest dobra , nie wytrzymuje z pierwsza .Nudziłem sie okrutnie , jestem rozczarowany :cry:
Awatar użytkownika
kubeczek

Post autor: kubeczek »

Od września trzecia seria tego serialu pt."Trzeci Oficer".
ODPOWIEDZ