Herosi (Heroes)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Herosi (Heroes)

Post autor: Marek Forrester »

Heroes to nowy amerykański serial emitowany w telewizji NBC, którego reżyserem jest Tim Kring. Premierowa emisja pierwszego odcinka odbyła się 25 września 2006 roku. Zgromadziła ona największą liczbę widzów pomiędzy 18 a 49 rokiem życia (14,3 mln) pobijając m.in. rekord dotychczasowego hitu w Ameryce, kasowego serialu "Gotowe na wszystko".
Sprzedawca z Japonii, artysta z Nowego Jorku, czirliderka z Odessy w stanie Teksas, samotna matka z Las Vegas, policjant z Los Angeles... to z pozoru ludzie niczym nie różniący się od innych. Osoby z różnych zakątków świata, które odkrywają swoje niezwykłe zdolności. Każdy z bohaterów posiada jedną zdolność. Bohaterowie jak dotąd nie wiedzą skąd i dlaczego to właśnie oni zostali obdarowani super mocami.
Tylko jedna osoba - Chandra Suresh - profesor genetyki wie, że niezwykłych osób jest więcej i potrafi zlokalizować, gdzie mieszkają. Nie poznajemy go jednak, gdyż ginie w wypadku...
W serialu znaczącymi osobami nie posiadającymi żadnych specjalnych zdolności są: Mohinder Suresh, syn Chandra, który odkrywa nad czym pracował jego ojciec przed śmiercią,
Simone Deveraux, dziewczyna jednego z bohaterów, któremu pomaga wyjść z uzależnienia.
Pojawia się tu również tajemniczy mężczyzna w okularach ("Horn-Rimmed Glasses"), przybrany ojciec nastolatki, którego poznajemy w dziwnych okolicznościach.
Zach z kolei, to szkolny kolega owej nastolatki, który zna jej sekret.
Znacznie odbiegającą od pozostałych osobowością jest seryjny morderca o pseudonimie Sylar zabijający swoje ofiary z niezwykłym okrucieństwem.
Dlaczego zabija? Skąd i po co tak odmienni ludzie otrzymują tak niezwykłe moce? Być może dowiesz się w kolejnym odcinku Heroes.

Ja zaczynam ściągać ten serial, słyszałem wiele dobrego o nim i postanowiłem ,że to sprawdzę, mam już 1 odcinek a teraz już kończę 2.

Polska strona serialu: http://heroes.tvseries.pl/
Ostatnio zmieniony 2010-06-23, 23:18 przez Marek Forrester, łącznie zmieniany 2 razy.
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Tęczowy

Post autor: Tęczowy »

Z chęcią obejrzałbym ten serial. Być może ściągnę jeden odcinek na próbę, gdyż zapowiedź jest bardzo ciekawa. Poza tym chciałbym wreszcie wciągnąć się w jakiś serial fantasy :wink:
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Pewnie serial "Heroes" będzie miał swoją emisję w polskiej tv i sądze ,że będzie to w TVN gdyż oni lubią seriale sci-fi (Przy okazji od poniedziałku 20 listopada nowy serial o 22:30 na TVN "Supernatural" pod polskim tytułem "Nie z tego świata").

Proponuje obejrzeć zwiastun serialu... http://www.youtube.com/watch?v=Cv9mLhLW-4M
Nobody does it better
Abec

Post autor: Abec »

Podaj proszę źródełko informacji nt. Supernatural w Polsce.

EDYCJA: Już znalazłem, dzięki za info.
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Goku

Post autor: Goku »

Supernatural w Polsce??Wreszcie!!!Ale może wrócimy do tematu??
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Promo odcinka 8 którego emisja już w poniedziałek!
S01E08

To serial nieco przypominający komiks "Fantastyczna czwórka", podobna fabuła, róźni ludzie odkrywają u siebie dziwne zdolności ale z tą różnicą ,że oni wyglądają normalnie nie mają żadnych kostiumów itp.
Napewno spodoba się fanom "Smallville" :D
Nobody does it better
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Po długich rozmyślaniach biorę się za ten serial ,mam trochę czasu ,gdy teraz niektóre seriale sa przerwane na okres zimowy,jutro obejże pierwsze odcinki :wink:
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
Marek Forrester

