Goku, mam identyczne przemyślenia jak Ty! Zdecydowanie najlepszy odcinek!
Strasznie mi szkoda Damona! Bardzo chciałbym żeby on był z Eleną bo jak sama stwierdziła "coś ich łączy", ale pewnie Stefan będzie z Eleną bo to z góry założone. Jedynie pocieszam się, że w książce Stefan znika na jakiś jeden tom, to może wtedy Elena chociaż będzie z Damonem?

Między nimi jest niesamowita chemia i przyciąganie, pomiędzy Stefanem i Eleną czegoś takiego nie widać. Elena rozumie Damona jak nikt inny i on chyba ufa tylko jej. Świetna scena jak Elena zdecydowała się pójść do Damona i zdjęła naszyjnik, aby ten mógł sprawdzić wiarygodność jej słów, albo potem w grobowcu jak Damon był w szale, że Katherine tam nie ma. Gdyby nie Elena, to Damon by tam pewnie został, a tymczasem ona go tak ładnie poprosiła!

To jej "please" było takie słodkie!
Później też ładna scena z braćmi Salvatore przy kominku. Chciałbym, aby bracia się kiedyś pogodzili. W sumie to cały konflikt jest przez Stefana.

Teraz gdy w poprzednim odcinku Damon mu zaufał, to on znowu nawalił. Z drugiej strony oni ze sobą rywalizują, a jednak sobie pomagają, itp.
Czułem, że Katherine żyje, mimo że w książce nie doszedłem jeszcze do tego momentu!

Pewnie pojawi się na koniec 1 sezonu! Damon ją tak kocha...
Anna nie jest jednak taka zła jak się wydawało, bo chciała tylko odzyskać matkę, co jej się udało. Nawet się cieszę, że tak się to potoczyło, śmiesznie potem ta matka w czasach współczesnych wyglądała w sukni z XIX wieku.

Jedynie szkoda mi tego kelnera, którym się posłużyła. No i Jeremy'ego, który ją pokochał i znowu się zawiódł, a jak widać jeszcze rany po Vicky się nie zagoiły.
Caroline trochę zmądrzała, w sumie fajną parę tworzą z Mattem!
Piękna muzyka leciała na koniec, gdy umarła babcia Bonnie. Swoją drogą wzruszyłem się wtedy. Goku, wiesz może co to za kawałek?
Ech, i teraz przyszło czekanie do marca! Dobrze, że już wiadomo, że po wakacjach będzie 2 sezon. Widać, że serial się przyjął.
EDIT:
Już wiem, że to była piosenka Leony Lewis- Run!

"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".