Bracia i siostry (Brothers & sisters)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Post autor: Liason-fanka »

Tkk_Bolly pisze:A ja tam prawie przy każdym odcinku pierwszego sezonu się uśmiałem . Na przykład jak Nora wyskoczyła w samej koszulce z wałkiem na byłego narzeczonego Kitty, dużo by tu wymieniać. A element soap-opery to na przykład , że rodzeństwo dowiedziało się po latach , że ma siostrę czy mąż całował się z siostrą swojej żony . To na pewno są wątki raczej soap-operowe.
Sally Field musi wygrać primetime emmy :: bow ::
Ona jest w tym serialu po prostu genialna!! Zreszta jako Maggie w ER tez mi sie bardzo podobala.

A serial jest naprawde fajny i polecam!!
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Oglądam B&S raz w tygodniu po 2 odcinki i aktualnie jestem po emisji odcinków 5 i 6. Każdy bardzo mi się podoba, jest i ciekawie, wiele się dzieje i wiele miłosnych scen i no i oczywiście wiele rodzinnych perypetii i powikłań. Polecam serial i dzięki Tkk mam wszystkie odcinki pierwszego sezonu.
Nobody does it better
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

B&S wreszcie w Polsce :: bow ::
Od 20 września na kanale Foxlife.Mam nadzieję , że podzieli los Ugly Betty i po pojawieniu się serialu na tym kanale zainteresuje się nim bardziej ogólnodostępna Polska stacja

A 2 sezon B&S rozpoczyna się już za 8 dni. Nie mogę się doczekać.
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Przejrzałem cały temat, tak pobieżnie. :D Tkk, prawda, od 20 września serial pokaże Foxlife. W czwartek o 21.00 zostaną pokazane dwa pierwsze odcinki. Pora emisji mi oczywiście nie odpowiada. :evil: , a po Waszych opisach wygląda, że może być ciekawy. Muszę tropić kiedy będzie powtarzany. Odpowiadałoby mi w sobotę około południa. Więc zobaczymy, jak nie obejrzę, to poczekam na lepsze czasy.
Awatar użytkownika
FanStefci

Post autor: FanStefci »

Sally Field zdobyła nagrodę Emmy w kategorii najlepsza aktorka w serialu dramatycznym. :mrgreen:

Brawa dla Sally! :serce: :serce: :serce: :: bow :: :: bow :: 8)

Należała jej się ta nagroda jak rzadko komu. Sposób w jaki aktorka kreuje postać Nory to szczyt kunsztu aktorskiego. Kto nie widział jej w akcji - radzę nadrobić zaległości. ;)

I jeszcze mała ciekawostka - wypowiedź Sally została ocenzurowana przez emitującą wręczenie nagród telewizję Fox, gdyż aktorka wyraziła sprzeciw przeciwko wojnie słowami: If the mothers ruled the world, there would be no goddamn wars." 8) Scenkę można zobaczyć TU W ten sposób, Sally trafiła nawet do CNN news i rozpętała dyskusję na temat granicy między wolnością słowa i cenzurą.

Wspaniała reklama dla zbliżającej się wielkimi krokami premiery 2 sezonu Brothers and sisters. 8) :twisted:
Steph is da gangsta!! 8) Spoiler: http://www.youtube.com/watch?v=YdSNyGA2Gn8 8)
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Wielkie gratulacje dla Sally należała jej się ta nagroda, tegoroczne Emmy były wyjątkowe... I niestety ale pod względem szokującym. Telewizja Fox cenzurowała wypowiedzi które wg nich były nieetyczne i mówiły o wojnie... Sally też została ukrucona... Oto zwycięstwo Sally i całego serialu: http://www.youtube.com/watch?v=mPsPVs-OM_k
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Super!! :) Gratulacje dla Sally, naprawde jej sie to nalezalo!! :)
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Fotki promocyjne z Lukiem MacFarlanem (Scottym) i Kevinem z 2x03!! :)

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Zaraz 1 odcinek! Szczególnie ze względu na Ally Macbeal postanowiłem poznać :D Zachęcam i was
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Ja tez zachecam i czekam na Wasze recenzje po odcinku :)
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Odcinek 1 jeszcze mnie nie wkręcił zbytnio, ale ja dziś rozkojarzony, w końcu dokładnie go nie słuchałem ::rad:: ale końcówka fajna i zachęcająca by dowiedzieć się co dalej.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Tomala

Post autor: Tomala »

1 odcinek nawet mi się podobał. Przede wszystkim pasuje mi to że Kitty (<o ile dobrze pamiętam) jest "konserwatystką" i mocno broni swoich poglądów. Wogóle to ta rodzina jest bardzo liczna. Nawet nie wiem ile jest tych "braci i sióstr". Końcówka uderzająco przypomina śmierć Caleba z "Życia na fali". On też wpadł do basenu bo go serce zabolało.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Z ciekawością czekałem na pierwszy odcinek. I moja opinia jest taka. Pierwsza połowa serialu jest dość nudna, dopiero w drugiej połowie odcinka poznajemy pewne wątki, które, jak podejrzewam, będą rozwijane w następnych odcinkach. Wydaje mi się, że relacje między matką, a córką w związku z poglądami Kitty, są zasłoną dymną, do prawdziwych problemów między tymi dwiema kobietami. Tajne konta też się zapowiadają ciekawie. Nadal nie mogę połapać się, kto jest kim w tym rodzeństwie. I ilu tak naprawdę jest tych braci i sióstr. Pierwszy odcinek oceniam na czwórkę. Mam nadzieje, że kolejny mi się bardziej spodoba, bo mam zamiar obejrzeć w następny poniedziałek. :wink:

Co do gry aktorskiej, to od razu spodobała mi się C. Flockhart. Znam ją z "Ally McBeal". Rola Kitty jest inna, niż tej zwariowanej prawniczki, w nowej produkcji jest bardziej spokojna i opanowana. Podoba mi się ta rola i postać. Inni aktorzy też są całkiem nieźli. Z obsady to znam tylko Calistę i Sally Field.
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Widzę, że macie problem z tym kto jest kto, więc postaram się wyjaśnić.

Nora i William mają 2 córki i 3 synów:

Kitty (ją chyba kojarzą wszyscy, gra ją Calista)
Sarę (to ta co ma problemy w małżeństwie)
Kevina (gej, jest prawnikiem)
Justina (to ten co ma problemy z narkotykami)
Tommy'ego (pracuje razem z ojcem i Sarą w Ojai)

To na razie wszyscy, jeśli chodzi o braci i siostry. :wink: Cieszę się bardzo, że nowi fani B&S nam się rodzą! Kto jeszcze oglądał?
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Primok

Post autor: Primok »

Oglądałem - pierwszy odcinek całkiem fajny. Ogólnie ciekawszymi postaciami wydają się na razie siostry :wink: . No i mam nadzieję, że nie stanie się nic Williamowi, bo Tom Skerritt to świetny aktor.
[shadow=black]A i pojawiła się pewna pani, która znikła ostatnio z innego serialu ::chytry:: .[/shadow]
ODPOWIEDZ