Nikita [2010]

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
Pottermaniack
x 1

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Pottermaniack »

1x03 trzyma poziom. :D

Najlepszy moment odcinka to zdecydowanie walka Michaela z Nikitą, majstersztyk. :: bow :: Ogólnie każda scena akcji w wykonaniu Nikity jest świetna, Maggie Q nie tylko dobrze wygląda, ale też niesamowicie się rusza. :P
Na uwagę zasługuje też bójka Jaden i Alex, w przeciwieństwie do scen Alex z tym drugim chłopakiem.
Szkoda, że jak na razie Nikita jest zawsze o krok przed Dywizją, bo to strasznie przewidywalne. Przydałoby się kilka scen w następnych więcej scen, kiedy dziewczyna byłaby bardziej przyparta do muru. :P

Tim, ja korzystam z dwóch stron:
http://serialeonline.pl
http://iitv.pl
Na obu już następnego dnia pojawia się odcinek w oryginale, na polskie napisy trzeba czekać do maksymalnie tygodnia, choć zwykle to 2-3 dni. :wink:
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Pottermaniack pisze:Szkoda, że jak na razie Nikita jest zawsze o krok przed Dywizją, bo to strasznie przewidywalne.
1x04 trochę zerwał z tym schematem, bo Nikita nie przeszkadzała tym razem Dywizji w konkretnej akcji, a odkopywała stare brudy ::jezyk:: No i tym razem wtyczka-Alex niestety nie mogła jej pomóc :wink:

Odcinek był odrobinkę spokojniejszy od 1x03, ale mimo wszystko bardzo dobry ::ok::
Było dużo Michaela i to jest fajne, bo go uwielbiam :serce: :: bow :: :zeby:
Super scena, kiedy Michael uratował Nikitę ::krzyw:: Miał ją jednak na muszce i mógł bez problemu zabić ::chytry:: Chyba naprawdę musi coś do niej czuć, skoro tego nie zrobił... ::chytry::
Super też były retrospekcje, w których Nikita była jeszcze młodym rekrutem :zeby:

Coraz bardziej mnie wciąga ten serial ::ok:: :zeby:
A już w następnym odcinku gościnnie wystąpi Devon Sawa :serce: :zeby: Uwielbiam go, więc czekam z niecierpliwością na kolejny epizod ::krzyw::
Goku
x 2

Post autor: Goku »

Właśnie obejrzałem odcinki 3 i 4. Uwielbiam ten serial! :: bow ::

Trzeci był przepełniony świetnymi scenami akcji, choć nieco irytowała mnie ta dziennikarka i miałem nadzieję, że ją zabiją :P.

Czwarty miał bardzo ciekawe retrospekcje i naprawdę zaskakujący zwrot akcji! Poza tym wątek Alex obrał nowy, ciekawszy kierunek.

Mam wrażenie, że Michael w końcu pęknie i zacznie współpracować z Nikitą. Nie podoba mu się to, co dzieje się w Sekcji, w dodatku już kilkukrotnie darował jej życie, mimo że mógł ją zabić.
Liason-fanka

Post autor: Liason-fanka »

Jak dla mnie to tylko kwestia czasu kiedy Michael zacznie pomagac Nikicie. Gdyby tak naprawde byl przeciwko niej to juz dawno by ja sprzatnal.
Goku
x 2

Po 1x06. Kolejny świetny odcinek! :)

Od początku spodziewałem się, że to będzie tylko test, ale przez cały czas myślałem, że to test Alex. Rozwiązanie naprawdę mnie zaskoczyło. :shock:

Ciekawe czy Owen się jeszcze pojawi. Moim zdaniem dużo ciekawiej by było, gdyby został regularną postacią jako pomocnik Nikity ::chytry::.

