Dla mnie to Lordi byli największymi gwiazdami rok temu a ich piosenka...Oleg pisze:Było cudownie, ale na pewno nie ze względu na te monstra![]()
A dziś już można zacząć odliczanieJeszcze niecałe 6 godzin
A oto kolejność dzisiejszych występów:
1 Bułgaria Voda Elitsa Todorova & Stoyan Yankulov
2 Izrael Push the button Teapacks
3 Cypr Comme ci comme ça Evridiki
4 Białoruś Work your magic Koldun (Колдун)
5 Islandia Valentine Lost Eiríkur Hauksson
6 Gruzja My Story Sopho Khalvashi
7 Czarnogóra Hajde kroči Stevan Faddy / Стеван Фади
8 Szwajcaria Vampires are alive DJ Bobo
9 Mołdawia Fight Natalia Barbu
10 Holandia On top of the world Edsilia Rombley
11 Albania Hear my plea Frederik Ndoci
12 Dania Drama queen DQ
13 Chorwacja I believe in love Dado Topic & Dragonfly
14 Polska Time to party The Jet Set
15 Serbia Molitva Marija Serifović
16 Czechy Malá dáma Kabat
17 Portugalia Dança comigo Sabrina
18 Macedonia Mojot svet Karolina Goceva
19 Norwegia Ven a bailar conmigo Guri Schanke
20 Malta Vertigo Olivia Lewis
21 Andora Let's save the world Anonymous
22 Węgry Unsubstantial blues Magdi Rúzsa
23 Estonia Partners in crime Gerli Padar
24 Belgia Love power! The KMG's
25 Słowenia Cvet z juga Alenka Gotar
26 Turcja Shake it up şekerim Kenan Dogulu
27 Austria Get a life - get alive Ric Papilaya
28 Łotwa Questa Notte Bonaparti.lv
Do faworytów są zaliczani: Cypr, Białoruś, Serbia i Szwajcaria.
Przed chwilą oglądałam większość występów z przed roku i Lordi zrobiło swoje w pięknym stylu
W tym roku wydawałoby się, że nie ma gwiazd, ale jest DJ Bobo z bardzo fajną piosenką, jest Verka Serduchka ze swym Danzing'iem, jest izraelski zespół Teapacks ze swym boskim utworem Push The Button itd.
Ja 3mam kciuki właśnie za Izrael, Ukraine i Polskę naturalnie
Piosenka reprezentująca Polskę jest świetna i oby podbiła serca Europy
Eurowizja za 5 godzin, niech wygra najlepszy!!!
Mnie denerwuje to,że Niemcy,Wlk.Brytania,Francja i Hiszpania mają zagwarantowany udział w finale nawet jeżeli mają ostatnie miejsca.
A przecież niektóre kraje,które w półfinale nie dostały się do finału mają o wiele lepsze piosenki niż Francja,Niemcy itp..
Tak było w przypadku Polski i Francji,Francja miała beznadziejną piosenkę i od lat ma ostanie miejsca,a piosenka Ich Troje była sto razy lepsza i nie przeszła do finału,
A przecież niektóre kraje,które w półfinale nie dostały się do finału mają o wiele lepsze piosenki niż Francja,Niemcy itp..
Tak było w przypadku Polski i Francji,Francja miała beznadziejną piosenkę i od lat ma ostanie miejsca,a piosenka Ich Troje była sto razy lepsza i nie przeszła do finału,
Śpieszmy się kochać ludzi,bo tak szybko wyjeżdżają za granicę....
...;:::Lordi,Nirvana,Mettalica:::;....
...;:::Lordi,Nirvana,Mettalica:::;....
Wielka Brytania , Niemcy , Francja i Hiszpania mają miejsca zagwarantowane finale ,ponieważ te państwa finansują ten konkurs .
[scroll][you] Zapraszam na Forum Katherine Kelly Lang, serialowej Brooke Logan Forrester[/scroll]
Forum Brooke www.katherinekellylang.fora.pl
Forum Brooke www.katherinekellylang.fora.pl
Ech - te zaklepane miejsca jeszcze nie taki problem. Gorzej jest z glosowaniem "blokowym" 
Balkany na siebie, Skandynawia na Skandynawie, Grecja na pewno 12 pkt da cypryjskiej piosence i na odwrot, blok wschodni na siebie.
No ale dlatego lubie Eurowizje
bo zawsze sie mozna politycznie doksztalcic, kto z kim trzyma, kogo nie lubi, no i czy te "uklady" sa aktualne, czy Turcja dostanie duzo punktow od NImiec i Francji
Najbardziej mnie tam interesuje przyznawanie punktow:D
Bo piosenki totakie sobie.
Noi jeszcze jest ciekaw, kto w tym roku najbardziej sie rozbierze, kto zroobi z siebie wiekszego idiote, albo kto sie najlepiej przebierze
Nie wiem, czy jakas stacja to tutaj transmituje, albo jakby tak Tv Polonia raczyla transmitowac ...
Balkany na siebie, Skandynawia na Skandynawie, Grecja na pewno 12 pkt da cypryjskiej piosence i na odwrot, blok wschodni na siebie.
No ale dlatego lubie Eurowizje
Bo piosenki totakie sobie.
Noi jeszcze jest ciekaw, kto w tym roku najbardziej sie rozbierze, kto zroobi z siebie wiekszego idiote, albo kto sie najlepiej przebierze
Nie wiem, czy jakas stacja to tutaj transmituje, albo jakby tak Tv Polonia raczyla transmitowac ...
Muszą , musząPrimok pisze:Nie wiem, czy transmitują półfinał, ale konkurs finałowy jest na ARD. No i skoro Niemcy mają zagwarantowany udział w finale to półfinału chyba nie muszą pokazywać - tak jak to zrobiła TVP1 kilka lat temu.
Jak dla mnie to Eurowizja sie strasznie skomercjalizowala i w ogole poziom jest z roku na rok coraz gorszy, ale nie zmienia to faktu, ze co roku i tak ogladam, hehe
IMO kiepskim posunieciem bylo pozwolenie na spiewanie w wybranym jezyku, bo teraz wszyscy po angielsku sie sila, a teksty sa tak ambitne, ze az z nog powalaja
IMO kiepskim posunieciem bylo pozwolenie na spiewanie w wybranym jezyku, bo teraz wszyscy po angielsku sie sila, a teksty sa tak ambitne, ze az z nog powalaja
A ja już się nie mogę doczekać i tradycyjnie czekam z kartką, na której daję swoją punktację 
Zapraszam do czytania:
http://www.forummns.pl/viewtopic.php?t=1195
http://www.forummns.pl/viewtopic.php?t=1195
A jeszcze napisze, jakby ktos chcial jako ciekawostke, albo tak sobie pstrykac miedzy kanalami, Niemcy transmituja, na jakiejs chyba regionalnej NDR, w kazdym razie jesczze nie zdarzylo mi sie tego kanalu ogladac.
I ide na Polonii ogladac
:D
Ale jest transmisja, wiec zgodnie z regulaminem
Trzymam kciuki za naszych
:D:D:D
Ale jest transmisja, wiec zgodnie z regulaminem
Trzymam kciuki za naszych