No i kolejna dobra decyzja z Twojej strony! Nie zawiedziesz się, naprawde fajny serial, pewnie będzie jego emisja w polskiej telewizji ale jest naprawdę dobry! Polubiłem go już od pierwszego odcinka i uwierz mi ,że wciągnie Cię już od początku. Ja mam już wszystkie obecne odcinkia było ich 11. Nie wiem ile docelowo będzie liczyć 1 sezon ale polecam gorąco!
Nobody does it better
Tkk_Bolly

Serial genialny .Obejżałem dziś S01E01 i jestem pod wielkim wrażeniem.
O wiele był lepszy od "Fantastycznej czwórki"
W szczególności zaciekawił mnie wątek blondwłosej kobiety i jej nadprzyrodzonej mocy ,gdyz za bardzo nie orientuje się o co w niej chodzi
Przemieszczenie się wczasie i cofanie czasu u japończyka ,przewidywanie przyszłości u Isaaca,latanie u jednegoiz meżczyzn ,leczenie ran u nastolatki .. tworza jedną całość i jestem ciekawy jak się potoczą dalej ich losy ,czy będą działać razem itp
I jak zwykle w początkowych odcinkach scenarzyści mają mnóstwo pomysłów ... scena z reką i umywalką ,pożarem..
Awatar użytkownika
Marek Forrester

I jak Ci się podobają kolejne odcinki ::chytry::

Tu zapowiedź odcinka 12 który już wkrótce...:
http://www.youtube.com/watch?v=Z67KNoixrgY
Nobody does it better
Tkk_Bolly

Alexander pisze:I jak Ci się podobają kolejne odcinki ::chytry::

Tu zapowiedź odcinka 12 który już wkrótce...:
http://www.youtube.com/watch?v=Z67KNoixrgY
Serial jest naprawdę na wysokim poziomie i jest najlepszych ,który widziałem
A odcinki 9 i 11 są fantastyczne ...tylko Eden... :( Bardzo ją lubiłem i szkoda ,ze ja uśmiercili
Słyszałem ,że serial ma mieć tylko 13 odcinków(Isezon) mam nadzieje ,że będzie o wiele dłuższy
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Oj, tylko 13 ::ke:: To znaczy ,że jeszcze tylko 2 i end, nie chyba więcej będzie. Ubustawiam ten serial to coś zupełnie nowego i żałujcie nie oglądający!
Nobody does it better
Tkk_Bolly

Też mi się wydaję ,że będzie więcej .
Ale ostatnio wszystko zaczęło się powoli wyjaśniać
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Naprawdę nikt z was oprócz mnie i Tkk_Bolly nie ogląda tego serialu ::jezyk:: Żałujcie...

A teraz "Heroes" rusza z jakąś akcją "Czy jesteś na liście?" Nowe zapowiedzi są super!

Ogólne: http://www.youtube.com/watch?v=37BK8O0SpU0
Claire: http://www.youtube.com/watch?v=djUB8XM3MEc
Hiro: http://www.youtube.com/watch?v=bq5YkhLGHNA

Napewno nie będzie 13 odcinków, ujawniono tytuły kolejnych odcinków/rozdziałów:

S01E13 - THE FIX
S01E14 - DISTRACTIONS
S01E15 - NOTHING TO LOSE
S01E16 - UNEXPECTED
S01E17 - COMPANY MAN

Scenarzysta serialu już od 17 stycznia zaczyna pisać scenariusz do drugiego sezonu :: bow ::

Czekam na kolejne odcinki, uwielbiam ten serial...
Nobody does it better
Tkk_Bolly

Super :D Też cos mi nie pasowało ,że będzie 13 odcinków ,ale bardzo ciesze się ,że będzie więcej.No i jeszcze 2 sezon :mrgreen: ,chociaż można było sie tego spodziewać.Serial jest naprawdę jednym z najlepszych jakim widziałem (pomijając B&S).Najlepszy wątek jest zdecydowanie z Jessicą i Nicki,to są moje ulubione bohaterki choziaż w sumie można powiedzieć ,że to ta sama osoba.I szkoda ,że usmiercili Eden.
ODPOWIEDZ