Telenowele latynoamerykańskie

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Grzesznica ::ke:: Okłamali mnie, miała lecieć "Brzydula" ::kwasny::

Od 2 stycznia o 12:00 w Polsacie nowa telenowela "Sidła miłości"("Juanita, La Soltera"), argentyńska telenowela z 2006 roku!
Opis:
Juanita marzy o mężczyźnie doskonałym. Ma odziedziczyć fortunę pod warunkiem, że wyjdzie za mąż. Tommy jest przystojnym młodym mężczyzną, bez grosza przy duszy, ale za to doskonałym uwodzicielem, który szybko uświadamia sobie, że wszystkie jego życiowe problemy rozwiąże Juanita. Tommy jest tak pewny siebie, że już planuje ich ślub. Ale ona wciąż mu się wymyka, a co jeszcze bardziej go deprymuje. Przed nimi wiele romantycznych perypetii, zanim zdołają się naprawdę poznać i będą umieli sobie zaufać. Ich przyjaciele i rodzina nie ułatwią im tego.
Obrazek

A zaraz po tej telenoweli o 12:55 emisja "Jesteś moim życiem" z Natalią Oreiro i Facundo Arana. Na Zone Romantica nowe telenowele: "Śnię o Twojej miłości" i "Kobieta w lustrze", Puls emituje "Wieczny płomień miłości".
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Misia

Post autor: Misia »

O 12.00 ::ke:: Szkoda,że nie wieczorem bo może bym sie skusiła na nią a tak......
Team Hunter:)A jak!
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Ja też a tak to zupełnie mi nie odpowiada pora emisji a czy ten aktor to nie jest Gabriel Corrado z "Dziki księżyc" :?:
Nobody does it better
Marisa

Post autor: Marisa »

Tak, wydaje mi się, że to on :wink: Przykro mi Alexander, ale Brzydula już nie poleci, bo była emitowana 2 razy :wink: Ja nie będe oglądać Juanity, nie mam już na nią czasu :roll:
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Ale te Zaklęte serca też już leciały po kilka razy, Małą księżniczke też emitowali po kilka razy a pozatym to wlasnie TVN7 napisal ze po emisji "Zdradzonej miłości" wyemituje "Brzydulę".
Nobody does it better
Marisa

Nie, Zaklęte serce leciało 2 razy, Mała księżniczka również :wink: Coś musieli tam przekręcić, bo z tego co wiem, mają prawo wyemitować telenowele tylko 2 razy w innym wypadku musieliby na nowo ją "kupić" :wink:
SallyFan

Post autor: SallyFan »

Zaczynam oglądać Rubi :serce:

W ciągu ostatnich 2 odcinków działo się bardzo wiele:
- matka Paca zdecydowała się wyjechać do Europy,
- Rubi zdecydowała się zostawić Hektora,
- kolejne osoby (doktor, Luis, ojciec Alejandra, Maribel, rodzice Hektora i inni) dowiadują się o ciąży Rubi,
- radość Hektora z powodu ciąży Rubi,
- Maribel wyznaje Alejandrowi swe uczucia (kocha go),
- Donia Lolo nadal jest podrywana przez tego kolesia (no, zapomniałem imienia :P ),
- Rubi ściera się z Maribel o Alejandra,
- zdenerwowany Hektor 6 razy przez 2 odcinki ściera się z Rubi,
- Hektor dowiaduje się od swojej pracownicy (też zapomniałem imienia ::jezyk:: ) że Rubi kupiła akcje firmy, nie wierzy w to że dał tam swój podpis, oskarża Luisa o podrobienie,
- Donia Lolo i mała Fernandeza idą do szpitala do Alejandra, Donia Lolo mówi mu, że siniak Rubi nie jest spowodowany przez Hectora, a przez wypadek Rubi na rowerze,
- Hektor dowiaduje się, że to nie Luis podrobił podpis, tylko... Rubi!,
- Rubi wyznaje Alejandrowi swoje uczucia, znowu skłamała (siniak), on ją odrzuca nie wierząc w to, że jest ojcem jej dziecka,
- Alejandro i Maribel spędzają razem troche czasu,
- Hektor dowiaduje się od swego pracownika (zapomniałem imienia) o tym, że Rubi i Alejandro byli razem na plaży,
- Maribel decyduje się zerwać z Ernestem - on mówi jej że będzie na nią czekał i rozmawia z Alejandrem,
- Cristina wyznaje Cayetano, że pozwoliła Fernandezie odwiedzić swego ojca - Marco,
- Donia Lolo przyprowadza Marco Fernandeze, on cieszy się, że będzie mógł częściej widywać córkę,
- Rubi wyznaje swojemu pracownikowi, że jeśli dzięki dziecku nie uda się jej znów być z Alejandrem, to.. pozbędzie się go(dziecka!)!
- Alejandro rozmawia z ojcem o Rubi i wspomina Sonie.
- Hektor jest absolutnie wkurzony na Rubi.
Awatar użytkownika
Misia

Post autor: Misia »

Dziś tak przypadkiem trafiłam na tę telenowelę i mam takie pytanie czy ta cała Rubi(bardzo ładna zresztą :P )jest pozytywną postacią? ::chytry::
Team Hunter:)A jak!
Awatar użytkownika
anna

Post autor: anna »

Misia pisze:Dziś tak przypadkiem trafiłam na tę telenowelę i mam takie pytanie czy ta cała Rubi(bardzo ładna zresztą :P )jest pozytywną postacią? ::chytry::
Ni eto materialistka która udawała przyjaciółkę Loreny n a studiach bo ta miala kase.
Potem dla kasy odbila jej Hectora, pomimo ze spotylaka sie z Alehhandrem, gdy wyszłoże byl biedny poszedł w odstawke....

