Isobrl wróciła. Nareszcie! Z tego co widziałem w promo następnego odcinka, to będzie Jenna zaprosi ją do środka, a sama Isobel będzie intrygowała z Katherine.
Najbardziej podobała mi się scena z Elijahiem, gdy Luka umarł, przyznanie się Caroline, że jest wampirem i odtrąceniem Katherine przez Damona. Bardzo lubię tę aktorkę co gra Caroline. Ma sympatyczny głos.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
TVD nareszcie powróciło po długiej przerwie
Co sądzicie o najnowszych odcinkach?
Moim zdaniem oba były super
Po pierwsze: Isobel. Zaskoczyło mnie jej pojawienie się, ale jeszcze bardziej zaskoczył mnie jej koniec
Po drugie: Klaus. Co prawda nie widzimy go jeszcze w jego własnej postaci, bo na razie użyczył sobie ciało Alarika, ale i tak już jest gorąco Swoją drogą: aktor, który gra Alarika naprawdę świetnie wciela się jednocześnie w Klausa
Po trzecie: wątek Caroline i Matta. Przyznam, że Matt mnie nieźle zszokował, w momencie, kiedy poszedł do pani szeryf i zaczął "kablować" na Caroline (a tak ją przecież kochał ) W momencie, kiedy Caroline "wymazała" mu pamięć, myślałam, że faktycznie to zrobiła, ale okazało się, że Matt i pani szeryf to cwaniaki Ale dzięki temu jest ciekawie
Super moim zdaniem była w ostatnim odcinku ta cała sfałszowana śmierć Bonnie I Damon miał rację - musieli to ukryć przed Stefanem, bo ten nie pozwoliłby na coś takiego ze względu na Elenę Cieszę się mimo wszystko, że Bonnie żyje
No i dzięki załej tej akcji powróci Elijah
No i oczywiście cieszą mnie niezmiernie wszystkie sceny Elena + Damon
Ma ktoś jakieś ploteczki na temat 3 sezonu?
Finał 2 sezonu bardzo dobry. Podoba mi się, że Elena i Damon tak się zbliżyli oraz że zafundowano nam taką akcję ze Stefanem. Liczę, że zniknie on na kilka odcinków i że będzie to okres, kiedy między Eleną i Damonem zaiskrzy jeszcze bardziej
No i zastanawia mnie co z Jeremym. Opętało go? A może Vicky i Anna wróciły jako duchy? No chyba że powróciły jako wampiry...
W wakacje mam zamiar przeczytać książki, na których oparty jest serial. Czytał ktoś? Warto?
Mnie też się szalenie podobał finał 2.sezonu
I czytałam, że w USA zebrał bardzo dobre recenzje krytyków
Przede wszystkim Elena i Damon
Ich wspólne sceny były super
Jeśli tych dwoje się do siebie jeszcze bardziej nie zbliży, to osobiście dokonam zamachu na Williamson'a i Plec xD
Sceny Stefana też bardz dobre
Ogólnie to uważam, że mroczna strona tego bohatera jest niezwykle ciekawa, więc liczę na dużo emocji w 3.sezonie
Sprawa z Jeremy'm - mega-dziwne
Może Jeremy widzi po prostu zmarłych, bo sam po tym "wskrzeszeniu" żyje tak jakby na pograniczu życia i śmierci?
Brzmi to głupio, ale to było pierwsze, co mi przyszło do głowy xD
No i Caroline i Tyler
Kibicowałam zawsze Caroline i Matt'owi, ale od kiedy ten zaczął spiskować z panią szeryf, stracił w moich oczach
Teraz zdecydowanie jestem ZA tym, aby coś więcej się urodziło z Caroline i Tyler'a
Niestety nigdzie nie wyczytałam żadnych spoilerów nt 3.sezonu, ale pewnie w najbliższym czasie zacznie się coś pojawiać
Aha, no i co do książek - przeczytałam 6.tomów i powiem tak: to jest zupełnie inna historia niż oglądasz w serialu W zasadzie zaczerpnięci z książki są tylko bohaterowie (i to nie wszyscy) i główny wątek, czyli miłość 2 braci-wampirów do tej samej kobiety
Dla mnie serial jest zdecydowanie lepszy - książka zupełnie do mnie nie przemówiła; ani fabularnie ani kunsztem pisarskim (którego raczej tam brak)
Można sobie przeczytać, ale to nic specjalnego
Dzisiaj pozwoliłam sobie zafundować książkę w Empiku więc w najbliższych dniach przeczytam 1 tom i biorę się za serial powiedzcie tylko, warto oglądać?
