Mnie też się szalenie podobał finał 2.sezonu
I czytałam, że w USA zebrał bardzo dobre recenzje krytyków
Przede wszystkim Elena i Damon
Ich wspólne sceny były super
Jeśli tych dwoje się do siebie jeszcze bardziej nie zbliży, to osobiście dokonam zamachu na Williamson'a i Plec xD
Sceny Stefana też bardz dobre
Ogólnie to uważam, że mroczna strona tego bohatera jest niezwykle ciekawa, więc liczę na dużo emocji w 3.sezonie
Sprawa z Jeremy'm - mega-dziwne
Może Jeremy widzi po prostu zmarłych, bo sam po tym "wskrzeszeniu" żyje tak jakby na pograniczu życia i śmierci?
Brzmi to głupio, ale to było pierwsze, co mi przyszło do głowy xD
No i Caroline i Tyler
Kibicowałam zawsze Caroline i Matt'owi, ale od kiedy ten zaczął spiskować z panią szeryf, stracił w moich oczach
Teraz zdecydowanie jestem ZA tym, aby coś więcej się urodziło z Caroline i Tyler'a
Niestety nigdzie nie wyczytałam żadnych spoilerów nt 3.sezonu, ale pewnie w najbliższym czasie zacznie się coś pojawiać
Aha, no i co do książek - przeczytałam 6.tomów i powiem tak: to jest zupełnie inna historia niż oglądasz w serialu

W zasadzie zaczerpnięci z książki są tylko bohaterowie (i to nie wszyscy) i główny wątek, czyli miłość 2 braci-wampirów do tej samej kobiety
Dla mnie serial jest zdecydowanie lepszy - książka zupełnie do mnie nie przemówiła; ani fabularnie ani kunsztem pisarskim (którego raczej tam brak)
Można sobie przeczytać, ale to nic specjalnego