Klan

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.

Czy Elżunia powinna wrócić z nową twarzą?

Czas głosowania minął 2026-05-29, 21:27

Tak, bez niej serial nie ma sensu
4
44%
Nie, za dużo tych podmianek w „Klanie”
5
56%
Obojętne mi to jest
0
Brak głosów

Liczba głosów: 9
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Klan robi się coraz odważniejszy... ::jezyk::

A teraz kilka spoilerów ::chytry::

[shadow=black]Iza będzie chciała zabić Mateusza! Ale oczywiście tylko o tym usłyszymy, nic nie zobaczymy ::plask wczolo:
I... ::chytry:: ::bojesie:: :zeby: ... na Wigilię, na Sadybę przybędą nieoczekiwani goście: Monika z Leszkiem!!! Podczas gdy cała rodzina będzie śpiewać kolędę, zrobią oni wejście smoka ::krzyw:[/shadow]:

Ostatnio w Złotych Tarasach był Rysio. Rozegrał on kulinarny pojedynek z Moskwa i Iwanem i wygrał. Jego smażone mandarynki, jako dodatek do ryby wprost zachwyciły ::jezyk::

[ Dodano: 2007-12-18, 20:48 ]
Ach, ta Monika :serce: To dzięki niej, serial wzbudza wielkie emocji ::rad::
"Mój gapowaty braciszek" ::loll:: ::loll:: ::rad:: ::cojest::
Awatar użytkownika
Atwt

Post autor: Atwt »

normalnie dzisiejszy odcinek był super... a w szczególnosci Rysiu i Czesia... Klan jak zawsze dlamnie the best :D
RIP Helen Wagner (1918 – 2010), As The World Turns (1956 – 2010), One Life To Live (1968 – 2012)
Awatar użytkownika
Damians

W ŚS jest wywiad z Elą :wink:

[shadow=black]A tu spoilerki:
- mieszkanie Rysia pod jego nieobecność zostanie okradzione, na śmietniku znajdą się dokumenty, z których całe osiedle dowie się, że Bożena jest adoptowana - zaczną się plotki i szydercze uśmieszki sąsiadów :zeby:
- zobaczymy bal sylwestrowy z udziałem Jacka i Beaty oraz... Donaty ::rad::
- na Sadybie otworzą nowoczesną aptekę, więc Ela stanie na skraju bankructwa. Z pomocą przyjdzie Jerzy. Powoli będą się do siebie zbliżali...
[/shadow]

W Wigilię Klan jest o 17.15, a w dni świąteczne o 18.20 :wink:
A we wtorek 1 I 2008 Klan jest o 16.05 :wink:
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Po raz pierwszy od wielu lat obejrzałem "Klan" w całości. Podobał mi się ten wigilijny odcinek. Mało się działo, ale atmosfera w serialu była bardzo fajna. Nie znam połowy postaci z tego serialu (przestałem serial oglądać w 2001 roku). I najprawdopodobniej do niego nie wrócę. Mam jednak kilka spostrzeżeń. Po pierwsze - o czym już wielokrotnie wspominano - czołówka, która nigdy nie była aktualizowana. Zmiany objęły tyłówkę, gdzie są zapowiedzi następnego odcinka. Niezbyt mi sie to podoba, a to z tego powodu, że zrezygnowali z piosenki R. Rynkowskiego "Życie jest nowelą". Bardzo lubię tę filozoficzną piosenkę.
Pomimo kilkuletniej przerwy w emisji serialu nie zauważyłem większych zmian w wyglądzie aktorów. Kaja Paschalska, Paula Holtz i inni wyglądają tak samo, jak kilka lat temu. Może to trochę zasługa charakteryzatorów, którzy starają się nie postarzać zbytnio bohaterów. Najbardziej zmienił się z wyglądu aktor grający Michała. Po za tym, nie kojarzę zbytnio młodego pokolenia.
Jeśli chodzi o wnętrza, to rzuciły mi się w oczy nowe drzwi wejściowe w domu na Sadybie. Mieszkanie Moniki, czy Leszka mi sie niezbyt podobało. U Pawła nie zaszły praktycznie żadne zmiany.
Mogę stwierdzić, że warto na jakiś czas wrócić do serialu i skonfrontować obecne wydarzenia z przeszłością. :serce:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Chyba nie zauważyłeś, ale Michała gra już inny aktor - Daniel Zawadzki. Jan Wieczorkowski, który grał wcześniej tę postać, opuścił serial w 2004 roku.
A co do dzisiejszego odcinka to nawet mi się podobał. Liczyłem jednak na to, że trochę dłużej pokażą tę wigilię na Sadybie. Szkoda tylko, że nie było na niej Jurka. On zawsze wprowadzał na Sadybie dużo humoru. Mam nadzieję, że Jerzy i Elżbieta w końcu się zejdą. I trochę wzruszyła mnie scena w gabinecie Tadeusza. Bardzo lubię tę postać. Zawsze mnie śmieszy. Ale ogólnie fajny odcinek. Szkoda też, że nie pokazali Rysiów w Irlandii. Już zaczynam za nimi tęsknić... :lol:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Damians

Powiem szczerze, że liczyłem na troszeczkę więcej, ale dobre i to, co nam pokazali ::jezyk::

