Ogólnie o filmach

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anka_

Post autor: anka_ »

black_dragon pisze: Iśc obudzic czy jutro przekazac radosną nowinę :roll: :roll: :roll:
Iść, iść! Koniecznie! ::chytry:: 8) :lol:
Co złego, to nie ja ;)
SallyFan

Post autor: SallyFan »

Oglądałem "Angels Fall". Jeden z najlepszych filmów jaki widziałem!
Normalnie napięcie podtrzymywane do końca kto jest mordercą. Kurcze już podejrzewałem wszystkich łącznie z tą babką co wynajmowała Reece :mrgreen: Właśnie potem już byłem przekonany że to na 100% Lou, a tu taki zonk :shock: Rick :shock: Policjant, lol. Znowu ładnie policje przedstawiają, nie ma co.
Heather Locklear grała absolutnie przecudownie! :serce: :serce: :serce:
Troszke może potem było za dużo techniki, ale w końcu do czegoś sie cza uczepić, nie? :mrgreen:
I tak był bossski! :: bow :: :serce:

I co ciekawe, film był z roku... 2007 ::chytry:: :shock:
Awatar użytkownika
Brooke

Post autor: Brooke »

Adex-fan Brooke pisze:A z Piątku13 powstało kilka częsci Jasona, każda następna coraz gorsza że tylko śmiać się można, oglądaliście wszystkie? Jakiś czas temu Tvp1 wszystko emitowała ::rad::
Mnie denerwują takie filmy z serii zabili go i uciekł.
Oglądałam tylko "Piątek 13" i "Jason vs Freddy" i muszę przyznać, że jak zwykle tylko Freddy był przerażający. Wstyd się przyznać, ale do dzisiaj boję się filmów z Freddym :wink:
[you] Jesteś fanem B&B zajrzyj tutaj =>
http://modanasukces.boo.pl/Forum/
Goku

Post autor: Goku »

Ja jestem fanem serii "Piątek trzynastego" :) :) :)... Najbardziej jednak podobał mi się "Piątek Trzynastego 4" a najmniej "Piątek Trzynastego 5" w którym [shadow=black]nie było Jason'a tylko jakiś palant się za niego przebierał :evil: :evil: :evil:[/shadow]. Jason X jeszcze jakoś zniosłem a Freddy vs. Jason podobało mi się :) :) :). Jak dla mnie jednak seria zaczyna się od "Piątku Trzynastego 2" czyli od pojawienia się Jason'a, potem wszystkie części pomijając "PT 5" i do "PT 8" bo dziewiątka była na niewiele wyższym poziomie od Jasona X...
Awatar użytkownika
katarzynka

Post autor: katarzynka »

Trochę przerażające jest to, że znaleźli się ludzie którzy wysmażyli 10 (?) części filmu o gościu, który o ile dobrze się orientuję niby umierał parę razy już :twisted:
Ja starałam się obejrzeć pierwszą bądź drugą część ale że nie lubię oglądać takich filmów sama to nie dałam rady patrzeć jak jakaś panna jest w ubikacji a on idzie do niej z maczetą, brrrr
Goku

Post autor: Goku »

Oj to jak ja bałem się po "Candymanie 3" który wcale nie był straszny, ale straszna była ta klątwa xP... Ze dwa miesiące bałem się spojrzeć w lustro bo wtedy w głowie chodziło mi tylko "Candyman, Candyman, Candyman, Candyman, Candyman"... W końcu jednak odważyłem się, spojrzałem w lustro i powiedziałem (drżącym głosem xP) pięć razy Candyman i... nic! :) :) :) Chociaż w nocy nadal boję się spojrzeć w lustro np. w łazience(a najgorsze jest to jak dopiero w nocy przypomina mi się o aparacie na zęby bo wtedy muszę wejść do łazienki) bo wtedy po głowie chodzi mi tylko 3 razy Krwawa Mary xD... Kiedyś też po jakimś filmie gdzie z wentylacji i rur w łazience wychodziło coś zielonego i zabijało to potem bałem się wejść do wanny xP...
Awatar użytkownika
plaska

Post autor: plaska »

Black_dragon przyprawilas mnie o ciarki... byl kiedys (poczatek lat 90tych) taki poslki film w ktorym rodzicow pozarly telewizory...

A przy okazji polecam efekt motyla 2 i hannibala rising! ;]
They're gonna hang me in the morning A'fore this night is done
They're gonna hang me in the mornin' And I'll never see the sun
http://www.pat.cba.pl
Awatar użytkownika
katarzynka

Post autor: katarzynka »

Nakręcili 'Efekt motyla 2' :?: Nic o tym nie słyszałam ::kwasny:: Ale 'jedynka' była na prawdę super, w sensie fabuły i kolejnych sekwencji :!:
Awatar użytkownika
Brooke

Teraz będą kręcić milion części które będą głównie bazować na tytule a mało wspólnego będą mieli z pierwowzorem i będą schematyczne :(
Tak jak "Oszukać Przeznaczenie" czy też "American Pie"
Awatar użytkownika
nutelka

