Pomoc domowa (The Nanny)/Niania

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

No i cóż .Dziś niestety skończyła się już trzecia seria Niani :( Ale odcinek mi się podobał w szczególności Kondziu ,który karmił Karolinę aby ta przytyła .Zapowiadano ,że w końcowym odcinku III serii mam byc zbliżenie Maksa i Franii .Owszem było ,ale inaczej to sobie wyobrażałem
Teraz trzeba czekać do marca... :cry:
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Abec

Post autor: Abec »

Było duchowo-przyjacielskie zbliżenie ;)
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Na stronie Nianii poszukiwany jest sobowtór Agnieszki Dygant, może związane to jest z tym ,że Agnieszka Dygant prawdopodobnie jest w ciąży! Nie wyobrażam sobie innej Niani...
Nobody does it better
Abec

Nie sądzę, gdyby było potrzebne zastępstwo raczej szukaliby wśród aktorów, bardziej stawiając na profesjonalizm niż na podobieństwo. Tak zresztą uczy doświadczenie tak polskie jak i zagraniczne.
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Ma ktoś może S03E14 i S03E15 Nianii :?:

Swoją drogą doszła mnie plotka ,że TVN nie może wydać "Nianii" na DVD gdyż producenci wersji oryginalenej się nie zgadzają, ciekawe jaki jest powód ::chytry::
Nobody does it better
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Alexander, możesz mi odpowiedzieć na pytanie, co oznaczają te tajemnicze symbole, które podajesz przy odcinkach. Nie lepiej było podać numeru odcinka a nie jakichś abstrakcyjnych kodów, jak to zrobiłeś w powyższym poście?
Abec

Dawidek : S to sezon E to epizod. Np. S3E12 to dwunasty odcinek trzeciego sezonu. Choć np. ja napisałbym 3x12.

Takie rozwiązanie ma dwojaki sens. Po pierwsze łatwiej się w nim wbrew pozorom orientować niż w samych liczbach (np. odcinek 132 albo 271), po drugie poszczególne sezony seriali często bardzo się od siebie różnią - zmieniają się scenarzyści, częśc odtwórców ról, czasem miejsc akcji itd.
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Dzięki Abec, ja tak sie nauczyłem i tak piszę zresztą krócej mi napisać: S03E14 niż: sezon trzeci, odcinek czternasty :P
Nobody does it better
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Dzięki Abec za wyjaśnienia, Alexandrze, Tobie też. Ja osobiście wolę tradycyjną numerację na odcinki, choć takie informacje jak podajecie, często są rzeczywiście bardziej konkretne.
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

W najnowszym Świecie Seriali jest artykuł o Niani oraz przedstawione są gwiazdy jakie wystapią w 4 serii oraz opisany jest wątek Karoliny i Kondzia :mrgreen: Podobno zaczną się powoli do siebie zbliżać ::chytry::
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Tkk_Sally pisze:W najnowszym Świecie Seriali jest artykuł o Niani oraz przedstawione są gwiazdy jakie wystapią w 4 serii oraz opisany jest wątek Karoliny i Kondzia :mrgreen: Podobno zaczną się powoli do siebie zbliżać ::chytry::
Każdy kto zna oryginał wie co będzie dalej - ostatnio był odcinek, który kojarzę z amerykańskiej wersji.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Tomala

Post autor: Tomala »

Wczoraj w niani była krótka wzmianka o modzie na sukces. Niania powiedziała: "ale wtedy sally spectra rodziła dziecko".
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Tak pamiętam było nawiązanie skąd dowiadujemy się ,że Frania ogląda MNS, tyle ,że Sally nic nie rodziła i kiedy Maks zapytał Franię co w tym dziwnego ,że Sally rodziła to ta powiedziała ,że to ,że ma 75 lat ::loll::
Nobody does it better
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Alexander, Sally musiała kiedyś urodzić Macy i CJ-a. :wink: :P
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Ale nie w wieku 75 lat :mrgreen:
Nobody does it better
ODPOWIEDZ