Może i racjaB@r pisze:Moda na sukces to super tytuł!
Śmiali i piękni brzmi... kiczowacie.![]()
Jedynie w oryginale to ładnie brzmi.
"MnS" w Polsce
- Adex-fan Brooke
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Zgadzam się! Są zuchwali i dlatego ciągle jest u nich moda na sukces, chcą go cały czas odnosić, jest to też gra słów - moda - nawiązanie do branży Forresterów:)B@r pisze:Moda na sukces to super tytuł!
[ Dodano: 2007-03-19, 09:35 ]
Wcale nie bez sensu moim zdaniem, co więcej ma to dużo sensu!Adex-fan Brooke pisze:Najgorzej to jak Polsat nazwał młodych i niespokojnych (Y&R) Żarem młodości, trochę bez sensu.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Ja sobie nie wyobrażamCosmo pisze:Ja tam wolę tytuł 'Moda na sukces'. 'Bogaci i piękni', 'śmiali i piękni' czy 'zuchwali i piękni' według mnię brzmi trochę głupio...Wyobrażacie sobie pana Olejniczaka mówiącego: "Śmiali i piękni, odcinek ..."? Bo ja nie...
Co złego, to nie ja 
- Marek Forrester
- PetroPython
Moda na sukces to dobry tytuł. Też myślałem o Śmiałych i pięknych, ale po namyśle stwierdziłem, że jedyną zaletą takiego tytułu byłoby to, że lektor szybciej by to mówił, bo moda... trwa bardzo długoAdex-fan Brooke pisze:Wolelibyście aby Tvp1 zamiast Moda na sukces poprawnie nadało tytuł czyli Śmiali i piękni (B&B)? Ja chyba tak, aczkolwiek nasz tytuł też jest dobry. Niemcy nazwali bogaci i piękni -wg mnie bez sensu trochę. Najgorzej to jak Polsat nazwał młodych i niespokojnych (Y&R) Żarem młodości, trochę bez sensu.
Nazwa obecna czyli ,, Moda na sukces '' jest idealna . Nie ma co zmieniać . Ale napisy mogliby już wstawić polskie , przynajmniej nasze babcie mogłyby przeczytać 
[scroll][you] Zapraszam na Forum Katherine Kelly Lang, serialowej Brooke Logan Forrester[/scroll]
Forum Brooke www.katherinekellylang.fora.pl
Forum Brooke www.katherinekellylang.fora.pl
- Marek Forrester
To chyba jedyny serial w którym lektor mówi "Koniec odcinka ...." ale to fajne. Dominik polski avek hehe
"Fashion For Love" tak brzmiałby amerykański tytuł, odpowiednik naszego. Ale amerykański tytuł jest świetny jednak tłumacząc go na polski traci sens i ładność dlatego MNS zdecydowanie lepiej.
Nobody does it better
-
Dawidek
- Administrator
Szogunko, pożyjemy, poczekamy na tę wiosnę.
Ja wolałbym, by było jak jest. Co prawda polski tytuł nie jest zgodny z oryginałem, ale gdyby był, to byśmy się do niego przyzwyczaili po prostu. Jeżeli chodzi o czołówkę, to ja jestem przeciwko jego przerabianiu. Jeśli serial jest emitowany w originalnym układzie, to niech tak zostanie, konsekwentnie.
Co do numeracji odcinków, to ja nie wyobrażam sobie, by nie podawano numeru odcinka. Wystarczy, by ponadano go w czołówce, w tyłówce nie musi być informacji "koniec odcinka któregoś tam". Zresztą, ja raczej jestem zwolennikiem numerowania seriali tego typu kak MnS, czy telenowel.
A ja pamiętam, jak począkowe odcinki MnS w originale nazywały się "Fashion Affairs", czy coś w tym rodzaju. Podejrzewam, że stąd wziął sie obecny, polski tytuł serialu.
Ja wolałbym, by było jak jest. Co prawda polski tytuł nie jest zgodny z oryginałem, ale gdyby był, to byśmy się do niego przyzwyczaili po prostu. Jeżeli chodzi o czołówkę, to ja jestem przeciwko jego przerabianiu. Jeśli serial jest emitowany w originalnym układzie, to niech tak zostanie, konsekwentnie.
Co do numeracji odcinków, to ja nie wyobrażam sobie, by nie podawano numeru odcinka. Wystarczy, by ponadano go w czołówce, w tyłówce nie musi być informacji "koniec odcinka któregoś tam". Zresztą, ja raczej jestem zwolennikiem numerowania seriali tego typu kak MnS, czy telenowel.
A ja pamiętam, jak począkowe odcinki MnS w originale nazywały się "Fashion Affairs", czy coś w tym rodzaju. Podejrzewam, że stąd wziął sie obecny, polski tytuł serialu.
- Adex-fan Brooke
"Fashion Affairs"?Pierwsze słyszę. Też mi się podoba że lektor czyta numer, szkoda ylko że mamy błędną numerację 
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
-
Dawidek
- Administrator
Szogunko, to miałoby sens, ale nie mam 100%, że tak było rzeczywiście. Ale coś takiego mi się zachowało w pamięci. Może ktoś z Was lepiej pamięta.
Ja obecnie nie przejmowałbym sobie tym, że mamy błędną numerację. Jeśli chcemy mieć poprawną numerację, to wystarczy dodać 215 do obecnego odcinka. Zmiana numeracji nie miałaby sensu.
Ja obecnie nie przejmowałbym sobie tym, że mamy błędną numerację. Jeśli chcemy mieć poprawną numerację, to wystarczy dodać 215 do obecnego odcinka. Zmiana numeracji nie miałaby sensu.