Eurowizja

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Post autor: Oleg »

Tkk_Bolly pisze:Właśnie Oleg mógłbyś wypisać reprezentantów państw ,które już wybrały?
I co będzie z głosowaniem.Wyniki będa przedstawiane jak sprzed roku ,czy powróca do wcześniejszego systemu?
Już Ci odpowiadałem na to pytanie. Jeszcze nie wiadomo, jednak raczej będzie tak jak w zeszłym roku. Dokładniej się dowiemy pewnie pod koniec marca lub dopiero w maju.
A oto lista wybranych uczestników. Niektórzy nie mają lub nie przedstawili jeszcze piosnek:

Albania Frederik Ndoci & Aida Balada e gurit
Andorra Anonymous Save my world
Białoruś Dmitry Koldun Work your magic
Bośnia i Hercegowina Marija Sestic
Cypr Evridiki Comme si, comme ca
Estonia Gerli Padar Partners in crime
Gruzja Sopho Khalvashi
Holandia Edsilia Roombley
Irlandia Dervish
Israel Teapacks
Malta Olivia Lewis Vertigo
Moldova NataliaBarbu Fight
Polska The Jet Set Time to party
Slovenia Alenka Gotar Cvet z juga
Szwajcaria Dj Bobo
Turcja Kenan Dogulu
Kitty

Post autor: Kitty »

Oleg pisze: (...)
Koncert oglądało 3.5 mln widzów("MNS" więcej ogląda ::rad:: Ciekawe, ile miałaby emitowana o tej porze w sobotę :mrgreen: ). Tylko, ale tłumaczy się to poziomem piosnek (w zeszłym roku było 5 mln). Może TVP zmieni coś za rok. Mam nadzieję, że sama wybierze jakiego artystę, a widzowie zdecydują, z jaką piosenką z zaproponowanych pojedzie.
Myślę, że dość niską oglądalność eliminacji mozna wytłumaczyć też faktem, że na TVP 2 był transmitowany mecz Polska - Estonia. :wink:
Co do poziomu artystycznego piosenek, uważam, że i tak był wyższy niz w zeszłym roku. :)
SallyFan

Post autor: SallyFan »

Oleg pisze:Szwajcaria Dj Bobo
O! To musze sobie go zobaczyć! :)

The Jet Set... zespół fajny, ale piosenka słaba ::krzyw:: Skojarzyło mi się z określeniem mojej rodziny użytym na tamtej Eurowizji - uczestnicy dzielą się na Uczestników i na Małpy. "Małpy" to duety/tria babek co skaczą i śpiewają jakieś bzdury :mrgreen: ::jezyk::

Nie moge sobie jednego przypomnieć - Kto w zeszłym roku śpiewał piosenke "Angel" ? Taka murzynka. Piosenka śliczna :)
Oprócz tego cały czas wsłuchuje się w Carola - Invincible :serce:
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Na stronie ESC w TVP jest link do oficjalnej strony ESC, tam podawame są chyba informacje na bieżąco, strona po angielsku.
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Właśnie się nowiedziałem ,że w niemieckich preselekcjach wystśąpi grupa Monrose :serce: Mam nadzieję ,że je wygrają i pojadą na Esc ,wtedy już by mieli mój głos
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
Leon

Post autor: Leon »

My znowu dostaniemy baty. :(
Jedno piwo to nie piwo.......
Awatar użytkownika
Robi

Post autor: Robi »

Leon pisze:My znowu dostaniemy baty. :(
Jak co rok . Polacy wybierają ( zespół , wykonawce ) pod względem popularności , a nie wygranej w konkursie ( co by się spodobało w Europie ) .
Awatar użytkownika
Leon

Robi pisze: (co by się spodobało w Europie )
Może półnaga Doda Elektroda? hhhmmm...
Awatar użytkownika
Brooklyn

Post autor: Brooklyn »

Tam wiele półnagich osób występuje, a niektórzy ładnie śpiewają w przeciwieństwie do tego wyjca Dody.
Ktoś tu pisał o tym, że powinno się śpiewać w ojczystym języku. Może to jest jakiś pomysł i dla obcokrajowców polski brzmiałby ciekawie i egzotycznie. Przypomniała mi się piosenka Turczynki, która wygrała parę lat temu. Bardzo przebojowa. 8)
Awatar użytkownika
Leon

Ja i tak radziłbym postawić na wizje.... tylko na wizje... bo poziom fonii calego konkursu i tak co roku jest żenująco niski... ;)

no i śpiewać po Polsku... :!:
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Martwie się ,że TJS nie wejdzie nawet do finału... Przeglądałem piosenki z Anglii i tam też były takie piosenki w podobie do TJS i zajmowały bardzo znikome miejsca... Czasem nawet po 0 punktów... Ale ja mam nadzieje ,że Sashy i Davidowi się powiedzie i licze na nich i naprawdę kibicuje.
Czekam jaką piosenkę ma Turcja bo od czasu Sertab z 2003 zawsze im kibicuje te ich gorące rytmy ::rad::
Nobody does it better
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

A którego jest w tym roku Eurowizja? :P Rok temu pólfinał był 18, a finał 20 maja.
Eurowizja 2006 była najlepszą Eurowizją jaką kiedykolwiek obejżałam. LORDI zaprezentowali się wyśmeinicie :zeby: i byłam bardzo uradowana, że wygrali, bo sama na nich w półfinale i w finale głosowałam ::krzyw:: Hard Rock Hallelujah! :twisted:
A Ich Troje też nie wypadli najgorzej :) 11 miejsce jest co prawda najgorszym dla wielu, lecz gorsze jest jak w finale zajmuje się ostatnie miejsce ::jezyk::

Na Eurovision 2006 najbardziej podobali mi się:
* LORDI-Hard Rock Hallelujah
* Ich Troje-Follow My Heart
* LT United- We Are The Winners
* Carola-Invincible
*Silvia Night (Silvia Nott)-Congratulations :wink:

Ciekawe jak będzie w tym roku ::chytry::
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Gabra-Sheila pisze:A którego jest w tym roku Eurowizja?
A możesz spojrzeć kilkanaście postów wyżej :wink:
Awatar użytkownika
Robi

Post autor: Robi »

Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Monrose bedą startowały z piosenką "Even heaven cries" , która moim zdaniem jest jeszcze lepsza od "Shame " ::rad:: udział w Eurowizji mają prawie pewien zwłaszcza , że w oprócz niż w preselekcjach będą tylko 2 zespoły, mało znane.Będą kibicował Monrose ::chytry::
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
ODPOWIEDZ