"Moda..." wychodzi z mody?

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Brooklyn

Post autor: Brooklyn »

Nie twierdze, że ktoś kogoś uwodził, bo między nimi po prostu narodziło się uczucie. Dużo prawdziwsze od chorej więzi z Macy. Napisałem tylko jak powinna zareagować Kim.
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

To nie jest temat Brooke-Thorne-Macy ;)
Marisa

Post autor: Marisa »

Brooklyn pisze:Nie twierdze, że ktoś kogoś uwodził, bo między nimi po prostu narodziło się uczucie. Dużo prawdziwsze od chorej więzi z Macy. Napisałem tylko jak powinna zareagować Kim.
No tak jasne, nie dość, że stanęłaby za jakąś lafiryndą zamiast za własną siostrą to jeszcze wymyśliłaby te bzdury. Gratuluje pomysłu ::chytry:: ::ke:: :lol:
Awatar użytkownika
Brooklyn

Marisa pisze:
Brooklyn pisze:Nie twierdze, że ktoś kogoś uwodził, bo między nimi po prostu narodziło się uczucie. Dużo prawdziwsze od chorej więzi z Macy. Napisałem tylko jak powinna zareagować Kim.
No tak jasne, nie dość, że stanęłaby za jakąś lafiryndą zamiast za własną siostrą to jeszcze wymyśliłaby te bzdury. Gratuluje pomysłu ::chytry:: ::ke:: :lol:
Kończę z off-topem. Napiszę tylko parę rzeczy. Jeśli twoja siostra zgwałci cie i zmusi do jedzenia odchodów to nadal będziesz ją wielbić? ::kwasny:: Nawet nie wiadomo czy ona są siostrami. Ta stara oszustka Sally mogła się przecież puszczać.
Awatar użytkownika
ana

Post autor: ana »

Brooklyn pisze:
Marisa pisze:
Kończę z off-topem. Napiszę tylko parę rzeczy. Jeśli twoja siostra zgwałci cie i zmusi do jedzenia odchodów to nadal będziesz ją wielbić? ::kwasny:: Nawet nie wiadomo czy ona są siostrami. Ta stara oszustka Sally mogła się przecież puszczać.

Brooklyn.....to co napisałes to przechodzi całkowite wyczucie jakiegokolwiek smaku i zdrowego podejścia do serialu..........To obrzydliwe..........a że Kim i Macy są siostrami to oczywiste............Mogłabym przypuszszam w tak sam obrzydliwy sposób z kim Brook moglaby mieć dzieci............ale nie bede.............
Awatar użytkownika
Leon

Post autor: Leon »

Może być tutaj. ;)
Jedno piwo to nie piwo.......
Awatar użytkownika
Brooklyn

"Moda..." jest mało ambitnym serialem. To fakt. W gruncie rzeczy to każdy może być z każdy. To kwestia czasu, czyli odcinków. Z ze stwierdzeniem Leona, że "Moda..." coś zafałszowuje czasami mogę się zgodzić. Najgorsze są sceny z duchami (śmierć kliniczna Taylor). Interpretuje to jako wyobraźnie Taylor, choć zostało to przedstawione jako prawdziwe wydarzenie. Takie sceny są bezadziejne. Zwroty akcji w "Modzie..." są naciągane, ale raczej ludzie to wiedzą i nie wzorują się na bohaterach. Poza tym w serialu nie chodzi o realizm. Chodzi o emocje. Swata się członków znienawidzonych rodzin itd., żeby ludziom chciało się opowiedzieć po czyjejś stronie, komentować.
Kitty

Post autor: Kitty »

Gdy odrzucimy całą otoczkę ( bogactwo materialne bohaterów, eleganckie stroje, domy z basenem itp.) zostaną po prostu ludzie i ich problemy. To ciekawe patrzeć, jak sobie z nimi radzą, jakich wyborów dokonują. Dla mnie nie jest to mało ambitne.
Poza tym "Moda" porusza też problemy społeczne np. alkoholizm.

Brooklyn, teraz dostrzegłam Twój post, więc jeszcze krótko skomentuję: oczywiście, pewne sprawy ( np. sceny z duchami) mogą razić, wręcz wydawać się głupie. Ale trzeba mieć na uwadze, że "Moda" to tylko serial i tak jak kazdy inny film lub np. powieść jest tylko namiastką rzeczywistości. Każda myśląca osoba powinna patrzeć na te "dzieła" z odpowiednim dystansem.
Ostatnio zmieniony 2006-12-26, 19:59 przez Kitty, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Leon

Brooklyn zgadzam się z Toba w 100%.
Awatar użytkownika
LoLex

Post autor: LoLex »

MNS co jakiś czas wspomina o takich problemach jak antykoncepcja, zagrożenie wirusem HIV, gruźlica, zapłodnienie in-vitro, alkholizm jak napisała Kitty czy np. wychowanie dziecka przez młodą parę i inne tego typu problemy. To nie jest pusty serial.
Awatar użytkownika
arturkcf

Post autor: arturkcf »

Powiem tyle: mns jest świetną komedią!
Awatar użytkownika
Brooklyn

Właściwie to to poruszanie problemów społecznych nie było celem scenarzystów, żeby jakoś kształtować widzów. Po prostu takie rzeczy dzieją się w życiu i dzieją się też u naszych bohaterów.
Awatar użytkownika
Leon

Kitty pisze:Gdy odrzucimy całą otoczkę ( bogactwo materialne bohaterów, eleganckie stroje, domy z basenem itp.) zostaną po prostu ludzie i ich problemy. To ciekawe patrzeć, jak sobie z nimi radzą, jakich wyborów dokonują. Dla mnie nie jest to mało ambitne.
Poza tym "Moda" porusza też problemy społeczne np. alkoholizm.
Problem alkoholizmu poruszony jest np. w filmie "Wszyscy jesteśmy Chrystusami", a nie w MNS. Własnie MNS wspomina o pewnych problemach ale nie jest ich wykładnią. Nie chciałbym żeby moje dziecko czerpało wiedze o antykoncepcji z MNS. A Ty byś chciała?
Goku

Post autor: Goku »

Leon pisze: Problem alkoholizmu poruszony jest np. w filmie "Wszyscy jesteśmy Chrystusami", a nie w MNS.
A tak w ogóle to uważasz ten film za Ambitny??

Jeśli chcesz pisać o mało ambitnych serialach to wpisz się w temacie o "M jak Miłość" a w ostateczności o "Klanie" lub "Plebanii"...
Awatar użytkownika
LoLex

Post autor: LoLex »

Leon, ale to nawet nie o to chodzi, żeby serial fabularny był wykładnią czegokolwiek. To fikcja i każdy kto ogląda taki serial robi to dla swojej przyjemności.
ODPOWIEDZ