General Hospital

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Kaj_1986

Post autor: Kaj_1986 »

Liason-fanka pisze:
Kaj_1986 pisze:tak sobie ostatnio youtubeowałem i trafiłem na filmiki z general hospital. nie mam czasu oglądać tego serialu, ale one mnie zachwyciły. szczególnie ta aktorka z północ-południe jest na nich świetna, a i znienawidzona przez "coponiektórych" postać lucky'ego jest w tym wydaniu bardzo fajna
Ehm, ehm, czy to byla jakas aluzja do mnie? :D No coz, nigdy nie robilam tajemnicy z tego, ze nie trawie Lucky'ego i zarowno w wydaniu obecnym jak i za czasow Jacoba Younga to postac mnie strasznie denerwowala.

Ciesze sie, ze Jake juz jest w domu, tylko oczywiscie glupi Lucky musial od razu aresztowac Jasona!! Wrrr!!! Ale Liz i tak pojdzie go odwiedzic w wiezieniu :D

Juz nie moge sie doczekac, az Lucky dowie sie prawdy o Jake'u i Jason wreszcie bedzie sie mogl przyznac do swojego syna. Wedlug spoilerow tego lata Jason i Liz maja "bond over their son" i oczywiscie fani Liasonka zacieraja rece :D
Te akurat filmiki są jeszcze sprzed Jacoba Younga, kiedy grał go Jonathan Jackson. To było jeszcze przed transformacją Lucky'ego w zdradzającego żonę narkomana i du... łajdaka, w celach promocyjnych Liason. Za Liason nie przepadam. Jak dla mnie ta chemia między nimi jest jakaś naciągana. Wolałem parę Lucky/Elizabeth, z powodu łączącej ich długiej historii, ale ponieważ twórcy nagle postanowili, że Lucky przestanie być miłością życia Liz, i stanie sie zupełnie innym człowiekiem, ich dalsze wspólne bycie nie wchodzi w grę. Podobną transformację przeszłą Sam zresztą. I Liz. Jason pozostał Jasonem. Liz przeszła najgorszą możliwą zmianę charakteru postaci. Stała się kłamcą, a co gorsze hipokrytką. W Liason denerwuje mnie też podejście fanów tej pary do Jake'a. Nie mogą się doczekać pojednania Jasona, Jake'a i Elizabeth. A gdzie w tym wszystkim jest Lucky? Bo to on jest ojcem dziecka. Jason jest ojcem biologicznym, i sam wybrał sobie taką rolę. Nie cierpię kiedy ktoś przedkłada więzy krwi nad ludzkie uczucia. A dla Lucky'ego Jake jest synem. Mam nadzieję, że scenarzyści serialu o tym nie zapomną, bo Lucky jest prawnym ojcem dziecka, i z tego co wiem, nie można takiego kogoś tak po prostu pozbawić praw ze względów biologicznego ojcostwa kogoś innego. Liz i Jason sami wybrali ukrywanie prawdy przed Lucky'im by nie niszczyć idealnego życia Elizabeth, więc powinni liczyć sie z konsekwencjami, że Lucky ma moralne i ustawowe prawo być ważną częścią życia Jake'a do końca jego dni. Uff... takie moje trzy grosze :) Ogólnie jestem bardzo wrażliwy na punkcie praw rodziców niebiologicznych :)
A tak po prawdzie to lubię wszystkie osoby zamieszane w tą sytuację, nawet hipokrytkę Elizabeth (chociażby za to jak czule trzyma na rękach Jake'a..oj...) i po cichu kibicuję parze Sam/Lucky, która mogłaby trochę podenerwować Liason ;)
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Post autor: Liason-fanka »

Ja nie powiem, Elizabeth mnie denerwuje strasznie, bo uwazam, ze powinna od razi owiedziec Lucky'emu prawde - ze to Jason jest ojcem dziecka i ze to z nim Liz chce byc. I niezaleznie od calej mojej antypatii do Luckye'go, uwazam ze Liz postepuje strasznie nie fair, bo prawda predzej czy pozniej wyjdzie na jaw i Lucky strasznie na tym ucierpii. A co do tej postaci wlasnie to mi sie wydaje, ze jedynie Lucky'ego granego przez Jonathana Jacksona bylabym w stanie polubic. Wydaje mi sie nawet, ze podobalaby mi sie tez para Liz i Lucky, zreszta wielu obecnych fanow Liasona bylo swego czasu fanami Liz i Lucky'ego. Jednak kiedy Lucky powrocil po tym pozarze i Jonathana zastapil Jacob, totalnie zmienili ta postac. Lucky stal sie agresywny, niemilosiernie zazdrosny i w ogole zrobili z niego strasznego lajdaka. A Lucky grany przez Grega to juz w ogole narkoman zdradzajacy zone i tak dalej... Wydaje mi sie, ze lepiej dla serialu byloby gdyby Lucky sobie zginal w tym pozarze, a Jason byl po prostu nowa miloscia Liz. a tak to wydaje mi sie, ze scenarzysci zniszczyli absolutnie pare Liz i Lucky wspolczuje wszystkim fanom dawnego Lucky'ego, ze musza cos takiego ogladac.

