Religijność bohaterów "MnS"

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
ODPOWIEDZ
Abec

Post autor: Abec »

Ale gdzie na tym pogrzebie miałeś wzmiankę o pastorze? Ja takowych nie pamiętam nawet przy okazji ślubów... Dobra, ale kto wypowiedział to słowo przy okazji pogrzebu?
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Abec, pisałem już o tym jakąś stronę, dwie strony wcześniej. Na początku uroczystości pogrzebowej było o tym wspominane, bodajże jak Sally się witała. Chyba, że coś przekręciłem. A co do ślubów, to praktycznie zawsze jest pastor.
Abec

Post autor: Abec »

Być może po prostu scenarzyści nawiązują do obiegowej opinii, że w Stanach ludzie zamożni są przeważnie protestantami, biedniejsi zaś katolikami ;)
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Awatar użytkownika
Misia

Post autor: Misia »

No ale Spectrowie tacy biedni to raczej nie sa :wink:No i tez biora slub po kilka razy.
Team Hunter:)A jak!
Forrester

Post autor: Forrester »

Dla mnie niezrozumiałe jest jak ksiądz może dopuszczać do takich awantur w kościele. Tak było na pogrzebie Macy, jak i dzisiaj podczas ślubu Amber i CJ`a. Jeżeli chcą się już wszyscy ze soba kłócić, niech robią to na zewnątrz, a nie w kościele. A ten ksiądz stał, patrzył się i nawet praktycznie nie zareagował ::kwasny:: ::kwasny:: ::kwasny::
"Moda na sukces" - serial, który nigdy nie będzie miał swojego końca.
Awatar użytkownika
Misia

Post autor: Misia »

Slowem sie nie odezwal :o Moj proboszcz to by im pokazal takie zachowania w kosciele ::cojest:: Wyrzucil by cale towarzystwo ::krzyw::
Team Hunter:)A jak!
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Forrester pisze:Dla mnie niezrozumiałe jest jak ksiądz może dopuszczać do takich awantur w kościele. Tak było na pogrzebie Macy, jak i dzisiaj podczas ślubu Amber i CJ`a. Jeżeli chcą się już wszyscy ze soba kłócić, niech robią to na zewnątrz, a nie w kościele. A ten ksiądz stał, patrzył się i nawet praktycznie nie zareagował ::kwasny:: ::kwasny:: ::kwasny::
Ksiądz się boi odezwać, bo jeszcze wszyscy się na niego rzucą :twisted: ::jezyk::

A przed tym Kościołem powinna stać wielka tablica: " Stephanie Forrester wstęp surowo zabroniony" ::jezyk:: ::jezyk:: Przynajmniej byłby spokój.
SallyFan

Post autor: SallyFan »

Damians pisze:A przed tym Kościołem powinna stać wielka tablica: " Stephanie Forrester wstęp surowo zabroniony" ::jezyk:: ::jezyk:: Przynajmniej byłby spokój.
No coś ty Damians!
Przecież Stephanie ma wejściówki wszedzie! ::cojest::
Ona nie potrzebuje zaproszeń. Jak ktoś ją wyprasza to ją tylko zachęca :mrgreen: ::jezyk::

Nasi bohaterowie są bardzo religijni. Zastanawiam się tylko nad pewną sprawą. A mianowicie sytuacje typu niedoszły ślub Amber&CJ-a oraz odczytywanie testamentu Macy < oni byli w kościele? Bo mam pewne wrażenie, że byli na targu... :roll:

Gdyby ustalili jedną religie dla wszystkich bohaterów odjęło by im to religijnych fanatyków innych religii.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Damians pisze:
Forrester pisze:Dla mnie niezrozumiałe jest jak ksiądz może dopuszczać do takich awantur w kościele. Tak było na pogrzebie Macy, jak i dzisiaj podczas ślubu Amber i CJ`a. Jeżeli chcą się już wszyscy ze soba kłócić, niech robią to na zewnątrz, a nie w kościele. A ten ksiądz stał, patrzył się i nawet praktycznie nie zareagował ::kwasny:: ::kwasny:: ::kwasny::
Ksiądz się boi odezwać, bo jeszcze wszyscy się na niego rzucą :twisted: ::jezyk::

