Ogólnie o filmach

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Jeżeli ktoś jeszcze nie oglądał Królowej, to gorąco polecam. Do tej pory jakoś nie miałem okazji obejrzeć, zrobiłem to dzisiaj i jestem usatysfakcjonowany. Film spełnił moje oczekiwania ::jezyk::
Chciałbym też obejrzeć najnowszą produkcje: Elżbieta: złoty wiek. Muszę na nią zapolować ::jezyk::
Abec

Post autor: Abec »

Możesz zwyczajnie pójść do kina ::krzyw::
Awatar użytkownika
Damians

Może mogę, może nie mogę :wink:
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Damians pisze:Jeżeli ktoś jeszcze nie oglądał Królowej, to gorąco polecam. Do tej pory jakoś nie miałem okazji obejrzeć, zrobiłem to dzisiaj i jestem usatysfakcjonowany. Film spełnił moje oczekiwania ::jezyk::
TAK, TAK! :D Podpisuję się pod Tobą Damians i również polecam!! Ja na "Królowej" byłem w kinie, potem kupilem sobie na DVD (w efekcie film widziałem już kilka razy)i za każdym razem jestem tym filmem oczarowany. Gra Helen Mirren pierwsza klasa! :: bow ::
Bardzo lubię takie filmy i angielską rodzinę królewską. :wink:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Damians

Dzisiaj obejrzałem film animowany Ratatuj ::rad::
Bardzo mnie się on spodobał, a w muzyce się wprost zakochałem :serce: ::rad:: ::jezyk::
Opowiada historie szczurka obdarzonego zdolnościami kulinarnymi...
Jeżeli ktoś chce się o tym filmie dowiedzieć więcej, zapraszam tu: http://www.forumfilm.pl/ratatuj/
adrian700

Post autor: adrian700 »

Dziś na HBO2 leciał film "Dzień wagarowicza" i muszę niestety stwierdzić z przykrością, że ten film ( mimo tego, że jestem fanem wszystkich filmów pokroju American Pie ) był do bani. Nie wiem czy ktoś na tym forum spotkał się z tym filmem, ale do chcących go oglądnąć - Zdecydowanie nie polecam.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

"Dynastia Tudor'ów" to nie film, tylko 10-odcinkowy serial, autorem scenariusza jest ta sama osoba, która pisała scenariusz do wspominanej "Królowej". Serial poleci w polskiej TV, od poniedziałku będzie można go oglądać na kanale HBO o godzinie 20.10. "TeleMagazym" wychwala go pod niebiosa. :D
Awatar użytkownika
Damians

Dawidek pisze:"Dynastia Tudor'ów" to nie film, tylko 10-odcinkowy serial,
No właśnie, więc lepiej pisać o nim w innym temacie :arrow: http://www.forummns.pl/viewtopic.php?t=571&postdays=0&postorder=asc&start=180 :wink:
Niestety, ale ja nie mogę zaliczyć HBO to polskiej TV ( po prostu tego kanału nie mam ) ::kwasny:: :?
Abec

Post autor: Abec »

Damians pisze:Dzisiaj obejrzałem film animowany Ratatuj ::rad::
Bardzo mnie się on spodobał, a w muzyce się wprost zakochałem :serce: ::rad:: ::jezyk::
Opowiada historie szczurka obdarzonego zdolnościami kulinarnymi...
Jeżeli ktoś chce się o tym filmie dowiedzieć więcej, zapraszam tu: http://www.forumfilm.pl/ratatuj/
W Wawie, przy metrze Świętokrzyska - bardzo prestiżowe miejsce - długo stał nawet pomnik Ratatuja wystawiony przez producentów filmu :mrgreen: Miał z 5 metrów ;)
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

Ja chyba pójdę na Zaczarowaną do kina :D Bardzo fajny film i z Patrickiem Dempsey'em :zeby: :serce:
A wrócę jeszcze do filmu Czasem Słońce Czasem Deszcz-fenomenalny!!!!! :) Bardzo mi się spodobał :wink: Układy były po prostu nieziemskie, piękne! ::ok:: Najbardziej podobałą mi się piosenka Szawa,Szawa coś takiego śpiewali ::krzyw:: A historia przepiękna :serce:
Tomala

Post autor: Tomala »

Byłe dzisiaj w kinie na filmie "Step Up - Taniec Zmysłów". Był dosyć fajny ale widziałem lepsze.
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Mój blog (www.filmnews.blog.onet.pl) bierze udział w konkursie na bloga roku i jeśli ktoś by na niego zajrzał, i by mu się spodobało to byłabym wdzieczna za oddanie głosu, czyli wysłanie smsa o tresci H00046 na nr 71222 (koszt smsa to 1,22)
Z góry dziękuję za ewentualną pomoc :: bow :: :: bow ::

PS. Piszę o tym tutaj, ponieważ blog jest w kategorii której dot. ten temat.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Polecam dzisiaj wszystkim film o 21 na TVN "Pamiętnik".
Stary mężczyzna czyta chorej na alzheimera kobiecie pamiętnik, którego treścią są dzieje niezwykłej miłości. Opowieść zaczyna się w Północnej Karolinie w latach 40. Do miasteczka Seabrook przyjeżdża na wakacje 17-letnia Allie Hamilton, dziewczyna z zamożnej rodziny. Tam poznaje Noaha Calhouna, który pracuje w miejscowej fabryce. Choć pochodzą z różnych światów, zakochują się w sobie. Sprzeciw rodziców Allie i wybuch wojny stają się przyczyną ich rozstania. Po latach znowu się spotkają.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Damians

Dzisiaj obejrzałem Zakonnice. Jest to taki psychologiczny horror, opowiadający o pewnej zakonnicy i szkole, którą prowadziła, później jej podopieczne stają się dorosłe, a ona ( właściwie jej duch ) je zabija... Bardzo zaskakujące było zakończenie...
Jeżeli ktoś będzie miał możliwość obejrzenie, to polecam :wink:

A teraz oglądam Hrabiego Monte Christo, uwielbiam tego typu filmy ::rad::
A wie ktoś może, kiedy na DVD pojawi się Elżbieta- Złoty wiek?? ::chytry::
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

A ja oglądałam wczoraj Pozew o Miłość, spoko film, ale taki trochę banalny i zawsze ten happy end :P Ale co innego w komedii romantycznej mogłoby być ::jezyk:: A w piątek Ace Venturę, jak ja uwielbiam ten film :mrgreen: Jim jest super :D Niestety nie będę mogla obejżeć za tydzień drugiej części Zew Natury :( Byl ktoś może w kinie na Zaczarowanej? Chciałabym zabrać na to kuzynkę i nie wiem, czy fajne :)
ODPOWIEDZ