Kryminalni

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Primok

Post autor: Primok »

Nie oglądam na bieżąco Kryminalnych, ale "Tryptyk Śląski" bardzo mi się podobał. Uważam, że to jeden z lepszych polskich filmów sensacyjnych ostatnich lat. A czy był on puszczany w kinach :?:
Abec

Post autor: Abec »

Nie, bo to były sklejone odcinki serialu. Trudno, by do kin trafiło w dzisiejszych czasach coś, co już wcześniej było w telewizji ;)
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Awatar użytkownika
LoLex

Post autor: LoLex »

Primok: Tak jak Abec napisał. Pierwotnie to były trzy osobne odcinki emitowane w trakcie 4 sezonu.
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Czy w nowej serii "Kryminalnych" szykuje się nieoczekiwana zmiana miejsc? Pozycji komisarza Marka Brodeckiego (Maciej Zakościelny) może zagrozić nowy prokurator oraz mężatka Justyna, którą zagra.. Mandaryna!

W nowych odcinkach serialu pojawi się bowiem młody, przystojny, inteligentny i błyskotliwy... prokurator Jacek Dumicz. Grający go aktor, absolwent łódzkiej "filmówki" i warszawskiej Szkoły Baletowej nieraz "rozgromił" już ekranową konkurencję. Na razie jednak scenarzyści utrzymują nazwisko swojego "asa" w tajemnicy.

Nie ulega jednak wątpliwości, że jego pojawienie się narobi sporo zamieszania - zwłaszcza wśród płci pięknej. Czy zapatrzona w Marka Brodeckiego Basia (Magda Schejbal) odwróci wzrok i odnajdzie nowy obiekt zainteresowania? Może dopiero wówczas - w obliczu rywala - Marek zdobędzie się na odwagę i dopuści do siebie język uczuć? A może prokurator Dumicz okaże się szpiclem, wtyką, której głównym zadaniem będzie zasiać ferment i rozbić grupę "Kryminalnych"?

Całej sytuacji z pewnością doda pikanterii pojawienie się żeńskiej przeciwwagi przystojnego prokuratora: pięknej mężatki - Justyny (w tej roli Mandaryna!) Być może Marek Brodecki wykorzysta jej obecność na podreperowanie swojego wizerunku wobec Basi i jako ostrzeżenie dla niebezpiecznie zainteresowanego nią prokuratora...
Nobody does it better
Awatar użytkownika
LoLex

Mandaryna w Kryminalnych. Nie wiem czy to trafiony pomysł dla fanów tego serialu, ale na pewno dobra komercyjna zagrywka. Ciekawe jak będzie wystylizowana. ;p
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Mandaryna miała wydać nową płytę a ona sobie gra w serialach :P No ale może być ciekawie, widze ,że będzie ciekawiej od stronyh miłosnej bohaterów, więcej Basi i więcej Marka w tym sezonie i tak ma być :mrgreen:
Nobody does it better
Awatar użytkownika
LoLex

Właśnie, ja też chcę reaktywacji wątku Basi i Marka. Jak były początki serialu to były takie super sceny. Moja ulubiona scena w tym stawie jak Basia zaczęła piszczeć, a Marek ją cmoknął. Ale się uśmiałem. ::loll::
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Tak mówisz o scenie w jeziorze!? Basia krzyczała: "Marek, pomóż mi, no dalej, pomóż mi", on wszedł do wody i ją pocałował i cisza :lol: Super scena nie do zapomnienia, mam nadzieje ,że teraz tez będzie ciekawie ze względu na pojawienie się osób trzecich w tym Mandaryny :serce:
Nobody does it better
Awatar użytkownika
LoLex

Alexander pisze:Tak mówisz o scenie w jeziorze!? Basia krzyczała: "Marek, pomóż mi, no dalej, pomóż mi", on wszedł do wody i ją pocałował i cisza :lol: Super scena nie do zapomnienia, mam nadzieje ,że teraz tez będzie ciekawie ze względu na pojawienie się osób trzecich w tym Mandaryny :serce:
Tak, o tę scenę mi chodziło. ;p

Dzisiaj powtarzali świetny odcinek z prokurator Wiśniewską w roli głównej. Jak dla mnie to jednocześnie jeden z najstraszniejszych odcinków. Na ostatniej scenie naprawdę przechodzą mnie ciarki po plecach. ::bojesie:: Straszne są też sceny, gdy pani prokurator jest nagrywna we własnym domu, a w dodatku mieszka sama. ::bojesie::
Abec

Post autor: Abec »

Łuuuuuuuuu, odcinek z

[shadow=black]Danielem Olbrychskim w roli zamieszanego w ciemne sprawki wyrodnego ojca Marka chyba sobie obejrzę, bo ciekaw jestem, czy p. Daniel wciąż potrafi grać... :wink: ::krzyw::

Swoją drogą, to on jest trochę podobny do Zakościelnego :mrgreen: [/shadow]
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Awatar użytkownika
LoLex

Ja akurat te dwa odcinki z Olbrychskim oceniam średnio. Tak na marginesie to on się fatalnie starzeje. Wygląda facet na siedemdziesiątkę. ::ysz::
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Uwielbiam serial Kryminalni. Jego fabuła i scenariusz są bardzo ciekawe, a niekiedy tajemnicze. Już niedługo nowe odcinki ::rad:: ::rad:: ::rad::
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Czy to prawda ,że nowy 6 sezon Kryminalnych będzie miał tylko 10 odcinków ::ke::
Nobody does it better
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Alexander pisze:Czy to prawda ,że nowy 6 sezon Kryminalnych będzie miał tylko 10 odcinków ::ke::
Prawda. Tak podają producenci na razie. ::kwasny::
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
LoLex

Ciekawe czy ruszy się coś w końcu między Basią a Markiem, ale jeszcze bardziej jestem ciekawy jak trzyma się Zawada po śmierci drugiej żony. Fajnie byłoby gdyby jednak przeżyła. :roll:
ODPOWIEDZ