Bracia i siostry (Brothers & sisters)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
B@r

Bracia i siostry (Brothers & sisters)

Post autor: B@r »

Wczoraj telewizja ABC wyemitowała 1 odcinek nowego serialu "Brothers and sisters".
Ktoś z was ogląda? Ja biorę 1 odcinek ze względu na Patty Wettig... ::chytry::

Brothers and Sisters is a compelling, new one-hour primetime drama from executive producers Ken Olin and playwright Jon Robin Baitz about the California-based Walker family. In the series, we meet a collection of incredibly intertwined and somewhat damaged adult siblings who embrace one another unconditionally while striving to reflect the perceived perfection of their role model parents. In the days ahead, they will navigate waves of temptation, deception and grief.

Brothers and Sisters follows the Walkers through the maze of American life today -- the pressures, limitless options and the struggle to grow beyond our backgrounds into ourselves. Through these fascinating siblings -- Sarah (Rachel Griffiths), the corporate VP who returns to the family business so she can give to her marriage as much as she does to her career; Tommy (Balthazar Getty), the loyal son yet charming womanizer; Kevin (Matthew Rhys), the gay lawyer cautiously learning about love; Justin (Dave Annable), the baby of the family, grappling with war trauma and addiction; and Kitty (Calista Flockhart), right-wing radio host turned TV pundit who has always been Daddy's little girl -- the show explores what it means to be a family in the 21st century, and how these brothers and sisters balance their own lives as they strive to accept their parents as people -- flawed, contradictory and forgivable -- rather than just as a father and mother.

The parents are Tom Skerritt as William Walker, the larger-than-life patriarch and president of the family business, and Sally Field as Nora Holden, the opinionated wife and mother to the five Walker siblings. Then there's Ron Rifkin as Saul Holden, Nora's dandyish brother; John Pyper-Ferguson as Sarah's husband, Joe; Sarah Jane Morris as Tommy's wife, Julia; and Patricia Wettig as the mystery woman who could bring the Walkers and their company down.

Brothers and Sisters stars Calista Flockhart (Ally McBeal) as Kitty, Rachel Griffiths (Six Feet Under) as Sarah, Sally Field (Norman Rae) as Nora Holden, Ron Rifkin (Alias) as Saul Holden, Patricia Wettig (thirtysomething) as Holly, Balthazar Getty (Alias) as Thomas, Dave Annable (Reunion) as Justin, Matthew Rhys (Titus, Love and other Disasters) as Kevin, John Pyper-Ferguson (Unforgiven, Nightstalker) as Joe and Sarah Jane Morris (Felicity) as Julia.

Ken Olin (Alias, thirtysomething), Jon Robin Baitz (The Substance of Fire, The West Wing) and Greg Berlanti (Everwood) are executive producers. The series is produced by Touchstone Television.
Cast
Calista Flockhart, Rachel Griffiths, Sally Field, Ron Rifkin, Patricia Wettig, Balthazar Getty, Dave Annable, Matthew Rhys, John Pyper-Ferguson and Sarah Jane Morris.

Link do 1 odcinka: http://www.mininova.org/tor/433859
Ostatnio zmieniony 2010-06-23, 23:00 przez B@r, łącznie zmieniany 2 razy.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Zastanawiałem się czy ściągać ten serial, czytałem opis ale zrezygnowałem, teraz jednak spróbuje go ściągnać lecz w czwartek w ABC pierwszy odcinek "Ugly Betty" i to napewno będę ściągał.
Czy Calista Flockhart to ta aktorka którą znamy z "Ally McBeal"?
Nobody does it better
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

A ten serialik jest sezonowy :?:
A jak czesto on leci i ile trwa...?
Muszę zacząć ściągać jakiś zagraniczny serialik i doszlifować swój Angielski ,abym zdął jakoś dobrze maturę,chociaż jeszcze mam trochę czasu
Zastanawiam się nad All my children i Young and Restless
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Raz w tygodniu i trwa 45 minut. Będzie miał (jeśli sie spodoba) 23 odcinki. Mowa tu o pierwszym sezonie. Natomiast polecam YR jeśli chcesz coś ściągać, to naprawde świetna i dopracowana soapka.
Nobody does it better
Awatar użytkownika
FanStefci

Post autor: FanStefci »

Ja już też sciągnąłem pierwszy odcinek Brothers and sisters, tylko i wyłącznie ze względu na Patricię Wettig. :twisted: ::jezyk:: Póki co nie miałem czasu go obejrzeć, ale dziś wieczorem to zrobię. ::chytry::
Steph is da gangsta!! 8) Spoiler: http://www.youtube.com/watch?v=YdSNyGA2Gn8 8)
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Jeśli ktoś może niech mi da opis serialu w języku polskim i napisze swoją opinię. Ja zrezygnnowałem i definitywnie nie będę ściągał tego serialu ale czasem żałuje ,że podjąłem taką decyzję, no cóż wszystkiego nie da się ściągać.
Nobody does it better
Awatar użytkownika
FanStefci

