"Moda..." wychodzi z mody?

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Leon

Post autor: Leon »

A w USA?
Jedno piwo to nie piwo.......
Ryan Lavery

Post autor: Ryan Lavery »

Leon pisze:A w USA?
Niewiele ponad 3 miliony. :)
Awatar użytkownika
Leon

To jak na stany słaby wynik.
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Leon pisze:To jak na stany słaby wynik.
To jak na USA całkiem dobry wynik :wink:
Awatar użytkownika
Leon

Czyli tam sa ludzie mądrzejsi niż w Polsce i nie oglądaja tego typu seriali wiec 3 miliony to duzo?
Awatar użytkownika
Damians

Ludzie są tacy sami jak w Polsce :wink: ::ok::
Tylko pomyśl, że CBS nie dociera do każdego zakątka Ameryki, takich podobnych produkcji( o średniej oglądalnoścci 1-2 mln) jak B&B jest bardzo dużo, więc ludzie wybierają co chcą oglądać. I najwięcej ludzi( jak jeszcze nie wiesz) wybiera Żar Młodości, a zaraz potem naszą Modę...
Awatar użytkownika
Brooklyn

Post autor: Brooklyn »

Mogę podać lepsze powody niż Damians, bo np. między "Żarem" a "Modą" nie ma takiej wielkiej różnicy. "Moda" w Ameryce ma gorszą godzinę emisji, więcej ludzi tam ma po setki kanałów i Internet niż w Polsce.
Abec

Post autor: Abec »

Już o tym nieraz pisalismy:

http://www.forummns.pl/viewtopic.php?p= ... ght=#39867

3 miliony do dużo, ale to nijak się ma do jakości seriali. Przyjmując, że oglądalność jest miartą sukcesu konsekwentnie musielibyśmy uznać, że Twój "Wszyscy jesteśmy Chrystusami" był fatalny, Leon.
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Awatar użytkownika
Leon

Chcialbym zeby WJCH byl moj. :) Ale to chyba Koterski spłodził. Ten film to byl tylko przyklad, mialem okazje ogladac go tylko raz.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Obecnie w związku z prasowym nagłośnieniem że to już 20 lat serialu itp. nie wydaje się aby moda wychodziła z mody -nawet z powodu obecnie ciekawych odcinków na Tvp1 (Morgan vs Taylor,Amber vs Carmen,Brooke&Thorne&Stephanie) B&B powinno mieć się dobrze, ale ważne abyśmy my fani też o to dbali. Ja w tym tygodniu trochę popromowałem nasz serial ::jezyk:: w rozmowach z członkami rodziny (oj cięzko ich przekonać,ale kilka argumentów niepodważalnych można zaserwować :twisted: ),znajomymi (o ile okażą cień zainteresowania serialem to zawsze o dziwo chcą wiedzieć coś jeszcze więcej ::rad:: )oraz na forach(na nich bywają dyskusję z przeciwnikami lub lekko zainteresowanymi). Niestety nadal trzeba odpierać mase stereotypowych zarzutów i nieco odbiegających od rzeczywistości poglądów tzw. widzów z doskoku. Wiadomo że nie można robić z B&B arcydzieła, ani komuś na siłe kazać oglądać :zeby: myślę jednak że należy pokazywać anty-fanom że ten serial to przede wszystkim dobra rozrywka, że nie jest prawdą że można z doskoku oglądać i wszystko wiedzieć(można wiedzieć o coc chodzi-taka to konstrukcja soap opery codziennej,ale przegapione detale-tak cenne dla fanów mogą być stracone na zawsze-a to one decydują w dużej mierze o tym dlaczego uwielbiamy zawiesić oko na serialu,nie ogląda się więc aby wiedzieć o co chodzi-tak można z byle czym lecz po to się śledzi aby delektować się danymi wyjątkowymi scenami :wink: ). Jak ludziom tłumaczy się co jeszcze będzie wplatając jakiś spoiler to już całkiem można się uśmiać jak się dziwią ::rad:: Jednak musimy eksponować wszystkie plusy "Mody.." (w tym to że jest tak zaskakująca i bajkowa) aby utrzymać ją w modzie :wink: Promujcie więc gdzie się da :wink: , ale nic na siłę, zwyczajnie zgodnie ze swoim postrzeganiem pozytywów i plusów jakie nam daje ten serial oraz jaki sukces odniósł na świecie. Warto poszerzyć postrzeganie ludzi chociaż po to aby bezmyślnie nie siali błędnych informacji, abyśmy my fani B&B nie byli jakimiś wariatami lub stereotypowymi babciami aż wreszcie aby zrozumiano że nie może być czymś dennym hit, który utrzymuje swoją popularnośc w tylu krajach i od tylu lat -przecież właśnie dlatego powstało tyle odcinków. Poza tym warto wspominac że to młody serial w porównaniu np z Guiding Light kręconym od 50 lat :wink: -To taki mój skromny apel do was fanów-forumowiczów -na nas spoczywa obowiązek utrzymania mody w modzie :wink: -napisałem te kilka słów zainspirowany moimi ostatnimi rozmowami o serialu. ::rad::
ps: W "Świecie Seriali" można też głosować smsowo na B&B
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
PetroPython

