Jerycho (Jericho)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Abec

Post autor: Abec »

[shadow=black]On może nie tyle był kiepski, ile po prostu wydał mi się bardzo wtórny względem dwóch poprzsednich ;)[/shadow]
B@r pisze: Na razie moje ulubione postacie to Jake i Emily. Natomiast ciekawi mnie bardzo murzyn, burmistrz i jego zastępca.
Zastępca czy rywal? ::chytry:: Murzyn chyba jest najlepszą postacią ;)
Żona burmistrza też fajna postać. :D
Chyba gra tą samą postać, co w filmie "Jaś Fasola" ;) I dobrze :)
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Dziś obejżałem S01E04 S01E05
Ale postanowiłem ,ze dalej bede oglądał z internetu .Dlatego ,że do następnego odcinka na Axn trzeba czekać 13 dni i podczas tego serialu były dzis 4 reklamy , a wcześniej nie było żadnej.
Ciekawy pomysł z pożarem,naszczęscie obyło się bez ofiar .Dzielna Heater .
W miarę podobał mi się wątek 21 uciekinierów z Denver ,którzy zginęli jednak w skutek promieniowania.Dobrze,że nie wprowadzają kolejnych do obsady z zewnątrz ,mogliby i tak rozszerzyć wątek samych mieszkańców
Gdzie się podziewa Gray ::chytry:: mógłby wrócić i cieszę się ,że ten kolega tego co miał zawał też dziś zginął ,bo jakoś za nim nie przepadałem ,tylko kto go zabił dlaczego zostawił samochód przy drodze ,a moze uciekinier z Denver kłamał,ta sprawa już się pewnie nie wyjaśni ,skoro wszystkich uśmiercili .
I ciekawe o co chodzi z samolotami
Wiele zagadek ,mało odpowiedzi....
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Abec

Tkk_Sally pisze: Ciekawy pomysł z pożarem,naszczęscie obyło się bez ofiar .Dzielna Heater .
Fajne było uzyskiwanie wody na różne sposoby ("- Dlaczego nikt tego wcześniej nie odkręcał? - Bo jak jest prąd to się samo odkręca" :D) Pomysł służył budowaniu postaci, i to było ok.
W miarę podobał mi się wątek 21 uciekinierów z Denver ,którzy zginęli jednak w skutek promieniowania.Dobrze,że nie wprowadzają kolejnych do obsady z zewnątrz ,mogliby i tak rozszerzyć wątek samych mieszkańców
Wątku tak naprawdę nie było, bo nie było scen z nimi ;) Ale wydarzenia w barze akurat były według mnie bardzo przewidywalne.
I ciekawe o co chodzi z samolotami
Wiele zagadek ,mało odpowiedzi....
Mógłbyś coś więcej o tym napisać? Z jakimi samolotami?

Po raz pierwszy nie podobały mi się interakcje między postaciami. Rozgrywki między Rodem a Jake'iem były przewidywalne i miejscami zwyczajnie głupie (ten pierwszy siedział na ogródku z laptopem i rozgladał się wokół, czy nikt go nie podgląda - rolft), podobnie romans Ericka czy babskie pogaduszki. W ogóle zawsze gdy odchodzili od akcji do postaci robiło się nudno. A ja tego bardzo nie lubię...
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Awatar użytkownika
Szogunka

Post autor: Szogunka »

Kurde, nie oglądałam w Wigilię, Sylwestra, a patrzę w programie, że wczoraj był już 5. To klapa. Bezsens. Może kiedyś, jak będą powtarzać... na razie chyba poddaję się...
Chwila która trwa, może być najlepszą z wszystkich chwil...
Tkk_Bolly

Abec pisze:[quote="
Mógłbyś coś więcej o tym napisać? Z jakimi samolotami?
::plask wczolo: Miałem napisać rakiety.
To był koniec odcinka 5.

[ Dodano: 2007-01-02, 16:04 ]
Szogunka pisze:Kurde, nie oglądałam w Wigilię, Sylwestra, a patrzę w programie, że wczoraj był już 5. To klapa. Bezsens. Może kiedyś, jak będą powtarzać... na razie chyba poddaję się...
Szogunko w niedzielę za tydzień będzie powtórka odcinka5.Więc 4 możesz obejżeć w tygodniu ściągając przez torrenty .Nie poddawaj sięt tak łatwo :wink:
Abec

Szogunko, tak naprawdę to straciłaś jeden odcinek, po powtórka 1x05 będzie w niedzielę o 20.00. A stratę jednego to chyba możesz przeboleć...

Tkk_Sally, tzn. chyba bardziej chodzi o to czyje to były rakiety ;)
Awatar użytkownika
Szogunka

Ale się okazuje, że i nr 3 nie oglądałam, bo on był właśnie jakoś w Święta. Trochę czytałam Wasze opisy, ale komentujecie, to co widzieliście i ciężko mi się połapać. Może mąż skądś ściągnie? Właśnie dziś o tym mówił. Ja strasznie nie lubię "babrania" się w necie, szukania w wyszukiwarkach itp...
Abec

Opisy odcinków masz choćby w wikipedii. Tymczasowo* powinny wystarczyć.

