Wspaniałe Stulecie (Muhteşem Yüzyil)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

W zasadzie dlaczego doszło do tej zmiany na całkiem inaczej wyglądającą aktorkę? Myślałem, że będzie chodzić o postarzenie a tymczasem ona wyszła z komnaty młoda blond a w następnej scenie następnego odcinka inna, głupio to jednak wyszło... Chociaż nowa aktorka jest ładniejsza to podobna teraz do innych sułtanek, do kitu się teraz ogląda po zmianie, trzeba będzie się na nowo przyzwyczaić i nici ze wspomnień pierwszych scen. Przede wszystkim czołówka jest już gorsza, tamto była bardziej dramatyczna i emocjonalna z Anastazją na portrecie i porywaną...
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Onyks

Post autor: Onyks »

Adex-fan Brooke pisze:W zasadzie dlaczego doszło do tej zmiany na całkiem inaczej wyglądającą aktorkę?
Zmiana była zaplanowana na później, ale oglądalność była słaba. Beren jest gwiazdą, więc liczono, że uratuje serial. Poza tym Anastasia Tsilimpiou słabo mówiła po turecku.
Elmoo

Post autor: Elmoo »

Nie jestem w stanie zdzierżyć zmiany aktorki grającej Kosem. Jest zupełnie niepodobna, ma inny kolor włosów, jest dużo starsza i nie ma tego uroku co Greczynka. Recasty to największy minus w Stuleciu. Zawsze nieudane. Poza tym denerwuje mnie, że wraz ze zmianą aktorki od razu przybrała sobie imię "Kosem" i postanowiła zostać sułtanką, a jeszcze niedawno tak bardzo chciała jechać do rodziny. Serial zaczynał się rozkręcać i naprawdę podobał mi się, ale ta zmiana wszystko zepsuła... :cry:
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Ciekawe co teraz będzie z jej portretem, który pełnił kluczową role w serialu bo od niego się w sumie zaczęła cała historia.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

mailo pisze:Ciekawe co teraz będzie z jej portretem, który pełnił kluczową role w serialu bo od niego się w sumie zaczęła cała historia.
Dzisiaj jak na zamówienie wyjaśnili Ci :lol: twarz na portrecie została zniszczona, zalana krwią... Fajnie się ogląda Kosem, ale bardzo nieswojo po zmianie aktorki, chyba większość widzów czuje dyskomfort... Poza tym scenariusz jest taki trochę dziecinny i przewidywalny, nie to co realistyczne dramaty w poprzednim serialu, tu to bardziej soap opera ::rad:: ale nie narzekam bo lubię soap opery.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Elmoo

Post autor: Elmoo »

A co sądzicie o sułtance Safiye? Według mnie to najbardziej zagadkowa postać w historii całego Wspaniałego Stulecia. Nie da się jednoznacznie określić czy jest zła czy dobra, w ogóle tak naprawdę nie wiadomo o co jej chodzi. Właściwie nie ma z NIKIM dobrych kontaktów, nawet Ci jej służący są dla niej mili jakby z przymusu. Podoba mi się jej trudna relacja z córką, za którą niezbyt przepadam. A najlepsze są jej teksty. Już pomijam to, że mówi o sobie w liczbie mnogiej, ale tekst do córki "Spalę na tobie czarną suknię" powalił mnie ::ke::
Awatar użytkownika
mailo

Adex-fan Brooke pisze:[l: twarz na portrecie została zniszczona, zalana krwią... F.
Teraz Elmoo musi w paincie zamazać avatar na czerwonoXD
Elmoo pisze: ale tekst do córki "Spalę na tobie czarną suknię" powalił mnie ::ke::
To było jeszcze lepsze. Ona powiedziała "Jak jeszcze raz założysz czarną suknię to ja spalę" A po kilku sekundach - "Na tobie" :lol:
matti05

Post autor: matti05 »

Od dziś o 18:35 będą premierowe odcinki Kösem,a powtórki o 15:50. Chciałem sobie obejrzeć Wspaniałe Stulecie, a tu taka zaskakująca zmiana :wink: .
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Co? Jak to? Jednak będą w wakacje odcinki?!
matti05

Post autor: matti05 »

Adex-fan Brooke pisze:Co? Jak to? Jednak będą w wakacje odcinki?!
Ja też nie wiedziałem dopóki nie zerknąłem do telegazety. Nie dziwi mnie,że nikt nie wie o zmianie :wink: .
Awatar użytkownika
mailo

W Teleexpresie mówili, że to na życzenie widzów
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Ej, na profilu FB "Wspaniałego Stulecia" prowadzonym przez fanów podają, że o 15.50 są powtórki Kosem z poprzedniego dnia a o 18.30 premierowe. ::chytry:: To jak w końcu? To chyba tylko trzy dni emitowali stare "Wspaniałe Stulecie" od odcinka 104? Bez sensu totalnie.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
mailo

B@r pisze:Ej, na profilu FB "Wspaniałego Stulecia" prowadzonym przez fanów podają, że o 15.50 są powtórki Kosem z poprzedniego dnia a o 18.30 premierowe. ::chytry:: To jak w końcu? To chyba tylko trzy dni emitowali stare "Wspaniałe Stulecie" od odcinka 104? Bez sensu totalnie.
No bo tak miało byc, ale na prośby fanów zmienili.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Jak tacy uginający się pod prośbami fanów może warto zawalczyć o Mody na sukces odcinki? :roll:
nołbady

Post autor: nołbady »

Ktoś jakiś czas temu na FB napisał, że TVP coś kombinowała z MNS, tak usłyszał w radiu, ale nie da się, bo TVN ma prawa do emisji, a raczej do udostępniania odcinków na swoim Playerze :roll: Pewnie mają prawa na wyłączność.
ODPOWIEDZ