Post autor: PetroPython »

Adex-fan Brooke pisze:Obecnie w związku z prasowym nagłośnieniem że to już 20 lat serialu itp. nie wydaje się aby moda wychodziła z mody -nawet z powodu obecnie ciekawych odcinków na Tvp1 (Morgan vs Taylor,Amber vs Carmen,Brooke&Thorne&Stephanie) B&B powinno mieć się dobrze, ale ważne abyśmy my fani też o to dbali. Ja w tym tygodniu trochę popromowałem nasz serial ::jezyk:: w rozmowach z członkami rodziny (oj cięzko ich przekonać,ale kilka argumentów niepodważalnych można zaserwować :twisted: ),znajomymi (o ile okażą cień zainteresowania serialem to zawsze o dziwo chcą wiedzieć coś jeszcze więcej ::rad:: )oraz na forach(na nich bywają dyskusję z przeciwnikami lub lekko zainteresowanymi). Niestety nadal trzeba odpierać mase stereotypowych zarzutów i nieco odbiegających od rzeczywistości poglądów tzw. widzów z doskoku. Wiadomo że nie można robić z B&B arcydzieła, ani komuś na siłe kazać oglądać :zeby: myślę jednak że należy pokazywać anty-fanom że ten serial to przede wszystkim dobra rozrywka, że nie jest prawdą że można z doskoku oglądać i wszystko wiedzieć(można wiedzieć o coc chodzi-taka to konstrukcja soap opery codziennej,ale przegapione detale-tak cenne dla fanów mogą być stracone na zawsze-a to one decydują w dużej mierze o tym dlaczego uwielbiamy zawiesić oko na serialu,nie ogląda się więc aby wiedzieć o co chodzi-tak można z byle czym lecz po to się śledzi aby delektować się danymi wyjątkowymi scenami :wink: ). Jak ludziom tłumaczy się co jeszcze będzie wplatając jakiś spoiler to już całkiem można się uśmiać jak się dziwią ::rad:: Jednak musimy eksponować wszystkie plusy "Mody.." (w tym to że jest tak zaskakująca i bajkowa) aby utrzymać ją w modzie :wink: Promujcie więc gdzie się da :wink: , ale nic na siłę, zwyczajnie zgodnie ze swoim postrzeganiem pozytywów i plusów jakie nam daje ten serial oraz jaki sukces odniósł na świecie. Warto poszerzyć postrzeganie ludzi chociaż po to aby bezmyślnie nie siali błędnych informacji, abyśmy my fani B&B nie byli jakimiś wariatami lub stereotypowymi babciami aż wreszcie aby zrozumiano że nie może być czymś dennym hit, który utrzymuje swoją popularnośc w tylu krajach i od tylu lat -przecież właśnie dlatego powstało tyle odcinków. Poza tym warto wspominac że to młody serial w porównaniu np z Guiding Light kręconym od 50 lat :wink: -To taki mój skromny apel do was fanów-forumowiczów -na nas spoczywa obowiązek utrzymania mody w modzie :wink: -napisałem te kilka słów zainspirowany moimi ostatnimi rozmowami o serialu. ::rad::
ps: W "Świecie Seriali" można też głosować smsowo na B&B
Zgadzam się, soap opera to co innego niż serial ::ok:: . Ale z tym promowaniem, to już gorsza sprawa ::chytry:: Obie babcie w rodzinie oglądają MNS, ale co do mamy to ona się nigdy to tego nie przekona ::krzyw:: :zmiesz:: Oglądała to, jak chodziłem do zerówki, więc już bardzo dawno. Denerwowało ją już to ciągłe paplanie o tym samym ::rad:: Poza tym coraz bardziej nie cierpiała Ridżunia, Steph, Brooke... :zmiesz:: i pewnego dnia to był już koniec ::jezyk:: Desperatki, jak leciały w TV to z chęcią oglądała, ale do MNS to ona może wróci na emeryturze ::loll::
Awatar użytkownika
Damians