SPOILER:
Stacja The CW wymusiła na twórcach serialu, by wprowadzili wątek miłosny dla Nikity. - http://www.popcorner.pl/popcorner/1,108 ... miany.html

Ech... Jak coś jest dobre, to od razu muszą to zepsuć. ::kwasny::

Z lepszych informacji - "Nikita" dostała pełny sezon! :zeby:
kimberly1990

Mnie też się bardzo podobał 1x06 - dużo akcji, a w końcu o to w całej idei serialu chodzi :: bow :: :twisted:

Z tym wątkiem miłosnym to, hmm...mógłby być wątek Nikita-Michael, bo fajna chemia jest między aktorami, ale w zasadzie nie wiem, czy to jest potrzebne ::jezyk:: Wielkim plusem "Nikity" jest właśnie brak wielkich romansów i przesadnej ckliwości ::ok:: ::jezyk::

Również bym chciała, żeby Owen był postacią regularną - uwielbiam Devona Sawę :serce: :: bow ::

No i oczywiście cieszę się, że "Nikita" dostała pełny sezon - w 100% serial na to zasługuje ::ok:: :wink:
Goku
x 2

Po 1x07. Jak zawsze rewelacyjny odcinek. To zdecydowanie najlepszy serial jaki kiedykolwiek wyemitowała The CW :: bow ::. Mam tylko nadzieję, że go nie zepsują.

Fajnie, że w końcu pokazali nam innych rekrutów niż Alex, Jaden i Thom. I świetna była ta akcja ze zbuntowanym strażnikiem, gdy zaczął zabijać wszystkich po kolei :twisted:.
kimberly1990

Tak, zgadzam się "Nikita" to, obok "The Vampire Diaries" najlepsza propozycja The CW w tym sezonie ::ok:: :zeby:

Mnie również podobał się 1x07, ale nie tak bardzo jak poprzednie odcinki ::jezyk:: :wink:
Niemniej jednak świetna akcja z tym rekrutem, który wpadł w jakiś szał i rozwalał Sekcję "od środka" ::krzyw::
Ciekawe co teraz z nim zrobią? ::chytry::
Liason-fanka

Post autor: Liason-fanka »

Tak, ostatni odcinek (jak i zreszta poprzednie) byl swietny!!! Strasznie mnie ciekawi jaka specjalna misje maja przygotowana dla tego rekruta, co mu nerwy puscily... Oni na pewno maja jeszcze wiele kart do odkrycia...
Goku
x 2

Po 1x11. Zdecydowanie najlepszy odcinek jak do tej pory!

Tyle akcji i tyle zwrotów! Scena w której Nikita uwolniła się z łańcuchów była genialna! :: bow ::

Szkoda, że Thom umarł i szkoda, że pierwszą ofiarą Alex był ktoś tak jej bliski. Ale teraz będziemy mogli oglądać ją na wolności i czuję, że zrobi się naprawdę ciekawie ::chytry::.

Promo następnego odcinka wskazuje na to, iż rozpocznie się długo zapowiadany wątek miłosny między Nikitą, a tym agentem CIA, którego odcinek wcześniej ratowała. Strasznie mi ten wątek nie pasuje do tego serialu... :?

I czemu oglądalność jest tak niska? :roll: O drugi sezon raczej się nie martwię, ale pewnie od września przeniosą serial na piątek, a od tego już tylko krok do kasacji po 2 sezonie...
kimberly1990

Goku pisze:Po 1x11. Zdecydowanie najlepszy odcinek jak do tej pory!
Zgadzam się! Ostatni odcinek przed przerwą był super i narobił mi ogromnego apetytu na więcej :zeby:
Goku pisze:Promo następnego odcinka wskazuje na to, iż rozpocznie się długo zapowiadany wątek miłosny między Nikitą, a tym agentem CIA, którego odcinek wcześniej ratowała. Strasznie mi ten wątek nie pasuje do tego serialu... :?
Mi też t nie odpowiada ::kwasny::
To już bym wolała, żeby Nikita romansowała z Michael'em :serce:
Goku
x 2

