Santa Barbara
Santa Barbara
Kto ogladal te soap opere na TVP 2?
Re: SANTA BARBARA
ja, choc niewiele pamietam bo bylem wtedy bardzo małyRemek pisze:Kto ogladal te soap opere na TVP 2?
Oglądałam, ale też niewiele pamiętam.
Majaczą mi dwie siostry blondynki. Ta ważniejsza związana była z takim nieciekawym latynosem i miała jakieś okropne problemy. A chyba jej brat zakochał się w jakiejś pielęgniarce (aktorka pochodzenia polskiego) pracującej u nich w domu, bo ojciec leżał nieprzytomny. Miał młodą żonę , która go chyba truła......
Zwróciłam uwagę, że wielu tych samych aktorów grało w All my Children.
Wtedy ten serial podobał mi się, ale nie wiem jak by było teraz.
Majaczą mi dwie siostry blondynki. Ta ważniejsza związana była z takim nieciekawym latynosem i miała jakieś okropne problemy. A chyba jej brat zakochał się w jakiejś pielęgniarce (aktorka pochodzenia polskiego) pracującej u nich w domu, bo ojciec leżał nieprzytomny. Miał młodą żonę , która go chyba truła......
Zwróciłam uwagę, że wielu tych samych aktorów grało w All my Children.
Wtedy ten serial podobał mi się, ale nie wiem jak by było teraz.
Ogladalem tę sopa opere, lecz malo z niej pamietam, tylko poszczegolne sceny. Pamietam,ze te sisotry mialy dlugie blond wlosy. O ile dobrze kojarze to SB ma 2127 odcinki (USA) i 2123 (Norwegia),byla kręcona w latach 1984 - 1993, stworzył ją duet Bridget Dobson i Jerome Dobson.
http://www.bb-magazinie.webpark.pl/
B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!! B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!! B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!!
B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!! B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!! B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!!
A JAK! Widać korzystalmy z tej samej strony internetowej. 
- Adex-fan Brooke
Oglądałem na Tvp2, serial ruszył w roku 1990 razem z "Dynastią" niestety nie dali wszystkich odcinków, mało co pamietam tylko to że jakiegos faceta ktos odlączył od aparatury wszpitalu -za to jakis czas temu oglądałem wnecie odcinki z trzęsieniem ziemi (była Carmen z "Sunset Beach") oraz ostatni (był Grant z "Mody na sukces"). Fajna muzyka z czołówki, może ma ktoś link na ściągnięcie czołówki?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Niestety ta strona ma juz wszedzie blokady na haslo. Przypomnial mi sie ta scena z tym kolesiem podlaczonym do aparatury.
Ja też oglądałem Santa Barbarę. To była pierwsza soap opera w moim życiu. Oczywiście, tak jak i w pozostałe wciągnęła mnie w nią babcia. 
Pamiętam dokładnie końcówkę ostatniego odcinka wyemitowanego przez TVP2 - była tam taka Victoria, grała chyba żonę Cruza - latynosa, policjanta, który od wieków kochał Eden, ale zawsze były jakieś przeszkody w ich związku (coś jak Brooke i Ridge). Owa Victoria przyszła do jakiegoś motelu, miała tam się z kimś spotkać, położyła się na łóżku i czekała. Wtedy zza łóżka wyszedł jakiś zamaskowany kolo i zaczął ją dusić. I tak się skończyło.
Później, oglądałem dalszy ciąg Santa Barbary w telewizji ATV, która pokazała 200 kolejnych odcinków (do 570 - nie wiem skąd ta pamięć do liczb
) i też przerwała emisję. Do dziś nie wiem jak to się skończyło, a już i tak niewiele pamiętam.
Najlepsza była Gina Blake Demot Capwell Timmons
- tylu miała mężów w tych 570 odcinkach, a dalej to nie wiem, pewnie jeszcze się kilku znalazło.
To był czarny charakter pokroju Sheili. To właśnie Gina odłączała CC od aparatury podtrzymującej życie, ale udało się go uratować. Później on już się obudził, ale nadal udawał, że jest w śpiączce, żeby sprawdzić co o nim mówi rodzina, kto jest lojalny, a kto nie (sic!).
Kiedyś Gina chciała się go znowu pozbyć i zaczęła go dusić. Nie miał koleś wyboru i musiał się ujawnić.
Potem chyba się ożenił z Sophią - matką jego dzieci, m.in. wspomnianych tu blondynek Eden i Kelly.
Z Kelly też pamiętam aferę - ona była oskarżona o zabójstwo swojego chłopaka - wypchnęła go przez zamknięte okno w hotelu.
Działała w samoobronie, ale sąd jej nie wierzył. Kelly dostała depresję i zamiast w więzieniu zamknęli ją w psychiatryku. Tam poznała jakiegoś swirusa, który opracował plan ucieczki i razem uciekli.
A w międzyczasie okazało się, że Gina ma kasetę z nagraniem tej awantury w hotelu, z której jasno wynika, że to był wypadek i działanie w obronie własnej. Oczywiście Capwellowie musieli słono Ginie zapłacić za odstąpienie nagrania.
Pamiętacie coś jeszcze? Piszcie, powspominamy.
Na youtube jest sporo klipów z Santa Barbary - zwłaszcza promocyjno-reklamowych.
Link do czołówki: http://youtube.com/watch?v=HFYzYj9ytlg
Wiele scen z serialu jest obok - w related search. Polecam szczególnie cat fight Augusty i Sophii.
Pamiętam dokładnie końcówkę ostatniego odcinka wyemitowanego przez TVP2 - była tam taka Victoria, grała chyba żonę Cruza - latynosa, policjanta, który od wieków kochał Eden, ale zawsze były jakieś przeszkody w ich związku (coś jak Brooke i Ridge). Owa Victoria przyszła do jakiegoś motelu, miała tam się z kimś spotkać, położyła się na łóżku i czekała. Wtedy zza łóżka wyszedł jakiś zamaskowany kolo i zaczął ją dusić. I tak się skończyło.
Później, oglądałem dalszy ciąg Santa Barbary w telewizji ATV, która pokazała 200 kolejnych odcinków (do 570 - nie wiem skąd ta pamięć do liczb
Najlepsza była Gina Blake Demot Capwell Timmons
Kiedyś Gina chciała się go znowu pozbyć i zaczęła go dusić. Nie miał koleś wyboru i musiał się ujawnić.
Z Kelly też pamiętam aferę - ona była oskarżona o zabójstwo swojego chłopaka - wypchnęła go przez zamknięte okno w hotelu.
A w międzyczasie okazało się, że Gina ma kasetę z nagraniem tej awantury w hotelu, z której jasno wynika, że to był wypadek i działanie w obronie własnej. Oczywiście Capwellowie musieli słono Ginie zapłacić za odstąpienie nagrania.
Pamiętacie coś jeszcze? Piszcie, powspominamy.
Na youtube jest sporo klipów z Santa Barbary - zwłaszcza promocyjno-reklamowych.
Link do czołówki: http://youtube.com/watch?v=HFYzYj9ytlg
Wiele scen z serialu jest obok - w related search. Polecam szczególnie cat fight Augusty i Sophii.
- Adex-fan Brooke
Gordon Thomson (Adam z "Dynastii" AJ z "Sunset Beach") tam był oraz tez Charles Grant (Grant z "Mody na sukces") a także chyba ta co była wróżką Carmen w "Sunset Beach" jeśli czegoś nie myle.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city