Taka zwykla materialistka i manipulantka....

Ale dzieki jej postaci serial jest ciekawy :D
Moda przemija, styl pozostaje.
Coco Chanel
Marisa

SallyFan pisze:Zaczynam oglądać Rubi :serce:
To super, bo ten serial jest świetny :mrgreen:
SallyFan pisze:- Donia Lolo nadal jest podrywana przez tego kolesia (no, zapomniałem imienia :P )
,
Onessimo 2 :wink:
SallyFan pisze:- Hektor dowiaduje się od swojej pracownicy (też zapomniałem imienia ::jezyk:: ) że Rubi kupiła akcje firmy
Elena :)
SallyFan pisze:- Hektor dowiaduje się od swego pracownika (zapomniałem imienia) o tym, że Rubi i Alejandro byli razem na plaży,
Luis, ale nie jest jego pracownikiem tzn. pracuje z nim, ale tak własciwie jest jego przyszywanym bratem :) Rodzice Hectora zgineli jak był mały wtedy Elisa i Genaro się nim zajęli, w tym samym czasie Genaro poślubił drugą kobietę, która była już w ciąży (z Luisem). Genaro postanowił się nim także zająć, bo kochał Lilię, ale z Elisy też nie chciał rezygnować i tak przez wiele lat okłamywał obydwie rodziny
anna pisze: Ni eto materialistka która udawała przyjaciółkę Loreny n a studiach bo ta miala kase.
Poprawka: Nie Loreny tylko Maribel :wink: Lorena to ta blondynka, która jest z Paco :wink:
Awatar użytkownika
anna

Przepraszam za pomyłke, za dużo mysli na raz miałam :)
Coco Chanel
Awatar użytkownika
alexisjunior

Post autor: alexisjunior »

Zgadzam się z Wami "Rubi - Cena marzeń" to naprawdę fajna telenowela :wink: . Oglądam ją od początku i muszę powiedzieć, że najbardziej lubię tytułową bohaterkę - Rubi (dlatego też umieściłam ją na swoim avatarku :D ). W sumie jest i egoistką, i materialistką, ale tak jakoś wyszło, że zyskała moją sympatię. Chyba dzięki pewności siebie, sprytowi i urokowi osobistemu ::jezyk:: .

A ogólnie mówiąc o serialu to chyba bardziej podobał mi się na początku, choć cały czas go lubię. Wcześniej wszystko działo się powoli, bardziej realnie, a teraz akcja jest jakoś przyspieszana i wszystko dzieje się naraz :| .

A największym plusem tej telenoweli jest to, że główna bohaterka jest tą złą :twisted: , a nie jak prawie we wszystkich telenowelach niemalże świętą.
Życie choć piękne, tak kruche jest, wystarczy jedna chwila, by zgasić je...
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Polsat emituje 2 telenowele "Sidła miłości" które jak dla mnie są okropne, telenowela maksymalnie nudna i "Jesteś moim życiem" - telcia przyjemna i w klimacie "Zbuntowanego anioła", pół żartem pół serio. Czasem zerkam na "Moja piękna grubaska" i bardzo chciałbym zobaczyć telenowele "Ecomoda" i "Dziedzictwo Luny" bo te telenowele wydają mi się interesujące.
Nobody does it better
Awatar użytkownika
anna

My ogladamy teraz Cena marzeń
A jest jeszcze Rubi... La descarada, gdzie Barbara Mori, gra Fernande.
To chyba Cześc 2.
Ciekawe czy Tvn nam ja zaserwuje, po cenie marzeń??
Coco Chanel
Ryan Lavery

Post autor: Ryan Lavery »

Po "Rubi", TVN wyemituje "El cuerpo del deseo" z Loreną Rojas i cholernym Mariem Cimarro z "Gorzkiej zemsty". :evil: Fajna obsada w tej telenoweli (Lorena Rojas, Vanessa Villela, Andres Garcia). Pochodzi z Telemundo z Kolumbii..

Natomiast na Romantice zaczęły się już dwie nowości... Pierwsza - "Los Querendones" z Wenezueli (beznadzieja moim zdaniem) a druga to "Amores de Mercado" :serce: czyli "Miłość na sprzedaż" z prawie całą obsadą z "Gorzkiej zemsty". Główni bohaterowie to Michel Brown i Paola Rey. Genialny scenariusz...i piękna Vanessa Villela jako antagonistka.
A już wkrótce po zakończeniu "Miłości i przemocy" zacznie się peruwiańska komediowa nowelka - "La Ex"...
ODPOWIEDZ