Dobra wiadomość! - Maggie Q w wywiadzie przyznała, że kręcąc nowe odcinki serialu nie zauważyła zmian, serial wciąż jest mroczny tak jak wcześniej. Na dodatek z tego co powiedziała można wywnioskować, że do żadnego wątku miłosnego z Nikitą w najbliższym czasie raczej nie dojdzie ::chytry::. Więcej tu: http://www.tvline.com/2011/01/maggie-q- ... sauna-sex/
Goku
x 2

Po 1x12. Świetny odcinek! Oczywiście nieco inny niż dotychczasowe, w końcu zimne szare korytarze Sekcji zostały zastąpione przez świat zewnętrzny, ale sam klimat serialu się nie zmienił.

Świetne były wszystkie sceny Nikity w budynku CIA! Od 'przesłuchania' Birkhoffa, aż po ucieczkę. :D

Rozwaliła mnie scena w której Alex wtłukła kolesiowi na imprezie :lol:. Swoją drogą to dziecko, które grało rolę Alex w retrospekcjach wybrali strasznie brzydkie ::jezyk::

I dobrze, że ten pocałunek w barze był tylko sposobem uciszenia agenta ;). Fajnie, że Nikita ma kolejnego sojusznika, póki nie będą próbowali zrobić z nich pary, mi to pasuje. Im więcej ludzi przeciwko sekcji, tym ciekawiej.
kimberly1990

A mnie się ten odcinek tak średnio podobał ::jezyk::

Na plus na pewno były wszystkie sceny w budynku CIA ::ok::
Jak zawsze świetne sceny walki ::krzyw::

Retrospekcje Alex i Nikity też są zawsze ciekawe :wink:

Na minus jak dla mnie jest cala znajomość Nikity z tym agentem.
Jakoś nie podoba mi się ten facet ::jezyk::

Podobało mi się też bardziej, gdy Alex była zwykłą rekrutką.
Ale to akurat może być kwestia przyzwyczajenia ::jezyk:: :wink:
Myślę, że ciekawiej zrobi się, gdy zamiast oglądać ją na zakupach, zobaczymy ją podczas pierwszej misji jako agentki ::krzyw::

No i jakoś tak mało Michael'a było w tym odcinku ::kwasny::
(albo mi się zdawało ::jezyk:: )
Goku
x 2

Ostatnio zrobiłem sobie mały maraton "Nikity" i nadrobiłem 3 ostatnie odcinki(miałem opóźnienie spowodowane brakiem napisów - każdy inny serial obejrzałbym już dawno z napisami angielskimi, ale w "Nikicie" jest za dużo profesjonalnego słownictwa związanego z Sekcją, CIA itp. ;)). O ile odcinek 14 był tylko niezły, to niedługo później zorientowałem się, że była to tylko cisza przed burzą. Odcinki 15 i 16 miażdżą! :: bow :: Zdecydowanie najlepsze jak do tej pory. Wątek przeszłości Alex jest naprawdę świetny i zaskakujący! Może i nie ma w nim takiego natężenia akcji jak w większości scen z Nikitą, za to są całe tony napięcia i oczekiwania co dalej.

Nienawidzę twórców za to jak zakończyli odcinek, po którym następny zobaczymy dopiero 7 kwietnia ::jezyk::. I zastanawiam się jak zakończą finał sezonu. Jeśli w jego środku potrafią zaskoczyć widzów takim cliffhangerem(właściwie to dwoma), to boję się, że przed wakacjami zostawią nas z czymś jeszcze mocniejszym, a czekanie trzy miesiące na kolejny odcinek w takim wypadku wcale nie będzie łatwe ;).

P.S. Lyndsy Fonseca jest rewelacyjną aktorką! :: bow :: The CW powinno się nią(oraz całą obsadą "Nikity") chwalić gdzie tylko może, bo przy nagromadzeniu tych wszystkich drewien grających w serialach tej stacji, Lyndsy jest prawdziwą perełką! :mrgreen:
ODPOWIEDZ