Post autor: Lizzy »

Trzymajmy kciuki za Jet Set.Ale ich piosenka zeszłoroczna była chyba lepsza...Zobaczymy zobaczymy...

Post autor: Gabra-Sheila »

Oleg pisze:Było cudownie, ale na pewno nie ze względu na te monstra ::cojest::

A dziś już można zacząć odliczanie ::rad:: Jeszcze niecałe 6 godzin ::rad:: A oto kolejność dzisiejszych występów:
1 Bułgaria Voda Elitsa Todorova & Stoyan Yankulov
2 Izrael Push the button Teapacks
3 Cypr Comme ci comme ça Evridiki
4 Białoruś Work your magic Koldun (Колдун)
5 Islandia Valentine Lost Eiríkur Hauksson
6 Gruzja My Story Sopho Khalvashi
7 Czarnogóra Hajde kroči Stevan Faddy / Стеван Фади
8 Szwajcaria Vampires are alive DJ Bobo
9 Mołdawia Fight Natalia Barbu
10 Holandia On top of the world Edsilia Rombley
11 Albania Hear my plea Frederik Ndoci
12 Dania Drama queen DQ
13 Chorwacja I believe in love Dado Topic & Dragonfly
14 Polska Time to party The Jet Set
15 Serbia Molitva Marija Serifović
16 Czechy Malá dáma Kabat
17 Portugalia Dança comigo Sabrina
18 Macedonia Mojot svet Karolina Goceva
19 Norwegia Ven a bailar conmigo Guri Schanke
20 Malta Vertigo Olivia Lewis
21 Andora Let's save the world Anonymous
22 Węgry Unsubstantial blues Magdi Rúzsa
23 Estonia Partners in crime Gerli Padar
24 Belgia Love power! The KMG's
25 Słowenia Cvet z juga Alenka Gotar
26 Turcja Shake it up şekerim Kenan Dogulu
27 Austria Get a life - get alive Ric Papilaya
28 Łotwa Questa Notte Bonaparti.lv

Do faworytów są zaliczani: Cypr, Białoruś, Serbia i Szwajcaria.
Dla mnie to Lordi byli największymi gwiazdami rok temu a ich piosenka... :serce:

Przed chwilą oglądałam większość występów z przed roku i Lordi zrobiło swoje w pięknym stylu :mrgreen: Super byli też LT United, Silvia Night i Carola :)
W tym roku wydawałoby się, że nie ma gwiazd, ale jest DJ Bobo z bardzo fajną piosenką, jest Verka Serduchka ze swym Danzing'iem, jest izraelski zespół Teapacks ze swym boskim utworem Push The Button itd.
Ja 3mam kciuki właśnie za Izrael, Ukraine i Polskę naturalnie :mrgreen:
Piosenka reprezentująca Polskę jest świetna i oby podbiła serca Europy :zeby:
Eurowizja za 5 godzin, niech wygra najlepszy!!! :mrgreen:

Post autor: Debora »

Mnie denerwuje to,że Niemcy,Wlk.Brytania,Francja i Hiszpania mają zagwarantowany udział w finale nawet jeżeli mają ostatnie miejsca.
A przecież niektóre kraje,które w półfinale nie dostały się do finału mają o wiele lepsze piosenki niż Francja,Niemcy itp..
Tak było w przypadku Polski i Francji,Francja miała beznadziejną piosenkę i od lat ma ostanie miejsca,a piosenka Ich Troje była sto razy lepsza i nie przeszła do finału,
Śpieszmy się kochać ludzi,bo tak szybko wyjeżdżają za granicę....

...;:::Lordi,Nirvana,Mettalica:::;....

Post autor: Robi »

Wielka Brytania , Niemcy , Francja i Hiszpania mają miejsca zagwarantowane finale ,ponieważ te państwa finansują ten konkurs .