Też słyszałam, że książki są dość słabe i w sumie dobrze, że serial się od nich różni
Po tym sezonie TVD stało się jednym z moich ulubionych seriali. Po pierwszym sezonie chciałam zrezygnować z dalszego oglądania, ale zmiana Caroline w wampira i wątek z wilkołakami to były strzały w 1o-tkę O ile trójkąt Stefan-Elena-Damon w ogóle mnie nie interesuje, tak nie mogę oderwać oczu od wątku Caroline-Tyler Podobnie jak kimberly kiedyś kibicowałam Caroline i Mattowi, ale odkąd Tyler przestał być dupkiem (jak w pierwszym sezonie) to teraz jestem za Forwood Zwłaszcza, że ich miłość miałaby coś z Romea i Julii Podoba mi się jak w tym serialu ukazano wilkołaki - że przemiana jest bolesna i niezależna od ich woli. No i w tym sezonie było mnóstwo cliffhangerów, których się nie spodziewałam
Jeśli chodzi o spoilery dotyczące 3. sezonu to ma się on kręcić wokół Originals (Pierwotnych? - nie oglądam po polsku, więc nie wiem jak ich przetłumaczyli). Dowiemy się po co Klausowi był potrzebny Stefan. Damon i Elena będą razem współpracować, żeby odzyskać Stefana, co ich zbliży do siebie. Duchy Anny i Vicky przekażą Jeremiemu jakąś ważną wiadomość i namieszają w jego związku z Bonnie. No i najważniejsze - pomiędzy Caroline i Tylerem będzie się rozwijać uczucie, ale ich matki będą chciały ich rozdzielić.
- cześć chłopaczki, jak leci?
- dobrze
- dla kogo dobrze, dla tego dobrze
- dla kogo kogo, dla tego kogo...
- celna riposta
Po 14 odcinkach 1 sezonu stwierdzam, że to obok Glee mój ulubiony serial Do września powinnam być na bieżąco
Damon (Jeny co ten Ian ma w sobie, że serce mi się roztapia jak go widzę????)
Stefan
Troszkę więcej od spoilerów podanych kiedyś przez wiwi:
Sezon 3 z pewnością będzie pełen wielkich emocji,
genealogicznych historii Pierwotnych i wielkich historii
bohaterów drugoplanowych - brzmi interesująco?
Kiedy the CW ogłosiła plan na jesień 2011 (gdzie "Pamiętniki wampirów" będą emitowane
w czwartkowe wieczory przed "The Secret Circle), sieć opublikowała oficjalny opis zawierający
bardzo odkrywcze informacje, sprawdźcie sami!
Oto on:
"Sezon trzeci otwiera drzwi do nauczenia się więcej o Klausie a Rodzina Pierwotnych,
jako motywy, dla których chciał Stefana po swojej stronie jest w końcu ujawniona.
Kiedy Stefan brnie coraz głębiej w ciemną stronę, Damon i Elena zmagają się
z poczuciem winy spowodowanym więzią rosnącą między nimi, kiedy pracują razem
nad przywróceniem Stefana z krawędzi.
Duchy z przeszłości Jeremy'iego, mają pełną mocy wiadomość, którą próbują mu dostarczyć,
nie wspominając o tym, jaki mają wpływ na jego związek z Bonnie. I kiedy Caroline i Tyler
zbliżają się do siebie, pomiędzy ich rodzinami wybucha wojna."
W dodatku, kiedy the CW ogłosiła oficjalną obsadę trzeciego sezonu, zawierała ona
Josepha Morgana jako Klausa, co sugeruje, że awansował do serialu lub,
że będzie go bardzo dużo w 3. sezonie. To ma sens, jeśli dostaniemy historię o tym,
jak Rodzina Pierwotnych stała się wampirami i dlaczego Klaus był
tak chętny do stworzenia zespołu ze Stefanem.
Jednakże, jestem także zainteresowany bohaterami drugoplanowymi.
Wygląda na to, że Caroline i Tylera czeka miłość rodem z Romea i Julii:
romans pomiędzy członkami walczących ze sobą rodzin Forbes i Lockwood.
"Pamiętniki wampirów" zaczęły ten wątek pod koniec drugiego sezonu, kiedy burmistrz
Carol Lockwood zagroziła, że znajdzie kogoś na miejsce mamy Caroline i podczas,
gdy ta scena wyglądała niegroźnie, było oczywiste, że została zaprojektowana wielka
fabuła dla tych dwóch rodzin założycielskich. Moim jedynym zmartwieniem jest to,
że poza dwiema mamami, nie ma innych Lockwoodów i Forbesów,
którzy ciągnęliby tą wojnę. Mam nadzieję, że show wprowadzi więcej krewnych.
Jeremy najprawdopodobniej także dostanie dużą fabułę z duchami
Anny i Vicki próbującymi przekazać mu wiadomość. Oczywiście to, że widzi martwych ludzi,
to nie tylko efekt uboczny tego, że powrócił z martwych,
ale również ważna część większych tajemnic.
Z tymi dwiema historiami, plus ciemną stroną Stefana i rodzącym się romansem
Eleny i Damona, trzeci sezon "Pamiętników wampirów" będzie pełny emocji.