Telenowele latynoamerykańskie

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Ryan Lavery

Post autor: Ryan Lavery »

Dzisiejszy odcinek "El cuerpo del deseo" był dość zakręcony ale ciekawy. Podoba mi się relacja między Angelą i Antonio. Może dlatego, że Vanessę Villelę znam już z innych ról m.in. w "El amor no es como lo pintan", "Subete a mi moto" czy "Amores" i bardzo ją lubię. Lorena Rojas nie powala talentem aktorskim, ale ta rola jest miłą odskocznią od Isabel w "Tak jak w kinie". Nie podoba mi się za to ciotka Isabel, Rebeca. Stara, wścibska baba. Widzieliście jak podlizywała się Isabel mówiąc, że popiera jej romanse i że pomoże jej uporać się z Angelą - tylko po to, żeby mogła sobie siedzieć w rezydencji i nic nie robić. Czuję w kościach, że zapowiada się ciekawa wojna Angela vs Isabel i może być naprawdę ciekawie. Pojawiła się też żona Salvadora (aktorka grała już w "Zemście" z Zone Romantica) - ciekawe kogo wybierze Salvador/Pedro... :)
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Tak ja też bardzo lubię Angele i Antonia, to wielka przyjaźń która powinna przerodzić się w głębsze uczucie bo między nimi jest chemia! Lorena Rojas faktycznie nic ciekawego sobą nie prezentuje jedynie u mnie odruchy wymiotne, nie przepadam za nią.
Natomiast jest nowa czołówka gdzie dominuje Salvador a Pedro schodzi na trzeci plan.

Martin a oglądasz telcie "Miłość na sprzedaż" - ponoć jest świetna, szkoda ,że nie mam możliwości jej oglądania.
Nobody does it better
SallyFan

Post autor: SallyFan »

"El Cuerpo Del Deseo" jest świetne!
Najbardziej polubiłem... Andresa! Uwielbiam tą postać. :wink:
Salvador nie bardzo mnie interesuje, [shadow=black]czekam aż przyjedzie do posesji. [/shadow]

Myślałem że pisze się Anchela, a nie Angela, także byłem zdziwiony :P

Lubie też Simona, Nine( :| ) oraz Rebece :serce: Ciotka rlz :P
Antonio jest mi obojętny, czekam aż coś sie z nim rozwinie akcja.

Ejj.. ta kobieta nowa w czołówce między braćmi (synami Abigail) to Valeria? Ta Diana jakaśtam? ::jezyk::

Co do Valerii - miała 3 pryszcze i kurcze z osłonką chodziła :|

[shadow=black]Szkoda, że Nina zginie :| [/shadow]
Awatar użytkownika
Baritza

Post autor: Baritza »

A czy ktoś ogląda [shadow=cyan]La Mujer en el Espejo[/shadow] na TV Puls?
MUNDO LATINO ES MI DESTINO
Marisa

Post autor: Marisa »

Ja oglądam tzn. ściągam z internetu, bo nie mam czasu oglądać w tv :wink: Baritza jesteś zarejestrowana na Ultimo :?:
gregi pisze: "Amigas y rivales", "Las vias del amor" czy "Mujer de madera" to dopiero były tele. ::ok::
Zgadzam się z tobą, Mujer de madera to moja ulubiona telenowela :D
Martin - fan Bree pisze: A propos Zone Romantica, już 28 lutego zaczyna się nowa, premierowa telcia komediowa "La Ex" z nietypowym polskim tłumaczeniem: "Dlaczego właśnie ja?"... :| :nie:
Oni zawsze kiepsko tłumaczą, nie wiem czy oglądałeś, ale był kiedyś serial o oryginalnym tytule "El Manantial" czyli nazwa źródła, które "grało" w serialu, a polski tytuł dali "Wiosenna Namiętność" ::plask wczolo: ::loll::
Awatar użytkownika
Baritza

Tak jestem na Forum Ultimo, bywam codziennie
compek

Post autor: compek »

Marisa pisze:Ja oglądam tzn. ściągam z internetu, bo nie mam czasu oglądać w tv :wink: Baritza jesteś zarejestrowana na Ultimo :?:
gregi pisze: "Amigas y rivales", "Las vias del amor" czy "Mujer de madera" to dopiero były tele. ::ok::
Zgadzam się z tobą, Mujer de madera to moja ulubiona telenowela :D
Martin - fan Bree pisze: A propos Zone Romantica, już 28 lutego zaczyna się nowa, premierowa telcia komediowa "La Ex" z nietypowym polskim tłumaczeniem: "Dlaczego właśnie ja?"... :| :nie:
Oni zawsze kiepsko tłumaczą, nie wiem czy oglądałeś, ale był kiedyś serial o oryginalnym tytule "El Manantial" czyli nazwa źródła, które "grało" w serialu, a polski tytuł dali "Wiosenna Namiętność" ::plask wczolo: ::loll::
Tytuły nie zawsze tłumaczy się dosłownie. Czasami tytuł mówi o tym co się dzieje w serialu lub o jego bohaterach.
Marisa

Post autor: Marisa »

Ale przecież tytuł Wiosenna Namiętność nie ma nic wspólnego z fabułą...
Wiedziałam Baritza, że skądś Cię znam :wink:
SallyFan

Post autor: SallyFan »

Jestem w szoku :shock: Kobieta w czołówce przed Abigail to nie jest, jak sądziłem, wieśniaczka, żona Salvadora, tylko... ciotka Rebeca :shock:

[shadow=black]Widziałem scenke jak Andre(a)s jest z pistoletem w ręce. Czy on kogoś zabije?
I z którym z braci Dominiguez, jeśli w ogóle, bedzie Valeria?[/shadow]
Awatar użytkownika
Baritza

Marisa pisze:Ale przecież tytuł Wiosenna Namiętność nie ma nic wspólnego z fabułą...
Wiedziałam Baritza, że skądś Cię znam :wink:
A ja znalazłam wreszcie kogoś, kto oglada telki i MNS ::rad::
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Z tytrułami to już tak jest - i to nie tylko z telenowelami.
z telenowel to przykładem może być "Gorzkie dziedzictwo" - a w oryginale to "Llovizna" - to było imię głównej bohaterki.
Albo inna "Paloma" - w oryginale - "La Preciosa" - jakim cudem nazywano główną bohaterkę Iskierką. :D
Poza telenowelami to oczywiście MnS i "Skazany na śmierć". Przykładów można by mnożyć.
Ryan Lavery

Entrada (czołówka) z nowego prawdziwego hitu Romantiki "La Ex" czyli "Dlaczego właśnie ja!" :) Hehe, tej piosenki słucham na okrągło... :P ::loll::

http://www.youtube.com/watch?v=WFjYbFOwN2M
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Dziwna czołówka :lol: chyba jakaś zwariowana ta bohaterka serialu -czyżby miała siostre bliźniaczke?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Ryan Lavery

Adex-fan Brooke pisze:Dziwna czołówka :lol: chyba jakaś zwariowana ta bohaterka serialu -czyżby miała siostre bliźniaczke?
Haha - lepiej!!! Ta " druga" to jej .... sumienie. Tak, Amada często rozmawia z Mirandą (swoim sumieniem), słucha jej rad itp... :P :mrgreen:
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Ogląda ktoś "Prawo pożądania"? Mnie ten serial już nie bawi jak na początku, akcja wolno idzie i nie ciekawi mnie już wątek Salvadora i Isabel. Czasem zerknę na Angelę bo to piękna kobieta... :serce:
Nobody does it better
ODPOWIEDZ