Teleturnieje

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Abec

Post autor: Abec »

Mikiks pisze:Tam nie było Zagłoby :P
A po pół na pół to już w ogóle żenada :D
Jak nie było, skoro był?
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

No właśnie Abec, ja też nie wiem o c Ci chodzi z tym Zagłobą.
W odpowiedziach był Zorro, Legolas, Don Kichot i Podbipięta :roll:
Abec

Chodzi mi o to (jak można tego nie zauważyć???), że najwyraźniej pamiętam to inaczej niż Wy.
Awatar użytkownika
Damians

Abec, ja naprawdę nie rozumiem :?
Czyli jakie odpowiedzi były w tym pytaniu wg Ciebie?
Abec

W miejscu, gdzie Wy podstawiacie Podlipiętę, ja pamiętam Zagłobę. Najwyraźniej - ponieważ Was jest więcej, a te dwie postacie łatwo w sumie pomylić - to Wy macie rację. Znowuż - jak można tego nie rozumieć?
Awatar użytkownika
Damians

Teraz już rozumiem.
W odpowiedzi D na pewno był Podbipięta :wink:
Ale jaką tezę sobie obmyśliłeś ::loll::
Awatar użytkownika
Monia

Post autor: Monia »

Abec pisze:Wrócę jeszcze do pytania o milion. Otóż to pytanie można było przekombinować ;) Otóż Atena była, jak wiemy, boginią mądrości, a imć Onufry Zagłoba uchodził za najsprytniejszą postać Trylogii i polskiej literatury dziewietnastowiecznej w ogóle ::chytry:: I owszem, można bronić tezy, że to ta praw nadaje się do połączenia ;) W końcu rozum też jest orężem. ::rad::
Damians pisze:No właśnie Abec, ja też nie wiem o c Ci chodzi z tym Zagłobą.
W odpowiedziach był Zorro, Legolas, Don Kichot i Podbipięta

Coś mi się wydaje, że Abec mówi o jakimś innym pytaniu za milion. I dlatego pamięta że w odpowiedzi był Zagłoba. Abec napisał, że pytanie o które mu chodzi było o Atenie, a ostatnio było przecież o Artemidzie 8)
Wszystko ma kiedyś swój koniec, ale nie "Moda na sukces"! :zeby:
Abec

W każdym razie pomyliłem się tu ;) Od dziś milionerów oglądam z większą dozą uwagi :]
Awatar użytkownika
Damians

Jaka to melodia?
Już dawno zobaczyłem tę tendencje, aż w końcu muszę o niej napisać.

Nie wiem, czy to jest tylko zbieg okoliczności, ale zawsze w niedzielnym odcinku Jakiej to melodii? znajdziemy kilka piosenek, które w sobotę śpiewali w JOŚ ::loll::
Dzisiaj były aż trzy piosenki.
Dla mnie to trochę dziwne.
Awatar użytkownika
Caroline

Post autor: Caroline »

Może to tylko zbieg okoliczności :) Albo piosenki im się kończą ::cojest:: :: bow ::
Tomala

Post autor: Tomala »

Fajny był dzisiaj odcinek "Milionerów". Hubert popisywał się swoją znajomością angielskiego: "I like" "very good" ::loll:: I ta jego dykcja ::loll:: Albo fajne było jak ta uczestniczka powiedziała żeby szybko zadawał pytania, nie przeciągał to Hubert się potem tak zgrywał... "szybko, szybko, szybko" ::cojest:: ::loll:: ::rad::
Awatar użytkownika
Beja

Post autor: Beja »

A mnie wkurzał wczoraj Hubert. Troszkę się mógł popisać angielskim, ale bez przesady! To było już niesmaczne ::jezyk::
Po wczorajszym odcinku doszłam do wniosku, że sporo wygrywają ci, którzy poza sporą wiedzą mają także stalowe nerwy. I ta druga cecha jest chyba ważniejsza - jak się nie da skołować Hubertowi, nie spanikuje i nie zacznie brać niepotrzebnie kół to można wygrać dużo kasy. ::ok::
Awatar użytkownika
Damians

Jesienią na TVP1 pojawi się nowy teleturniej: "300 procent normy".
Prowadzącymi będą Maciej Orłoś i Joanna Jeżewska.
Teleturniej będzie nawiązywał do absurdów z czasów PRL-u. Wykorzystane zostaną archiwalne kroniki filmowe, serwisy informacyjne, fragmenty kabaretów, a także materiały odrzucone przez cenzurę.

O główną wygraną - 12 tysięcy złotych - konkurować będą ze sobą dwie trzyosobowe drużyny. W szranki będą mogli stanąć także telewidzowie, odpowiadając na emitowanie codziennie pytanie.
Ma on być konkurencją dla ( oklepanych już ) "Milionerów" i ( idiotycznego ) "Strzału w dziesiątkę" i być emitowanym w tym czasie.

Może być ciekawy program, szczególnie te materiały archiwalne...
Tomala

Post autor: Tomala »

Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ale Orłoś :? Nie lubię go. Pewnie i tak będę wybierał "Milionerów". A "Strzał w 10" mam nadzieję że już nie wróci. Ten program był beznadziejny.
Awatar użytkownika
Damians

Polsat - Powiedz prawdę - będą zadawane pytania pod wariografem.
TV 4 - Kłamczuch - uczestnicy mają wskazać kłamczucha ukrytego wśród nich. Prowadzi Krzysiu Ibisz.
ODPOWIEDZ