Zagubieni (Lost)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
FanStefci

Post autor: FanStefci »

Dla mnie, jak dla większości oddanych fanów to nie jest zła wiadomość. ::krzyw:: Nie chce żeby ten serial się kończył tak długo jak twórcy mają pomysły na jego dalszy rozwój, a ostatnie odcinki udowadniają, że tak właśnie jest. ::chytry::

Widzowie ściągający z I-tunes mają jedynie zobrazować, że statystyki należy traktować z przymrużeniem oka. Niektórzy wykorzystują je, żeby udowadniać, że serial ogląda coraz mniej widzów. Dane I-tunes zdają się poddawać w wątpliwość takie "sweeping statements".
Steph is da gangsta!! 8) Spoiler: http://www.youtube.com/watch?v=YdSNyGA2Gn8 8)
Abec

Post autor: Abec »

Tego chyba nie da się udowadniać przy pomocy innych instrumentów niż statystyki, jak mniemam. A że widzowie się poddają wiem sam po sobie (3x02) i większości znajomych... No, ale to właśnie jest kiepski argument, pozostają rzeczone statystyki.
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Ja się cieszę z wiadomości, że będzie 4 sezon. :serce:
Dopóki będzie Sawyer( 8) )to niech kręcą! 8) Będę z radością wtedy oglądał.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Antares

Post autor: Antares »

FanStefci pisze:Antares, i wszystko wskazuje na to, że 4 nie będzie ostatnim. ;)
Niestety... 4 będzie ostatni. Chyba, że znów wszystko wróci do normy (po ostatnim odcinku wierzę, że tak może się stać) i producenci LOSTA zrobią i piąty sezon 8)

A inną rzeczą jest fakt, że ci producenci mówią jedno, a za jakiś czas im się odmienia...

Więc głowa do góry :P
Awatar użytkownika
FanStefci

Antares, z tego co wiem, niedawno było mówione, że twórcy LOSTa i ABC wspólnie ustalili, że będzie 5 sezonów, ale 5-ty prawdodopodnie będzie minisezonem (prawdopodobnie ok. 10 odcinków)... No ale myślę, że wszystko okaże się po tym jaki będzie odbiór 4 sezonu przez widzów. ;)

[shadow=black]Obejrzałem przed chwilą 3x14 "Expose" i jestem pod dużym wrażeniem. Podchodziłem do tego odcinka ze sceptycyzmem ze względu na flashback Nikki i Paola i... zaskoczyłem się in plus. I to bardzo! ::jezyk:: Jedna uwaga - trzeba oglądać bardzo uważnie, bo wiele jest w nim ukrytych tzw "Easter Eggs". ;) Później oczywiście napiszę więcej szczegółów. :P [/shadow]

A promo do 3x15 - bossssskie. ::rad:: [shadow=black]Walka w błocie między Juliet a Kate o Jacka to jest coś na co czekałem, ale nie sądziłem, że wydarzy się tak szybko.[/shadow] :mrgreen: :twisted:
Abec

Linkowałem tu już kiedyś to info ;)
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Awatar użytkownika
FanStefci

Oficjalna, zaktualizowana rozpiska flashbacków do końca sezonu:

[shadow=black]3x15 Left behind (Kate)
3x16 One of us (Juliet)
3x17 Catch 22 (Desmond)
3x18 D.O.C. (Jin&Sun)
3x19 The Brig (Jack)
3x20 The Man Behind the Curtain (Dharma) :!: :!:
3x21 Greatest Hits (Charlie)

Nie ma jeszcze potwierdzenia, że 3x22 (season finale) będzie miało retro Bena, ale wydaje się to prawie pewne. Flashback Dharmy zapowiada się bombowo, a tytuł Jackowego odcinka (Paka, areszt) wzbudza spore zaciekawienie. [/shadow]

P.S. Nikt oprócz mnie nie obejrzał jeszcze "Expose"? ::chytry::
Awatar użytkownika
Agatka

Post autor: Agatka »

FanStefci pisze:
P.S. Nikt oprócz mnie nie obejrzał jeszcze "Expose"? ::chytry::
[shadow=black]Ja obejrzałam ::jezyk:: Odcinek b. dobry, ale niestety zapychacz (nie zmienia to faktu, że to chyba najlepszy zapychacz jaki byl do tej pory :mrgreen: ) Długo nie było tez napisów i musiałam oglądać bez, ale cieszę się, że wszystko zrozumiałam :zeby:

3x15 Left behind (Kate) retro kate są poprostu nuuuudne :(
3x16 One of us (Juliet) tutaj może byc ciekawie 8)
3x17 Catch 22 (Desmond) i tutaj też ::jezyk::
3x18 D.O.C. (Jin&Sun) w pierwszym sezonie myślałam, że ich wątek umrze śmiercia naturalną, a tu kolejne retrospekcje
3x19 The Brig (Jack) zawiało nudą... :ziewam: :ziewam: :ziewam:
3x20 The Man Behind the Curtain (Dharma) :shock: oby więcej takich odcinków
3x21 Greatest Hits (Charlie) mimo wszystko go lubię :lol:
3x22 (season finale) Ben kolejny ciekawy odcinek ::rad::

Stary, dobry Lost nareszcie powrócił :: bow :: , szkoda tylko że nie będzie już w tym sezonie odcinka Sawyer-centrycznego ::kwasny:: [/shadow]
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

