Zagubieni (Lost)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
FanStefci

Post autor: FanStefci »

[shadow=black]Cóż mogę powiedzieć? :) Będę piał peany na cześć tego odcinka, bo po prostu wbił mnie w fotel! :twisted: Kompletne zaskoczenie! Przyznam, że nie czekałem ze specjalnąn iecierpliwością na ten odcinek, bo po pierwsze Desmond nie należy do moich ulubionych postaci, a po drugie, wydawało mi się, że większość tego odcinka została już podana na tacy w Lost momentach. ::chytry:: O ja niewierny! :mrgreen: Fajnie jest tak się pozytywnie zaskoczyć. Mamy najdłuższy i najbardziej surrealistyczny flashback w historii Losta. :: bow :: Przez pierwsze 10 minut w ogóle zastanawiałem się czy to flashback, czy może Desmond zobaczył swoją przyszłość po przekręceniu kluczyka. ::ke::
Teoria o czarnej dziurze i zakrzywieniu czasoprzestrzenii robi się coraz bardziej prawdopodobna!! :shock: 8)

Starsza kobieta była po prostu rewelacyjna, wprowadziła ogromną dawkę tajemnicy, może nawet mistycyzmu. :D Mnie również od razu skojarzyła się z wyrocznią z Matrixa. ::jezyk:: Uwielbiam takie postaci pojawiające się na zasadzie deus ex machina.
Dodatkowo, można było usłyszeć cudny British English w jej wykonaniu (Penny zresztą też). :serce:

Co do daru Desmonda, czy dobrze to zinterpretowałem, że jego pojawianie się i znikanie było wywołane uderzeniem w głowę? Zwróćcie uwagę - pierwsze uderzenie w głowę po spadnięciu drabiny wywołało wizję rejsu i wyspy. Następnie Desmond dostał kijem w głowę od Lennona w barze i najprawdopodobniej wizje ustały (bo inaczej jaki sens miałoby opuszczanie przez Desmonda wyspy na łódce? Przecież wiedziałby, że i tak wróci na to samo miejsce...) Następne uderzenie w głowę - po implozji bunkra, na powrót wywołało wizje. :shock:

Co do przepowiedni o śmierci Charliego, myślę że jednak się sprawdzi. I to nie tylko dlatego, że w przeciwnym wypadku cały sens tego flashbacku byłby przekreślony, bo przyszłość dałoby się jednak zmienić... Do tego, w chwili obecnej mamy rozpiskę flashbacków do odcinka 2x17 włącznie i nie ma planów na flashback Charliego (a idzie już druga kolejka jeśli chodzi o Jacka, Kate, Sawyera, Locke'a...)

A już w najbliższy czwartek długo oczekiwany flashback Jacka. Już się nie mogę doczekać. :mrgreen: Ale z drugiej strony, to oczekiwanie jest bittersweet, bo po tym odcinku Jack znika na kilka tygodni. :( :( :( [/shadow]
Steph is da gangsta!! 8) Spoiler: http://www.youtube.com/watch?v=YdSNyGA2Gn8 8)
SallyFan

Post autor: SallyFan »

[shadow=black]No nie. Moje Fatum dopadnie kolejną ofiare.. Tym razem to Charlie... :( ::kwasny::
A jest w ogóle ostatnio Rose?[/shadow]
Awatar użytkownika
FanStefci

SallyFan pisze:A jest w ogóle ostatnio Rose?[/shadow]
[shadow=black]Jeszcze się w ogóle nie pojawiła w 3 sezonie. ::kwasny:: Ale na pewno będzie wkrótce. ;)[/shadow]
boska666

Post autor: boska666 »

Uwielbia ten serial ;)
8 odc. 3 seri byl zachwycajacy.
Inny niz do tej pory widzielismy,ale przynajmniej nareszcie zaczela sie dziac cos innego niz pokazywanie other'sow :]
Czekam na 09,ale watpie ze dorowna poprzedniemu odcinkowi sczegolnie e retro ma Jack...chociaz dowiemy sie pewnie dlaczego sara odeszla /kogo.

pozdrawiam :]
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

[shadow=black]Odcinek pierwsza klasa, ale nie będe się rozpisywał , bo muszę obejżeć jeszcze dzisiaj kolejne seriale ::jezyk::
Po pierwsze to był chyba najciekawszy flashback jaki widziałem (nudzą mnie np z Kate czy z Jackiem,bo ile mogę wymyślać różnych przygód o jednej postaci jeszcze takiej młodej)
Nieoczekiwane zakończenie, bardzo mi się podobało i całe szczęscie , że fatum nie ciąży na pięknej Claire ::bojesie:: bo niewiem co bym bez niej zrobił . Za Charlim nie bede plakał , ale mółby zostać w końcu jest w serialu od początku , niech biorą się za uśmiercanie nowych , bo coś dużo ich w 3. sezonie (np.Carl,Tom).Penny w scenie kiedy rozmawiała z Desmondem po zrobieniu zdjęcia robiła miny jak KKL. [/shadow]
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
boska666