*tj. dopóki AXN nie zaoferuje nam powtórki.
Awatar użytkownika
Szogunka

Dzięki Abec, poszperałam w serialowie, na stronie AXN, przejrzałam Wikipedię, ale to tylko kilka zdań. Chyba sobie ściągnę 8)
Abec

Tkk_Bolly

Właśnie obejżałem s01e06 oraz s01e07
Serial praktycznie nie ma akcji ,staje się coraz bardziej obyczajowy przez wątki miłosne .
Ale mimo to uważam ,że to jest zaleta tego serialu.Uwielbiam April i mam nadzieję ,że uda jej się odbudować swoje małżeństwo.Doszło do pocałunku Jake i Heather ,nie podoba mi sie ta para ,Jake powinien być z Emily
Dobrze ,że wrócił Gray z rewelacjami dotyczącymi Waszyngtonu,przynajmniej dzięki temu serial nabrał tempa .Przez chwile naprawdę myślałem ,ze Johnston umarł ,teraz gdy jego synowie pojechali po lek ,może to doceni i zmieni nastawienie w obec Jake'a chociaż i tak jest coraz lepiej.
Abec

Moim zdaniem zbyt szybko i łatwo rozwiązali problem z Rodem. Oto po prostu był rządowym agentem, ot po prostu wiedział wcześniej o ataku, ot po prostu wiedział, że miasteczko przetrwa. Ot po prostu. Można to było rozwinąć bardziej, nawiązując do posta TKK, akcjotwórczo ;)

W ogóle postacie, początkowo mocny punkt serialu, teraz trochę oklapły. Zbierają plony, filozofują, uczą się nowego życia. Ten serial po prostu zbyt hamerykański się zrobił (a na początku nie był).
Tkk_Bolly

[shadow=black]Obejżałem 8,9,10,11 odcinek i naprawdę serial jest coraz lepszy .

Emily/Jake/Heater/Roger Ciekawy czworokąt .Heater pocałowała się z Jake'em i są parą ,ale odżyło uczucie Emily i Jake ,parze ,której kibicuje ,mam nadzieję ,że będą razem ,ale w 11 odcinku wrócił Roger.Ciekawe jak rozwinie się ta cała sytuacja.Mieliśmy już okazję nieco poznaćJake ,we wspomnieniach ,marzeniach Emily ,ale jaki będzie naprawdę ,okaże się w drugiej częście sezonu

Mary/Eric/April -najciekawszy trójkąt ,April stała się moją ulubioną bohaterką mjest prześliczną i bardzo cieszę się ,że zaszła w ciąże,niestety pomimo to Eric wybrał Mary,mam nadzieję ,że gdy zobaczy dziecko wróci do April i zrozumie ,że Mary to było tylko zauroczenie

Stanley/Mimi vs . Boonie Stanley z Mimi tworza świetną parę ,przeciwności się przyciągają ,szkoda ,że Boonie nie cierpi Mimi ,ciekawe ile zajmie Mimi przekonywanie do siebie Boonie .

Johnston vs .Gray jak przypuszczałem wybory wygrał Gray,ale moim zdaniem nie odnajdzie się w nowej roli burmistrza,po prostu się do tego nie nadaje ,decyzje podejmuje zbyt pochopnie

Smierć Garcie - Garcie była osobą ,która najbardziej działała mi na nerwy ,była samolubna ,a wrecz chamska,uważała,ze wszystko jej się należy ,przywłaszczyła sobie zapasy ,które przynióśł jej Dale ,a sprawa ze szkatułką mnie dobiła -więc cieszę się ,że scenarzyści jką uśmiercili

Śmierć Mitcha ,Jonah-Dale zabił Mitcha hmm tego się nie spodziewałem ,chociaż rzeczywiście ten chłopak jest nawiedzony.Szkoda ,że jonah poszedł na wygnanie ,nawet nie był taki zły.

Kompetnie zakręciłem się ze sprawą z Rodem ,Abec obejżałeś już 11 odcinków ,kto mu groził ..?

Serial coraz bardziej mi się podoba.Tak trzymać[/shadow]
Ostatnio zmieniony 2007-01-21, 23:58 przez Tkk_Bolly, łącznie zmieniany 1 raz.
Abec

Niestety, ja na razie oglądam tylko na AXN, ale muszę przyśpieszyć ;)

Jak podaje portal scifi.com Skeet Ulrich, odtwrca Jake'a Greena zdradził, że - i tu olbrzymia niespodzianka ;) - druga połówka pierwszego sezonu zdradzi odpowiedź na wiele dotychczasowych zagadek (kto zaatakował???), ale stworzy też wiele nowych pytań ;)

Na marginesie dodam, że zaszokowała mnie wiadomość, że on ma 37 lat :shock: bo naprawdę wygląda co najmniej 10 lat młodziej.
Awatar użytkownika
Agatka

Post autor: Agatka »

Ja oglądam "jericho" na axn, początkowo wydał mi się nudny, ale jakoś wciągnął i oglądam.
Mam 2 pytania: Który odcinek leci teraz w stanach? i Czy są jakieś inne pory emisji na axn niż pon o 20:00 i 0:00 oraz nd 20:00 ?
ODPOWIEDZ