[shadow=black]Ja też widziałam 3x14 ::ok:: Nie mogę uwierzyć, że ich tak po prostu zakopali żywcem :shock: To po co w ogóle wprowadzono te postacie? Dobry był moment jak Ben i Juliet weszli do Perły i Juliet skomentowała, że Jack jest słodki ;) Ale to trochę źle wróży Jate, więc dobrze, że jej Kate przywali w następnym odcinku :twisted: [/shadow]
- cześć chłopaczki, jak leci?
- dobrze
- dla kogo dobrze, dla tego dobrze
- dla kogo kogo, dla tego kogo...
- celna riposta :D
Awatar użytkownika
Agatka

Post autor: Agatka »

[shadow=black]- Paulo i Nikki musieli zginąć, ponieważ tylko w ten sposób mogli dostać nauczkę za swoje czyny. ( "Ludzie ich nienawidzili zanim zdążyli powiedzieć coś ważnego, ponieważ uważali, że ta dwójka psuje całą zabawę. Mogliśmy ich zwyczajnie wykreślić ze scenariusza i zapomnieć, że te postacie istnieją. Ale LOST taki nie jest. Potrafimy przyznać się do błędu." - mówi Damon Lindelof.)
- W odcinku "Left Behind" powróci Potwór.
- Pierwotnie producenci chcieli nakręcić cały odcinek o serialu "Exposé" i dopiero na koniec wyjawić, że to serial w serialu.
- Adam Horowitz uwielbia Billy Dee Williamsa, stąd jego obecność w ostatnim odcinku.
- Być może w sezonie czwartym rozbitkowie urządzą sobie Święta Bożego Narodzenia.
- Czeka nas świetna historia związana z Rose i Bernardem.
- Teoria mówiąca, że Ben nie zdrowieje tak szybko jak Locke, ponieważ je odgrzewanego kurczaka ma coś w sobie.[/shadow]

źródło: www.zagubieni.pl
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

[shadow=black]Paulo i Nikki mają zginąc po tym jak zeledwie się pojawili? :(
Odcinek 3x13 śiwetny oprócz koncówki po której nie wiedziaęłm czy mam się śmiać czy płakać :nie: Scenarzyści mają "zabujną" wyobraźnie i poprostu to co ma szokować zniechęca do ogladania oczywiście mam nadzieję , że to będzie dym
[/shadow]
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Abec

Sensacyjne informacje na temat przyszłości serialu

Poniższy tekast zawiera megaspoilery do przyszłych odcinków LOST, nie cieniuję go jednak, bo jest na to zbyt ważny.

Jak informuje portal lostnews.org producenci hitowych seriali Lost - Damon Lidelof - i "The Bold and the Beatiful - Bradley Bell - oznajmili, że w dniu dzisiejszym zakończyli wspólną, ukrywaną dotąd w tajemnicy, pracę nad clifchangerem obu produkcji. Zgodnie z podanymi przez obu Panów informacjami, większa część bohaterów wielbionego na całym świecie Lost ma wydostać się z Wyspy, po czym zaś zauważyć, że ich życie wciąż pełne jest równie niezwykłych zdarzeń. Wyjaśnieniem tego niezwykłego fenomenu ma być fakt, że w istocie cały świat jest Wyspą, a my rozbitkami. Ten facet to prawdziwy filozof - takimi słowami i ze złami w oczach Bell skomplementował swego kolegę, gdy ten podał owo uzasadnienie. Również licznie zgromadzona na sali publika - w tym oczywiście dziennikarze najbardziej opiniotwórczych czasopism z całego świata - nie ukrywała w tym miejscu wzruszenia.

Co prawda nasz projekt był jak dotąd okryty najściślejszym sekretem, jednakże uważni widzowie już od początku serialu mogli dopatrzeć się w nim licznych związków z B&B - kontynuował Lidelof. Jak bowniem inaczej niż owymi związkami wytłumaczyć fakt, że np. Kate była po całym świecie ścigana przez jednego policjanta, że Sun i Jin schodzili się i rozchodzili przez piędzisiąt, choć sami mają po ok. trzydziści? Nie wspominając już o tym, że wszyscy są krewnymi wszystkich.

Nasza współpraca pozwoli nam przebić wszystko, co do tej pory stworzono - wtórował mu Bell. Połączenie niezwykłych, jakby dla siebie wzajem stworzonych talentów naszych scenarzystów sprawi, że w naszej nowej produkcji - "Lost and Beatiful" po prostu nie będzie rzeczy niemożliwej.

Oryginalny news, więcej szczegółów i liczne zdjęcia obu panów - najwyraźniej w najlepszej komitywnie - znajdziecie na przywołanej już przeze mnie stronie.

No, no, kto by pomyślał, że nasz, pogardzany często przez szeroką opinię serial doczeka się takiej nobilitacji. A co Wy Boldmaniacy - w sumie najbardziej zainteresowani tym pomysłem, myślicie o owej inicjatywie?
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Nie działa mi ten link.
Może Taylor będzie z Sawyerem? :serce: ::rad::
Zawsze marzyłem o tym duecie. ::rad::
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Abec

Link nie działa prawdopodobie dlatego, że zbyt wielu widzów obu seriali chce tam teraz jednocześnie wejść. W końcu ta wiadmość to sensacja sezonu. Za kilka godzin powinna być we wszystkich poratlach serialowych na świecie.
Awatar użytkownika
nutelka

Post autor: nutelka »

Abec pisze:Link nie działa prawdopodobie dlatego, że zbyt wielu widzów obu seriali chce tam teraz jednocześnie wejść. W końcu ta wiadmość to sensacja sezonu. Za kilka godzin powinna być we wszystkich poratlach serialowych na świecie.
Mi wyskakuje "nie odnaleziono serwera" :evil:
... i ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...
ODPOWIEDZ