Post autor: FanStefci »

Ok, jestem już po seansie i oto co myślę. ::chytry::

Podszedłem do tego serialu dość sceptycznie z powodów oczywistych dla osób wtajemniczonych. ::jezyk:: Jedną z głównych ról gra w nim one and only Patricia Wettig. :serce: Moje oczekiwania były takie, że serial mi się nie spodoba, że ogólnie widzowie w USA przyjmą go źle i tym sposobem szybko zniknie z ekranu. :twisted:

Natomiast po obejrzeniu... muszę przyznać, że mi się podobało. 8) :zeby: Serial jest w porządku, bez żadnych zachwytów, ale zapowiada się całkiem nieźle. Są skomplikowane stosunki wewnątrz pewnej rodziny, mnóstwo barwnych, dobrze napisanych postaci, kilka tajemnic i dramatyczne zakończenie. ::chytry::

Bardzo podobała mi się gra aktorów. Nie mówię tutaj o indywidualnych rolach, ale o tym jak świetnie wszyscy do siebie pasują - między członkami rodziny panuje taka chemia, że możnaby się nabrać, że to prawdziwa rodzina. To wielka zasługa twórców serialu i ukłony im za to.

Na szczególną uwagę zasługują Calista Flockhart, która wciela się w rolę Kitty, Sally Field, grająca matkę i oczywiście Patricia Wettig, która kreuje postać tajemniczej Holly - przyjaciółki (a może kochanki) ojca.

Wiedząc, że główną rolę gra Calista myślałem, że to będzie kiepski wybór. Dla wielu osób, w tym dla mnie zbyt mocno zrosła się z postacią Ally McBeal. Tak więc w początkowych scenach, przypinając jej tę łatkę, czekałem kiedy pojawi jej się przed oczami biegający i tańczący niemowlak. ::rad:: Po pary scenach jednak stwierdziłem, że Calista jest bardzo przekonująca i łatka Ally zniknęła. Brawa! :: bow ::

Sally Field była zawsze jedną z moich ulubionych aktorek, widziałem ją w wielu filmach i o jej kunszcie aktorskim nie trzeba nikogo przekonywać. Rola matki skłóconej z córką to coś jakby stworzone dla niej. Bardzo autentyczna kreacja. :: bow :: Na marginesie, niestety na twarzy Sally widać już piętno wieku. :(

Patty Wettig. :serce: :serce: :serce: Była olśniewająca, wyglądała naprawdę bombowo i mimo, iż w tym odcinku pojawiła się tylko na minutkę, warto było to zobaczyć. Nie mogę się doczekać jak rozwinie się ta postać.

Najlepsze moim zdaniem sceny: rozmowy matki z córką, scena między Holly a ojcem, toasty urodzinowe (bardzo autentyczna scena), końcowy incydent. ::ke::

I teraz jestem w kropce - serial być może mnie wciągnie i chyba nie chciałbym żeby go zdejmowali. Z drugiej strony, zadomowienie się B&S na antenie ABC może oznaczać zamknięcie drogi powrotnej Patricii do Prison Break, co byłoby czymś niewybaczalnym. :(
Na domiar złego reżyserem B&S jest mąż Patty, więc jeśli serial się utrzyma, to "warzywna" na pewno w nim zostanie. ::kwasny::

Konkluzja jest taka, że Patty powinna postarać się i jakoś pogodzić swoje role w Brothers and sisters i w Prison Break. 8) Tylko czy to możliwe?
Steph is da gangsta!! 8) Spoiler: http://www.youtube.com/watch?v=YdSNyGA2Gn8 8)
Awatar użytkownika
B@r

