"MnS" w Polsce

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
ODPOWIEDZ

Gdzie oglądasz nowsze, niż na RedGO odcinki "MnS"?

Czas głosowania minął 2026-07-10, 22:30

na YouTube
2
14%
w serwisie streamingowym "B&B"
4
29%
gdzie indziej
3
21%
nigdzie, czekam na kontynuację w polskim serwisie lub telewizji
5
36%

Liczba głosów: 14
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

B@r pisze:Moda na sukces to super tytuł!
Śmiali i piękni brzmi... kiczowacie. :mrgreen: 8) Jedynie w oryginale to ładnie brzmi.
Może i racja
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

B@r pisze:Moda na sukces to super tytuł!
Zgadzam się! Są zuchwali i dlatego ciągle jest u nich moda na sukces, chcą go cały czas odnosić, jest to też gra słów - moda - nawiązanie do branży Forresterów:)

[ Dodano: 2007-03-19, 09:35 ]
Adex-fan Brooke pisze:Najgorzej to jak Polsat nazwał młodych i niespokojnych (Y&R) Żarem młodości, trochę bez sensu.
Wcale nie bez sensu moim zdaniem, co więcej ma to dużo sensu! :D
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
Cosmo

Post autor: Cosmo »

Ja tam wolę tytuł 'Moda na sukces'. 'Bogaci i piękni', 'śmiali i piękni' czy 'zuchwali i piękni' według mnię brzmi trochę głupio... :zmiesz:: Wyobrażacie sobie pana Olejniczaka mówiącego: "Śmiali i piękni, odcinek ..."? Bo ja nie...
Awatar użytkownika
anka_

Post autor: anka_ »

Cosmo pisze:Ja tam wolę tytuł 'Moda na sukces'. 'Bogaci i piękni', 'śmiali i piękni' czy 'zuchwali i piękni' według mnię brzmi trochę głupio... :zmiesz:: Wyobrażacie sobie pana Olejniczaka mówiącego: "Śmiali i piękni, odcinek ..."? Bo ja nie...
Ja sobie nie wyobrażam :P Moim zdaniem "Moda na sukces" brzmi bardzo dobrze, nawet znacznie lepiej niż orginał przetłumaczony na nasze :P
Co złego, to nie ja ;)
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Mnie tytuł "Moda na sukces" się podoba i nie chce aby go zmieniano natomiast tytuł "Śmiali i piękni" zupełnie mnie się nie podoba, strasznie nie marketingowy...
Nobody does it better
Awatar użytkownika
PetroPython

Post autor: PetroPython »

Adex-fan Brooke pisze:Wolelibyście aby Tvp1 zamiast Moda na sukces poprawnie nadało tytuł czyli Śmiali i piękni (B&B)? Ja chyba tak, aczkolwiek nasz tytuł też jest dobry. Niemcy nazwali bogaci i piękni -wg mnie bez sensu trochę. Najgorzej to jak Polsat nazwał młodych i niespokojnych (Y&R) Żarem młodości, trochę bez sensu.
Moda na sukces to dobry tytuł. Też myślałem o Śmiałych i pięknych, ale po namyśle stwierdziłem, że jedyną zaletą takiego tytułu byłoby to, że lektor szybciej by to mówił, bo moda... trwa bardzo długo :ziewam: , no i potem jeszcze ten odcinek.... ::cojest::. Tytuł jest extra, można go różnie interpretować. Lepiej byłoby, gdyby TVP1 wstawiła swoje napisy. A numerowanie odcinków mogliby sobie darować :zmiesz:: (jest ich tak dużo, a w ogóle to nie jest najważniejsze - nie ma się czym chwalić, że jest ich aż tyle, bo MNS ma inne zalety). Wtedy muzyka leciałaby cały czas, a tak na końcu słyszymy donośny ryk lektora - to jest okropne ::kwasny::
Awatar użytkownika
Cosmo

Post autor: Cosmo »

O nie! Nie wyobrażam sobie czołówki każdego odcinka bez jego numeru! ::bojesie::
Awatar użytkownika
Robi

Post autor: Robi »

Nazwa obecna czyli ,, Moda na sukces '' jest idealna . Nie ma co zmieniać . Ale napisy mogliby już wstawić polskie , przynajmniej nasze babcie mogłyby przeczytać :wink:
Awatar użytkownika
dominik

Post autor: dominik »

Zgadzam się z Tobą. Ale chodzi ci o to aby przerobiono czołówkę tak jak zrobiono TOP MODELES czy tak jak zrobiono z GLAMOUR?
Awatar użytkownika
Szogunka

Post autor: Szogunka »

Kiedyś ten tytuł (obecny polski) mnie wkurzał, ale rzeczywiście jest dużo lepszy niż proponowane tłumaczenia. Poza tym przyzwyczaiłam się. No i też nie wyobrażam sobie końcówki czołówki bez numeracji :D
Chwila która trwa, może być najlepszą z wszystkich chwil...
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

To chyba jedyny serial w którym lektor mówi "Koniec odcinka ...." ale to fajne. Dominik polski avek hehe :mrgreen: "Fashion For Love" tak brzmiałby amerykański tytuł, odpowiednik naszego. Ale amerykański tytuł jest świetny jednak tłumacząc go na polski traci sens i ładność dlatego MNS zdecydowanie lepiej.
Nobody does it better
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Szogunko, pożyjemy, poczekamy na tę wiosnę.
Ja wolałbym, by było jak jest. Co prawda polski tytuł nie jest zgodny z oryginałem, ale gdyby był, to byśmy się do niego przyzwyczaili po prostu. Jeżeli chodzi o czołówkę, to ja jestem przeciwko jego przerabianiu. Jeśli serial jest emitowany w originalnym układzie, to niech tak zostanie, konsekwentnie.
Co do numeracji odcinków, to ja nie wyobrażam sobie, by nie podawano numeru odcinka. Wystarczy, by ponadano go w czołówce, w tyłówce nie musi być informacji "koniec odcinka któregoś tam". Zresztą, ja raczej jestem zwolennikiem numerowania seriali tego typu kak MnS, czy telenowel.
A ja pamiętam, jak począkowe odcinki MnS w originale nazywały się "Fashion Affairs", czy coś w tym rodzaju. Podejrzewam, że stąd wziął sie obecny, polski tytuł serialu.
Awatar użytkownika
Szogunka

Post autor: Szogunka »

Cholerka, dobry jesteś. Oglądam od początku i nic takiego nie pamiętam :shock: . To rzeczywoście miałoby sens.
Chwila która trwa, może być najlepszą z wszystkich chwil...
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

"Fashion Affairs"?Pierwsze słyszę. Też mi się podoba że lektor czyta numer, szkoda ylko że mamy błędną numerację ::kwasny::
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Szogunko, to miałoby sens, ale nie mam 100%, że tak było rzeczywiście. Ale coś takiego mi się zachowało w pamięci. Może ktoś z Was lepiej pamięta.
Ja obecnie nie przejmowałbym sobie tym, że mamy błędną numerację. Jeśli chcemy mieć poprawną numerację, to wystarczy dodać 215 do obecnego odcinka. Zmiana numeracji nie miałaby sensu.
ODPOWIEDZ