Tkk_Bolly pisze:[shadow=black]niech biorą się za uśmiercanie nowych , bo coś dużo ich w 3. sezonie (np.Carl,Tom). [/shadow]
Przeciez w 7 odc. troche others'ow pousmiercali ;)

Szkoda,ze Charli umrze,byl raczej wazna postacia dla lostow,a nie jak np. ta Rosa<?> w kazdym badź razie murzynka ^^"

pozdrawiam :]
Awatar użytkownika
FanStefci

Bolly, ja już kiedyś mówiłem, że aktorka grająca Penny przypomina mi Brooke z pierwszej połowy lat 90tych. :)

Boska, [shadow=black]wątek małżeństwa we flashbackach Jacka jest już zakończony. ;) Teraz dowiemy się co robił w Tajlandii i skąd ma tatuaże. No i podobno będą w tej retrospekcji odważne jak na lost sceny erotyczne. :P[/shadow]
boska666

Tak to tez ;)
ale po internecie rowniez krazyly plotki ze sara odeszla do bena czy cos w tym stylu i ma sie to wyjasnic ,ale to pewnie kolejny nie prawdziwy spolier ;)
Awatar użytkownika
Agatka

Post autor: Agatka »

[shadow=black]Podobno nasze "balasty" zginą :serce: Już nie mogę się doczekać :mrgreen: [/shadow]
[shadow=black]
[ Dodano: 2007-02-22, 20:51 ]
Jestem po 9 odciku. Ogólnie trzyma poziom, ale flashbacki wg mnie zbędne :( Szkoda, że Karl sobie poszedł, myślałam że czegoś więcej się od niego dowiemy ::jezyk:: Czyżby długo zapowiadane Jack&Juliet miało dojść do skutku :?: Wkurzyła mnie Cindy i pozostali: przyszli do zoo pooglądać doktorka w klatce :zeby: A jak "eksponat" się zdenerwował, to poszli dalej zwiedzać :evil: Emma i Zack strasznie się zestarzeli ::jezyk:: (dzieci tak szybko rosną, w Lost minęły 2 miesiące, a w rzeczywistości rok :mrgreen: )

Spoilery:
- Będziemy mieli jeszcze okazję zobaczyć Hydrę, ale najpierw zostaną odkryte na wyspie inne- nowe lokacje;
- W niedalekiej przyszłości ma mieć miejsce scena z udziałem Jacka, która rzekomo zafascynuje widzów (planowano ją podobno rok :shock: )
- Dowiemy się więcej o Innych i o tym jak ze sobą pracują;
- Prawdopodobnie ujrzymy znów faceta z opaską na oku;
- W serialu zbliża się rewelacyjna(?) akcja Sawyera ;
- Odcinek 8. nie był największym punktem kulminacyjnym w serialu, który w rzeczywistości dopiero się zbliża;
- W 10. epizodzie ma miejsce scena z udziałem Hurleya i Libby oraz powrót Vincenta;
- w odcinku o Paolo i Nikki zobaczymy nowe zwierzęta żyjące na wyspie, a ich flashbacki będą działy się na wyspie tuż po katastrofie Lotu 815.
[/shadow]
Ostatnio zmieniony 2007-02-22, 23:10 przez Agatka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

[shadow=black]Mnie interesuje jedna sprawa - wyjaśnili tylko jeden tatuaż Jacka, a co z resztą?! Kate nie kocha Sawyera ::jezyk:: :serce: Teraz mam tylko nadzieję, że Jack nie będzie z Juliet... Też żałuję, że się więcej nie dowiedzieliśmy od Karla, ale byłoby za łatwo ;) Ciekawe co Ben nazywa domem... :)[/shadow]
- cześć chłopaczki, jak leci?
- dobrze
- dla kogo dobrze, dla tego dobrze
- dla kogo kogo, dla tego kogo...
- celna riposta :D
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Wiwi, [shadow=black]jak Ci się podoba pinkowa kobieta z Utah?[/shadow] :serce: 8)
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

[shadow=black]Nie podoba mi się :) Taka zbyt pewna siebie i oziębła jest ;) Powinien ją T-Bag bardziej wymęczyć :twisted: [/shadow]
- cześć chłopaczki, jak leci?
- dobrze
- dla kogo dobrze, dla tego dobrze
- dla kogo kogo, dla tego kogo...
- celna riposta :D
Awatar użytkownika
Agatka