Oj tak, ten serial przeszedł moje oczekiwania! 8) Bardzo ciekawa idea serialu- rodzeństwo.
Do tego plejada gwiazd Oczywiście miejsce pierwsze zajmuje Patty i jej postać- Holly. :serce: Patty zawsze gra postacie z charakterem. Tym razem jest tak samo. Postać Holly jest owiana tajemnicą. 8)
Na wielki plus też zasługuje Calista która pokazała, że nie jest tylko Ally McBeal.
Podzielam zdanie Fana Stefci, że serial jest bardzo autentycznie nakręcony. Jak się go ogląda, to można się nabrać, że to prawdziwa rodzina.
Fanie Stefci, jak oceniasz drugi odcinek? ::chytry::
Bardzo mnie cieszy, że Patty pojawiła się aż 3 razy. :serce: Scena w ogrodzie z czerwonymi rękawicami wymiata! 8)
Holly ma coś z Carolinki. Może okaże się, że PB i B&S to bliźniacze seriale i Holly to tak naprawdę Caroline? ::chytry:: ::loll:: To by tłumaczyło nieobecność Caroline w PB. 8)
Zresztą Caroline ma powody żeby się ukrywać. ::chytry:: Albo to jej kolejna intryga. ::rad::
Naprawdę, patrząc na Holly i Caroline można zauważyć wiele wspólnych cech.
Mam teraz dylemat. Myślałem, że serial okaże się klapą i szybko go zakończą. A tu serial jest bardzo fajny, do tego 14 mln widzów go ogląda. Nie chciałbym żeby go zakończyli, jestem bardzo ciekaw kolejnych odcinków. Tylko co z PB i Caroline? Patty musi pogodzić dwa plany zdjęciowe. ::chytry::
Kolejny plus serialu to muzyka i podkłady które dodają emocji. 8)
Myślę, że Polsat kiedyś kupi ten serial. Ta stacja lubi hity ABC.

Moje klipy promocyjne, które mam nadzieję zachęcą was do dalszego oglądania.

Toast + tragiczny wypadek(został bardzo dokładnie pokazany!!)

http://rapidshare.de/files/35556078/BS1.wmv.html

Pogrzeb.

http://rapidshare.de/files/35556605/BS2.wmv.html

I jak wasze wrażenia? 8) Ja czekam z niecierpliwością na trzeci odcinek.

[ Dodano: 2006-10-05, 10:33 ]
P.S. Zapraszam jeszcze na tę stronę o serialu: http://abc.go.com/primetime/brothersand ... index.html
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Skusiłem się na ten serial po niskiej ocenie jaką wystawiam serialowi "Ugly Betty" ta ocena to 3/5 bo serial nie zachwyca ani nie zaskoczył mnie a B&S wydaje się być ciekawe i sądze ,że polubie ten serial. Mam już 2 odcinek a pierwszy narazie 8% ale napewno go ściągne i opowiem o wrazeniach i ocenie ten serial w mojej skali, ale po waszych opiniach wnioskuje ,że jest świetny!
Nobody does it better
Goku

Post autor: Goku »

Gdyby kiedyś to puścili w polsce pod tytułem "Bracia i Siostry" to wszyscy by pomyśleli że to jakaś Amerykańska wersja Plebanii :P...
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Zastanawia mnie brak czołówki w serialu :?
To dziwne ale serial "Ugly Betty" ma ten sam problem, jej czołówką jest ogromny napis "Ugly Betty" który trwa 5 sekund... A w B&S też chyba nie ma czołówki, to mnie nie zadowala!
Ale po urywkach widzę ,że to ciekawy serial i z rodzaju tych co lubię ::krzyw:: Może mi się spodoba a ściągać będę napewno, jednak teraz nie mam czasu na oglądanie.

Ściągający... Jaka jest wasza ocena w skali od 1 do 5 w stosunku do tego serialu ::chytry::
Nobody does it better
Goku

Alexander pisze:Zastanawia mnie brak czołówki w serialu :?
To dziwne ale serial "Ugly Betty" ma ten sam problem, jej czołówką jest ogromny napis "Ugly Betty" który trwa 5 sekund... A w B&S też chyba nie ma czołówki, to mnie nie zadowala!
Ale po urywkach widzę ,że to ciekawy serial i z rodzaju tych co lubię ::krzyw:: Może mi się spodoba a ściągać będę napewno, jednak teraz nie mam czasu na oglądanie.

Ściągający... Jaka jest wasza ocena w skali od 1 do 5 w stosunku do tego serialu ::chytry::
Może jest czołówka tylko pobrałeś jakąś wersję z obciętą czołówką...
Awatar użytkownika
B@r

B&S ma oczywiście czołówkę, widziałem nawet w necie tylko na torrencie nam na razie skrócili. ::kwasny::
Moja ocena to 1000000000 dla tego serialu. ::chytry:: :serce:
Goku

B@r pisze:B&S ma oczywiście czołówkę, widziałem nawet w necie tylko na torrencie nam na razie skrócili. ::kwasny::
Moja ocena to 1000000000 dla tego serialu. ::chytry:: :serce:
W takim razie jaka jest dla PB?? :D
Awatar użytkownika
Marek Forrester

B@r skusiłeś mnie i teraz jestem pewnien ,że będę ściągał ten serial i chyba nawet znajdę czas na to aby obejrzeć pierwsze dwa odcinki!
Zaraz poszukam tej czołówki. Nie wiem jaki sens w skracaniu odcinka w tych torrentach...
Nobody does it better
ODPOWIEDZ