Natomiast do do Liasona to to, ze im kibicuje to nie znaczy, ze zgadzam sie badz popieram ich zachowanie. Momentami mam ochote czyms uderzyc Liz, zeby wreszcie sie obudzila i przestala oszukiwac Lucky'ego i siebie. Im dluzej to bedzie trwalo, tym bardziej Lucky bedzie cierpial. Ale mimo wszystko uwielbiam sceny Liz i Jasona i zawsze bede kibicowac tej parze. Wedle wszelkich spoilerow Jason i Liz bardzo sie do siebie zbliza latem, wiec jest szansa, ze wreszcie fani Liasona sie doczekaja az ich ulubiency wyznaja sobie milosc :D Albo przynajmniej przyznaja, ze cos do siebie czuja...
SallyFan

Post autor: SallyFan »

http://www.youtube.com/watch?v=2UX5XYd2US0

Nowa czołówka General Hospital :wink:
Dodano: Cooper, Logan, Jerry, Kate, Spinelli, Edward
Usunięto: Dillon (mimo że ciągle jest w serialu)
Zaaktualizowano: Elizabeth :shock: , Robin, Lulu :serce: i view Monica&Alan :)

Całą czołówke warto oglądnąć dla viewu Elizabeth :shock: :shock: :shock: Został cudownie zrobiony!
I pięknie Kate :serce:
To miłe że zostawili Monica&Alan i widać jak Alan jakby "znika" :wink:

I jeszcze coś:
http://www.youtube.com/watch?v=_Qxl6IJsPdM

Czołówka General Hospital: Night Shift
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Ja prawie bym przegapila nowa czolowke, bo czesto sciagam z GH w klipach gdzie czolowki nie ma, a nawet jak sciagam cale odcinki to czolowke na ogol przewijam, hehe :D Zupelnie przez przypadek sie skapnelam ze jest nowa, bo akurat czegos szukalam w pokoju i bylam z dala od kompa jak sie zaczela czolowka no i patrze a tu Spinelli :D Super jest ta nowa czolowka!!!

A nie wie ktos gdzie mozna ogladac Night Shift???
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

A czy może Emme Samms uśmiercono w tym serialu?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Adex-fan Brooke pisze:A czy może Emme Samms uśmiercono w tym serialu?
A tego to nie wiem. Wiem, ze ona grala w GH i nawet ostatni raz pojawila sie jeszcze w 2006 roku, ale z opisow jej postaci, ktore sobie poczytalam (bo GH ogladam dopiero od poczatku tego roku, wiec nie widzialam Emmy Samms) nie wynika jakoby ja usmiercili.
Awatar użytkownika
Thorne

Post autor: Thorne »

Liason-fanka pisze:Ja prawie bym przegapila nowa czolowke, bo czesto sciagam z GH w klipach gdzie czolowki nie ma, a nawet jak sciagam cale odcinki to czolowke na ogol przewijam, hehe :D Zupelnie przez przypadek sie skapnelam ze jest nowa, bo akurat czegos szukalam w pokoju i bylam z dala od kompa jak sie zaczela czolowka no i patrze a tu Spinelli :D Super jest ta nowa czolowka!!!

A nie wie ktos gdzie mozna ogladac Night Shift???
Na mininovie (www.mininova.org) jest 1szy epizod. :D Ale co to wogóle jest? To nightshift? Jakiś program "za kulisami GH"?
If you can't beat them, join them...
Awatar użytkownika
Liason-fanka

No wlasnie wczoraj sprawdzalam na mininovie, ale widocznie jeszcze nie bylo :D Sama dokladnie nie wiem co to ma byc, ale z tego co rozumiem to jakis spin-off GH nadawany w pasmie primetime, ktory sie bedzie skupial na personelu General Hospital. Tak przynajmniej zrozumialam z niewielu zrodel jakie na ten temat czytalam. Jak obejrze to powiem dokladniej co to za stwor :)
GL Forever

Post autor: GL Forever »

GH to chyba jedyna soap opera w USA, która nie jest dyskryminowana ze względu na wiek. Trzyma się mocno na trzecim miejscu pod względem oglądalności, a za jakiś czas może nawet wskoczy na drugie ::jezyk:: Mimo tych 44 lat i statusu trzeciej pod względem długości soapy w USA, trzyma się mocno. A tak w ogóle, to co ostatnio dzieje się w serialu ?
Awatar użytkownika
Liason-fanka

GL forever pisze:GH to chyba jedyna soap opera w USA, która nie jest dyskryminowana ze względu na wiek. Trzyma się mocno na trzecim miejscu pod względem oglądalności, a za jakiś czas może nawet wskoczy na drugie ::jezyk:: Mimo tych 44 lat i statusu trzeciej pod względem długości soapy w USA, trzyma się mocno. A tak w ogóle, to co ostatnio dzieje się w serialu ?
Hmmm, no dzieje sie sporo....