A przed tym Kościołem powinna stać wielka tablica: " Stephanie Forrester wstęp surowo zabroniony" ::jezyk:: ::jezyk:: Przynajmniej byłby spokój.
Dobre ::loll:: Ale fakt że Stephanie wszędzie się wepcha.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
ana

Post autor: ana »

Nie rozumiem dlaczego pastor nie pozwolił na dalszą ceremonię, co on ma do tego?? ::ysz:: Jego zadaniem jest udzielenie ślubu i kropka....pamietam jak Sally próbowała przerwac ślub Ricka i Amber, ale Stefa ją pogoniła i ślub się odbył..... ::jezyk::
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

ana pisze:Nie rozumiem dlaczego pastor nie pozwolił na dalszą ceremonię, co on ma do tego?? ::ysz:: Jego zadaniem jest udzielenie ślubu i kropka....pamietam jak Sally próbowała przerwac ślub Ricka i Amber, ale Stefa ją pogoniła i ślub się odbył..... ::jezyk::
Ślub Amber i Ricka się odbył, bo Stephanie nie dopuściła Sally do głosy, w efekcie ruda niczego co by doprowadziło do przerwania ślubu nie powiedziała. A miała asa w rękawie. :wink:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Cynthia

Post autor: Cynthia »

Moim zdaniem ksiądz dobrze zrobił, ślub to nie burdel, tylko sakrament u katolików. A mi osobiście to wyglądało na katolicki ślub. Katolicy mają wysokie normy co do ślubu, potem nie ma rozwodów tylko uniewaznienia. Dlatego lepiej jak wszystko jest przed slubem wyjasnione, zeby potem nie było problemów. Więc popieram księdza.
Aktualnie oglądam "Chicago Fire", "Chicago P.D.", "Chicago Med" i "Orange Is the New Black"
Awatar użytkownika
paulincia

Post autor: paulincia »

Cynthia pisze:Moim zdaniem ksiądz dobrze zrobił, ślub to nie burdel, tylko sakrament u katolików. A mi osobiście to wyglądało na katolicki ślub. Katolicy mają wysokie normy co do ślubu, potem nie ma rozwodów tylko uniewaznienia. Dlatego lepiej jak wszystko jest przed slubem wyjasnione, zeby potem nie było problemów. Więc popieram księdza.
Zgadzam się ::ok:: ::ok:: Ja także popieram księdza
Awatar użytkownika
ana

Post autor: ana »

Oczywiście zgadzam sie z Wami, że Kościół to święte miejsce i w normalnym realnym życiu sceny tego typu są nie do przyjęcia :nie: , ale były podobne sytuacje w serialu, zakłócane czyimś nagłym nieproszonym przyjściem (np.na pogrzebie Macy, czy ślubie Amber i Ricka), ale wtedy jakoś dociągano wszystko do końca ::chytry:: No ale to jest właśnie Moda.... ::jezyk::
Awatar użytkownika
Kaska

Post autor: Kaska »

Denerwuje mnie to, że każdy się tam niby modli, ale nikt nie stara się żyć z zgodnie z zasadami moralnymi. Nikt się nie boi zabijać, zasada współżycia też nie jest zbytnio przestrzegana. Poza tym... czy tak się zachowuje w kościele, jak ostatnio Forresterowie i Spectra przy ślubie Amber z C.J-em? I czemu tej samej osobie za każdym razem ślubu udziela KSIĄDZ?! A tak na marginesie to scena w kościele nie powinna być grana w studiu, bo wyraźnie widać, że to wszystko jest takie sztuczne... :?
ODPOWIEDZ