Mi też się to podobało, zwłaszcza sceny z Olą, bo to takie pokazywanie ciągłości pokoleń - dziadek umiera ale przynajmniej ma kto jego geny i tradycje przekazać dalej. Jak w Chłopach u Reymonta
Klan
Fleshbacki to wpływ Lost 
Mi też się to podobało, zwłaszcza sceny z Olą, bo to takie pokazywanie ciągłości pokoleń - dziadek umiera ale przynajmniej ma kto jego geny i tradycje przekazać dalej. Jak w Chłopach u Reymonta
, gdzie w jednym czasie ktoś umierał, a kto inny się rodził 
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle
Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi 
-
GL Forever
Marysia umara w lipcu, więc we wrześniu - gdy ich zobaczyliśmy - już nie było żałoby.
Tak, a teraz obecny sezon od początku będzie o 15.10.
Ten odcinek (1292) niestety szybko nie będzie powtórzony, więc chyba muszisz czekać na koniec sierpnia
Ten odcinek (1292) niestety szybko nie będzie powtórzony, więc chyba muszisz czekać na koniec sierpnia
Ciocia Stasia często chodzi, kiedyś była też scena, gdy Dorota pytała Jurka co ze spowiedzią, a ten odpowiadział, że "jak co roku załatwił to przed wielką nocą" - czyli chodzi częściej jednak niż przeciętny Polak
Ale już nie ma, a TVPolonia jest bardzo zacofana, więc też trudno na nią liczyć, gdy idzie o jakiś konkretny odcinek.Szogunka pisze:Klany powtarzane też były w południe, po Modzie, ok 13.00.
A przypomnij sobie chociaż wspólne szykowanie się do Kościoła u Ryśkówdominik pisze:Lubicze to niby taka katolicka rodzina, ale jakoś nigdy nie widziałem, żeby szli w niedzielę na Mszę.
A Ciocia Stasia kilkakrotnie mówiła, że idzie do Kościoła lub akuratnie z niego wracała, a kilka razy widzieliśmy ją nawet przed Kościołem
A 3x01 zaczął się w kościele - Władzio modlił się za Marysię.
-
SallyFan