Jerry probuje wtopic sie w zycie Port Charles udajac przykladnego wujka, co oczywiscie niesamowicie denerwuje Carly. Nie mowiac juz o Sonny'm, ktory sie wscieka ze Carly pozwala Jerry'emu na kontakt z synami. Za to Alexis wyraznie nadal jest zauroczona Jerry'm, ale zupelnie nie wiem dlaczego, bo przeciez wie co z niego za facet... No ale coz...

Jax jest nadal "missing in action" i Carly sie wkurza na Jerry'ego, ze nie chce jej powiedziec.

Ric szykowal zasadzke na Sonny'ego, ale Sonny o tym wiedzial, wiec za duzo z tej zasadzki nie wyszlo. Jedyne co sie stalo wazniejszego to Cooper postrzelil Logana i tezn przez to musial wystawic Lulu do wiatru na ich randce. A Maxie oczywiscie ciagle biednej Lulu dogaduje.

Jason siedzi w wiezieniu i teskni za Jakiem i Elizabeth, a Elizabeth udaje ze ona i Lucky tworza rodzine... Sam natomiast ludzi sie, ze Jason jej wybaczy, ze pozwolila na porwanie jego syna.

To tak w skrocie, wiec na pewno cos pominelam. Jakby Cie interesowal jakis watek albo bohater to daj znac i Ci napisze co i jak :D

A co do ogladalnosci GH to jak sobie porownam z DOOL czy Passions to naprawde widac dlaczego GH ma duzo wieksza ogladalnosc. Watki sa ciekawsze i duzo szybciej akcja sie toczy. Tzn w DOOL i Passions tez jest wiele fajnych watkow, ale tam jednak za bardzo to wszystko przeciagaja. Najlepszym przykladem moze byc ostatnio porwanie Jake'a, ktore w Passions czy DOOL zapewne trwalo by ze 3 miesiace, a w GH wszystko sie szybciej skonczylo :D
GL Forever

Dzięki za napisanie :mrgreen: Średnia oglądalnośc GH w okresie od 2 do 6 lipca wynosiła - 2.6 (nie napiszę, że milionów, bo to jest podawane w ratingach).
GL Forever

Marek Forrester pisze:General Hospital - Night Shift to spin-off opery mydlanej General Hospital. Serial emitowany jest w primetime i pierwszy sezon liczyć będzie 13 odcinków. Emisja na kanale SoapNet. Pierwszy odcinek serialu obejrzało aż 1 mln widzów co w historii kanału jest prawdziwym rekordem! 1 odcinek miał swoją premierę 12 lipca, kolejne raz w tygodniu. Ja mam już ściągnięty pierwszy odcinek i obejrze go prawdopodobnie jeszcze dziś wieczorem.

A SoapNet jest tylko dostępny dla amerykańców. Trzeba ściągac odcinki 8) A wiesz, czy ludzie chwalą może ten spin off ?
Ostatnio zmieniony 2011-01-10, 23:04 przez GL Forever, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Ja mam sciagniety pierwszy odcinek, ale jeszcze nie mialam okazji obejrzec. Jestem do tylu ze zwyklym GH, wiec najpierw to musze nadrobic, hehe :D Ale jestem bardzo ciekawa Night Shift.
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Szkoda, ze to nie soapka.A tam grają jakieś postacie z orginalnego Generalu?
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Ja dopiero dzisiaj prawdopodobnie obejrzę Night Shift chociaż nie oglądam GH mam nadzieje ,że nie ma to związku...

Aktorzy i postacie:
Bradford Anderson as Damian Spinelli
Amanda Baker as Jolene Crowell
Nazanin Boniadi as Leyla Mir
Steve Burton as Jason Morgan
Sonya Eddy as Epiphany Johnson
Kiko Ellsworth as Stan Johnson
Kent King as Dr. Lainey Winters
Kimberly McCullough as Dr. Robin Scorpio
Ron Melendez as Dr. Andy Archer
Minae Noji as Dr. Kelly Lee
Dominic Rains as Dr. Leo Julian