Adex-ie bardzo dobrze napisałeś. Jeżeli chodzi o MNS to ludzie mają bardzo stereotypowe przekonania, i tylko mówią ile to już odcinków powstało, że każdy jest z każdym itd. itp.
Tak w zasadzie, to dzięki mnie w mojej rodzinie w regularne oglądanie MNS wciągnęła się mama, wujek, a ostatnio nawet tata. Po prostu jak ja oglądam, to oni oglądają razem ze mną, a wujkowi zawsze kiedy przyjechał, opowiadałem co się dzieje, jakie to są fajne akcje w zwolnionym tempie, i tak powoli zaczął sam oglądać- wiem, ze dzisiaj stara się oglądać każdy odcinek.
I tak jak na nasze warunki i czas emisji ,to wg mnie MNS ogląda bardzo dużo osób. Takie reklamy, jak ostatnio w TT, SE, o ŚS już nie wspominając, na pewno w jakiś sposób pomagaj przyciągnąć więcej widzów, szczególnie jak to ujął Adex "widzów z doskoku", którzy obejrzą jeden odcinek na kwartał i uważają, że wszystko wiedzą. Może i akcja dalej będzie ta sama( np. tak jak się ciągnęła akcja Brooke i Thorna), ale te wszystkie sceny, które oni przegapili, na prawdę były bezcenne...
Uważam więc, że nasza Moda, wbrew pozorom dalej jest modna i moda na Modę będzie trwała tak długo, aż nie skończy się emitowanie Mody w USA, bo jeżeli nawet TVP przerwałaby emisję Mody, to byśmy przeprowadzili taką akcję protestacyjną, że by przywrócona naszą kochaną Modę :wink:

P.S. Należałoby się poważnie zastanowić nad masowym wysyłaniem maili, np. w sprawie plakatu, lub większego reklamowania MNS na TVP1, ale o tym w innych tematach... ::rad::
Awatar użytkownika
Kaska

Post autor: Kaska »

Damians pisze: Jeżeli chodzi o MNS to ludzie mają bardzo stereotypowe przekonania, i tylko mówią ile to już odcinków powstało, że każdy jest z każdym itd. itp.
No właśnie! A przecież "Klan" też już ma dużo odcinków (ponad tysiąc) i nikt nie mówi, że to tasiemiec. Podejrzewam, że to dlatego, iż przed "Modą..." i po "Modzie..." lektor mówi, który to odcinek i może dlatego ludziom się to tak utrwaliło.
No i wszystkie moje ulubione postacie się wykończyły: Sheila w więzieniu, Morgan w psychiatryku, a Tayor nie żyje...
Awatar użytkownika
PetroPython

Post autor: PetroPython »

Kaska pisze:
Damians pisze: Jeżeli chodzi o MNS to ludzie mają bardzo stereotypowe przekonania, i tylko mówią ile to już odcinków powstało, że każdy jest z każdym itd. itp.
No właśnie! A przecież "Klan" też już ma dużo odcinków (ponad tysiąc) i nikt nie mówi, że to tasiemiec. Podejrzewam, że to dlatego, iż przed "Modą..." i po "Modzie..." lektor mówi, który to odcinek i może dlatego ludziom się to tak utrwaliło.
I właśnie dlatego lektor powinien zaprzestać podawania odcinków i to jeszcze 2razy ::plask wczolo: . To psuje tylko reputację Mody na sukces ::ok:: Więcej reklamowania Mody, mniej gadania o odcinkach.... Chociaż jak już się ludzie przyzwyczaili i są świadomi ile MNS trwa, to wątpię, że cokolwiek to pomoże ::ysz::
Ryan Lavery

Post autor: Ryan Lavery »

PetroPython pisze:I właśnie dlatego lektor powinien zaprzestać podawania odcinków i to jeszcze 2razy ::plask wczolo: . To psuje tylko reputację Mody na sukces ::ok:: Więcej reklamowania Mody, mniej gadania o odcinkach.... Chociaż jak już się ludzie przyzwyczaili i są świadomi ile MNS trwa, to wątpię, że cokolwiek to pomoże ::ysz::
Dokładnie! W Stanach na czołówkach nie ma numeracji odcinków, na naprawdę niewielu stronach można je znaleźć w internecie. Natomiast u nas w kraju panuje jakiś dziwaczny zwyczaj podniecania się ilością odcinków seriali.. Co z tego czy ma 200 odcinków czy 8 000 - przecież liczy się fabuła, obsada i wątki... Czasem odnoszę wrażenie, że polskie stacje pokazujące "tasiemce" rodem z Polski, kręcą je już na ilość a nie na jakość... Też jestem za tym aby lektor "Mody.." nie czytał numerów odcinków, bo co by było gdyby pokazano jakiś jubileuszowy odcinek np. 7000, gdzie na czołówce widniałby np. takowy napis, a lektor przeczytałby: "Moda na sukces : odcinek 6785? To byłby lekki obciach.. ::loll::
ODPOWIEDZ