Post autor: Agatka »

Odcinki 3 sezonu:
Odcinek 10 Tricia Tanaka is Dead(Hurley)
Odcinek 11 Enter 77(Sayid)
Odcinek 12 Par Avion(Claire)
Odcinek 13 Last Man Standing(Locke)
Odcinek 14 Economy Class(Paulo & Nikki)
Odcinek 15 Scavengers(Sawyer)
Odcinek 16 The Truth About Lying(Charlie)
Odcinek 17 Round and Around We Go(Desmond)
Odcinek 18 Not What I Wanted(Juliet)
Odcinek 19 He Can Never Know (Jin & Sun)
Odcinek 20 (Tom)
Odcinek 21 (Kate)
Odcinek 22 Everything Has A Beginning (Ben)
Odcinek 24 Snake in the Mailbox(Penny)

[w ostatnim odcinku miały być retro Bena, więc to pewnie nie do końca pewne ::jezyk:: ]
Awatar użytkownika
Tęczowy

Post autor: Tęczowy »

No a ja mam już dzisiaj na płytce pierwsze 11 odcinków 1 sezonu, więc wkrótce na pewno dołączę do fanów serialu :)
Awatar użytkownika
FanStefci

Hmmm, to źródło chyba nie jest do końca wiarygodne... W tym sezonie będą 22 odcinki, więc skąd niby 24... Poza tym nie wydaje mi się, żeby Tom miał dostać flashback, ale mogę się mylić. ;)

Co do ostatniego odcinka, czy tylko ja jestem nim rozczarowany? :shock: :(

[shadow=black]Moje rozczarowanie jest tym gorsze, że podwójne. Po pierwsze, zapowiedzi odcinka były bardzo obiecujące (3 biggest misteries will be revealed), a po drugie jako, że Jack jest moją ulubioną postacią z LOSTa, spodziewałem się czegoś więcej po jego odcinku. ::chytry::

Flashback był nudny. ::kwasny:: Wyjaśnienie kwestii tatuaży nie było w ogóle zaskakujące, a poza tym tak naprawdę to i tak w ostatecznym rozrachunku nie wiemy co one oznaczają. Bai Ling ma na pewno piękne ciało, ale ta twarz... ::ke:: Zdecydowanie wolę Sun jeśli mówimy o Azjatkach. ;)

Sceny z Hydry niby były w miarę ciekawe - nie spodziewałem się, że inni są zdolni do zabicia kogoś ze swoich, ale czegoś im brakowało. Może to po prostu zmęczenie materiału? Apogeum była wizyta obserwatorów przed klatką Jacka. Konia z rzędem temu kto zrozumiał o co w tej scenie chodziło... :|

Juliet została naznaczona niczym bohaterka powieści purytańskich takich jak "Szkarlatna litera" Hawthorne'a (wiwi, przerabiałaś to na literaturze amerykańskiej? :) ). Nie rozumiem czemu to miało służyć (poza zadaniem jej bólu oczywiście), bo znamię zostało umieszczone w niewidocznym miejscu, więc jej publicznie nie piętnuje.

Jack uratował skórę Juliet i teraz oczywiście wywiąże się romans jak nic.. :] A że z toczącej się symultanicznie kłótni między Kate i Sawyerem już czarno na białym widać, że Kate nie zależy na Sawyerze tylko na Jacku :serce: , zapowiada się nam nowy trójkąt. Po prostu super. ::chytry::

"Nimfomanka z Utah" czyli Isabell była highlightem odcinka. :) Szkoda, że okazała się "tylko" szeryfem. Myślałem, że może to być ktoś nad Benem.

Mam nadzieję, że ten odcinek to tylko cisza przed burzą, zwłaszcza, że akcja na "Alcatraz" dobiegła końca. Jacka nie zobaczymy przez najbliższe 3 albo 4 odcinki... Ciekawe czy to oznacza również absencję Bena, Juliet i reszty othersów?

Ogólna ocena 4/10. :x [/shadow]

Sneak peek: 3x10 Tricia Tanaka is dead [shadow=black]Kate opowiada Sayidowi i Locke'owi o tym co się wydarzyło i zapowiada wyprawę po Jacka. [/shadow] :serce: BTW, Kate ma na sobie koszulkę, którą nosiła, gdy została porwana w finale 2 sezonu... ::chytry:: Dla przypomnienia, w 3x01 Tom powiedział Kate, że spalili jej ubranie. :P Małe niedociągnięcie. 8)
ODPOWIEDZ