Post autor: nutelka »

black_dragon pisze:Ja kiedyś straszyłam dziecko, jak nie chciało spac
- Raz, dwa, trzy Freddie puka do mych drzwi
Ja Freddym straszyłam brata, ale sama też nieźle się bałam. ::loll::
Kiedyś, jak oglądaliśmy go sami w ciemnym pokoju, otworzył
nam się balkon ::bojesie:: ::bojesie:: ::bojesie:: ::loll::
Pouciekaliśmy z piskiem do łóżek, ale nockę wtedy miałam z głowy ::loll:: ::loll::
Tak ogólnie to uwielbiam horrory, oglądam je z mężem, po czym on
po 10 minutach smacznie zasypia a ja do łazienki biorę psa i gadam do niego
jak głupia. Oczywiście zapalam przy tym światła w całej chałupie ::loll:: ::loll::
Poza tym wszystko ze mną w porządku ::jezyk::
... i ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...
Primok

Post autor: Primok »

Goku pisze:A mój kumpel z klasy uwielbia takie sceny xD... Mówi że chce w przyszłości nakręcić tak obrzydliwy film by ludzie wymiotowali i uciekali z kina ::loll:: ::loll:: ::loll:: ::plask wczolo: ::plask wczolo: ::plask wczolo:
Byłem na takim filmie w kinie - "Gra wstępna" (Audition). Nie wiem tylko czemu niektórzy idą na taki film jak nie są gotowi na to co zobaczą, a są przecież ostrzegani przed filmem - każdy przed wejściem dostał foliowy woreczek. Raczej nie jest to przyjemny widok dlatego wolę takie filmy oglądać w domu. "Audition" jest dla mnie jednym z najlepszych horrorów ostatnich lat ::chytry:: .
Goku pisze:Ja jutro idę z klasą do kina na "Most do Terabithii" (odrabiamy 4. Maja)... Oglądał ktoś?? Jakie wrażenia??

Ja osobiście wolałbym pójść na "Labirynt Fauna" ::kwasny::...
"Most do Terabhitii" z chęcią bym obejrzał zdecydowanie bardziej niż tą komedię, bo efekty są ponoć rewelacyjne, a "Labirynt Fauna" oglądałem już 3 razy - niesamowity film :zeby: .

Co do "Piątków .." to jedynka jest arcydziełem, który oglądam co najmniej kilka razy w roku :wink: .
Awatar użytkownika
anka_

Post autor: anka_ »

Primok pisze:Byłem na takim filmie w kinie - "Gra wstępna" (Audition). Nie wiem tylko czemu niektórzy idą na taki film jak nie są gotowi na to co zobaczą, a są przecież ostrzegani przed filmem - każdy przed wejściem dostał foliowy woreczek. Raczej nie jest to przyjemny widok dlatego wolę takie filmy oglądać w domu. "Audition" jest dla mnie jednym z najlepszych horrorów ostatnich lat ::chytry:: .
Woreczki? :shock: Co tam takie było? ::chytry:: Bo może powinnam to obejrzeć... :mrgreen:
Co złego, to nie ja ;)
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

Jak mówimy o różnych schizach po obejrzeniu filmów to pamiętam jak po "The Grudge" ciągle słyszałam te warczące dźwięki wydawane przez tą japońską laskę ;) Plaska "The Butterfly Effect 2" jest naprawdę taki dobry? U mnie leży już kilka miesięcy i nie mogę się za niego zabrać, bo najpierw ściągnęłam go mając pozytywne wrażenia po pierwszej części a potem naczytałam się negatywnych opinii o drugiej i mi przeszła ochota na oglądanie :(
- cześć chłopaczki, jak leci?
- dobrze
- dla kogo dobrze, dla tego dobrze
- dla kogo kogo, dla tego kogo...
- celna riposta :D
Awatar użytkownika
Brooke

Primok pisze:"Labirynt Fauna" oglądałem już 3 razy - niesamowity film :zeby: .
"Labirynt Fauna" rzeczywiście dobry film. Kołysanka którą wszyscy nucili jest niesamowita :wink: Film bardzo mi się podobał. Naprawdę wart obejrzenia. Najbardziej podobała mi się postać potwora, który miał oczy na dłoniach.
Awatar użytkownika
Misia

Post autor: Misia »

Obejrzałam wczoraj Smakosza :wink: Niezły filmik ::krzyw:: Bałam się i oglądałam przy włączonym świetle :P Dziwne zakończenie było ::kwasny:: no i scena w której ten stwór czy co to było porwał tego chłopaka i leciał z nim w kierunku księżyca byla ::cojest:: Bardzo podobał mi się początek ::ok:: Dobrze,ze nie było zbyt wiele obrzydliwości :wink:

Black Dragonie niezła akcja z tą szczoteczką :lol: ::bojesie:: Ogólnie to ja też jestem straszliwa i po zakończonym horrorze boje się przejść do pokoju ::cojest::
Team Hunter:)A jak!
ODPOWIEDZ