Tekst roku :: bow :: :: bow :: :: bow ::
Ciocia Stasia: To Pan Borys ma na imię Leszek? ::ke:: :zeby: ::loll:: ::plask wczolo: ::cojest:: ::rad:: :mrgreen: :: bow :: :serce:

Bożesz Ty Mój...
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Wejscie Moniki i Leszka wspaniałe! Monika woziła się jak królowa... Była królową, pokazała rodzinie ,że jest nieobliczalna i ,że nie można z nią igrać! MONI jest najlepszą postacią tego serialu! :serce: :serce:
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Damians

Fajnie, że Leszek wprowadza się do Moniki, liczę na jakiś gorące sceny... ::chytry:: :mrgreen: :serce:
Zabawne było te jego dzisiejsze spotkanie z Ciocia Stasią i Jeremiaszkiem ::loll::

[shadow=black]A ze spoilerów:
- pojawi się jakiś kolega Adama i Oli, którego zagra... syn Tomasza Stockingera, nawet będą mieli ze sobą razem sceny :) [/shadow]
Abec

Post autor: Abec »

Spotkanie było głębokie, bo mam wrażenie, że on właśnie wtedy zdecydował o zamieszkaniu z Moni. W końcu jeszcze wczoraj czy przedwczoraj jej odmówił. A teraz napatrzył się na szczęście staruszków, a przecież wie, że sam bynajmniej nie młodnieje z dnia na dzień ;)

Ciekawe, czy rozwiną jakoś wątek biznesowych zainteresowań Stasi ;) Przecież to mógłby być świetny wątek także dla prezesa Feliksa ::chytry::
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Przegapiłem świąteczny odcinek ale podobno miało być szokujące wejście Moniki na wigilie z Leszkiem -czy dobrze się domyślam że po prostu weszli, rodzina się zdziwiła i koniec odcinka czy coś w tym stylu? Bo gdyby to było B&B to na pewno by od razu super poprowadzili taką scenę a tu pewnie nic ponad to nie było?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Damians

Adex, gdy oni stanęli koło schodów był przemarsz Krystyny przez cały salon do Leszka, potem przekomiczna mina Cioci Stasi i tekst roku, kiedy on się im przedstawił, oni usiedli i zaczęli śpiewać drugą zwrotkę kolędy, którą Lubiczowi już śpiewali, wszyscy się na nich patrzyli, a kamera wyjechała przed dom i tak widokiem na rodzinny dom Lubiczów, w blasku złotych lampek choinkowych zakończył się odcinek.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Czyli jeszcze bardziej beznadziejnie niż myślałem a zaskoczenia zero ::kwasny::
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Abec

Post autor: Abec »

W dodatku wcześniej w odcinku było pokazane, jak Leszek namawia Monikę, by tam poszli, a ona nie protestuje. A sama scena była w zapowiedziach odcinka. Więc istotnie trudno mówić o zaskoczeniu.

[ Dodano: 2008-01-02, 18:45 ]
Dziś dr Koziełło wspomniał, że Błażej powiedział mu, że ostatni Sylwek był "jednym z najlepszych w jego życiu". Zważywszy, że jeszcze dwa czy trzy lata temu chłopak mieszkał z biologicznymi rodzicami-alkoholikami, w rodzinie patologicznej i właściwie w slumsach, to zdziwienie Tadzia po tej deklaracja przybranego syna było chyba trochę nie teges ;)
Awatar użytkownika
Damians

A może Błażejowi podobał się taki Sylwek w slamsach? - Wódka, zakąska i można witać Nowy Rok :zeby: ::jezyk::

Podoba mnie się para Agnieszka i Mateusz ( z twarzy przypomina mi on CJ'a ). Chciałbym, aby wyszło z tego coś więcej.

Jak widzieliśmy w zapowiedziach, dozorca cały weekend będzie czytał zawartość skrzyneczki Rysia. Dokumenty adopcji, osobiste wspomnienia i listy miłosne Rysia i Grażynki :zeby: ::loll:: Wyobrażacie sobie taki list? ::loll:: :mrgreen: Rysio: Grażynko, teraz jestem w wojsku, ale do dzisiaj wspominał Twój ciepły policzek, który pozwoliłaś mi pocałować na spotkaniu w mleczarni. Tęsknię i marzę o moja Grażynko. Twój kochający Rysio" ::loll:: ::jezyk::
Awatar użytkownika
Thorne

Post autor: Thorne »

Damians pisze:A może Błażejowi podobał się taki Sylwek w slamsach? - Wódka, zakąska i można witać Nowy Rok :zeby: ::jezyk::

Podoba mnie się para Agnieszka i Mateusz ( z twarzy przypomina mi on CJ'a ). Chciałbym, aby wyszło z tego coś więcej.

Jak widzieliśmy w zapowiedziach, dozorca cały weekend będzie czytał zawartość skrzyneczki Rysia. Dokumenty adopcji, osobiste wspomnienia i listy miłosne Rysia i Grażynki :zeby: ::loll:: Wyobrażacie sobie taki list? ::loll:: :mrgreen: Rysio: Grażynko, teraz jestem w wojsku, ale do dzisiaj wspominał Twój ciepły policzek, który pozwoliłaś mi pocałować na spotkaniu w mleczarni. Tęsknię i marzę o moja Grażynko. Twój kochający Rysio" ::loll:: ::jezyk::
A dlaczego będzie czytał? Jak uzyska dostęp do tej skrzynki? :wink:
If you can't beat them, join them...
ODPOWIEDZ