Post autor: emeralda »

Ech - te zaklepane miejsca jeszcze nie taki problem. Gorzej jest z glosowaniem "blokowym" ;)
Balkany na siebie, Skandynawia na Skandynawie, Grecja na pewno 12 pkt da cypryjskiej piosence i na odwrot, blok wschodni na siebie.
No ale dlatego lubie Eurowizje ;) bo zawsze sie mozna politycznie doksztalcic, kto z kim trzyma, kogo nie lubi, no i czy te "uklady" sa aktualne, czy Turcja dostanie duzo punktow od NImiec i Francji ;) Najbardziej mnie tam interesuje przyznawanie punktow:D
Bo piosenki totakie sobie.
Noi jeszcze jest ciekaw, kto w tym roku najbardziej sie rozbierze, kto zroobi z siebie wiekszego idiote, albo kto sie najlepiej przebierze ;)
Nie wiem, czy jakas stacja to tutaj transmituje, albo jakby tak Tv Polonia raczyla transmitowac ...

Post autor: Goku »

emeralda - TV Polonia 21:00 Konkurs Piosenki Eurowizji Helsinki 2007 ;) Więc będziesz miała na jakim programie obejrzeć :) A w Niemczech nie emitują nigdzie eurowizji??
Administrator
Awatar użytkownika
Administrator

Post autor: Oleg »

Gdyby nie emitowali to nie mogliby brać udziału :zeby: Emitują na jakimś publicznym kanale. Sam nawet tam oglądałem półfinał w 2004, kiedy to TVP nas tym nie uraczyła :zmiesz::

Post autor: Primok »

Nie wiem, czy transmitują półfinał, ale konkurs finałowy jest na ARD. No i skoro Niemcy mają zagwarantowany udział w finale to półfinału chyba nie muszą pokazywać - tak jak to zrobiła TVP1 kilka lat temu :wink: .

Nie mam pojecia czy dzis emituja - nie zajrzalam do programu ;) Ale jak jest na Polonii to tam bede ogladac :D:D:D No a final na niemeickiej ;) I wszyscy zadowoleni ;)
Administrator
Awatar użytkownika
Administrator

Post autor: Oleg »

Primok pisze:Nie wiem, czy transmitują półfinał, ale konkurs finałowy jest na ARD. No i skoro Niemcy mają zagwarantowany udział w finale to półfinału chyba nie muszą pokazywać - tak jak to zrobiła TVP1 kilka lat temu :wink: .
Muszą , muszą ::ok:: Tylko w 2004 roku nie było to obowiązkowe :? Wtedy Polska, Francja i Rosja nie transmitowały półfniału. Teraz wszyscy muszą, ale niekoniecznie w pierwszym czy drugim programie :wink:

Post autor: Liason-fanka »

Jak dla mnie to Eurowizja sie strasznie skomercjalizowala i w ogole poziom jest z roku na rok coraz gorszy, ale nie zmienia to faktu, ze co roku i tak ogladam, hehe :D

IMO kiepskim posunieciem bylo pozwolenie na spiewanie w wybranym jezyku, bo teraz wszyscy po angielsku sie sila, a teksty sa tak ambitne, ze az z nog powalaja :D

Post autor: Tęczowy »

A ja już się nie mogę doczekać i tradycyjnie czekam z kartką, na której daję swoją punktację :P

A jeszcze napisze, jakby ktos chcial jako ciekawostke, albo tak sobie pstrykac miedzy kanalami, Niemcy transmituja, na jakiejs chyba regionalnej NDR, w kazdym razie jesczze nie zdarzylo mi sie tego kanalu ogladac. ;) I ide na Polonii ogladac :D:D

Ale jest transmisja, wiec zgodnie z regulaminem ;)

Trzymam kciuki za naszych :D:D:D:D

Post autor: Liason-fanka »

No ja tez trzymam kciuki za naszych, chociaz tak srednio mi sie ta piosenka podoba...

Post autor: Goku »

Ja także trzymam kciuki za The Jet Set :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:... Z tych co były na razie najbardziej podobała mi się piosenka Islandii, a najmniej chyba Gruzji ::plask wczolo: ::jezyk::

[ Dodano: 2007-05-10, 21:37 ]
Zmieniam zdanie!!! Najlepsza jest Szwajcaria!!! :wink: :D :D :D :D :) :) :)
ODPOWIEDZ